Výzva pre kolegov mainstreamových spravodajcov: Prestaňte normalizačne živiť nenávistnú rusofóbiu!

 

Každý súdny človek, ktorému sa aspoň trochu hýbu mozgové závity už nemôže počúvať neobjektívne správy z Ukrajiny a Ruska. Všetky mainstreamové správy sú ako cez kopirák. Tak to vyzeralo za socializmu, keď ideologické oddelenie ÚV komunistickej strany nariaďovalo, čo a aká formulácia môže vstúpiť do éteru. No a mám dojem, že toto oddelenie existuje aj dnes na vyššej úrovni a riadi celú spravodajskú sieť v EÚ, v USA a ďalších proti rusky naladených krajinách. Propaganda „zabi Rusa“ je neuveriteľne masívna a mnoho ľudí verí, že naservíroivané informácie v televíziách, v rozhlasoch, v novinách a v mainstreamových internetových vydaniach je pravda pravdivá a veria jej ako svojej modle. Obmedzené rozmýšľanie a nielen mladých redaktorov schopných neuvažovať a splniť akúkoľvek tému proti Rusku nemá obdobu. V každom jednom príspevku používajú významovo hanlivé prívlastky voči Rusku, ako keby nikde inde nebolo také peklo, taká zloba, také svinstvá, taký despotizmus, také obmedzovanie ľudí a taký nedemokratický systém ako v Rusku. Každý jeden fakt dokážu novinári otitulkovať, spochybniť, zosmiešniť. Najagilnejší v tomto smere sú zahraničnopolitickí redaktori, ktorí chrlia svoje nenávistné výplody proti najväčšej krajine na svete ako na bežiacom páse. Neutrálnosť posudzovania faktov je pre mnohých španielska dedina. A tak česká vetička – „Nandám im, co se do nich vejde!“ – sa stala pre nich základom informovania.

Asi majú nariadené démonizovať prezidenta Ukrajiny, ktorého nám denno denne forsírujú a ktorého žvásty a klamstvá o víťazstve a o surovosti ruských vojakov musíme počúvať ako učiteľa v škole. Samozrejme, nie celkom musíme, môžeme aj prepnúť kanál. Zelenský povie, že na východe sa uskutočnili pseudoreferendá a nikto ho nemôže uznať a všetci novinárski poslíčkovia spolu s väčšinou európskych lídrov začnú považovať vôľu tamojšieho ľudu za scestnú pseudovôľu!!! Zaujímavo sa angažovali televízni redaktori, keď prenosnú volebnú schránku sprevádzal vojak so samopalom. Aj tento fakt dokázali preonačiť. On nesprevádzal volebnú schránku pre nútené volenie, ale pre bezpečnosť vzhľadom na zlú bezpečnostnú situáciu (mimochodom aj u nás sú počas volieb policajti v strehu), ale dozvedeli sme sa, že so samopalom donucoval ľudí hlasovať za pripojenia sa k Rusku. Mal som ten dojem, že ten, kto škrtne nie, dostane dávku zo samopalu. Vyslaní redaktori našich televízií poctivo dokumentujú dôsledky vojny na Ukrajinou ovládanej strane. Prečo nezájdu aj na opačnú stranu do podľa nich pseudorepublík a tam ukážu každý deň čerstvé vybuchnuté trhoviská a ďalšie civilné zbombardované inštitúcie a obydlia Ukrajinským delostrelectvom? Informovanie vyzerá ako počas normalizácie a najmä v päťdesiatich rokoch. Na čele sú najmä v TA3-chváliaca sa objektívnosťou (Vlastní ju Čech a vieme dobre, aká protiruská nálada sa u našich susedov, mimochodom tiež Slovanov, šíri!!!)rovnako ako aj STV, ktorá sa najviac venuje rusko-ukrajinskej vojne a vzťahom . No nevynímam ani štvavosť televízií Markíza a JOJ, síce na menšom rozsahu, ale o to výraznejšie. Aj nedávno v príspevku o plyne povedal ekonomický redaktor Markízy T.V. , že Gazprom zavrel plynovod Jamal a jednu vetvu plynovodu na Ukrajine. Pravda je taká, že na základne sankcií Jamal zavreli samotní Poliaci a časť plynovodu Družba zavreli na príkaz Zelenského, pretože kompresorová stanica je v rukách Ruska. Takto sa narába s faktami. Jednostrannosť informovania nemá hraníc. O Buči či Kramatorsku ani nehovoriac.

Zastavím sa aj na termínoch demokratická Ukrajina a totalitárne diktátorske Rusko. Tak pokiaľ Zelenskij na Ukrajine „demokraticky“ vyhlásil mobilizáciu, tak dal uzavrieť hranice pre mužov a tak sa bojaschopní chlapi dostávali cez hraničné kontroly len s minimálne 5000 dolárovými úplatkami. Tých bojaschopných chlapov možno vídať brázdiť svoje luxusné kočiare nielen u nás, ale po celej Európe. A určite je ich viac, ako tých v nedemokratickom Ruskom systéme, kde prekročilo voľne hranice 260 tisíc mužov. A reakcia? Rusi odmietajú bojovať za Putina!!! Z tých miliónov Ukrajincov v zahraničí je to percentuálne podstatne viac. Z pôvodne 52 miliónového národa Ukrajiny, z ktorého po Majdane odišlo pracovať mimo Ukrajinu okolo 15 miliónov, pretože sa doma nemohli uživiť. Takže z tých 20-30 miliónov obyvateľov Ukrajiny je to určite niekoľko desať násobné vyššie percento, ako 260 tisíc z vyše 150 -ich miliónov obyvateľov Ruska.

Súdny človek si nájde informácie z druhej strany na internete .Samozrejme aj tu vládne propaganda a nie všetko je pravda. Obe strany útočia na city ľudí, na názor občanov a tak treba brať s rezervou obe strany. Vojnová propaganda z hľadiska utužovania bojovej morálky totiž nepripúšťa prehru .

Výber „odborníkov“ k téme sa zúžil u nás na niekoľkých spovedaných. Všetky naše televízie pozývajú stále vysvetľovať slabosť ruskej armády generálom vo výslužbe Mackovi, ktorý sa hrá na moralistu humanity a nevedel poriadne vychovať svojho syna. Generála, ktorý prisahal ako vojak vernosť armáde Československej socialistickej republiky a v ozbrojených zložkách pertraktoval tvrdú komunistickú vojenskú líniu Varšavskej zmluvy, inak by zostal dodnes možno poručíkom. No a po zmene systému obrátil ten obnosený kabát aj s lampasmi na nohaviciach na aktuálnu farbu. Ani by som sa nečudoval, ak sa nabudúce objaví so žltomodrými lampasmi na nohaviciach, pretože jeho názory sú často na míle vzdialené pravdivým faktom. Dokonca Kerčský most označil za legitímny cieľ Ukrajinskej armády!!! Opakujem Kerčský most je legitímnym cieľom Ukrajinskej armády! Takto ohodnotil na TA 3 v relácii Aktuálne 10.10. teroristický útok, pri ktorom zahynuli štyria nevinní ľudia. A výborne mu sekundoval jeden z majstrov rusofóbie – redaktor Verníček, ktorý ho pozval do štúdia. Zaujímavé, že sa u nás nenájde iný vojenský odborník, ktorý by neutrálne hodnotil situáciu, ako to je v Česku. Tam ich majú desiatky. No u nás vždy vo všetkých televíziách šteká len Macko a chrli okrem vojenskej aj politickú nenávisť voči Rusku.

Pred pár dňami zavraždil z nenávisti mladý chlapec dvoch homosexuálov. A novinári svojimi otázkami tlačia politikov k zodpovednosti. Myslím si, že by sa mali pozrieť do vlastných radov a na absolútnu voľnosť informovania zo zahraničia. Keď sa stane nejaký vážny čin v Európe, tak ho týždeň či dva to rozoberajú od vrchu až nadol (Ak ide o čin z USA, tak na druhý deň už o ňom nepočuť. Asi preto, lebo zastreliť niekoľko ľudí naraz, je týždeň, čo týždeň americkým národným folklórom! Aj pri písaní tejto výzvy som sa dozvedel, že piati ľudia v USA podľahli streľbe.). A tak sa informácia dostane do povedomia labilných ľudí a cez nich na celkom voľný internet. A práve preto bol nórsky masový Brejvik pre údajného vraha Juraja K. asi idolom. Ak k tomu priradíme denno-denné spravodajstvo z bulvárov, kde z každého exkrementu upletú dokonalú lokomotívu už v titulkoch, niet sa ani čo čudovať, že výchova budúcich vrahov, násilníkov, lúpežníkov, mafiánov, podvodníkov, úplatkárov a ďalších kriminálnych živlov sa javí ako dobre prepracovaná výučba teórie kriminality.

Je neuveriteľné, kam dospela slovenská žurnalistika. Myslel som si, že nemôže byť nič horšie ako za socializmu. Ale, žiaľ je. Takže tak páni novinári – kolegovia. Prosím, vstúpte si do svedomia a informujte nezaujato a z oboch strán konfliktu, pretože pravda, aj tak vychádza najavo. Prosím aj moderátorov spravodajstva, aby uvažovali nad tým, nielen ako to najlepšie prečítať, ale aj čo im dajú prečítať, lebo si raz prečítajú aj svoj vlastný rozsudok smrti. Niekedy sa mi zdá, že sú bezmyšlienkoví len čítajúci roboti. Demokracia si zaslúži objektívne informovanie a nie jednostranne sa stupňujúce hanenie, ktoré v ľuďoch vytvárajú vysokú mieru nenávisti.

Pavel Jacz

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Jacz

O AUTOROVI

Dlhoročný televízny redaktor

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 179

Celkové hodnotenie: 27.6

Priemerná čítanosť: 3260

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Súkromná ZP Dôvera uzavrela vlaňajšok so ziskom takmer 20 miliónov

    0icon

    Súkromná zdravotná poisťovňa (ZP) Dôvera uzavrela vlaňajšok so ziskom 19,955 milióna eur. Zdravotná poisťovňa priblížila, že minuloročný zisk predstavuje 0,76 percenta z predpísaného poistného.

    Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú, aby sa nezneužívala na kampaň

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay) Aktualizované 28. marca 2024 o 12:11 Situácia: Do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Premenlivá oblačnosť, na severe a východe prehánky.…

    Väčšina ľudí súhlasí, že NATO prispieva k našej bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Väčšina ľudí (47 percent) súhlasí s tým, že NATO prispieva k bezpečnosti Slovenska v čase ruskej agresie na Ukrajine.…

    Prešov sa začlenil do Integrovaného dopravného systému Východ

    0icon

    Mesto Prešov sa začlenilo do Integrovaného dopravného systému (IDS) Východ. V stredu (27. 3.) došlo k podpísaniu mandátnej zmluvy medzi zástupcami mesta Prešov a organizátorom…

    KSS odporúča v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Komunistická strana Slovenska (KSS) odporúča v druhom kole prezidentských volieb svojim voličom spomedzi kandidátov Petra Pellegriniho.…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v Národnej rade usporiadal tlačovú konferenciu…

    Šanca pre zabudnuté regióny: Nová výzva skvalitní život v okresoch Brezno, Snina a Veľký Krtíš

    0icon

    Brezno 28. marca 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook/Richard Raši)   Pokračujeme v silnej podpore regiónov. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši dnes v Brezne…

    Všetko je inak. Harabin objasnil, ako to je s odporúčaním pre jeho voličov, aby dali hlas Pellegrinimu

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dnes sme najprv informovali, že prezidentský kandidát Štefan Harabin poskytol pred druhým kolom prezidentských volieb svoje odporúčanie koho…

    Otvorený list Korčokovi. Takto sa k nej zachoval, keď bol ministrom zahraničia

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Advokátka a bývalá politička JUDr. Zuzana Kondrlíková Plháková sa pred prezidentskými voľbami rozhodla podeliť s verejnosťou o svoju…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA