Súvislosť medzi energetickou, migračnou krízou v Európe, brexitom a konfliktom na Ukrajine.

Žijeme vo veľmi zaujímavej dobe, v ktorej vplyv mocenských skupín na riadenie obyvateľstva prebieha extrémne vysokým tempom. Doposiaľ ľudstvo nezažilo dynamickejšiu dobu riadiacich manévrov elít uplatňovaných na svojom obyvateľstve. V tomto článku sa vám pokúsim vysvetliť súvislosti medzi rôznymi, na prvý pohľad, nesúvisiacimi udalosťami našej doby.

 

HLAVNÁ DEJOVÁ LINKA

 

Prvé, čo si musíme uvedomiť, je skutočnosť, že vo svete prebieha dlhodobý súboj dvoch hlavných riadiacich skupín, dvoch riadiacich štýlov vedenia obyvateľstva.

Prvá skupina je opretá o filozofiu individualizmu a jej cieľom je maximálne centralizovanie moci nad obyvateľstvom do svojich rúk. V médiách o nej počujeme hlavne v súvislosti so snahou vytvoriť „nový svetový poriadok“, brániť NWO, brániť demokraciu, alebo snahou unipolarizovať svet.

Druhá skupina sa snaží riadenie nad obyvateľstvom decentralizovať do viacerých rúk, viacerých riadiacich bodov, viacerých centier moci, dnes v médiách otvorene hovorí o snahe vytvoriť multipolárny svet, spravodlivý svet založený na spolupráci. Viac k problematike som napísal v tomto článku: https://jurajtuss.blog.pravda.sk/2022/09/12/multipolarny-svet-a-novy-volebny-system/ . V skratke sa dá súboj definovať, ako boj hlúposti s múdrosťou, „zla s dobrom“.

 

VÝSLEDKY SÚBOJA

 

Všetky svetové udalosti, ktoré v našom živote sledujeme, súvisia práve s hlavným súbojom dvoch riadiacich systémov. Žiadna udalosť nie je náhodná, a vždy je len inou fázou hlavného dlhodobého súboja bláznovstva s ľudskosťou. Zvolená taktika súperenia zreteľne definuje strany konfliktu.

Teda, kým jedna strana sa snaží presvedčiť svet na cestu spravodlivej spolupráce medzi viacerými autonómnymi centrami moci, druhá strana sa všetkými možnými prostriedkami snaží súpera zlikvidovať, zotročiť, podriadiť, bez ohľadu na dôsledky svojej činnosti. Len jeden pohľad na svet je ten správny, pretože veď predsa o pravde sa nediskutuje.

Dnes sa dostávame do finále konfliktu, v ktorom sa rozhodne, či riadenia nad ľuďmi sa definitívne zmocnia blázni, alebo ľudia. Výsledok určí aj následné riadiace kroky (hlavné linky deja budúcnosti) k zastabilizovaniu situácie na planéte. Buď blázni zavelia k masívnemu vymieraniu ľudstva, aby sa zoptimalizovala spotreba zdrojov, alebo ľudia zavelia k spolupráci naprieč obyvateľstvom planéty a k technologickému pokroku. Vyhrá individualizmus? Alebo kolektivizmus?

Rozhodujúcim momentom v konflikte bude skutočnosť, či sa podarí Rusom s Európou a s Čínou vytvoriť Euroázijskú úniu (federáciu), alebo či sa korporáciám (Američanom, Britom) podarí zničiť a obsadiť Rusko. Po týchto udalostiach konflikt končí s nevratným výsledkom súboja v prospech buď jednej, alebo druhej riadiacej strany.

 

PREČO SA NA ZÁPADE NEPRÍJMAJÚ OPATRENIA NA STABILIZÁCIU ŽIVOTA ĽUDÍ

 

Ak si uvedomíme základ, že v dnešnom záverečnom konflikte ide doslova o všetko, a rovnako blázni, ako aj ľudia, sú ochotní použiť všetky možné taktiky boja k docieleniu svojho víťazstva, a uvidíme hlavné linky deja budúcnosti zúčastnených riadiacich strán, postupne sa nám otvoria oči pre pochopenie zdanlivo nesúvisiacich udalostí, ktorým v našom priestore čelíme už pár rokov. 

Hlavnou výzvou pre korporácie je zamedziť spojeniu Európy s Áziou, totižto vytvorenie Euroázie, ako obchodného priestoru, by automaticky znamenal krach riadenia korporácií nad Britániou, Amerikou, a nad ich kolóniami po celom svete. Stratili by akúkoľvek moc, prehrali by. Vedenie korporácií by sa vymenilo.

Ich hlavným cieľom je preto zlikvidovať konkurenta, ktorý vďaka svojej suverenite, surovinám a ľudskému potenciálu je jediný, ktorý dokáže zjednotiť ľudí na planéte Zem. Prípadný úspech by znamenal ich definitívne víťazstvo. Ak však korporácie vďaka svojmu pľundrovaniu zdrojov už nebudú mať potrebnú silu na priame fyzické rozhodnutie konfliktu, neostane im nič iné ako vytvorenie v Európe neľudských podmienok, uplatnia taktiku spálenej Zeme, aby zamedzili vytvoreniu konkurenčného obchodného bloku.

Preto dnes vidíme fakt, že žiadne ochranné opatrenia k ľuďom sa na západe, v Európe nevymýšľajú, zo strednodobého hľadiska sú pre bláznov ľudia nepotrební, totižto podľa ich „logiky“ nás hravo v 21.storočí nahradia stroje. Absolútne ich nezaujíma ako, a či budú ľudia v Európe schopní ďalej žiť.

 

TAKTIKA SPÁLENEJ ZEME

 

Korporácie sa snažia simultánne (súčasne) dosiahnuť dvoch cieľov – zlikvidovanie Ruska, zlikvidovanie Európy. Dosiahnutie aspoň jedného z cieľov znamená pre nich úspech, a keď nie úplný, tak aspoň čiastočný.

Na likvidáciu Ruska používajú územie Ukrajiny a armádu NATO. Na likvidáciu Európy používajú umelú migračnú krízu, umelú energetickú krízu, umelú zdravotnícku krízu, a hlavne svojich politických „house negrov“, skrz ktorých presadzujú potrebné samodeštrukčné opatrenia.

Všimnite si, vďaka tzv. „green dealu“ sa energetická infraštruktúra začala v Európe rýchlo ničiť už pred niekoľkými rokmi. Stabilné, ekologické a takmer neobmedzené zdroje energie (jadrové elektrárne) sa začali úmyselne zatvárať. Dôvod je jednoduchý. I keď sa z Európy má stať zaostalá oblasť a spálená zem, nesmie táto oblasť ohroziť zvyšnú časť planéty. Jadrové elektrárne sú jednak zdrojom energie, ktorá automaticky znamená rozvoj, ale sú aj potenciálne celosvetovo nebezpečné, ak sú obsluhované nekvalifikovaným personálom. S akýmkoľvek kvalifikovaným personálom sa v Európe už do budúcna neráta, preto tá „vysoká“ úroveň školstva, preto tie migračné toky plné „zahraničných inžinierov“ z Afriky. To je hlavný dôvod, prečo sa jadro odstavuje ako prvé, čiže aby v strednodobom horizonte nespôsobilo katastrofu širšej oblasti planéty. Ak si všimnete tzv. britský exit, brexit, tak jeho jediným dôvodom bolo vyhnúť sa Európskym ťažkostiam spôsobených nekontrolovateľnou migráciou. Británia sa účelovo zavčas so svojimi podmienkami odlúčila od Európy. Ako námorná veľmoc si odlúčenie mohla dovoliť.

 

PREDZVESŤ VEĽKÉHO ZVRATU

 

Pred pár dňami bolo vyhodené „do luftu“ plynové potrubie nordstream 1 a nordstream 2. Záložný plán stabilizácie Európy energiou bol korporáciami zničený. Európu teraz čaká buď krach, deindustrializácia, nepokoje, plač a bieda podporená vojenským konfliktom a hríbmi, aké ľudia ešte nevideli, alebo veľké prekvapenie vo forme zvratu zahraničnej politiky Európy.

Dnes jediná cesta k energetickej bezpečnosti Európy vedie cez Ukrajinu, a skrz jej plynovú infraštruktúru. V optimistickej variante, preto čoskoro predpokladám enormný tlak zo strany Nemecka na vedenie Ukrajiny a tým pádom aj na susedné krajiny.

Možno sa predsa len nemecké tanky dostanú do Kyjeva, tak ako si to „house negri“ korporácií želajú, ale teda s iným úmyslom v aký dúfajú. Európske zbrane sa môžu čoskoro otočiť voči nim samotným. I keď dnes k tejto variante máločo naznačuje, o to väčší šok rozhodnutie nakoniec prípadne spôsobí. Uvidíme.

 

ZÁVER

 

Čaká nás najťažšie obdobie ľudstva. Dynamika riadiacich procesov je toho jasným dôkazom. Nik z našich predkov podobné obdobie nezažil. Je na nás, či si nebezpečenstvo samovražedných krokov bláznov v čas uvedomíme, a akýmkoľvek spôsobom ich prestaneme v bláznovstve podporovať cestou pasívneho odporu, alebo v opačnom prípade, sa teda staneme svedkami biedy v Európe aká v ľudstve ešte nikdy predtým nebola.

Postupom času sa naše možnosti na pozitívny úspech ľudstva, vplyvom bláznov a vojnových štváčov, neustále znižujú. Nesmieme strácať čas na obrat, na zmenu myslenia, pretože iba mierovým myslením a včasnou spoluprácou medzi ľuďmi, medzi Európou a Áziou sme schopní čeliť všetkým výzvam, ktoré máme pred sebou, a len tak sme schopní zabrániť biede, a k celkovej ľudskej likvidácií. Ide o všetko.

 

Juraj Tušš

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Tušš

O AUTOROVI

Autor projektov: Česká pivnička, Projekt:Z

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 61

Celkové hodnotenie: 30.65

Priemerná čítanosť: 1622

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA