Hlavnespravy.blog druhé najčítanejšie na Slovensku!

   Už niekoľko desaťročí u nás existuje takzvaná blogosféra. Rôzne internetové portály dávajú možnosť, aby sa fakticky ktokoľvek pod vlastným menom, či len prezývkou, vyjadroval slobodne na verejnosti. Je to internetový „hlas ľudu“ – „vox populi“. Tých kto túto možnosť využívajú sú doslova desaťtisíce. A niektorí dosahujú nevídanú čítanosť presahujúcu až 100 tisíc čítaní na jeden príspevok! O to prekvapujúcejšie je, že sa týmto fenoménom „ľudovej žurnalistiky“ nikto nezaoberá. 

   V mojej novej TV relácii „Na moment, blogeri!“ na web-portáli eReport sme preto po prvýkrát hodnotili najúspešnejších blogerov za mesiac, tentoraz za február 2023.

 

Úpadok SME.blog

   SME.blog bol na Slovensku prvou technicky skvelo zvládnutou platformou pre blogerov, ktorých tu bolo v časoch najväčšej prosperity až do 15 000! Lenže odkedy sa samotné SME stalo ideologickým „hovno-metom“, aj miestna blogosféra nápadne upadá a čítanosť klesá. Je to aj povestnou cenzúrou, ktorou tu filtrujú slobodné vyjadrovanie blogerov a ani nemusíte vedieť ako, ocitnete sa na zozname tých, ktorých admini ľahko dokážu urobiť „neviditeľnými“. Samozrejme, že je to „úpadok a zosurovenie mravov“, ako hovorí klasik, ale nezabúdajme, že večná slečna Baloghová má americké školenie v St. Louis.

  Názorným príkladom je aj nečakaný víťaz rebríčka čítanosti za mesiac február 2023, Jozef Sitko. Je to zaslúžilý novinársky veterán, ktorý si užil dosť ústrkov od starých boľševikov a teraz mu to isté prevádzajú novodobí neoliberálni komsomolci v podobe ideologicky školených administrátorov na SME.blog. Veď aj preto už dávnejšie zverejnil článok „Sú blogy selektované podľa politického obsahu a významu?“. A napriek tejto zjavnej cenzúre (ten článok mal len o málo viac ako 300 čítaní) sa stal „zázrak“ a jeho článok s názvom „Budaj bol mojím spoločníkom aj konateľom v F. F. Press“, dosiahol aj na SME.blog neuveriteľných 24 469 čítaní. Nie je na to logické vysvetlenie, pretože to bol druhý diel trojdielnej série, pričom prvý a tretí diel dosiahli len pár stoviek čítaní. A aby tých kuriozít nebolo málo, autor sa v žiadnom z tých troch dielov Budajom fakticky ani nezaoberá. Len konštatuje, že jeho spolupráca s ŠtB je niečo ako „hovno na topánke“, ktorého sa Budaj nedokáže ani po desaťročiach zbaviť, pretože tento očividný nezmysel vyhovuje tým, ktorí ho na pokyn Havla pod touto zámienku vyšupovali z vrcholnej slovenskej politiky.

   Na rovnakú tému sa „priživil“ aj Štefan Vrátny, ktorého článok „Pohľad zvonku na Budajove vzťahy s ŠtB“ vďaka tomu zaujal druhé miesto, keďže bol prečítaný 19 953-krát. A je to naozaj pohľad „zvonku“, keďže kauza Budaja je tu len zámienkou, aby sa autor obsiahlo rozhovoril o vlastných skúsenostiach s ŠtB.

  Tretie miesto mesiaci február 2023 Jánovi Valchárovi, ktorý je vzorrrrom novej vlny už vzorne slniečkárskych blogerov. Jeho článok „Nová vlna ruských výsadkárov“, prečítaný 14 153-krát, je tak presiaknutý rusofóbiou a vulgarizmami, že môže potešiť len už pomaly zabudnutých krikľúňov „Za slušné Slovensko“. Tí sa totiž vyznačovali brutálne vulgárnym slovníkom, čím sa vzorne opičili po sociopatovi Matovičovi.

 

Solídne Hlavnespravy.blog

   Hlavnespravy.blog v priemere celkovej čítanosti všetkých autorov v danom mesiaci hravo preskočili autorov na SME.blog zrejme preto, že sú podstatne vyváženejšie a menej jednostranne ideologicky zaťažené.

   Najčítanejším za mesiac február 2023 bol článok Pavla Sokola „Chcú Čaputová, Heger a Matovič urobiť zo Slovákov jatočný dobytok a hnať nás na ukrajinský front ako na bitúnok?“, ktorý dosiahol 13 328 čítaní. Autor zaujal skôr expresívnymi výrazmi, než pozorným výberom faktov. O pláne Poľska zriadiť protektorát nad Západnou Ukrajinou sa hovorí už dávnejšie, ale je to málo pravdepodobný scenár, pokiaľ sa nezrúti celý ukrajinský štát. Rovnako je to s mobilizáciou na Slovensku. Čiže klasický autorský populizmus primerane opaprikovaný pre zvýšenie čítanosti. To isté zopakoval za rovnaký mesiac v dvoch iných článkoch.

   Frekventovaným a úspešným blogerom je tu Ivan Štubňa, ktorého článok „Mackovci a ich fekálne dobrodružstvo“ dosiahol 4 957 čítaní. Ponúka v ňom chronológiu a rozbor prípadu fekálneho fantóma. Na záver označuje generála Macka, ako vojnového amerického štváča, a neopomenie nakopnúť aj súčasnú nevládnu vládu. Autora sme v našej TV relácii už predstavili (viď: https://www.youtube.com/watch?v=bCJuNiZ5hb0) a chystáme jeho ďalší rozhovor na obecnejšie témy násilnej smrti generála Lučanského a tomu predchádzajúcej Kuciakiády.

   Stálym autorom je tu aj Pavel Jacz, kedysi dlhoročný novinár, ktorého článok „Infekčne nákazlivá hlúposť sa na Slovensku poriadne rozrastá. Dobiehame západnú Európu a USA“, bol čítaný 2 698-krát. Zaujal dedukciami a prirovnaniami, ktoré ukazujú u blogerov málo vidný nadhľad a schopnosť humorného odstupu. Osvedčenými terčami sú Čaputová a Pavel – konkrétne ich nápadná posluha Washingtonskej svetovládnej klike. Uvádza tiež príklady jednostrannej propagandy v komerčných či verejnoprávnych televíziách.

 

Šampióni Pravda.blog

   Ukázalo sa, že blogeri na Pravda.blog ako jednotlivci dosahujú najvyššiu čítanosť v porovnaní s predošlými dvomi blogosférami. Rekordérom tu bol vo februári 2023 bloger eduard, ktorého jeden kratučký článok o vojne na Ukrajine (kde fakticky len citoval!) dosiahol až 133 137 čítaní!

   Na podobnú vojnovú tému, ale s inde nevídanými faktami zaujal bloger podolay, ktorého jeden článok s názvom „Stíhačky F-16 pre Ukrajinu? Spamätajte sa konečne!“ dosiahol pozoruhodných 91 533 čítaní.

   Stálicou na Pravda.blog je bloger ferro, ktorý tam doteraz opublikoval neuveriteľných viac ako tisíc článkov, pri priemere čítanosti nad deväť tisíc čítaní a celkovej čítanosti až nedostižných viac ako desať miliónov čítaní! Jeho článok „Slováci, zabudnite na HLAS – SD!“ dosiahol 35 388 čítaní a druhý s názvom „Už sa v tej RTVS konečne spamätajte!“ bol prečítaný 29 539-krát.

   Špičku najčítanejších blogerov za mesiac február 2023 uzatvára luna5 s článkom „Cítiť z nich strach. Už aj z Igora.“, ktorý dosiahol čítanosť nadpriemerných 19 551-krát. Je dôkazom, že určité aktuálne témy sa čitateľom neprejedia. Bloger zhrnul situácie na Slovensku, spomenul aj smrť nevinného generála Lučanského. Píše o tom, ako sa súčasní koaliční politici boja, pretože ich stratégia zaplašiť Fica a Kaliňáka nepomohla. Boja sa teda o dôsledky ich prenasledovania ľudí, straty politickej moci a platov. Pokusom o poslednú záchranu je podľa autora Matovičov nápad s 500 eurami každému voliacemu občanovi, ale márne.

 

Záver mesačného hodnotenia

   Viac sa dozviete v našej novej TV relácii „Na moment, blogeri! 3“ na web-portáli eReport, ktorú nájdete TU: https://www.youtube.com/watch?v=4aj9vFWuFOQ.  

  Radi tiež predstavíme v rozhovore v štúdiu nielen uvedených blogerov, ktorí sa môžu prihlásiť na samoblogeri@gmail.com (asistenti) alebo blogeri@ereport.sk (štúdio).

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 204

Celkové hodnotenie: 23.54

Priemerná čítanosť: 2778

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Vyšetrovanie v rámci akcie Meskáč naďalej pokračuje

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč, v rámci ktorej obvinili bratislavských mestských policajtov, naďalej pokračuje. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa…

    Jazykové okienko: Je to mimo niečoho alebo mimo niečo?

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Predložka mimo vyjadruje, že je niečo vyňaté z nejakého miesta, času, deja, stavu. Správne je vždy viazaná s genitívom…

    Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma 283 odsúdených väzňov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)   Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma so svojimi blízkymi 283 odsúdených väzňov. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR…

    Djokovič si kouča ešte nevybral: "Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude"

    0icon

    Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na…

    Islamský štát hrozí ďalšími útokmi. Opozícia kritizujúca Šutaja Eštoka sa znovu znemožnila

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Opoziční politici sa v posledných dňoch predháňali v tom, kto viac nakydá na súčasného ministra vnútra Matúša Šutaja…

    Česi si nedajú pokoj: Hašek nechce Slovákov z KHL na majstrovstvách sveta. Hovorí o teroristickom Rusku

    0icon

    Praha 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Bývalá hokejová hviezda - český brankár Dominik Hašek - si znovu kopol do Slovenska a Ruskej federácie.…

    Urgenty v Univerzitnej nemocnici Bratislava aj Národnom ústave detských chorôb budú počas veľkonočných sviatkov fungovať štandardne

    0icon

    Urgentný príjem v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) bude počas veľkonočných sviatkov fungovať v štandardnom režime. Rovnako je pripravený postarať sa o pacientov na Veľkú noc…

    Existuje len jediná odpoveď na otázku "Kto je žena ?"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Facebook/ Foto:Screenshot Facebook )   Europoslanec Milan Uhrík( hnutie Republika) v nedávnom príspevku spolu s videom zverejnenom na Facebooku zverejnil názor…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA