Ožívajú nacistické bunky po celej Európe?

Talianska polícia rozbila nacistickú bunku viazanú na Azov plánujúcu teroristické útoky.

Pod týmto názvom priniesol portál Grayzone informáciu o zatknutí talianskych neonacistov spojených s ukrajinským práporom Azov.

Talianska polícia ohlásila od roku 2019 dodnes sériu razií proti neonacistickej organizácii Rád Hagal. Skupina je obvinená z hromadenia zbraní a plánovania teroristických útokov. Má úzke operačné väzby na ukrajinský prápor Azov.

Ďalších päť členov tejto talianskej neonacistickej organizácie bolo zatknutých 15. novembra 2022. Po ostatných sa intenzívne pátra. Niektorí z nich bojovali na Ukrajine v známom neonacistickom prápore „AZOV“, ktorá bola neskôr začlenená do Ukrajinskej národnej gardy.

Členovia Rádu „Hagal“ sú obvinení z prípravy teroristických útokov na civilné a policajné ciele. Udržiavali „priame a časté“ kontakty cez „Telegram“ nielen s práporom Azov, ale aj s neonacistickými ukrajinskými vojenskými formáciami Pravý sektor a Centuria, „pravdepodobne s ohľadom na možný nábor do radov týchto bojových skupín,“ uvádzajú talianske médiá.

Policajné vyšetrovanie zahŕňa rozsiahle počítačové pátranie a prehľadávanie podozrivých prepojení vrátane odpočúvania, ktoré odhalili skupiny schopné vykonávať násilné teroristické činy v Taliansku.

Jeden zo zatknutých členov, Giampiero Testa, bol údajne „nebezpečne blízky krajne pravicovým ukrajinským nacionalistickým skupinám“ a podľa odposluchov plánoval útok na policajnú stanicu v Marigliano v Neapole. Bojovník Azovu Anton Radomskij je ukrajinský občan, ktorý žil v Taliansku, a v súčasnosti bojuje na Ukrajine. Úrady tvrdia, že Radomskij plánoval zaútočiť na nákupné centrum „Volcano Buono“ v Neapole.

V odposluchu z januára 2021 Testa povedal, že „urobí masaker ako na Novom Zélande, ale nešiel by k černochom, ale do kasární v Marigliano“. Mal na mysli strelca z novozélandskej mešity, ktorý tvrdil, že navštívil Ukrajinu a na nepriehľadnej bunde mal na sebe nacistickú nášivku Sonnenrad alebo „čierne slnko“, keď zabil 51 veriacich. Tento bežne používa prápor Azov.

Polícia monitorujúca organizáciu Rádu Hagal zhabala„vzduchové zbrane“, ktoré bolo možné ľahko upraviť na klasickú streľbu, potom muníciu, taktické vybavenie a dokonca aj granátomet. Skupina je tiež obvinená z vedenia polovojenských výcvikov v Neapole a Caserte, ako aj seminárov propagujúcich nadvládu bielej rasy a popieranie holokaustu. Neonacistické talianske skupiny aj s ukrajinskými členmi sa venovali polovojenskej výcvikovej činnosti, absolvovali rôzne výcvikové kurzy a cvičili sa tiež v používaní krátkych i dlhých strelných zbraní.

Na záberoch zo zatýkania, ktoré vysielal spravodajský kanál Sky Tg24, sú dlhé nože, sekera v severskom štýle, netopier s nápisom „Vodca Mussolini“, vlajka s hákovým krížom, plynová maska, tričko práporu Azov, „Valhalla Express“, a memoáre bojovníkov Azovu.

Novembrová policajná operácia zasiahla trinásť provincií v Taliansku a zahŕňala „26 osobných, domácich a počítačových prehliadok“ a zatknutie podozrivých členov Rádu Hagal. Medzi zatknutými za „zločin organizovania teroristických akcií a rozvracanie demokratického poriadku sú Maurizio Ammendola, zakladateľ skupiny, jej viceprezident Michele Rinaldi a členovia Giampiero Testa a Massimiliano Mariano. Piaty zatknutý člen Fabio Colarossi je obvinený zo šírenia neonacistickej propagandy. Zatiaľ čo nacizmus našiel bezpečný priestor v ukrajinských ozbrojených silách, zatknutia a zatykače proti členom Rádu Hagal, ktorí plánovali teroristické útoky, naznačujú potenciál spätného úderu z ukrajinskej zástupnej vojny NATO, keďže bojom zosilnení, ideologicky podkutí extrémni veteráni podporovaní Západom sa vracajú domov do miest po celej Európe.

Vysoká dostupnosť zbraní počas súčasného konfliktu povedie k šíreniu nelegálnych zbraní vo fáze po konflikte,“ varoval generálny tajomník Interpolu Jurgen Stock.

Vyšetrovaním ministerstva pre vnútornú bezpečnosť z roku 2022 bolo zistené, že „ukrajinské nacionalistické skupiny vrátane Hnutia Azov aktívne verbujú rasovo alebo etnicky motivovaných násilných extrémistických prívržencov bielej nadradenosti, aby sa pripojili k rôznym neonacistickým dobrovoľníckym práporom vo vojne proti Rusku. Polícia sa pýta: „Aký druh výcviku dostávajú zahraniční bojovníci na Ukrajine, ktorý by sa mohol rozšíriť v milíciách so sídlom v USA a bielych nacionalistických skupinách?

Pre úplnosť treba poznamenať, že jednu z hlavných úloh vybudovania nacistického práporu AZOV zohral Igor Kolomoiskij, ukrajinský židovský oligarcha, ktorý vytvoril už v roku 2015 svoje vlastné ozbrojené jednotky nacistického typu DNIPRO1 a DNIPRO2 v počte cca 2 000 ťažko ozbrojených jedincov, ktorí sa podieľali na vraždení Rusov na východe Ukrajiny. Cieľ lúpež ukrajinského majetku.

Po začatí vojny začali na Slovensko masovo prúdiť Ukrajinci. Existuje riziko, že niektorí z nich sú alebo môžu byť prepojení na ukrajinské neonacistické zoskupenia, ktoré majú za cieľ v tichosti sa etablovať v rôznych štátoch Európy vrátane Slovenska a zakladať tu teroristické bunky. Pamätáme sa, že východná hranica Slovenska bola na začiatku migrácie Ukrajincov deravá ako ementál. Vtedy nikto v tomto zmysle imigrantov nekontroloval. A čo dnes? Trúfam si tvrdiť, že silové zložky si v tomto smere nekonajú svoju povinnosť. Sú súčasťou zla a zlyhania celého vládneho systému.

Ak nezačnú konať, bude celkom možné, že o chvíľu sa dožijeme neonacistických teroristických útokov aj na Slovensku…A to všetko s „požehnaním amerických a NATO zločincov, ktorým sekunduje slovenská vláda v demisii…

Viac na:

https://thegrayzone.com/2022/11/15/blowback-italian-azov-tied-nazi-terror/

The Pocket Army Controlled by Sacked Ukrainian Billionaire Igor Kolomoisky (businessinsider.com)

https://e-republika.cz/article3058-Nacionalisticky-zid-Kolomojskij-prohral-rabovani-Ukrajiny-s-Rothschildy

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 365

Celkové hodnotenie: 24.06

Priemerná čítanosť: 2434

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA