Buď sa Bratislavčania zbláznili, alebo výsledky volieb zmanipulovali. Vedúca úloha Teamu Bratislava je na dosah!

To, čo sa odohralo v Bratislave s výsledkami volieb, nedáva celkový obraz logiky. Team Bratislava ovládol skoro celú Bratislavu. Magistrát, Staré mesto i ďalšie časti Bratislavy sú aj vďaka 85 percentnému zastúpeniu poslancov plne v rukách nového zoskupenia mladých liberálnych experimentátorov vďaka premyslenej reklamnej propagande hlavne na sociálnych sieťach a na internete.

Spomeniem niekoľko faktorov, ktoré sa podieľali na výsledkoch týchto volieb.

1. Prispel k tomu aj termín volieb, počas ktorého mnohí Bratislavčania uprednostnili cestu k hrobom a tak účasť z vyše pol miliónového mesta bola iba 39 percentná!!! (Referendum neplatí, ak sa na ňom zúčastní menej ako 50 % obyvateľov, prečo je to vo voľbách inak??? Referendum je totiž u nás nechcené dieťa zasahujúce zväčša do politickej línie koalície, ale voľby sú v ich záujme!).

2. Ďalším faktorom bolo aj to, že obyvatelia vopred po prvý krát v histórii nedostali domov zoznamy poslancov a kandidátov na starostov, primátorov a županov!!!, aby sa mohli doma v pokoji poradiť a rozhodnúť sa a tak museli pod stresom zaškrtávať mená kandidátov vo volebnej miestnosti ktorým, dajú svoj hlas. Najmä starší obyvatelia neovládajúci internet mali problémy, koho pre nich z neznámych kandidátov zakrúžkovať.

3. Spojenie komunálnych a župných volieb vytvorilo ďalší ešte väčší galimatiáš v hlavách voličov. Veď na Slovensku bolo z milióna 915 tísíc zúčastnených voličov 213 tisíc neplatných hlasov!!! (je to päť krát viac ako predchádzajúcich voľbách!!!) Tak aj v Bratislave hodili do koša vyše 11 percent hlasov – teda každý desiaty volebný lístok bol neplatný! Toľko ich priznali, no mohlo ich byť podstatne viac! Navyše cca 2500 Vallových hlasov (z celkového počtu voličov dostal 83 000 tisíc hlasov) prirátali poslednému kandidátovi!!!

4. Množstvo nedumajúcich mladých innnnn a cooooool ľudí, ktorí vynechali návštevy hrobov mimo Bratislavy opantali len reklamné reči o slobode, o úžasnosti činov a sľubov. Ak by náhodou vybočili z tohto smerového názoru, kamaráti by sa im obrátili chrbtom a tak aj tu funguje davová psychóza. Mladým to ešte môžeme vďaka tomu akceptovať, pretože dostávajú do slúchadiel z mobilu stále presne mierené výstrely z Facebooku, Twitteru, Tik-Toku, Instagramu a ďalších sociálnych sietí, bez ktorých neurobia ani krok. Nezaujíma ich podstata, ale uznanie v seberovnej spoločnosti. Možno by stratili kamarátov a nemali by s kým komunikovať a pôsobenie na sociálnych sieťach by bolo pre nich katastrofálnou psychickou udalosťou len preto, lebo by svoje mozgy donútil rozmýšľať. A tak radšej svoju mozgovňu nechávajú vo voľnobežnom takte prispôsobujúcej sa pravidelným trendovým vlnkám. Pridať plyn by bolo nebezpečné!

Ak Team Bratislava volili aj občania strednej generácie, tak sa im dosť čudujem, pretože tí majú určite najviac výhrad. Tou hlavnou je drahá (o 300 percent navýšená ročná rezidenčná parkovacia sadzba a teda drahšia z 10 na 39 Euro) a nepremyslená parkovacia politika. Zaparkovať v hlavnom meste Bratislavčanovi, okrem svojho bydliska je dosť náročný výkon. Opravári a služby odmietajú prísť do niektorých oblastí. Ich prvá otázka, ak sa dajú vôbec presvedčiť, aby prišli je nasledovná: „Dá sa u vás zaparkovať? Ak pri zápornej otázke neodmietnu, tak budú musieť nosiť náradie vyše kilometra a to bude drahšie a dlhšie to bude trvať.“ Samozrejme, že čas je drahý a to predražuje služby, pretože objednávateľ služby musí garantovať aj preplatenie pokuty. Ale to úradných stoličkárov na dopravných oddeleniach magistrátu a mestských častí nezaujíma. Rovnako je to aj s rodinnými návštevami. Pre rezidentov je miesta okrem niektorých sídlisk viac ako dosť. Ponuka rezidentských parkovísk v niektorých mestských častiach vysoko prevyšuje potreby obyvateľov. Len na polkilometrovej ulici v Starom meste, kde býva primátor je v každom čase voľných od 9 do 24 nevyužitých rezidentských miest na parkovanie!!! Pred nemocnicami a potrebnými inštitúciami pre občanov je zase problém zaparkovať. Skúste zaparkovať pri Miestnom úrade Staré mesto. V tejto oblasti je najviac starých občanov. Zastávka električky je vzdialená skoro 400 metrov.

Ešte jedna nelogičnosť. Ročná daň za približne 66 metrov štvorcových bytu aj s pozemkom v dani magistrátu sa rovná výške ročnej dane za vyhradené parkovacie miesto (11 štvorcových metrov) pre invalida v dani Mestskej časti Staré mesto!!!

100 percentné zvýšenie daní, aby bolo aj na zdvojnásobený aparát na magistráte rovnako nikomu neprekáža, rovnako ako jeden z najvyšších, ak nie najvyšší plat primátora v Európe.

A to nespomínam niektoré ďalšie nesplnené sľuby Teamu Vallo, ktorý sa prevtelil do Teamu Bratislava. Napr. V zelenej agende z 10 000 sľubovaných stromčekov sa podarilo zasadiť len na polovicu. Predpokladal som tento nerealizovateľný sľub v jednom z článkov pred predchádzajúcimi voľbami a dnešný stav mi dal za pravdu. V najzelenšom meste Európy nebolo kde sadiť a tak si sadiari našli miesto na duby, ktoré jeden za druhým vysychajú aj pozdĺž hlavnej cesty v zanedbanom Horskom parku. Predtým odtiaľ zlikvidovali asi 15 urastených miestnych stromov. Po Horskom parku sa všade váľajú kmene vyvrátených stromov, odlomených konárov ako na neestetickom drevenom smetisku. Nikto ich neodváža, nikto neupravuje lesopark. Stala sa z neho bezestetická divočina, kde už nie je problém stretnúť diviaka. Ale musíme uznať, že číslo desaťtisíc znie impozantne, ohromujúco a opojne!!!

Otázna je aj termínovaná výstavba električkovej trate do Petržalky. Spomínané problémy, čistota a aj stav ciest a chodníkov sú asi pre Bratislavčanov také nepodstatné, že Vallo získal z chudobnej 39 percentnej účasti oprávnených voličov až dominantných 60 percent a poslanci vyše 80 percentné zastúpenie!!!

Popíšme si inú stránku veci. Valla a Team Bratislava sponzoruje Esset – bezpečnostno-počítačová firma spolupracujúca s americkými tajnými službami, pre ktorú je nejaký počítačový univerzálny červ reagujúci na verzály PS za menom  a upravujúci výsledky asi tak náročný, ako pre obyčajného človeka pozametať si kuchyňu. A hlasy vo voľbách sa zratúvajú elektronicky a prsty v systémoch má aj Esset. Nuž, dáva to logiku vzhľadom na sebaisté vyjadrenia víťazov už pri desaťpercentnom zisku hlasov. Ručné prerátanie hlasov by bolo za potreby! Rovnako ako aj ďalšie dve nezávislé firmy a štátna firma by mali nezávislo rátať hlasy. To, čo sa stalo, naozaj veľmi pripomína volebnú manipuláciu!!!

Ak to čím skôr nedokážeme napraviť, v nasledujúcich parlamentných voľbách sa môže stať, že mimoparlamentné Progresívne Slovensko, alebo aj nenávidené OĽaNO bude mať s preferenciami možno 5 – 6 percent na čele s trnavským štricákom víťazných 50 percent.

A potom budeme mať v ústave opäť zakotvenú, tentoraz vedúcu úlohu PS či OĽaNO a v Bratislave Vallov Team Bratislava aj z hľadiska zatvárania úst a neprijímanie iného názoru. To sme tu už za socializmu mali a trvalo to 29 rokov, pokým sme sa tejto formulky z ústavy zbavili! Odskúšali sme si to od marca do augusta tohto roku, kedy bez súdnych rozhodnutí zavreli ústa pre koalíciu nepríjemným názorom! A tak v mnohých prípadoch pravda cerila svoje zuby spoza mreží!

Pavel Jacz

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Jacz

O AUTOROVI

Dlhoročný televízny redaktor

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 181

Celkové hodnotenie: 27.59

Priemerná čítanosť: 3248

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pán Vallo, nemôžete to robiť niekde inde? - pýta sa Milan Krajniak

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook)   Milan Krajniak, bývalý minister práce a sociálnych vecí za Matovičových vlád, teraz líder kandidátky Kresťanskej únie do eurovolieb sa…

    Ukrajinský generál Nazarov uviedol, kedy sa zrúti obrana AFU

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/X/Andrej Poleščuk)   Vrchný veliteľ Syrskij sa skrýva v Kyjeve, bitky o Pokrovsk a Mirnograd už prehral, píše Konstantin Olšanskij pre…

    Beňová Bárdymu a celým Aktualitám: To my a normálna spoločnosť potrebuje ochrániť pred vašou nenávisťou, zlobou a klamstvami

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:   Moniak Beňová, bývala partnerka Fedora Flašíka, sa ozvala voči ohováračskej kampani webu Aktuality. Ohradila sa najmä voči tomu, že…

    ÚHP odporúča znížiť hodnotu zákazky rekonštrukcie budovy súdu v Košiciach

    0icon

    Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) odporúča pred vyhlásením verejného obstarávania na rekonštrukciu budovy Krajského súdu (KS) v Košiciach znížiť hodnotu zákazky o 1,73 milióna eur.…

    Miami a New Orleans postúpili do play off

    0icon

    New York 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Gerald Herbert)   Basketbalisti New Orleans Pelicans zvíťazili zápase play in o ôsmu nasadenú pozíciu Západnej konferencie NBA nad Sacramentom…

    Upratovanie na ministerstve vnútra – pre MNO organizujúce protivládne protesty v Rade vlády pre MNO nie je miesto

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   V Rade vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie (MNO) skončili piati členovia zastupujúci mimovládne organizácie. Odvolal ich minister…

    Lajovič skompletizoval menoslov semifinalistov v Barcelone

    0icon

    Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6…

    Kosťuková vyradila trojku turnaja v Stuttgarte Gauffovú

    0icon

    Stuttgart 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Marijan Murat)   Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. V piatkovom štvrťfinále zdolala…

    Hystéria na pozadí agónie Západu nepomôže

    0icon

    Moskva 20. apríla 2024 (HSP/ria/Foto:TASR/AP-Boris Grdanoski)   Sergej Lavrov má talent zhrnúť podstatu toho, čo sa deje. Niekedy mu stačí pár slov, ktoré potom "idú…

    Barbarez sa stal novým trénerom Bosny a Hercegoviny

    0icon

    Sarajevo 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Dave Thompson)   Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol…

    FOTO DŇA