Snaha zaškatuľkovať jedným názorom slovenskú myseľ.

Politická situácia na Slovensku je zrejmá, už dávnejšie som o nej písal tu: https://jurajtuss.blog.pravda.sk/…/dnesna-politicka…/ . Ak trend bude naďalej pokračovať, pluralita názorov bude čoskoro na Slovensku dávnou minulosťou. V hlavných médiách budeme počuť už len jeden názor, jeden pohľad, jednu pravdu, o ktorej sa nediskutuje. Alternatíva sa udusí. Ak… čoskoro sa uvidí, či sa trend, nielen u nás, ale aj vo svete zmení.
.
Zakázaný Blaha to vo svojom telegramovom statuse tiež celkom vystihol, takže som sa rozhodol ho skopírovať, nech mu dám aspoň malý priestor na Hlavných správach.
—————————————————————————————
Ľ.Blaha:

PRAVIČIARI OKUPUJÚ NEDEĽNÉ DISKUSIE – TOTO JE PODVOD NA SLOVÁKOCH!

Tak toto je krásne. Konečne dáva zmysel, prečo pravicová SaS odišla z pravicovej koalície. A naďalej túto koalíciu podporuje z parlamentu. Pozrite si, kto bude diskutovať v nedeľných politických debatách.

1. Na STV to bude pravičiar Matovič (OĽaNO) s pravičiarom Viskupičom (SaS). A na Markíze to bude pravičiar Kollár (Sme rodina) s pravičiarom Sulíkom (SaS). Bravó!

2. Vďaka tomu, že majú SaS-ku akože v opozícii (žmurk), tak teraz môžu predstierať, že televízne debaty medzi samými pravičiarmi sú vlastne vrcholom demokracie a pluralizmu.

3. A odrazu už v televízii ľudí s iným svetonázorom ani neuvidíte. Ľavicu netreba. Už si vystačia s neoliberálnou SaS-kou. Aké jednoduché.

4. A tak sa Sulík s Kollárom budú „vadiť“ o tom, kto viac nenávidí Rusko a kto viac miluje voľný trh. A Matovič s Viskupičom budú bojovať o to, kto viac nenávidí Smer a kto si viac kopne do Roberta Fica.

5. Verejnoprávna televízia sa bude spokojne zamľaskovať, ako so všetkými vybabrala – veď formálne zavolala koalíciu aj opozíciu. Čo na tom, že SaS-ka vlastne nie je opozícia, lebo drží vládu a ideologicky rúbe za ten istý karpatský kapitalizmus ako koalícia.

6. A čo na tom, že SaS-ka doteraz kryla všetky Matovičove svinstvá – budeme sa tváriť, že oni sú priam antagonistické strany – úplne, že súboj Karla Marxa a Adama Smitha. Očakávame ťažký hodnotový kleš.

7. Je to trápne. Manipulácia ako v nejakej africkej diktatúre, kde si miestni vodcovia vytvoria systém „riadenej opozície“, ktorá len nežne hryzká a režim je spokojný.

8. SaS-ka je dnes presne tam, kde ju Matovič potrebuje. Už aj vrabce na streche čvirikajú, že SaS-ka musí podporovať vládu, pretože inak by došli Lipšicovi kukláči pre Sulíkových oligarchov.

9. A ako cukríček od Matoviča dostane SaS-ka garancie, že jej nezoberú 5 šéfov parlamentných výborov, ktorí sú v absolútnej disproporcii k tomu, aký trpasličí klub má Sulík v NR SR.

10. RTVS sa už dávno premenila na slúžku režimu. Blahu zakázali, Čarnogurského zakázali, Chmelára zakázali. A postupne vytesňujú celú reálnu opozíciu.

11. U Havrana spolu pravidelne klábosia kovaní liberáli, aký je skvelý liberalizmus a nejakým zázrakom sa vždy zhodnú na tom, aké strašné sú všetky režimy, ktoré Američania nemajú radi. Gratulujem.

12. A najnovšie už bude takto isto predstierať pluralitu aj hlavná nedeľná politická diskusia. Zavolajú len svojich. A budú predstierať ohnivú polemiku. Perfektné. Augusto Pinochet by to nevymyslel lepšie.

13. Kedysi som napísal knihu o mediálnej manipulácii. Matrix kapitalizmu. Analyzoval som subtilné techniky indoktrinácie v západných médiách, ktoré rozoberal Noam Chomsky.

14. Nikdy by mi nenapadlo, že to raz budú na Slovensku robiť takto na hulváta. Keby toto videl Chomsky, búchal by si hlavu o stenu, že čo to tu vládnu za totalitní tragédi.

15. Berú nám slobodu slova, kriminalizujú iné názory, zakazujú opozičné médiá, majú vo svojich špinavých oligarchických rukách takmer celú tlač – a teraz sa rozhodli, že budú okupovať aj všetky televízne debaty.

Ja len taký malý odkaz slovenským televíziám – keď vám prestane dôverovať posledný Slovák, uvidíte, že pravda sa kúpiť nedá.
—————————————————————————————

Juraj Tušš

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Tušš

O AUTOROVI

Autor projektov: Česká pivnička, Projekt:Z

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 63

Celkové hodnotenie: 30.53

Priemerná čítanosť: 1644

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    MAS Zlatá cesta pomohla získať podporu z eurofondov desiatkam projektov

    0icon

    Prenčov 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jana Vodnáková)   Miestna akčná skupina (MAS) Zlatá cesta so sídlom v Prenčove neďaleko Banskej Štiavnice pomáha čerpať zdroje z Európskej…

    Horší než zrada

    0icon

    Praha 20. apríla 2024 (HSP/vidlakovykydy/Foto:TASR/AP-Javier Bernardo)   Ve Starém zákoně je jeden moc hezký příběh. Moábský král zjistil, že v nebezpečné blízkosti jeho hranic táboří…

    Transagenda na Slovensku (a jej implikácie): „Máš ještě jinou dírku.“

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto: Pexels)   Nedávno sa v našej vlasti udialo toto: Stredoškolský učiteľ odmietol nazývať dievča, ktoré sa identifikuje ako chlapec, mužským…

    Poľský prezident prezradil, kto vlastní väčšinu ukrajinského poľnohospodárskeho priemyslu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   Andrzej Duda reprezentuje vládu, ktorá je všeobecne považovaná za jednu z najviac proamerických a protiruských vlád kedykoľvek v…

    Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

    0icon

    Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu. Je zároveň hrdá na to, že mnohým na Slovensku záleží na osude susednej Ukrajiny. Uviedla…

    Známy herec odhalil svoj príbeh o ceste k Bohu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ Church POP / Foto: X @RobSchneider)   „Katolícka cirkev je pre mňa prínosom, pretože je najvernejšia skutočným slovám Ježiša Krista,“…

    NATO rozhodne o osude Odesy s pomocou "proxy armády"

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/politika/Foto: Twitter)   Odesa je veľmi dôležitá pre protichodné strany ukrajinského konfliktu, píše v článku pre srbské médium "Politika" Slobodan Samarcija.…

    Šéfredaktori troch titulov News and Media Holding reagujú na kritiku konkurencie

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Plus Jeden Deň/ Foto: Pixabay)   Stupňujúce sa útoky z konkurenčných médií prinútili šéfredaktorov titulov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas…

    Kvôli neúspešnému hlasovaniu sa o uznesení o potratoch nebude rokovať

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Pixabay)   Branislav Škripek v mene KDH podáva podnet na Výbor pre Európske záležitosti. "Právo na smrť je v…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny: Ukrajina v noci masívne zaútočila na ruské územie

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Governor of the Stavropol region Vladimir Vladimirov Telegram, telegram)  Aktualizované 20. apríla 2024 V tomto článku vás budeme v priebehu dňa…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA