„Krymský most“ a ďalšie vojenské „úspechy“ západu.

Mnohí z nás si v poslednom období všimli výrazných úspechov západnej koalície vo vojne proti Rusku. Mnohí z nás ich oslavujú ako svoje vlastné, pretože tím, ktorý si na začiatku konfliktu vybrali za svoj, na prvý pohľad vyhráva. Rovnaký názor na situáciu potvrdia aj v západných mainstreamových médiách, ktoré tieto udalosti nafukujú a zviditeľňujú. V tomto článku sa vám pokúsim zamerať pozornosť na to podstatné, teda kto vlastne vyhráva, akými metódami vyhráva a či vôbec vyhráva.

 

„KRYMSKÝ MOST“

 

Mnohí z nás si totižto všimli zrútenie časti vozovky na Kerčskom moste a vzplanutí cisterien s palivom, avšak málokto z nás si všimol spôsob vykonania diverzného aktu. Poslali človeka na istú smrť len preto, aby vyvolali mediálny rozruch a navodili atmosféru víťazstva. Len rozruch, pretože strategicky nemá absolútne žiaden význam čiastočné poškodenie mosta. Akú cenu má pre nich ľudský život?

 

SÚVIS SO SÝRIOU

 

Úplne rovnaké praktiky sme mohli sledovať počas sýrskej vojny, kde presne rovnakým štýlom západná aliancia bojovala proti sýrskemu režimu. Vtedy vytvorili na území Sýrie kvázi armádu islamistov, tvorenú z veľkej časti veliteľmi z Iraku, ktorí zradili svoju vlasť a bojovali už predtým spolu so západom proti svojmu lídrovi Saddámovi Hussainovi vo vlastnej krajine. Túto armádu plnú zradcov a magorov nazvali hnutím ISIL – islamským štátom. Vedenie ich boja malo úplne rovnaké črty, ako to dnešné na Ukrajine – šíriť strach, propagandu, využívať samovražedných atentátnikov k dosahovaniu svojich cieľov. Tak ako islamisti podrezávali ľuďom hrdlá a ich videá zverejňovali na internete, tak isto Ukrajinci týrali ruských vojnových zajatcov, strieľaním do kolien a taktiež ich videá zverejňovali na internete. Ukrajinskou zábavkou sa stali posmievačné telefónne rozhovory mamám zabitých. Snaha vyvolať v obyvateľstve strach je hlavnou západnou metódou boja – teroristickou metódou. Magori nemajú úctu k životu, ľudí považujú za čísla, za zver, za ľudský zdroj, za niečo, čo sa má len využívať, o čom sme sa sami mohli presvedčiť počas uplynulej tzv. korona krízy. Metódy manipulácie ľuďmi, a konkrétne manipulácia strachom je na západe stále rovnaká.

Preto sa pýtam, či sme sa už načisto zbláznili, keď tlieskame magorom v ich predvádzanom bláznovstve? Sme ešte ľudia?

 

UKRAJINSKÉ VOJENSKÉ ÚSPECHY

 

Alebo sme naozaj len hlupáci, a ešte väčší magori než sú tí, ktorí si myslia, že vojensky môžu uspieť voči najväčšej jadrovej veľmoci na našej planéte. Nie sme, samozrejme, veď opäť raz vidíme úspechy ukrajinskej armády ako postupne vytláčajú ruské vojská a získavajú rozsiahle územia, ale pýtam sa, vidíme aj to, za akú cenu? Koľko nevinných mobilizovaných Ukrajincov pritom zahynie, aby sa dosiahol bezvýznamný úspech a informačný poryv? Odhady sú spolu 300tisíc mŕtvych! Vidíme ako sa potom títo ukrajinskí vojaci správajú voči miestnemu obyvateľstvu? Vidíme ako západné velenie vytvára z nasilu zmobilizovaných ľudí doslova spamovacie armády, ktoré majú za úlohu len ísť a zomrieť, aby v závese za nimi mohli ísť a pustošiť západní žoldnierski hrdinovia? Len kvôli kilometrom štvorcovým, ktoré neznamenajú nič, len viažu na seba ďalšie „ľudské zdroje“.

 

DIPLOMACIA JE MŔTVA

 

Blázni a ich bláznivé ciele vytvoriť nový svetový poriadok na planéte s jedným velením, s jedným riadením, vytvárajú vo svete situáciu, v ktorej nie je možná diplomacia, nie je sa možné dohodnúť. Ako? Keď oni chcú ovládať všetko? Zlyhanie diplomacie sme mohli vidieť hneď v úvode konfliktu (Minské dohody, rokovania v Istanbule). Blázni uverili svojej veľkosti, no Rusi im postupne čím ďalej tým úspešnejšie odhaľujú ich malosť.

 

ZVLÁŠTNA TAKTIKA RUSOV ZNAMENÁ VÝHRU PRE SVET

 

Výborne to otvorene povedal S.Lavrov na jednej jeho tlačovke. Parafrázujem: „úlohou Ruska nie je snažiť sa rozhodnúť konflikt so západom silou, pretože súper by mohol mať tendenciu urobiť bláznivý krok a zničiť všetko okolo nás, úlohou Ruska je chytiť súpera za ruku a odprevadiť ho na cintorín, kde si ľahne sám.“  

Mnohí analytici vyčítajú Rusom ich slabé predstavenie na Ukrajine, poukazujú na slabosť armády, na podcenenie súpera, ale v skutočnosti práve títo analytici nechápu o čo sa vo svete hrá, a ako sa hrá. Dnes naozaj stojíme pred otázkou „byť, či nebyť“ a podľa nej sa uplatňuje taktika východného riadenia svojho obyvateľstva, svojej armády.

Rusi sa nemajú kam ponáhľať, doslova sedia nad zvyškom surovín dôležitých pre našu spoločnosť. Od skutočnosti sa odvíja ich pôsobenie na Ukrajine, kde si stanovili 2 ciele, podľa možností chrániť miestne obyvateľstvo od bláznov, a po druhé, vytvoriť šrotovnú oblasť západnej vojenskej techniky. Demilitarizujú Európu, demilitarizujú svet. Taktické ústupy nešetria len ľudské životy, ale aj vytvárajú operačné problémy súperovi. Neponáhľajú sa, nesmú sa ponáhľať, od začiatku roka sa ku mne dostávajú informácie z nášho pohraničia, že už je rozhodnuté, že akonáhle by Rusi vykročili na Odesu, začína sa aj na našom území mobilizácia. NATO by dostalo informačné karty do rúk a zavelilo by k bláznivému útoku na Rusko z viacerých smerov. Vajatanie Rusov v skutočnosti eliminuje túžby k otvorenému bláznovstvu. Rusom stačí prečkať zimu a pomery v Európe a vo svete sa nezvratne zmenia.

 

EKONOMICKÝ KOLAPS GIGANTOV

 

Totižto už dnes sa vo svete spretrhávajú staré väzby na obrovské západné korporácie, vytvárajú sa nové väzby opreté o južné a východné štáty. Presmerováva sa tok zdrojov, produktov a energii.  V Afrike sa začína oslobodzovacia kampaň od európskych kolonialistov a v Saudskej Arábii sa prechádza na politiku OPECU. Pamätáte si ako bol pred pár mesiacmi na návšteve Saudskej Arábie americký prezident Biden so žiadosťou o zvýšenie ťažby ropy? Pamätáte sa ako bol prednedávnom na návšteve nemecký kanclér Schultz, tiež pre rokovania o zvýšení dodávok ropy a zemného plynu? Pred pár dňami sa krajiny OPECU zhodli na potrebe znížení ťažby ropy o 2milióny barelov denne. Neznamená to nič iné, ako zvýšenie tlaku na západné krajiny a ich ekonomiku, odstavenie prepálenej západnej spotreby, a taktiež vypustenie pary, pred chystaným otvoreným vojenským konfliktom. Čaká nás teda ekonomický kolaps, ktorý pôjde ruka v ruke s kolapsom riadenia korporácií nad západnou spoločnosťou. Ani presviedčanie o „troch svetroch“ im už nepomôže. 

 

ZÁVER

 

V dnešnej dobe fandiť, ako futbalový fanúšik, svojmu tímu, len preto, pretože v korporátnych televíziách vám hovoria o jeho dobrom úmysle a úmyselne zamlčiavajú jeho teroristickú podstatu, je vizitkou vašej hlúposti. Chráňte sa pred podobným fandením, pretože dnešná doba si už všetko pamätá, a vás v budúcnosti dostihne hanba, ako pred vami samými, tak aj pred vašim potomstvom. Nejde o vyhratý zápas, ide o všetko.

Cez túto zimu sa rozhodne, či sa ľudstvo vydá na cestu spolupráce a pokroku, alebo sa nechá zviesť bláznami na cestu bláznovstva do veľkej vojny. Od Rusov rozsiahle vojenské útočné operácie nečakajme, obávajme sa skôr západných teroristických provokácií a preventívnych jadrových úderov, o ktorých nedávno Zelenský otvorene hovoril. Obávajme sa bláznov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Juraj Tušš

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Tušš

O AUTOROVI

Autor projektov: Česká pivnička, Projekt:Z

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 63

Celkové hodnotenie: 30.53

Priemerná čítanosť: 1645

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prezidentka v Prešove navštívila evanjelické gymnázium i Múzeum Solivar

    0icon

    Vždy som nadšená z východu, sú tu skvelí životaschopní šikovní ľudia a veľmi rada sa sem vraciam. Počas návštevy Prešova to povedala prezidentka SR Zuzana…

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií treba posilňovať, zhodli sa MK a Jourová

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    Dopingový prípad čínskych plavcov posúdi nezávislý prokurátor

    0icon

    Svetová antidopingová agentúra požiadala, aby dopingový prípad čínskych plavcov posúdil nezávislý prokurátor. Jej predstavitelia vyšlú do krajiny auditorov, aby zistili, v akom stave je momentálne…

    Aj dvorec Suzanne Lenglenovej bude mať od mája zatváraciu strechu

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Aj dvorec Suzanne Lenglenovej v kapacitou 10.000 miest v dejisku tenisového grandslamu Roland Garros bude mať zatváraciu strechu. Slávnostne…

    Boris Kollár vyzýva Fica a vládnu koalíciu: "Ukážte, ako sa to robí, do psej matere!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:TASR - Jakub Kotian )   Boris Kollár (Sme rodina) v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook reaguje na rast cien…

    Xaviho presvedčila zostať dôvera fanúšikov a prezidenta: "Zlepšujeme sa"

    0icon

    Xavi Hernandez sa rozhodol zostať trénerom futbalistov FC Barcelona najmä kvôli podpore fanúšikov a prezidenta katalánskeho klubu. Dôvody svojho zotrvania na lavičke uviedol na tlačovej…

    Nemecký krídelník Herrmann po sezóne ukončí kariéru

    0icon

    Nemecký futbalista Patrick Herrmann po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Tridsaťtriročný krídelník pôsobí 16 sezón v Borussii Mönchengladbach, s 418 štartmi za bundesligový klub figuruje v…

    Európsky súd pre ľudské práva vyhlásil rozsudok v prípade Krátky proti Slovenskej republike ​

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)   Dňa 25. apríla 2024 Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) vyhlásil rozsudok v prípade dvoch sťažností Dávida Krátkeho…

    Macron: Európa musí ukázať, že nikdy nebola vazalom Spojených štátov

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Omar Havana)   Macron povedal, že Európa nesmie byť vazalom USA, aby prežila „Naša Európa je dnes smrteľná a môže zomrieť.…

    Malatinec novelu o medveďoch podporuje, Stohlová ju nepovažuje za funkčnú

    0icon

    Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Malatinec (Hlas-SD) podporuje novelu zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorou sa mení aj zákon o civilnej ochrane. Novela…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA