Nešťastníčka Čaputová …

Keďže už odzneli počiatočné emócie z prejavu Správy o stave republiky (ďalej Správa) pozriem sa na jej prejav z pohľadu tvorby i obsahu materiálu. Nešťastníčka Čaputová sa nikdy nenaučí písať svoje prejavy, ani pozliepať do prejavov kompiláty. Po rôznych kritikách Čaputovej infaltilného prejavu chcem poukázať na to, čo ešte neodznelo.


Zuzana Čaputová uviedla v úvode, že Správu písala sama. Dovolím si o tom pochybovať. Správa nemá plynulú obsahovú nadväznosť, nezaoberá sa vitálnymi problémami krajiny, nepomenúva objektívne príčiny súčasného stavu republiky, nenavrhuje žiadne riešenia, iba popisuje udalosti, o ktorých všetci vieme. Vyzerá to tak, že Čaputová z predložených návrhov svojich poradcov urobila kompiláciu materiálu. Obsah Správy svedčí o chudobe ducha tých, čo ju písali i chudobe ducha občianky Čaputovej.

 

V časti o životnej úrovni nepomenúva príčiny ekonomickej devastácie obyvateľstva a prepad ich životnej úrovne. Táto časť je konštatačná bez návrhu na opatrenia ako sa z tohto marazmu dostať. Neobsahuje žiadne nové informácie. Čaputová uviedla dva príklady chudobných ľudí na Slovensku. Zrejme v dobrej snahe poukázať na konkrétnych chudobných trpiacich spoluobčanov. Chcem jej pripomenúť, že podobne postihnutých ľudí na Slovensku je cca jedna pätina!!! Uvedomuje si to pani prezidentka? Jej hraný súcit s dvomi ľuďmi, keď je podobne ohrozených viac ako milión ľudí je falošný. Hovorí o nejakej pomoci vlády, čo je obyčajná nepravdivá fikcia. Čo sa týka postavenia žien platí takisto, že ide o popis stavu, o ktorom každý vie. Opäť chýbajú východiská. Táto časť je napísaná na úrovni žiaka základnej školy.

 

Časť o vláde E. Hegera je čisto schizofrenická. Čaputová ju chváli za vypracovanie reforiem, čo je síce pekné, ale v tomto štáte každá vláda od svojho vzniku vypracovala nejaké reformy. Mnoho z nich sa v praxi neuplatnilo preto, lebo neboli v súlade s požiadavkami praxe. Úspech reforiem nezávisí od ich písomnej formy, ale od zmysluplného systémového obsahu vedúceho k rozvoju spoločnosti. Okrem toho množstvo reforiem vyvoláva v spoločnosti len chaos. Nie sme v stave spracovať jednu reformu, v danej oblasti, ktorá bude na takej odbornej úrovni, že ostane v platnosti aspoň desať rokov? Všetky ňou spomenuté reformy nie sú zárukou úspešného uplatnenia sa v praxi a prínosu pre spoločnosť. Napríklad rezort školstva nemá ani len spracované úlohy z programového vyhlásenia vlády!!! Funguje na základe pokusu a omylu podobne ako celá vláda zástupného premiéra Hegera.

 

Schizofrénia obsahu Správy Čaputovej spočíva v informáciách o stave financií a upozorneniach Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ). Zo stránky RRZ Čaputová vykompilovala niektoré informácie menej bolestné pre vládu, ale aj tie stačili, aby popreli údajné úspechy tejto vlády. Úspechy tejto vlády jednoducho neexistujú. Čaputová si všimla obrovské riziká udržateľnosti verejných financií. RRZ zaradila tento ukazovateľ do pásma vysokého rizika. Pritom podľa RRZ bol štátny rozpočet zostavený realisticky len pre najbližší rok a konsolidačná stratégia chýba už tretí rok za sebou. Konštatovanie a bodka. A čo ďalej pani prezidentka? Veď RRZ nepriamo signalizovala chaos vo verejných financiách.

 

V časti o energiách Čaputová uviedla: „Slovensko veľmi úspešne diverzifikovalo dodávky energií a bezprostredný nedostatok nám počas nadchádzajúcej vykurovacej sezóny nehrozí. Dochádza k výrazným úsporám energií“.

 

Diverzifikácia dodávok energií je jedna vec a ohrozenie výroby a rozklad firiem z dôvodu nedostatku a obrovského zdražovania je druhá vec. Slovensko predáva lacnú energiu a na základe pokynov totalitárnej EÚ nakupuje mnohonásobne predraženú energiu z búrz. Čaputová tieto skutočnosti cudne obišla. Nehovoriac o tom, že mnohé domácnosti budú v zime kvôli likvidačným cenám vypínať v zime kúrenie. Oblasť školstva a zdravotníctva je s nulovou výpovednou hodnotou. Žiaľ.

 

Čaputová v Správe uviedla: „Na susednej Ukrajine rozpútal ruský režim vojnu,
spochybnil všetky princípy európskej bezpečnosti a stal sa najväčšou
hrozbou mieru v Európe“.

 

Je to výrok hodný americkej guvernérky štátu Slovensko, ale nehodný prezidentky SR. Objektívne a správne má text znieť: V susednej Ukrajine sa odohráva vojenský konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou v Američanmi vyprovokovanej vojne. USA a NATO tento konflikt medzi Slovanmi vyprovokovali s cieľom zničenia Ruska, ovládnutia jeho nerastného bohatstva a jeho kolonizácie v zmysle globálneho diktátu USA. USA sú najväčšou globálnou hrozbou mieru na svete.

 

 

V ďalšej časti hovorí Čaputová o mieri a jedným dychom podporuje zločineckú alianciu NATO a militaristické vedenie rezortu obrany. Neschopnosť Mikulca pri zabezpečení hraníc SR proti migrantom opäť úmyselne prehliadla.

 

V časti o tzv. hybridnej vojne uviedla: „Cieľom tejto hybridnej vojny je oslabiť naše inštitúcie, podkopať dôveru v demokraciu, vytrhnúť Slovensko z politického Západu a získať ho znovu pod ruskú sféru vplyvu“. Tento výrok je obyčajný hoax. Americká guvernérka však ním potvrdila fakt, že v skutočnosti Slovensko ovláda politický Západ.

 

Signifikantné je aj to, že Čaputová považuje iný názor ako provládny alebo kritický za dezinformačný alebo nenávistný. Je to taktika obrany vlastnej neschopnosti riešiť vitálne záujmy Slovenska. V časti o sudcoch zabudla uviesť prípady šikany verejnosti a politikov. Je mnoho príkladov falošných obvinení alebo dokonca dočasného obmedzenia slobody na politickú objednávku. Čaputová zabudla na dodnes objektívne nevyšetrenú vraždu Milana Lučanského. Všimla si vraždu dvoch LGBTI nešťastníkov, ale nevšimla si ostatné nevyšetrené vraždy politických prominentov. Hovorí o nenávisti, ale neprizná si, že nespokojnosť a aj násilie ľudu mnohokrát záleží od politiky vlády. A táto vláda k tomu prispela vrchovatou mierou. Vrátane prezidentky.


Tŕňom v oku vlády i Čaputovej je paragraf 363 Trestného poriadku. Likvidáciou tohto paragrafu by sa mohli zatvárať ľudia na základe politicky vymyslených káuz alebo aj bežní ľudia, ktorí sa znepáčia tomuto protislovenskému režimu.

Paragraf 363 je dobrý nástroj na zastavenie teroru vlády proti občanom.

 

Ostatná bižutéria Správy nestojí za pozornosť. Ide o vyplakávanie nad rozliatym mliekom.

 

Viac na:

https://www.prezident.sk/upload-files/23904.pdf

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 378

Celkové hodnotenie: 24.16

Priemerná čítanosť: 2413

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predaj softvéru na Deň práce: Office 2021 Pro len za 27,75 € a Windows 11 Pro len za 13,45 €. Kúpte si ho raz a používajte ho celý život!

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (PR článok/Foto:Godeal24)   Hľadáte platný produktový kľúč Office 2021? Operačný systém je pomalý? Vaše hľadanie sa končí tu! Upgradujte na lepší…

    Slovenský Patriot chce v EP presadzovať suverénnu zahraničnú politiku

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Miroslav Radačovský) Aktualizované 29. apríla 19:59 Jednou z hlavých priorít, ktoré chcú kandidáti strany Slovenský Patriot presadiť v Európskom parlamente (EP),…

    Rada RTVS mieni, že vedenie mohlo znížiť hospodársku stratu, manažment nesúhlasí

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dôsledným priebežným sledovaním vývoja hospodárenia i správnymi manažérskymi opatreniami mohol manažment RTVS predísť, respektíve minimalizovať vykázanú stratu v…

    "Globálna vzbura proti Amerike": Prvé krajiny sa rozhodli pre rázne kroky. Kto sa k nim pridá?

    0icon

    Washington 29. apríla 2024 (HSP/Foto:twitter)   Africké a blízkovýchodné krajiny sťahujú zlaté rezervy zo Spojených štátov, čím oslabujú dolár   Africké a blízkovýchodné krajiny začali…

    Lipšic musel vysvetľovať najnovšiu kauzu. Uhrík reaguje: Čo robí ten chlap ešte na prokuratúre ?!

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR)   Predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa na sociálnej sieti pohoršoval nad správaním prokurátora Daniela Lipšica v pracovnom čase Poukázal…

    Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, Filip Kuffa hovorí o výmysloch

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Gregor Kuffa, brat a syn štátnych tajomníkov envirorezortu, sa zúčastňuje na oficiálnych rokovaniach,…

    Bild: Varšava je presvedčená, že Západ môže eskalovať konflikt na Ukrajine beztrestne

    0icon

    Varšava 29. apríla 2024 (HSP/Bild/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   „Máme na výber: buď porazená ruská armáda mimo Ukrajiny, alebo víťazná ruská armáda na hraniciach s Poľskom. A…

    Prečo tak strašne teraz záleží Naďovi na tom, aby to Kaliňák čo najrýchlejšie podpísal?

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR: Pavel Neubauer, František Iván)   Exministrovi Jaroslavovi Naďovi zjavne mimoriadne záleží na tom, aby minister obrany Robert Kaliňák podpísal…

    Obľúbený francúzsky herec Gérard Depardieu skončil vo väzbe

    0icon

    Paríž 29. apríla 2024 (HSP/CNN/Foto:AP/Axel Schmidt)   Francúzskeho herca Gérarda Depardieua ráno zadržali v súvislosti s obvinením zo sexuálneho napadnutia dvoch žien. Je vo väzbe,…

    Koncom mája sa to začne

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service via AP)   Ruská federácia pripravuje koncom mája alebo v júni veľkú ofenzívu, uviedli zdroje z…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA