Bohatiersky Meč, Princíp Voľby

Ak do zakázanej komnaty nahliadneme druhý krát, tak v nej nájdeme BOHATIERSKY MEČ. Čoho obrazom je BOHATIERSKY MEČ? Čo predstavuje? Čo nám ukazuje?

BOHATIERSKY MEČ nám vo svojej poéme „Ruslan a Ľudmila“ predstavil A. Puškin: „Vôkol rastúca tráva / Sa krvavou penou sfarbila, / A, zakníšuc sa, hlava / A prilba ťažká zazvučala. / Vtedy na mieste opustenom / Meč bohatiersky sa zaleskol.“

BOHATIERSKY MEČ sa objavuje aj v slovenských ľudových rozprávkach, kde sa v rukách bohatierov (Popolvár, Lomidrevo, Chudobných rodičov syn) stáva nástrojom odkliatia, a to vtedy, keď ním sekajú a rúbu hlavy drakov, ježibáb a šarkanov.

BOHATIERSKY MEČ ako nástroj odkliatia je nástrojom vnútorného boja a osobnej premeny – nástrojom na odstránenie Temnoty v nás samých.

BOHATIERSKY MEČ je spôsob života, je to program, jediný nástroj, ktorým sme mohli premôcť svoje osobné zakliatie a súčasne aj otvoriť zakázanú komnatu.

Najdokonalejším opisom tohto programu je ruská ľudová rozprávka od A. Afanasieva „Choď tam – nevedno kam, prines to – nevedno čo“.

My sme si predstavovali kráčanie po ceste života ako cestu do práce, ktorej každý krok dokonale poznáme, alebo cestu na dovolenku, ktorú si podrobne naplánujeme a nad ktorou máme plnú kontrolu. Jednoducho tak nás to učili.

Zabudli sme pritom, že život nie je ani cesta do práce a ani cesta na dovolenku a kontrola nad ním je v INFERNE interaktívnej simulácie nášho sveta iba falošnou ilúziou

Navyše sme podliehali ZAKLIATIU, náš prístup do ZAKÁZANEJ KOMNATY bol zablokovaný a nepoznali sme ani KRÍŽ VIERY. Zostalo nám jedno jediné – vyššie spomínaný program, ktorý som podľa spomínanej rozprávky nazval program „Choď tam, nevedno kam! Prines to, nevedno čo!“.

Rozhodnutie vybrať si tento program je u jednotlivca postavené na možnosti voľby. Je to ponuka, niečo podobné, ako keď Morfeus vo filme „Matrix“ ponúkol Neovi voľbu medzi modrou a červenou kapsulou.

Čo robil Neo ďalej? Vždy, keď vstúpil do interaktívnej simulácie Matrix, tak sa nechal viesť operátorom, ktorý sa nachádzal mimo nej, operátorom, ktorý v interaktívnej simulácii videl.

Rovnako je to aj s programom „Choď tam, nevedno kam! Prines to, nevedno čo!“. Aj my žijeme svoj život v interaktívnej simulácii a aj my, podobne ako Neo potrebujeme svojho operátora.

Operátor tu bol s nami prítomný po celý čas. Bol tu na to, aby nám na križovatkách nášho života, vždy keď sme boli postavení pred možnosť voľby, ukazoval správnu cestu. My sme ju mohli prijať, ale mohli sme ju aj odmietnuť.

Tou najjednoduchšou formou akou sme mohli zachytiť myšlienky operátora bolo naše svedomie, teda, pokiaľ sme vôbec nejaké mali.

Ďalšia všeobecne známa nápoveda znela: „vchádzajte tesnou bránou“ (Mt 7, 13), čo znamená, že správnou voľbou bola vždy tá ťažšia, komplikovaná cesta, cesta nesúca so sebou aj nepríjemné následky.

Ak sme sa pre toto všetko rozhodli, tak potom sme mohli aktivovať podstatu programu „Choď tam, nevedno kam! Prines to, nevedno čo!“.

Tú vyjadril vo svojej knihe „Kvantová mágia“ kvantový fyzik S. Doronin slovami „ticho vnútorného mlčania“. Ivan Jefremov vo svojom románe „Hodina býka“ ju zas vyjadril slovným spojením „poprieť samého seba“.

Čo to znamená? Ak sme skameneli, tak nepoznáme o čom je skutočný život. Sme jednoducho slepí. My sme si však zvykli na stav, keď slepý vedie slepého. Je to naša norma. Tak to potom aj vyzerá. Stačí sa rozhliadnuť okolo seba…

Cestu životom riadia naše falošné predstavy – predstavy slepého. Ideme a nevieme kam. Pritom máme priniesť – dosiahnuť niečo, o čom nevieme čo to je. Dokonca nevieme ani to, že to existuje…

Poprieť samého seba“, čiže nastoliť v sebe stav „ticha vnútorného mlčania“ znamená sa úplne zbaviť akýchkoľvek svojich predstáv o tom, čo je v živote dôležité a samozrejme aj toho známeho a zničujúceho „ja chcem mať“. Len v takomto stave budeme počuť myšlienky svojho operátora a len v takomto stave nás on bude schopný viesť.

Popretie samého seba predstavuje vybojovanie svojho vlastného vnútorného boja.

Myšlienkové vedenie operátorom je vždy kvantované – prijímam ho po krokoch, pričom neviem kam idem a ani aký bude výsledok. Operátor to však vie. To je to, čo vyjadrujú slová Choď tam – nevedno kam, prines to – nevedno čo.

Ak som sa už raz na základe svojej osobnej voľby rozhodol nechať sa viesť a svojmu operátorovi som adresoval slová „VEDMA VEĎ MA“, tak vedenie mojim operátorom – VEDMOU prijímam bez akýkoľvek podmienok.

O inštrukciách operátora – VEDMY sa nediskutuje. Vedenie operátorom má výslovne direktívnu formu: “Zožeň! Kúp! Vezmi! Nezjednávaj! Pusti! Prejdi! Vojdeš! Skryješ! Počúvaj! Povedz! Urob! Choď! Rozsekaj! Musíš zodrať! Musíš zjesť!” Stačí sa začítať do slovenských ľudových rozprávok. Tam to je, a doslova to bije do očí…

BOHATIERSKY MEČ – program „Choď tam, nevedno kam! Prines to, nevedno čo!“ nie je hrou na demokraciu. Nie je ani hrou na konsenzuálne rozhodovanie slepých. Je to cesta na istotu.

BOHATIERSKY MEČ je priamym ťahom na bránu, je to jediná istota, ktorú počas života v interaktívnej simulácii môžeme, ale nemusíme mať. Len s BOHATIERSKYM MEČOM vytvoríme vo svojom živote reťaz tých správnych rozhodnutí, za ktorými nasledujú aj tie pravé skutky…

Obrazné vyjadrenie princípu voľby.

Ako si na tom s BOHATIERSKYM MEČOM Ty? Chceš vedieť, kto je to VEDMA? Chceš sa dozvedieť viac o posolstve ikony „Zázrak archanjela Michael v Honehu“? Odpovedať na prvú otázku si musíš Ty sám. Odpovede na ďalšie otázky sú obsahom zakázanej komnaty. Všetko, čo som v nej objavil som zapísal v trilógii VEDMA VEĎ MA. Odpovede nájdeš v nej. Prvú knihu „Syn človeka“, nájdeš tu: https://torden.sk/produkt/syn-cloveka/.

Obsah zakázanej komnaty budem zdieľať aj osobne, a to na seminári „Odhaľovanie utajovaného poznania“, ktorý organizuje vydavateľ mojich kníh – vydavateľstvo TORDEN, s.r.o. v dňoch 15. – 16. apríla 2023 (viac pozri na https://www.azr.academy/event/odhalovanie_utajovaneho_poznania/).

Ak chceš vedieť viac, tak konaj a niečo pre to aj urob. TU A TERAZ…

 

(pokračovanie nabudúce)

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Poláček

O AUTOROVI

Nie som konšpirátor. Som praktický analytik, stratég
a vizionár, ktorému musí všetko zapadať do logickej štruktúry. Som špecialista na krízové riadenie a asymetrické odpovede.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 20

Celkové hodnotenie: 1.37

Priemerná čítanosť: 379

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Taraba: Zelená transformácia nesmie znížiť konkurencieschopnosť ekonomiky

    0icon

    Prechod na nízkouhlíkovú ekonomiku by sa mal realizovať takým tempom a v takom rozsahu, aby neznižoval konkurencieschopnosť ekonomiky a nedával výhody štátom, ktoré životné prostredie…

    Poslanci pokračujú v debate o zmenách vo fungovaní Fondu na podporu umenia

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR v piatok ráno pokračujú v diskusii k novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU).

    Pospíšil prispel k triumfu asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného

    0icon

    New York 19. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jeff McIntosh) Aktualizované 19. apríla 2024 o 9:17 Slovenský hokejista Martin Pospíšil si v záverečnú noc základnej časti NHL pripísal…

    Slovenčina: Idem si po alebo pre vodu

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Ak si ideme niečo vziať alebo niekoho zavolať, niekedy povieme pre alebo po. Správna je iba jedna možnosť. V…

    Slováci prehrali s Nemcami 3:7, Lantoši: "Táto facka je dobrá"

    0icon

    Slovenskí hokejisti utrpeli prvú prehru v rámci prípravy na MS v Česku. Vo štvrtok podľahli v Kaufbeurene domácim Nemcom 3:7 a nenadviazali tak na minulotýždňové…

    Mahmúd Abbás obvinil USA z podpory "genocídy"

    0icon

    Washington 19. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Majdi Mohammed)   USA včera zakázali prijatie Palestíny do OSN. Američania vetovali rezolúciu Bezpečnostnej rady o prijatí Palestíny za riadneho člena…

    Blaha: "Zľakol sa, a tak sme išli po sebe..... Takíto sú tí liberáli hrdinovia!"

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto:Screenshot Telegram video)   Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Telegram Ľuboš Blaha (SMER-SSD) pripomenul, že progresívci chodia po Bruseli a…

    Zelenského nočná mora

    0icon

    Kyjev 19. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service)   Bloomberg: v Rusku nie je mobilizácia, desaťtisíce ľudí sú ochotní slúžiť na základe zmluvy, sumarizuje…

    Abychom si to ujasnili...

    0icon

    Praha 19. apríla 2024 (HSP/vidlakovykydy/Foto:TASR-Martin Baumann)   Přátelé, od posledních voleb jsem skoro zdesetinásobil svou čtenářskou základnu. Moji dlouhodobí čtenáři mě znají, zažili se mnou…

    Izrael mal podniknúť útok na Irán, informujú americké médiá

    0icon

    Washington 19. apríla 2024 (TASR/teraz/HSP/Foto:TASR/AP-Ohad Zwigenberg) Irán po správach o výbuchoch prerušil komerčné lety v niekoľkých častiach krajiny Izrael v noci na piatok zaútočil na…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA