Humanitárna kríza v Mjanmarsku a Bangladéš a múry…

Kto priebežne sleduje ponuku médií, najmä mediálneho mainstreamu, aspoň informatívne a pre kontrolu, zistí, o čom a ako médiá informujú, ale aj čom nie, a odhalí, že všetky sa správajú selektívne podľa svojich záujmov a profilácie a teda: „Čo sa nehodí, škrtnúť.“
OSN a prevažne liberálny, ľavicovo a neomarxisticky zafarbený svetový aj domáci mediálny mainstream aj s rovnakým ľudskoprávnym mimovládnym sektorom, krízu v Mjanmarsku vytrvale prezentujú ako jednostranné násilie Rakhinov voči údajne mierumilovným Rohingom.
Ide o vážnu humanitárnu krízu, založenú na ničím neodôvodnenom etnickom konflikte, ktorý médiá prezentujú ako rasizmus a xenofóbiu. A toto prenášajú do európskeho mediálneho priestoru, lebo aj EÚ má a mala by byť rasovo, etnicky a nábožensky zmiešanou multikultúrnou spoločnosťou…
Pravdu, že ide o konflikt medzi pôvodne mierumilovnými budhistickými Rakhinmi a moslimskými sunnitskými Rohingami, sa snažil nahlas nevysloviť aj multikulti ľavicový „kresťanský“ neomarxista, pápež František, pri jeho misijnej návšteve regiónu ako ekumenizátorský zmierovací mediátor.
MÉDIÁ taja skutočné dôvody a prvého hýbateľa humanitárnej krízy úbohých Rohingov, vyháňaných z Mjanmarska do Bangladéša.
Účel poloprávd je zatajiť, že prvými hýbateľmi násilia v Arakánsku boli samotní moslimskí Rohingovia…
Dôvod (mediálna manipulácia) – islam v očiach Európanov musí byť vykreslený ako mierumilovné náboženstvo.
Podporný dôvod (mediálna masáž)  – islam delíme na umiernený a radikálny. Umierneného sa báť nemusíme…
Pravda – kde je islam, je spravidla aj násilie.
Pamätajte, Mjanmarsko a Bangladéš nie sú až tak ďaleko a preto, pravdu by ste mali poznať pre svoju budúcnosť…  lebo: My sme EÚ!
Na severe Mjanmarska (Arakánsko) nejde len o etnické násilie ale prednostne o medzináboženský konflikt.


Všade na svete vždy bez výnimky platilo, platí a bude platiť, už od čias veľkého sťahovania národov, že cestou sa formujúce národy, hľadajúc si svoje miesto a bojujúc o svoje územia, ktoré vynútené a spôsobené novodobým liberálnym imperialistickým kapitalizmom nastalo v súčasnosti, že rasa patrí k rase, etnikum k etniku, národ k národu.
Vždy platilo, platí a bude platiť, že národ bol, je a bude dominantný štátotvorný prvok. V modernej spoločnosti platí, že rasovým, etnickým, národným, a od etnika a národa odvodeným národnostným menšinám je v záujme všestranne spokojného spolužitia v súlade s kódexom základných ľudských práv v štáte dané dôstojné miesto na území štátotvorného národného a štátneho celku. S primeraným právom na vlastný jazyk, kultúru, tradície a zvyky, prípadne náboženstvo, ak náboženstvo je v súlade a nie v rozpore s charakterom a ústavným rámcom štátu, ak takéto náboženstvo neodopopiera alebo neobmedzuje základné ľudské práva a práva ostatných spoluobčanov a ich základné ľudské práva a práva. Musí platiť aj, že rasové, etnické, národné a náboženské menšiny a skupiny nesmú a nebudú štátotvornému národu diktovať svoju vôľu, kultúru, zvyky a tradície a nadraďovať svoju rasu, etnikum a národnosť, kultúru a náboženstvo, ani dožadovať sa nadpráv nad ostatnými, ústavný poriadok a právo štátu, v ktorom žijú, a musí to vždy platiť aj pre imigrantov, ktorí boli týmto štátom prijatí ako v možnosti, po splnení zákonných kritérií a integračných podmienok, jeho budúci občania. A nebudú a nesmú sa o to pokúšať ani potom! Ani politickou cestou (a to platí najmä pre islam!). Teda cestou, ktorá by viedla k zásadnej zmene charakteru štátu od demokratického a sekulárneho, ktorý sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo, k náboženskému, islamskému! Lebo islam ako jednota náboženstva, ideológie a expanzívnej politiky, lebo džihád je jasný znak politického islamu (!) a bez džihádu a jeho politického aspektu niet pravého islamu, túto nebezpečnú tendenciu islam má a nesie všade, kam príde, vo svojom genetickom kóde a rodnom liste! A je úplne jedno, o aký druh islamu ide, lebo islam je len jeden a Korán je len jeden, a ak je islam vnútorne apokalypticky (večne a neriešiteľne!) rozdelený na sunnitský a šiitsky, tak sunnitský islam kladie akcent na takzvaný pravý, sunnitský islam siedmeho storočia, u ktorého je politický expanzívny prvok silnejší a dôraznejší…
A  treba vedieť i to, že spor sunniti verzus šiiti nie je spor o podstatu a pravosť islamu, ale len spor o dedičstvo a nástupníctvo (prvenstvo) po Mohamedovi.
Toľko aj k tým, ktorí sa nechávajú učičíkať a uspávať tvrdením, že islam možno deliť na umiernený a radikálny. To je lož.

USA sa nekonštituovali ako homogénny národ ale ako multi rasová, multietnická a multi národná spoločnosť, ktorú nemožno nazvať národom, lebo národ je definovaný inak.
Ústava USA s jej dodatkami síce tvoria ústavný ľudsko-právny a zákonný rámec, ale ako je dodržiavaný, ako sa uvádza do života, máme denne na stole, plnom krvi ako na jatkách…
Dnes sú USA viac rasovo a etnicky rozdelené a rozdrobené ako v 60-tych rokoch minulého storočia.
Môžu dnes slniečkári a vítači označiť svoju rasu, etnikum a národ, pred cudzími vplyvmi a imigrantmi si chrániacich Japoncov ako rasistov a xenofóbov? Ak Japonci nechcú doma islam, aj za islamofóbnych?

Rohingovia roky pôvodne prichádzali do Mjanmarska úplne voľne ako nelegálni migranti. Žiadny problém. Ako problém Mjanmari pôvodne neregistrovali ani fakt, že značná časť Rohingov je skupina, hlásiaca sa k sunnitskej vetve islamu. Prevenciou mala byť ich registrácia a filter na pozadí bezpečnostných rizík, ktorú zanedbali až do ozbrojených útokov na vládne vojenské stanovištia koncom augusta 2017.

Väčšina všetkých teroristických útokov, ku ktorým sa prihlásil a hlási islamský štát, bola iniciovaná sunnitským islamským prostredím a jeho radikálnym ultra džihádistiským, islamistickým wahábistickým a saláfistikým jadrom.
Toto ale slniečkári a vítači so svojimi mentálnymi obmedzeniami nechápu alebo, aby som ich nepodceňoval, nechcú chápať…
Takými sú aj všetky liberálne „slobodné a nezávislé“ médiá, politické strany a mimovládny „neziskový“ Sorosov sektor, dokonca za objektívne sa vydávajúce „verejnoprávna“ RTVS a súkromná TA3. Podsúvajú a podsúvajú…
Alebo sú to negramotní dementi, čo je možné riešiť vzdelávaním a školeniami, ale nie, že oni nás budú školiť k multikulturalizmu a ľudským právam, nie oni nás budú vzdelávať o rasizme, xenofóbii a islamofóbii, do školských lavíc treba posadiť ich… nech si vyberú čo sú a kam patria.

To, čo sa deje v USA (Kalifornia a masové vraždy takmer na dennom poriadku) je dôsledok ich vnútorného Prediktora, bezbrehých práv a slobôd, hlásaných bezbrehým liberalizmom, údajne demokraticky ale reálne postavených proti sebe, umocnených právami a nárokmi zbrojárskej loby, s ktorou si nevie rady kongres ani prezident Donald Trump, lebo jeho kompromis, že bude vraj je treba vyzbrojiť učiteľov, na prvý pohľad vyzerá dobre, ale znamená nakúpiť kvantá strelných zbraní u vybraných zbrojárskych firiem… (kšefty a zisky).
To, že učiteľov bude ale treba riadne vyškoliť, zacvičiť a podrobiť pravidelným výcvikom, streľbám a previerkam, a k tomu bude treba kvantum inštruktorov,  previerkových komisií, práce psychológov a psychiatrov, je americké školstvo a spoločnosť ďalšou ekonomickou a nehmotnou záťažou (priestor, výkony, platy…).
Ale nekonečne a totálne slobodné USA si hlava-nehlava dostoja svojmu  druhému dodatku Ústavy spojených štátov amerických…
Osobná poznámka: Vek pre právo na nákup a nosenie a použitie strelnej zbrane by mal byť jednoznačne až 25 rokov, pretože ide o všeobecne uznaný vek ukončenia ontogenézy ľudskej psychiky, vývoja, formovania, dotvárania a relatívnej (!) stabilizácie osobnosti ľudskej osoby. Údajný vek 21 rokov bol aj výsledkom tlaku zbrojárskej loby, lebo jej heslo je: „Ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom aj zbrojárskej loby.“ Toto aj s nástrahou a navijakom ako všeobecný úzus prevzal slovenský prezident Andrej Kiska.

„Mjanmarský parlament schválil rozpočet 15 miliónov dolárov na výstavbu ochranného múru a súvisiacich projektov pozdĺž hranice Bangladéša s Jakchaiským štátom v Mjanmarsku. Informovala o tom v piatok agentúra AP.
Z tohto mjanmarského štátu totiž v uplynulom období utieklo viac než 700.000 príslušníkov moslimskej komunity Rohingov, ktorí boli v budhistickej krajine vystavení utláčaniu a prenasledovaniu.
Podľa citovaného poslanca Myo Zaw Aung s návrhom na rozpočet prišli vo štvrtok spoločne ministerstvo pre vnútorné záležitosti, ministerstvo obrany a ministerstvo pre pohraničie, všetky pod kontrolou armády.
Námestník ministra pre vnútorné záležitosti generál Aung Soe vypovedal vo štvrtok, keď bol rozpočet schválený, že z celkovo 293-kilometrovej hranice už postavili oplotenie na jej 202 kilometroch.
K hromadnému úteku moslimských Rohingov z Mjanmarska do Bangladéša došlo po násilnostiach, ktoré vypukli v Jakchainskom štáte vlani 25. augusta. Militanti patriaci k etnicko-náboženskej menšine Rohingov vtedy zaútočili na zhruba 30 policajných staníc. Mjanmarská armáda následne pristúpila k protiútoku na povstalcov. Následné boje si vyžiadali stovky obetí na životoch, prevažne z radov Rohingov.“
Toľko a o tomto píše 23. februára 2017 správa TASR, Teraz.sk podľa Agentúry AP, pod názvom: V uplynulom období utieklo viac než 700.000 príslušníkov moslimskej komunity Rohingov. Editor Monika Radošovská

Poznámka k správe a prvému odseku môjho článku:
Médiá zväčša „zatĺkali, zatĺkali a zatĺkajú“ že príčinou tvrdých represívnych opatrení, ktoré sa rozvinuli do humanitárnej krízy, bol útok ozbrojených skupín islamistických sunnitských Rohingov na vojenské stanovištia v mjanmarskom Arakánsku, s cieľom zvrhnúť tamojšiu vládu armády a nastoliť sunnitskú vládu islamského štátu.
Dôvod:  Nie je vo „verejnom záujme“ projektantov multi civilizačnej, multikultúrnej, multi rasovej, multi etnickej a multináboženskej Európskej únie „kaziť dobré meno mierumilovného a voči iným tolerantného islamu“ vo svete a v Európe. Bodka.

V nadväznosti na prvý odsek článku vám dávam do pozornosti a v možnosti sledovať, ako o múre budú-nebudú informovať médiá, čo zo spravodajskej informácie, ktorú nemožno označiť ako hoax, prevezmú a odvysielajú, v akej podobe. Aby bolo vo veci jasno. Sledujte aj reakcie OSN a Bruselu.
Dá sa očakávať cirkus zo strany slniečkárov a vítačov na adresu zmieneného múra. Lebo „múry treba búrať, nie stavať“.
Bez ohľadu na počet ľudských obetí…
Politickú a stranícku slniečkársku a vítačskú agendu prevzala nová politická strana Progresívne Slovensko, už aj „konzervatívni liberáli“ z SaS sa od nej ako úplne otvorenej, aspoň čiastočne dištancujú…
Predpokladám, že slniečkársku a vítačskú agendu už neprevezme ani žiadny z budúcich prezidentských kandidátov, ale ani oficiálna zahraničná politika vo vzťahu k imigrantom, lebo by preň a pre ňu a Slovensko bola samovražedná…
A takú občania Slovenska a voliči jednoznačne odmietnu. Majú na to množstvo dobrých dôvodov – osobná a sprostredkovaná zážitková skúsenosť s utečencami a ich správaním v západnej “jadrovej” Európe…
Konštatujem aj, že Sorosov mimovládny „neziskový“ sektor, v jeho vítačskej a slniečkárskej agende, hlásajúcej “otvorenú spoločnosť” (orwellizmus, lož!) ostáva trčať v mediálnom lufte už len ako osamelá, štekajúca a vrieskajúca piata kolóna za vozom. Dá sa očakávať, že časom uviazne vo vlastnom bahne a sračkách…
Pekne pozdravujem. 🙂
Autor článku: Juraj Režo alias notorickyobcan

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Veľvyslanci EÚ sa dohodli na použití výnosov zo zmrazených ruských aktív. Určili aj cieľ

    0icon

    Brusel 8. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Stephanie Lecocq)   Veľvyslanci EÚ sa dohodli na použití výnosov zo zmrazených ruských aktív na pomoc Ukrajine, informovala stanica Deutsche Welle…

    Z boja o EP odstúpila jedna kandidátka

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jean-Francois Badias)   Z boja o europarlament odstúpila zatiaľ jedna kandidátka. Je ňou Gabriela Michaláková z kandidátnej listiny strany Slovenský patriot.…

    Blanár odcestoval na Cyprus, stretne sa s prezidentom i slovenskými vojakmi

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) v stredu večer odcestoval na oficiálnu návštevu Cyperskej republiky. Vo štvrtok (9.…

    NAKA v súvislosti s bombovými hrozbami na školách zadržala 14-ročného mladíka

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo…

    Moskva vystrašila Britániu - a zvyšok Európy - až k strate reči

    0icon

    Moskva 8. mája 2024 (HSP/ria/Foto:TASR/AP-Vladimir Voronin)   V Európe sa deje niečo záhadné, myslí si komentátorka Ria Novosti Irina Alksnis Prešli už dva dni odvtedy,…

    Šimkovičovej ostrá reakcia k článku v Plus 7 dní

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová sa ostro ohradzuje voči článku zverejnenom na webovom portáli www.plus7dni.pluska.sk s…

    Godeal24 a Deň matiek. Získajte doživotný Office 2021 Pro len za 27,25 €!

    0icon

    Bratislava 7. mája 2024 (PR článok/Foto:Godeal24)   Najnovší softvér Microsoft môže byť pre vaše obchodné alebo individuálne potreby naozaj užitočný. V každom prípade však môže…

    Ruské prieskumné drony sa naučili prekonávať ukrajinský systém REB

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (HSP/Foto:X@Bazilis)   Ruské prieskumné drony sa naučili prekonávať ukrajinský systém REB a lietajú do tyla ukrajinských ozbrojených síl na vzdialenosť 30…

    Saganov návrat v pretekoch Okolo Maďarska poznačil pád i defekt

    0icon

    Hajdúszoboszló 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/DUNA/MTI-Zsolt Czegledi) Aktualizované 8. mája 19:14 Austrálsky cyklista Sam Welsford vyhral úvodnú etapu pretekov Okolo Maďarska. Jazdec tímu Bora-hansgrohe uspel v…

    Šimečkov manuál na štátny prevrat

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Písal sa február 2009 a meno mladého Michala Šimečku na Slovensku poznal málokto. Dnešný predseda Progresívneho Slovenska, vtedy…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Miroslav Urban

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Milan Náhlik

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA