Ako sa uskutočnila teroristická akcia führera Bidena – Nord Stream 1 a 2

 

 

Hneď po uskutočnení teroristického útoku na plynovody Nord Stream 1 a 2 padlo podozrenie na USA. V médiách sa rozoberali rôzne varianty, motívy, obvinenia a pod. USA od začiatku popierali svoje zločiny vo viere, že im svet uverí. Ale v dobe informačného veku je ťažké utajiť zločiny. Pravda vždy vyjde na povrch.

 

USA boli jedinou krajinou, ktorá mala obrovskú motiváciu na likvidácii plynovodov. Hlavnou bolo odstrihnutie Európy od ruského plynu a presmerovanie obchodovania Európy s plynom na iné zdroje vrátane amerických. Na Slovensku sa lokajskí politici vyhýbali obvineniu USA. Takisto poslušné korporátne médiá zahmlievali informácie a vypúšťali do éteru hoaxy a konšpiračné teórie na čele so SME a DenníkomN. To všetko v rozpore s etickým kódexom novinára. Keďže sa zdá, že investigatívni novinári a protislovenské mimovládne organizácie platené USA dočasne spia (splnili si svoju úlohu manipuláciou Slovenska pri dosadzovaní Matovičovej vlády v roku 2020), rozhodol som sa, že ich zastúpim a okomentujem článok známeho amerického investigatívneho novinára Seymoura Hersha. Tento držiteľ Pulitzerovej ceny si nekládol servítku pred ústa a obvinil z útoku pred niekoľkými dňami potápačov amerického námorníctva v rámci operácie CIA, ktorú nariadil führer Joe Biden.

 

USA už desaťročia trénuje vysoko kvalifikovaných hlbinných potápačov, ktorí operujú po celom svete a sú vycvičení pre špeciálne práce pod morskou hladinou vrátane sabotáží. V júni minulého roka potápači pod zámienkou cvičenia NATO známeho ako BALTOPS 22 nasadili podmorské výbušniny, ktoré o tri mesiace neskôr zničili plynovody Nord Stream.

Bidenovo rozhodnutie zlikvidovať plynovody prišlo po viac ako deviatich mesiacoch utajených rokovaní vo vláde, bezpečnostných zložkách vrátane Pentagonu a zločineckej organizácie CIA. Na týchto rokovaniach nešlo o to, či tento štátny akt terorizmu vykonať, ale o to ako ho utajiť. Ako vidíme nepodarilo sa.

Prezident Biden a jeho tím pre zahraničnú politiku – poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan, minister zahraničných vecí Tony Blinken a Victoria Nulandová, štátna tajomníčka pre politiku – boli hlavní agitátori pre naplánovanie tohto teroristického útoku.

Od začiatku svojho budovania Nord Streamy boli vnímané Američanmi ako hrozba pre nimi plánovanú svetovú dominanciu. Führer Biden znefunkčnením plynovodov však nepoškodil iba Rusko, ale aj Nemecko, Holansko a Francúzsko, ktorých firmy mali v spoločnom podniku svoje podiely s právom distribúcie do celej Európy.

USA touto sabotážou ohrozili ekonomiky celej Európy. Všetko zdražovanie ide na vrub zločineckej vlády USA. Len Nemecko svoje straty zdražovaním energií a plynu odhadujú na 100 miliárd eur za rok 2022.

V decembri 2021 zvolal Jake Sullivan stretnutie novovytvorenej pracovnej skupiny zloženej z náčelníkov štábov, CIA a ministerstva zahraničných vecí a financií – a požiadal o odporúčania, ako reagovať na blížiacu sa Putinovu inváziu.

Prísne tajné stretnutia sa konali v zabezpečenej miestnosti na najvyššom poschodí administratívnej budovy susediacej s Bielym domom, ktorá bola tiež domovom prezidentského poradného výboru pre zahraničné spravodajstvo (PFIAB).

Podľa utajeneho zdroja Seymoura Hersha (SH) bolo účastníkom jasné, že Sullivan zamýšľal, aby skupina prišla s plánom na zničenie dvoch plynovodov Nord Stream – a že plní želania prezidenta.

Počas niekoľkých nasledujúcich stretnutí účastníci diskutovali o možnostiach útoku. Námorníctvo navrhlo použiť novo objednanú ponorku na priamy útok na potrubie. Letectvo diskutovalo o zhadzovaní bômb s oneskorenými poistkami, ktoré by sa mohli spustiť na diaľku. CIA tvrdila, že čokoľvek by sa urobilo, muselo by to byť skryté. Všetci zúčastnení pochopili, o čo ide. “Toto nie sú detské veci,” povedal zdroj. „Ak by bol útok vysledovateľný do Spojených štátov, išlo by o vojnový akt.”

V tom čase CIA riadil William Burns, bývalý veľvyslanec v Rusku, ktorý pôsobil ako námestník ministra zahraničných vecí v Obamovej administratíve. Burns rýchlo autorizoval pracovnú skupinu a v priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov začali členovia pracovnej skupiny CIA pripravovať plán tajnej operácie, ktorá by použila hlbokomorských potápačov na spustenie výbuchu pozdĺž plynovodu.

Začiatkom roku 2022 pracovná skupina CIA informovala Sullivanovu medziagentúrnu skupinu: “Máme spôsob, ako vyhodiť potrubia do vzduchu.”

To, čo nasledovalo, bolo ohromujúce. 7. februára, necelé tri týždne pred zdanlivo nevyhnutnou ruskou inváziou na Ukrajinu, sa Biden stretol vo svojej kancelárii v Bielom dome s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Na tlačovom brífingu, ktorý nasledoval, Biden povedal: “Ak Rusko napadne Ukrajinu… už nebude existovať Nordstream 2. Ukončíme to.“

Dvadsať dní predtým námestníčka ministra Nulandová sa ako hlupaňa pochválila ako je dobre informovaná a na brífingu ministerstva zahraničných vecí povedala v podstate to isté, čo Biden.

Všetky tajné zložky, ktoré sa podieľali na plánovanom útoku boli zdesené. Nulandová aj Biden vlastne verejne potvrdili, že plánujú uskutočniť tento akt štátneho terorizmu.

“Bolo to ako položiť atómovú bombu na zem v Tokiu a povedať Japoncom, že ju odpálime.” Bill Burns po rozhovore s Bidenom agentom CIA povedal, že Biden si želá vykonať túto sabotáž. Uviedol zdroj SH.

OPERÁCIA

V posledných rokoch krízy medzi východom a západom americká armáda výrazne rozšírila svoju prítomnosť v Nórsku, ktorého západná hranica vedie 1 400 míľ pozdĺž severného Atlantického oceánu a spája sa nad polárnym kruhom s Ruskom. Pentagon vytvoril vysoko platené pracovné miesta a investoval stovky miliónov dolárov do modernizácie a rozšírenia zariadení amerického námorníctva a letectva v Nórsku. Nové diela zahŕňali, pokročilý radar so syntetickou apertúrou ďaleko na severe, ktorý bol schopný preniknúť hlboko do Ruska a bol online práve v čase, keď americká spravodajská komunita stratila prístup k sérii diaľkových odpočúvacích miest v Číne.

V Nórsku pracuje zrekonštruovaná americká ponorková základňa, ktorá monitoruje a špehuje ruskú jadrovú základňu 250 míľ na východ, na polostrove Kola. Amerika rozšírila leteckú základňu na severe Nórska. Na špehovanie Ruska tu používa hliadkovacie lietadlá P8 Poseidon.

Nórska vláda tiež podpísala v novembri okupačnú dohodu s USA v podobnom znení ako Slovensko.

Nórsko – americké vzťahy de facto riadi vojnový štváč a generálny tajomník zločineckého paktu NATO Jens Stoltenberg. “Je to rukavica, ktorá sedí na americkej ruke,” uviedol zdroj SH. Dá sa s tým súhlasiť. Nórsko nemá nič spoločné s demokraciou. Jeho predstavitelia sú tiež bábkami v rukách USA.

Vo Washingtone plánovači vedeli, že musia ísť do Nórska. “Nenávideli Rusov a nórske námorníctvo bolo plné vynikajúcich námorníkov a potápačov, ktorí mali generácie skúseností s vysoko výnosným hlbokomorským prieskumom ropy a zemného plynu,” uviedol zdroj. Dalo by sa im tiež dôverovať, že misiu udržia v tajnosti. (Nóri mohli mať aj iné záujmy. Zničenie plynovodu Nord Stream – ak by to Američania dokázali zvládnuť – by Nórsku umožnilo predávať do Európy oveľa viac vlastného zemného plynu.)

Niekedy v marci odletelo niekoľko členov tímu do Nórska, aby sa stretli s nórskou tajnou službou a námorníctvom. Jednou z kľúčových otázok bolo, kde presne v Baltskom mori je najlepšie miesto na umiestnenie výbušnín.

Nórske námorníctvo rýchlo našlo správne miesto v plytkých vodách Baltského mora niekoľko kilometrov od dánskeho ostrova Bornholm. Potrubia viedli od seba viac ako míľu pozdĺž morského dna, ktoré bolo hlboké iba 260 stôp.

Nóri sa pripojili k Američanom a trvali na tom, že niektorí vysokí úradníci v Dánsku a Švédsku musia byť všeobecne informovaní o možnej potápačskej činnosti v tejto oblasti. Týmto spôsobom by niekto vyššie mohol zasiahnuť a udržať správu mimo reťazca velenia, čím by sa izolovala prevádzka potrubia. “To, čo im bolo povedané a čo vedeli, bolo zámerne odlišné,” povedal mi zdroj. (Nórske veľvyslanectvo, ktoré bolo požiadané o vyjadrenie k tomuto príbehu, neodpovedalo.)

Americkí i nórski potápači urobili svoju vec a výbušniny C4 by boli na mieste do konca cvičenia BALTOPS22 s pripojeným 48-hodinovým časovačom.

26. septembra 2022 urobilo sledovacie lietadlo nórskeho námorníctva P8 zdanlivo rutinný let a zhodilo sonarovú bóju. Signál sa šíril pod vodou, spočiatku do Nord Stream 2 a potom do Nord Stream 1. O niekoľko hodín neskôr boli spustené vysokovýkonné výbušniny C4 a tri zo štyroch potrubí boli vyradené z prevádzky. V priebehu niekoľkých minút bolo vidieť, ako sa na hladine vody šíria zásoby metánového plynu, ktoré zostali v uzavretých potrubiach, a svet sa dozvedel, že sa stalo niečo nezvratné.

Hlupaňa Victoria Nulandová vyjadrila spokojnosť so zánikom najnovšieho z plynovodov. Svedčila na vypočutí výboru Senátu pre zahraničné vzťahy koncom januára senátorovi Tedovi Cruzovi: “Rovnako ako vy, aj ja som a myslím si, že aj administratíva je veľmi potešená, keď vie, že Nord Stream 2 je teraz kus kovu na dne mora.”

Vykonanou sabotážou plynovodov Nordstream na príkaz vlády USA a osobne führera Bidena došlo k nepriateľskému aktu proti Rusku a celej Európe. Tento zločin USA nie je svetovou verejnosťou zatiaľ odsúdený. Ani BR OSN alebo inými svetovými organizáciami, ktoré by sa mali starať o zachovanie mieru na Zemi.

 

Statočný americký novinár Hersh v roku 1969 odhalil masaker juhovietnamských dedinčanov americkými jednotkami v dedinke My Lai. Jeho kniha „My Lai“ získala v roku 1970 Pulitzerovu cenu. Jeho reportáže pre New York Times o škandále Watergate prezidenta Richarda Nixona viedli k ocenenej knihe o bývalom ministrovi zahraničia Henrym Kissingerovi. Hersh písal tiež o izraelskom programe jadrových zbraní a zneužívaní väzňov v bagdadskej väznici Abu Ghraib americkými vojakmi počas americkej okupácie Iraku.

Má za sebou úspešné odhalenia špinavostí CIA vo svete (Irak, Sýria atď). Bol za svoje články kritizovaný a obviňovaný, avšak nevzdal sa a dokázal pravdivosť svojich článkov. Seymour Hersh v uvedenom prípade zdokumentoval a popísal to, že Nord Streamy má na svedomí teroristická americká vláda na čele s führerom Bidenom.

PS: Korporátne slovenské médiá si veľmi nevšímam. Ich produkcia je iba úbohý odpad, ktorým je kŕmená slovenská verejnosť na príkaz amerických neonacistov a ich pomáhačov vo vláde, parlamente, ale i v Grasalkovičovom paláci.

Viac na:

https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream

https://www.reuters.com/world/us/prize-winning-reporter-seymour-hersh-no-stranger-controversy-2023-02-09/

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 379

Celkové hodnotenie: 24.19

Priemerná čítanosť: 2411

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Naši hokejisti dali zabudnúť na prehru s Nemeckom, Kazachstanu nastrieľali pol tucet

    0icon

    Ostrava 12. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Darko Vojinovic) Aktualizované 12. mája 15:47 Slovenskí hokejisti zvíťazili v B-skupine na Majstrovstvách sveta v Česku nad Kazachstanom vo svojom druhom…

    Smer-SD, Hlas-SD a na počudovane aj SaS sú za odmietnutie migračného paktu

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot)   Kandidáti do volieb do európskeho parlamentu Erik Kaliňák (Smer-SD), Branislav Ondruš (Hlas-SD), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Veronika Cifrová…

    Alibista Hojsík sa znovu vyfarbil: Ja Gazu neriešim!

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot Youtube)   Vážení čitatelia, milí priatelia: tento komentár čítajte na vlastné riziko, obsahuje totiž pasáže, z ktorých sa vám bude dvíhať…

    Šimečka, ako vodca opozície, sa v prieskume dôveryhodnosti neumiestnil najlepšie

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Najdôveryhodnejším politickým lídrom je novozvolený prezident Peter Pellegrini. Dôveruje mu 47 percent, nedôveruje 52 percent opýtaných.…

    Začala sa evakuácia: Západ plánuje presunúť hlavné mesto Ukrajiny do Ľvova

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP/Ritzau Scanpix-Mads Claus Rasmussen)   Ak čítate oficiálne médiá washingtonských a bruselských obkomov, vo vojne kolektívnej Stredozeme proti Mordoru na Ukrajine…

    Hlas trvá na Rašim ako predsedovi NR SR, KDH sa obáva neobsadenia postu

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot)   Hlas-SD trvá na obsadení postu predsedu Národnej rady (NR) SR Richardom Rašim po tom, ako Peter Pellegrini vyhral prezidentské…

    Chýbajúce ukrajinské opevnenia ukazujú systémový rozdiel medzi ruským a ukrajinským fungovaním štátu

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot X@wogoa1)   Situácia s nepripravenosťou opevnení pre AFU ukazuje jeden dôležitý rozdiel medzi ukrajinským a ruským štátnym systémom, ktorý sa…

    RSF: Na Slovensku je sloboda tlače v ohrození. Aká je skutočnosť? Sú krajiny hodnotené rovnakým metrom?

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Slovensko si podľa Reportérov bez hraníc v rebríčku slobody tlače pohoršilo oproti minuloročnému hodnoteniu o 12 priečok Čo toto…

    Stephen Bryen: 3. francúzsky peší pluk píše spod Slavjanska rozlúčkové listy domov

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (HSP/Foto:Facebook)   Macronovi legionári dostanú za odmenu francúzske občianstvo - posmrtne Francúzsko už tak trochu vyslalo prvú skupinu vojenského personálu na…

    Predpoveď počasia na pondelok

    0icon

    Bratislava 12. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   V pondelok očakávame slnečné počasie. Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí 17 až 22 stupňov C Na západnom…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA