Ukrajinský vlastenec odhaľuje zločiny USA a NATO na Ukrajine!!!

 

Pravda je rovnako hrozná ako smrť, ale ťažšie sa hľadá.

(Philip K. Dick, americký spisovateľ).

 

Majdanský masaker je zásadnou udalosťou, ktorá spustila všetky následné udalosti a procesy v ukrajinskej spoločnosti, ale i vo svete.

Ivan Katchanovski je ukrajinský vlastenec, politológ dlhoročne sa zaoberajúci rusko – ukrajinskými vzťahmi a profesor na Škole politických štúdií univerzity v Ottawe.

Bol hosťujúcim profesorom v Davisovom centre ruských a eurázijských štúdií na Harvardskej univerzite, hosťujúcim odborným asistentom na Katedre politológie na Štátnej univerzite v New Yorku, v Postupime a postdoktorandom na Katedre politológie na univerzite v Toronte. Zaoberá sa tiež svetovými konfliktami a ľudskými právami. Jeho publikácie, rozhovory a komentáre sa objavili vo viac ako 700 médiách vo viac ako 60 krajinách. Je všeobecne uznávanou svetovou osobnosťou vo svojom odbore. Vydal 75 stranovú štúdiu, v ktorej opisuje skutočné udalosti masakru na Majdane pod názvom The Maidan Massacre in Ukraine: Revelations from Trials and Investigation.

Katchanovski preskúmal tisíce dokumentov a pravidelne publikuje svoje závery na základe ich výskumu a faktov. Analyzoval aj stovky hodín videozáznamov z masakru na Majdane a informácie týkajúce sa vyšetrovania vo viac ako 2 500 súdnych rozhodnutiach z oficiálnej databázy súdnych rozhodnutí na Ukrajine. Skúma súdne svedectvá zranených demonštrantov, výpovede príbuzných zabitých demonštrantov, svedkov obžaloby a obhajoby a najvyšších predstaviteľov Janukovyčovej vlády. Štúdia tiež analyzuje výsledky forenzných balistických a lekárskych vyšetrení a vyšetrovacích experimentov, ako aj videá a fotografie masakru na Majdane zverejnené počas procesu.

 

Štúdia obsahuje výpovede ostreľovačov a obsahové analýzy synchronizovaných segmentov amerických, belgických, bieloruských, britských, fínskych, francúzskych, holandských, nemeckých, poľských, ruských, španielskych a ukrajinských televíznych videí, záznamov živých online vysielaní a videí na sociálnych sieťach z tohto masakru. Vyšetrovanie pri masakre na Majdane odhalilo dôkazy, že niekoľko desiatok zranených policajtov a väčšina zabitých a zranených demonštrantov na Majdane bola zmasakrovaná 20. februára 2014 ostreľovačmi v budovách a oblastiach kontrolovaných opozíciou a zahraničnými žoldniermi v civile. Medzi takéto dôkazy patria aj výpovede samozvaných členov ostreľovacích skupín na Majdane. Videá prezentované na procese ukázali, že časy streľby na demonštrantov sa nezhodovali s časom streľby policajtmi Berkut, ktorí boli obvinení z ich masakry. Súdne lekárske vyšetrenia zistili, že drvivá väčšina demonštrantov bola zastrelená z boku alebo zozadu. Balistické skúmanie nezodpovedalo guľkám extrahovaným z tiel zabitých a zranených demonštrantov z kalašnikovov Berkutu. Forenzné skúmanie dier po guľkách, ktoré vykonali vládni experti naznačovalo, že policajti z Berkutu strieľali na ostreľovačov hotela Ukrajina na Majdane.

 

Médium Canadian Dimension uviedlo ďalšie informácie Katchanovského z januára 2022, teda pred priamym vojenským zásahom Ruska:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelensky nesplnil svoj predvolebný sľub ukončiť vojnu a vyriešiť ozbrojený konflikt v odštiepeneckom východnom regióne mierovou cestou. Ruský prezident Vladimir Putin a ďalší ruskí lídri vyhlásili, že členstvo Ukrajiny v NATO alebo budovanie vojenských zariadení USA a NATO pozdĺž ruských hraníc sú neprekonateľné červené čiary. Takéto vyhlásenia znamenajú hrozbu použitia vojenskej sily. Zelensky svoj sľub nesplnil predovšetkým preto, lebo mu to nedovolili jeho nadriadení v USA. Potvrdila to aj Merkelová, ktorá koncom roku 2022 vyhlásila, že Minské dohody kúpili Ukrajine čas, ktorý Kyjev využil na lepšiu obranu voči ruskému útoku“.

To znamená, že Minské dohody boli Západom dopredu odsabotované, keďže už od roku 2010 bola Ukrajina a jej armáda pripravovaná na vojnu proti Rusku v réžii Pentagonu!!!

Rôzni militaristickí jastrabi sa málo starajú o potenciálne katastrofálne následky eskalácie ozbrojeného nepriateľstva pre Ukrajinu a obyčajných Ukrajincov. Považujú Ukrajinu len za nástroj geopolitických cieľov a sú ochotní obetovať veľa životov, aby rozšírili západný vplyv v regióne. Americkí cynickí zločinci v Pentagone ich označujú ako tzv. „Collateral damage – vedľajšie škody“ podobne ako v roku 1999 pri bombardovaní Juhoslávie.

Štúdie, ktoré Katchanovski napísal a ktoré analyzujú procesy s masakrami na Majdane odhaľujú ohromujúce dôkazy, že protestujúcich na Majdane zmasakrovali ostreľovači umiestnení v budovách kontrolovaných opozičným Majdanom a nie vládnymi ostreľovačmi alebo Berkutom. Tieto štúdie zahŕňajú recenzované články, kapitoly v knihe, príspevky a videoprílohy prezentované na významných akademických konferenciách vrátane nedávneho virtuálneho svetového kongresu Medzinárodnej rady pre stredoeurópske a východoeurópske štúdiá v Montreale. Až na niekoľko významných výnimiek západné médiá o týchto dôkazoch neinformovali!!!

Desiatky členov a veliteľov jednotiek vládnych ostreľovačov svedčili ako svedkovia obžaloby a potvrdili, že dostali príkaz nájsť a zneškodniť ostreľovačov, ktorí zabili a zranili policajtov Berkutu. Vypovedali tiež, že sa dostali pod paľbu ostreľovačov z budov a oblastí kontrolovaných opozičným Majdanom. Dokonca aj oficiálne vyšetrovanie ukázalo, že ostreľovači Janukovyča nezmasakrovali demonštrantov na Majdane.

Videá zverejnené BBC, ukrajinskou ICTV a rôzne ďalšie zábery, vrátane neodvysielaných častí najznámejšieho videa z masakru na Majdane od belgickej verejnoprávnej televízie VRT, ukazujú ostreľovačov v budovách kontrolovaných opozičným Majdanom, ktorí strieľajú do demonštrantov a polície a desiatky demonštrantov a novinárov, ktorí tam upozorňujú na ostreľovačov. Vládne vyšetrovanie odhalilo, že ostreľovač, ktorý bol natočený, ako strieľa na štáb BBC a na demonštrantov vo videách BBC a ICTV, to urobil z izby hotela Ukrajina, v ktorej vtedy býval jeden z lídrov krajne pravicovej strany Svoboda.

Aj absolútna väčšina zranených demonštrantov na Majdane vypovedala, že ich zranili ostreľovači z budov kontrolovaných opozičným Majdanom. Forenzné balistické skúmanie, ktoré vykonali vládni experti pomocou automatizovaného počítačového systému, zistilo, že guľky v telách zabitých demonštrantov nezodpovedajú vzorkám striel z policajnej databázy útočných pušiek Berkut Kalašnikov.

Vyšetrovanie ani médiá neodhalili žiadne dôkazy o akomkoľvek rozkaze Janukovyča alebo jeho ministrov a veliteľov strieľať na demonštrantov na Majdane.

Naproti tomu existujú dôkazy o zapojení vodcov krajnej pravice a zahraničných ostreľovačov do masakry polície a demonštrantov. Viacerí vodcovia a aktivisti Majdanu poskytli svedectvá a v procese s masakrom na Majdane priznali, že oni sami alebo iní ostreľovači na Majdane strieľali na políciu a demonštrantov.

Niekoľko bývalých príslušníkov gruzínskej armády svedčilo, že im a ďalším skupinám ostreľovačov na Majdane v hoteli Ukrajina a v budove hudobného konzervatória prikázali vodcovia Majdanu a bývalí gruzínski vodcovia strieľať do polície a demonštrantov. Jeden gruzínsky dôstojník na dôchodku tiež tvrdil, že gruzínski ostreľovači spojení s Michailom Saakašvilim, exprezidentom Gruzínska, a vysokými členmi jeho strany a vlády boli zapojení do masakry na Majdane.

Dvaja lídri krajne pravicovej strany Svoboda tiež v samostatných rozhovoroch uviedli, že predstaviteľ západnej vlády im a ďalším lídrom Majdanu niekoľko týždňov pred masakrom povedal, že západné vlády prestanú uznávať Janukovyča po tom, čo počet obetí medzi demonštrantmi dosiahne 100. Takáto špecifická podmienenosť vytvorila stimuly „obetovať“ demonštrantov a pripisovať ich zabitie vládnym silám. Zabitých demonštrantov nazvali cynicky „nebeskou stovkou.“ Bezprostredne po masakri západné vlády obvinili Janukovyčovu vládu a jeho sily z masového zabíjania a uznali novú vládu, ktorá vzišla z majdanských udalostí.

Je zarážajúce, že deväť rokov po masakre, ktorá bola overená na základe videí, svedectiev, svedkov a forenzných balistických a lekárskych vyšetrení vládnymi expertmi nebol nikto zatknutý ani odsúdený.

Katchanovského priekopnícka práca bola tzv. mainstreamovými médiami starostlivo ignorovaná. Bola však citovaná pri viac ako 100 príležitostiach vedcami a odborníkmi. V dôsledku jeho výskumov patri Katchanovski medzi najcitovanejších svetových politológov špecializujúcich sa na ukrajinské záležitosti.

 

Dôkazy z otvorených zdrojov, ktoré zhromaždil Katchanovski, presvedčivo podporujú jeho záver, že masaker na Majdane “bol úspešnou operáciou pod falošnou vlajkou s cieľom zvrhnúť vládu a prevziať moc na Ukrajine”. Režisér sedí v USA!!!

 

U nás sa všetky informácie týkajúce sa pravdy o Majdanskom masakri blokujú, korporátne médiá sa nimi detailne nezaoberajú, politici o nich mlčia a vedome zavádzajú slovenskú verejnosť. Uvedený dokument aj s dôkazmi o skutočných páchateľoch krvavých majdanských udalostí robí zo slovenských koaličných politikov blbcov slušne povedané. A dokazuje, že demisná vláda SR je riadená USA a Pentagonom!!!

 

PS: Oplatí sa pozrieť aj dôkazy v doleuvedených zdrojoch…

 

Fakty sú tvrdohlavé veci. A čokoľvek môžu byť naše želania, naše sklony alebo diktáty, naša vášeň, nemôžu zmeniť stav faktov alebo dôkazov…

(John Adams, druhý prezident USA na procese s masakrom v Bostone 1770)

 

Viac na:

https://canadiandimension.com/articles/view/the-hidden-origin-of-the-escalating-ukraine-russia-conflict

 

https://blog.hlavnespravy.sk/20653/za-co-bojovali-polske-eskadry-smrti-na-ukrajine/

 

file:///C:/Users/Asus/Downloads/SSRN-id4048494.pdf

 

https://uniweb.uottawa.ca/members/1150

https://thegrayzone.com/2023/03/12/academic-journal-maidan-massacre/

 

https://www.researchgate.net/publication/356691143_The_Maidan_Massacre_in_Ukraine_Revelations_from_Trials_and_Investigation

 

https://uottawa.academia.edu/IvanKatchanovski

 

The hidden origin of the escalating Ukraine-Russia conflict – Canadian Dimension

 

https://www.globalresearch.ca/the-hidden-truth-about-ukraine-italian-documentary-bombshell-evidence-kiev-euromaidan-snipers-kill-demonstrators/5619684

https://www.youtube.com/watch?v=0EaFBprS0Yg

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 365

Celkové hodnotenie: 24.06

Priemerná čítanosť: 2434

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA