Dystópia: Odpáli Zelenský atómovú bombu?

Už niekoľko týždňov hlásne trúby washingtonskej svetovládnej kliky „varujú“ Rusov pred použitím taktických jadrových zbraní. Tie „varovania“ sa stupňujú, čo je neklamné znamenie, že Globalizačná klika z Washingtonu chystá nejakú špinavosť. Tak si zadajme aktuálne súradnice a vyjde nám kde a kedy:

Najväčším paradoxom je, že Zelenský bol zvolený ako nádej občanov Ukrajiny na zmierenie s odštiepeneckými republikami, Doneckej a Luhanskej, ktoré vtedy spojenie s Ruskom vylučovali. Chceli len limitovanú autonómiu, aby zabezpečili vlastné obyvateľstvo pred terorom neo-nacistov. Už od roku 2014 boli ponuky na zmier v Minských dohodách 1 a 2, ktoré podpísali aj Nemecko a Francúzsko, ale Globalizačná klika to vždy zmarila – takže Ukrajina vôbec nemusela prísť o svoju ľavobrežnú časť s významným priemyselným zázemím a mohla tiež nájsť status koexistencie z polostrovom Krym, ale práve to sa Globalizačnej klike nehodilo a nehodí.

Rovnako tejto vojne bolo možné ľahko predísť už mierovými návrhmi Putina z decembra minulého roku. Nechcel nič viac, než denacifikáciu a demilitarizáciu Ukrajiny, čo by túto krajinu uchránilo od hnedého moru a ušetrilo ju nákladov na absurdné zbrojenie (veď Ukrajina mala podľa dohôd aj s USA byť od prvopočiatku svojho vzniku demilitarizovaná, takže Rusi chceli len dodržanie pôvodných medzinárodných zmlúv o de-eskalácii napätia medzi Ruskom a Západom, dokonca Rusko sondovalo možnosť vstúpiť do NATO!). Mierové návrhy boli adresované USA, aj NATO, ale obomi zosabotované. Slovo „mier“ je Globalizačnej klike nielen cudzie, je im priam odporné. Pretože v mieri nemajú kšefty zo zbrojenia a vojensko-priemyselný komplex predsa ovláda celú americkú zahraničnú politiku. Politiku exportu násilia…

Vojnu na Ukrajine plánovali vo Washingtone dlhodobo a útoky voči Rusku si vyskúšali už cez Gruzíncov, ktorí na to doplatili, a izoláciu Ruska cez Arménov, ktorí na to doplatili tiež. Teraz sú na rade Ukrajinci. A Zelenský plne pod vplyvom amerických poradcov (aj vďaka závislosti na ich dodávkach dávok pre neho) pokračuje v nezmyselne predlžovanej vojne, do čoho ho nútia, pretože utrpenie ukrajinského obyvateľstva Globalizačnú kliku naozaj nebolí.

 

Ako to začalo

   Rusi si nabehli na vidly nastavené Globalizačnou klikou. Rovnako ako Saddám, keď zaútočil na Kuvajt. Bol totiž vtedy americkým spojencom (?!), keďže bojoval proti Iránu (analógia Rusko – Ukrajina nie je zasa až taká vzdialená), a samozrejme, že ten útok na Kuvajt s emisármi Washingtonu konzultoval vopred. Mal na to totiž svoje vlastné dôvody a oni mu naoko cez utajenú agentku neodporovali. Tak spadol do pasce a Globalizačná klika dosiahla, čo potrebovala – dostať pod ruku všetkých arabských spojencov, ktorí dovtedy neboli nadšení americkou pomocou Izraelu. Odpútali ich pozornosť k vopred plánovanému zlosynovi. Pri Saddámovi s tým veľa práce nemali.

Aj Rusi konali naivne v očakávaní, že ich budú vítať ako osloboditeľov, čo sa stalo len v Doneckej a Luhanskej oblasti. Vychádzali totiž zo skúsenosti z roku 2014, kedy sa k vzbúrencom z Donecka a Luhanska pridávali celé prápory a delostrelecké batérie ukrajinskej armády, lebo v nich boli práve mladí muži z týchto oblastí a odmietli bojovať za neo-nacistické vedenie Ukrajiny. Ibaže rok 2014 nie je rokom 2022 a takéto vítanie ruských vojsk sa už nezopakovalo. A manifestačný pochod na Kyjev, v ľahko zraniteľných dlhých kolónach, bol ťažkým omylom a dal propagandistickú muníciu Zelenskému a jeho štábu. Ruskému veleniu na čele s Putinom sa tak stalo to najhoršie, keď sa tzv. „Špeciálna operácia“, plánovaná ako trojdňová vojenská prehliadka, premenila na krvavú vojnu, kde ukrajinská armáda neberie ohľady na žiadne pravidlá, či medzinárodné zásady (viď nielen správa Amnesty International)…

Napriek tomu pokračovala ruská „fešácka“ vojna so snahou o minimum civilných obetí a s plnou funkčnosťou dodávok plynu, ropy a elektriny z obsadených území na Zelenského Ukrajinu! Ešte raz a pomaly – po celý čas tejto vojnovej operácie cez Ruskom kontrolované územie prúdi ropa, plyn a elektrina „nepriateľom“ v Zelenským kontrolovanej časti Ukrajiny. Pritom ten istý Zelenský jačal, že Európa nesmie brať tieto zdroje z Ruska, ale sám ich celý čas nehanebne využíva a fakticky kradne z tranzitných energovodov.

A naopak si snáď niekto spomenie ako po roku 2014 ukrajinskí neo-nacistickí fanatici ničili stožiare vysokého napätia smerujúce elektrinu na Krym, kým teraz elektrárne v ruských rukách s ukrajinskou obsluhou nehatene zásobujú Ukrajinu elektrinou!

Lenže mierové dohody z Minska, mierové návrhy z decembra, vojna „v rukavičkách“ – to všetko z ruskej strany sa nevyhnutne míňa účinkom, pretože o Ukrajine predsa nerozhoduje Zelenský. A Globalizačná klika vo Washingtone je odhodlaná bojovať proti Rusku do posledného Ukrajinca…

 

Špeciálna operácia kontra brutálna vojna

   Je to bizarné. Rusi vedení Putinom akoby boxovali s jednou rukou za chrbtom a Ukrajinci vedení Zelenským ich kopú rovno tam, kde to najviac bolí. A Rusi nič, držia ako hluchí dvere…

Globalizačná klika si dobre vybrala. Zelenský pod vplyvom (dávkovo závislý na amerických dodávkach osobných, aj obecných) sa nezastaví pred ničím. Má predsa vzory z minulosti, veď ukrajinskej brutality si užili už naši predkovia v réžii ukrajinských zabijakov z SS divízie Galícia (každoročne na Ukrajine v poslednom čase oslavovanej!), ktorých bezuzdná brutalita ohromovala aj samotných nemeckých okupantov.

Sem patrí aj vražda dcéry prokremeľského filozofa Dugina. Cynicky oslavovaná americkými politickými pudlíkmi napríklad v novej českej vláde. A to ešte ukrajinská tajná služba rozšírila hoax o neexistujúcej protiputinovskej „armáde“, na ktorú tento teroristický čin zvalila. Dve „muchy“ jednou ranou?

Sem patrí očitými svedectvami zdokumentované ničenie domov s tam bývajúcimi obyvateľmi v Mariupoli delostreľbou ukrajinských zabijakov z bezprostrednej blízkosti. Zelenský predsa vie, že Mariupol nikdy nedostane späť a s jeho rusky hovoriacim obyvateľstvom sa ľahko rozlúčil taktikou „spálenej zeme“.

Sem patrí umlčanie vedúcej ukrajinskej pobočky Amnesty International, keď po pravde potvrdila, že ukrajinská armáda od počiatku zneužívala civilné objekty ako obytné domy, škôlky, či dokonca nemocnice, kde úmyselne (na radu západných poradcov?) umiestňovala svoje ťažké zbrane a vojenské štáby. Ktovie, kde je dnes koniec tejto šéfke ukrajinskej pobočky AI, ktorá bola po zverejnení správy brutálnymi vyhrážkami nútená vzdať sa svojej funkcie?

Aby Zelenský stále pútal pozornosť sveta bol ochotný urobiť aj takú špinavosť, ako ostreľovanie atómovej elektrárne v rukách ruských vojsk, kde strašil svet novým Černobyľom (hoci jadrové palivo nevybuchuje, v Černobyle totiž vybuchla chladiaca zmes po neprípustnom kontakte so vzduchom). A keď sa tam vybrala ním toľko vyzývaná medzinárodná kontrolná komisia, ktorú Rusi ju privítali, a ktorá ostreľovanie elektrárne potvrdila, poslal deň pred tým komando, aby jadrovú elektráreň obsadilo a zahladilo tak stopy po ukrajinskom ostreľovaní.

 

A bude horšie

   V kontraste so stupňujúcou sa agresiou ukrajinskej strany konfliktu, tá ruská sa drží akýchsi len im známych limitov.

Hoci pred konfliktom hrozili (a aj názorne predviedli), že zlikvidujú vojenské špionážne družice NATO a USA nad oblasťou ich vojnových operácií, neurobili tak. Tým pádom ukrajinská strana vie o každom ich pohybe, či presune, čo stojí ruské vojská nemalé straty. Napriek tom mesiace s tým nič nerobia.

Celé mesiace prúdia na Ukrajinu transporty zbraní a munície v obrovskom množstve (v rozpore s obecne uznávaným pravidlom, že do miest konfliktu sú takéto dodávky zbraní kontraproduktívne, lebo ten konflikt iba násobia a odďaľujú mierové riešenie), nehovoriac o na západe vycvičených ukrajinských vojakoch. To všetko „úzkym hrdlom“ zopár železničných tratí, ktoré by bolo pre ruskú stranu veľmi ľahké vyradiť. Napriek tomu mesiace s tým nič nerobia, čím len obetujú vlastných vojakov konfrontovaných s touto lavínou železa a ukrajinských posíl.

Ruské námorné sily otvorili prístup z Odesy na more ukrajinským lodiam po hystérii ževraj nedodanie ukrajinského obilia spôsobí vo svete hladomor, hoci ruská strana garantovala, že svojim tradičným obchodným partnerom hlavne na Blízkom východe a v Afrike, obilie bez problémov dodá. Bolo to gesto dobrej vôle, ktoré bolo Západom okázalo prehliadnuté.

Mesiace postupovali ruské jednotky opatrne vpred a teraz ustupujú doslova ozlomkrky. V Limane ledva unikli z obkľúčenia. A v Kremli je ticho, pohodička, čajík popíjajú.

Sľubovaná denacifikácia Ukrajiny kontrastuje s tým, že Putin nedávno prepustil až päť veliteľov neo-nacistického bataliónu Azov a dokonca aj zahraničných žoldnierov, ktorých pôvodne mali súdiť za vojnové zločiny. Prepustil teda vojnových zločincov a zločincov proti ľudskosti v akomsi bizarnom nepomere za nejakého ruského oligarchu?

A vrchol všetkého. Washington zatajuje (medzičasom preto zverejnené) aktuálne ponuky ruskej vlády na uzavretie novej dohody o nepoužití jadrových zbraní s ruským ústretovým krokom, že nemajú problém dokonca odtajniť aj svoje najnovšie atómové zbrane. Na to sú však vo Washingtone hluchí, lebo to sa im v hre vabank na Ukrajine na úkor Ukrajiny nehodí.

Senil Biden už dopredu avizoval, že oni (teda washingtonská klika) odstavia NordStream 2. A máme tu bombové útoky už aj na NordStream 1, čo položí (proti vôli Rusov, ktorí plyn stále dodávali!) nemecký priemysel túto zimu na lopatky. To washingtonskú kliku nebolí – naopak.

Evidentne sa Globalizačná klika rozhodla, že Európe dožičí krvavú vojnu a aj jej následky v celom nebojovom priestore Európy. Papagájov medzi západnými politikmi, čo tomu ešte aj tlieskajú, na to našli dosť. A žltá tlač naprieč kontinentom hudie agresívnu vojnovú pesničku.

A čo ten jadrový úder? Rusi ho sto krát vylúčili, Globalizačná klika tisíckrát predpovedala. Takže sa udeje? Americkí vojnoví zločinci cez Zelenského brnkajú Rusom po nose do absurdna. Ako povedal pápež František – štekajú pred brlohom ruského medveďa. To nebude náhoda…

Technicky znalejší môžu namietať, že Zelenský nemá jadrovú bombu a ani nosič takejto bomby. To prvé mu Globalizačná klika dodá bez výčitiek svedomia, veď následky pocíti „len“ Európa. A ten nosič nebude potrebovať, ak použije taktiku pripravenú na nemeckom území počas Studenej vojny. Bol to systém „jadrových studní“, či „jadrových mín“, čo znamená, že sa vopred pripraví takáto „studňa“ s náložou a v prípade, že by sa útočiace ruské vojská dostali až k nej, bude jednoducho odpálená na diaľku. No a, samozrejme, prvé to ohlásia americké zdroje a hneď aj obvinia z takéhoto brutálneho útoku v dokonalom orwellovskom „double-speaku“ ruské obete. Veď už prekrútili ostreľovanie atómovej elektrárne ukrajinskými silami na Rusov, do absurdna otočili útoky na plynovody NordStream 1 a 2 opäť na Rusov a tak to prekrútia aj v prípade výbuchu ukrajinskej jadrovej „míny“ – a celá vopred kúpená žltá tlač u nás i v západnej Európe to bude papagájovať donekonečna podľa Goeblesovského vzoru. Je možné, že práve preto Rusi ustupujú, aby k takémuto hroznému scenáru šancu nedali?

Uvedomme si, čo sme si povedali už na začiatku. Ak americké oficiálne zdroje pred niečím „varujú“, je skoro isté, že práve s tým počítajú a len si pripravujú mediálne predpolie. Schopní toho sú, uvidíme…

 

P.S. Dystópia je najhorší možný scenár budúcnosti. Nepíše sa preto, že by si autor želal, aby sa tak veci udiali, ale aby varoval pred ich možnosťou. Dúfajme, že táto dystópia sa nikdy nenaplní…

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 23.56

Priemerná čítanosť: 2765

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V stredu 20. marca sa začne astronomická jar

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V stredu 20. marca ráno o 4.06 h stredoeurópskeho času (SEČ) nastane jarná rovnodennosť, čo na severnej pologuli znamená…

    Ďalšie predčasné úmrtie: zomrel bývalý bieloruský reprezentant Koľcov, partner Sobolenkovej

    0icon

    Minsk 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:X/News Aryna Sabalenka)   Bývalý bieloruský hokejista Konstantin Koľcov náhle zomrel vo veku 42 rokov. Informovali o tom Bieloruská hokejová federácia…

    Čo si myslia Slováci a Česi o pozastavení česko-slovenskej politickej spolupráce ?

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/SANEP/ Foto : TASR/AP-Petr David Josek)   Námestník českého ministra vnútra Michal Hašek (nominant strany PRO) v nedávnom príspevku na…

    Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého diaľničného mosta pri obci Iliašovce…

    Messi pre zranenie nenastúpi na prípravné zápasy Argentíny v USA

    0icon

    Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia. [caption id="attachment_3438676" align="aligncenter" width="1024"] Na…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Hošták: Členstvo v NATO je pre štáty ako SR jedinou garanciou bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pixabay)   Členstvo v NATO predstavuje základnú a za súčasných geopolitických podmienok jedinú garanciu bezpečnosti pre štát, akým je Slovensko. Pre…

    V kauze Gorila rozhodli o obvinení Jaroslava Haščáka a ďalších osôb

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian) Aktualizované 19. marca 2024 o 10:12 h. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) rozhodol o obvinení finančníka Jaroslava Haščáka a…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, TASR-Vladimír Benko)   V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že…

    FOTO DŇA