Organizovaný boj proti „pandémii“ koronavírusu predstavuje realizáciu globálnej ( nadnárodnej ) politiky, ktorá postupne zbavuje členské štáty EÚ štátnej suverenity. Časť III.

Pripravuje sa ďalšia strata štátnej suverenity členských štátov EÚ. Politici o tom mlčia a verejnosť nemá kto o tom informovať.

 

To, v akom štádiu vývoja je proces kapitalistickej globalizácie a aké nebezpečenstva doteraz hrozili a ďalej hrozia obyvateľom národných štátov, je najlepšie pochopiť na informáciách o tom, čo všetko stvára taká medzinárodná organizácia ako je WHO – Svetová zdravotnícka organizácia a o čo sa momentálne usiluje v tejto dobe organizovaného boja proti „pandémii“ koronavírusu. Povinnosťou občanov SR a ich právom je doslova žiadať vládnu moc v SR, aby jasne vysvetlila svoj vzťah k WHO, aby verejne zdôvodnila všetky aktivity a opatrenia, ktoré podniká v súčinnosti s WHO, aby jasne naznačila a zdôvodnila, ako si predstavuje ďalšiu súčinnosť a spoluprácu s WHO.

WHO sa stala nástrojom globalistov a už dávnejšie nepracuje v režime medzinárodnej organizácie, pretože bola preformatovaná do náležitej privátnej sféry s úlohou za každú cenu významne prispieť k nastoleniu globálnej svetovej vlády. Pripomínam, že WHO je jediným orgánom na svete, ktorý má právomoc vyhlásiť pandémiu alebo stav verejného zdravia medzinárodného znepokojenia ( PHEIC ), pričom generálny riaditeľ je jedinou osobou s touto právomocou. Túto právomoc WHO zneužilo, pretože vytiahlo pandémiu z klobúka ako zajaca. Pred rokom 2008 mohla WHO vyhlásiť pandémiu chrípky len vtedy, keď došlo k „obrovskému počtu úmrtí a prípadov.“ V roku 2008 WHO odstránila tieto pojmy, aby už v roku 2009 prepuknutie prasačej chrípky mohla označiť ako pandémiu. Následkom toho mnoho krajín minuli miliardy dolárov na vakcíny, ktoré nepotrebovali a nepracovali v boji proti pandémii.

To, že globalisti sú zamiešaní do práce WHO a priamo do globálnej politiky boja proti „pandémii“ koronavírusu, svedčí veľmi poučný príklad dvoch afrických krajín – Burundi a Tanzánie. Burundi má cez 11 miliónov obyvateľov, Tanzánia má cez 59 miliónov obyvateľov. Obidve krajiny mali prezidentov, ktorí sa odmietli stotožniť s príbehom WHO o pandémii koronavírusu. Obaja prezidenti nečakane zomreli v priebehu mesiacov po tomto rozhodnutí a tak ich vystriedali noví prezidenti, ktorí sa okamžite stotožnili s globálnou politikou boja proti „pandémii“ koronavírusu. A čo je v tomto prípade zaujímavé ? Po smrti prezidenta Pierra Nkurunziza Medzinárodný menový fond súhlasil s odpočítaním takmer 25 miliónov dolárov zo štátneho dlhu Burundi na boj proti kríze COVID – 19. Len pár mesiacov po smrti prezidenta Johna Magufuliho dostala nová tanzanijská vláda od MMF 600,- miliónov dolárov na boj proti pandémii COVID – 19. Je to iba náhoda, čo všetko sa udialo v uvedených republikách ?

Som veľmi znepokojený z toho, ako rôzne globálne kapitalistické štruktúry vyvíjajú enormné úsilie k tomu, aby nimi vyhlásená a organizovaná „pandémia“ koronavírusu bola trvalou súčasťou globálnych riadiacich procesov vo svete aj do budúcnosti a z toho dôvodu aby WHO dostala silnejšie postavenie a viacej praktickej moci nad členskými štátmi. Ešte v decembri 2020 skupina G 20 vydala dokument s názvom „Multilateralizmus v dobe globálnej pandémie: poučenie a ďalší postup.“ Podľa tejto skupiny jednotlivé štáty nemôžu samé účinne zvládať globálne verejné výzvy ako je pandémia COVID – 19. Pandémia COVID – 19 vraj odhalila slabiny súčasných opatrení pre mnohostrannú spoluprácu. Medzinárodné organizácie s mandátom hrať vedúcu úlohu pri riešení medzinárodných kríz vraj nefungovali efektívne. Skupina G 20 preto chce posilniť kapacitu WHO, pretože silnejšia a akcieschopnejšia WHO môže medzinárodnému spoločenstvu pomôcť účinnejšie zvládať pandémie a ďalšie zdravotné problémy.

V januári 2021 bol tink – tankom EÚ zverejnený dokument s názvom „Reforma multilateralizmu v postcovidovej dobe“, ktorý volá po závažnejšej úlohe OSN, EÚ a pýta sa, či je národná suverenita zlučiteľná s multilateralizmom. A o niekoľko mesiacov neskôr vydala Nadácia OSN dokument s názvom „Prestavba multilateralizmu pre postcovidovú budúcnosť.“ V máji 2021 Medzinárodný panel pre pripravenosť na pandémiu vydal správu o tom, ako svet sa vysporiadal s Covidom. Podľa predsedkyne uvedeného panelu k pandémii prispel nedostatok ( !!! ) globálneho vedenia a koordinácie geopolitického napätia a nacionalizmu, ktorý oslabil ( !!! ) multilaterálny systém, ktorý by mal zaistiť bezpečnosť sveta !!! V januári 2022 sa zišla Komisia OSN pre sociálny rozvoj, ktorá sa rovnako zamerala na posilnenie multilateralizmu. V tom istom mesiaci Róbert Dworkin z Európskej rady pre zahraničné vzťahy navrhol, aby EÚ svoje snahy o reformu WHO a zvýšenia jej financovania spojila s podporou nového fondu pre mimoriadne zdravotné situácie, na ktoré by dohliadala reprezentatívna skupina krajín.

Podľa švédskej ministerky zahraničných vecí OSN, WHO a EÚ nemajú dostatok právomoci k tomu, aby prijali zodpovedajúce opatrenia ! Existuje spoločné prehlásenie lídrov z celého sveta, iniciované predsedom Európskej rady Charlesom Michelom a generálnym riaditeľom WHO Dr. Tedrosom. Veľmi znepokojujúce je toto ich tvrdenie: „Dôjde k ďalším pandémiam a ďalším závažným zdravotným krízam. Otázka neznie či, ale kedy. Spoločne musíme byť lepšie pripravení predvídať, predchádzať, odhaľovať, vyhodnocovať a účinne reagovať na pandémiu vysoko koordinovaným spôsobom. Za týmto účelom veríme, že by štáty mali spolupracovať na novej medzinárodnej zmluve o pripravenosti a reakcií na pandémiu.“ Samozrejme, predseda Európskej rady je presvedčený, že v prospech WHO.

Za roky 2020 – 2022 už sme sa mohli veľmi dobre poučiť a presvedčiť o tom, čo pre globalistov znamená účinne reagovať vysoko koordinovaným spôsobom. Svetoví lídri, ktorí podpísali toto vyhlásenie, vôbec neberú do úvahy, že WHO bola postupne preformatovaná na privátnu organizáciu. Preformatovanie začalo v čase, keď WHO zmenila svoju finančnú politiku a do svojho systému povolila súkromné peniaze ( globálny kapitál ) namiesto financovania od členských štátov. Nový systém financovania WHO podstatne prispel k jej zblíženiu s farmaceutickým Kartelom. Big Pharma má v skutočnosti len jeden cieľ – maximalizovať zisky a významne prispieť k nastoleniu svetovej vlády. V skutočnosti je dnes WHO iba s 20 % financovaná členskými štátmi, ostatné financovanie pochádza od súkromných darcov.

Medzi darcami vyniká Bill Gates so svojou Nadáciou. O tom, ako farmaceutický Kartel korumpuje, podvádza a manipuluje – sa neplánujem rozpisovať. O takýchto krokoch a praktikách Kartelu je možné si vyhľadať dostatok informácií na internete. Existuje nejaký Panel pre globálny dohovor o verejnom zdraví ( GPHC ). Podľa správy tohto Panelu sú súčasné medzinárodné zdravotné predpisy príliš slabé a preto je tu výzva na vytvorenie nezávislého medzinárodného orgánu, ktorý by hodnotil pripravenosť vlád, verejne kritizoval alebo chválil krajiny v závislosti od toho, či spĺňajú súbor dohodnutých požiadavok. Podľa článku London School of Economisc, má mať WHO takú právomoc – politickú alebo právnu – vynútiť jej dodržiavanie. Aj podľa OSN WHO potrebuje mať finančné a politické právomoci ! Všimnite si, že do rokovaní o novej Zmluve o pandémii sa odporúča zapojiť neštátne subjekty ako Svetovú banku, Medzinárodný menový fond, Svetovú obchodnú organizáciu, Medzinárodnú organizáciu práce a navrhuje sa, aby zmluva poskytovala finančné stimuly na včasné hlásenie zdravotných núdzových situácií. Dokonca zmluva má mať adoptívny motivačný systém, aby bolo možné členské štáty aj primerane trestať.

Nemám žiadnu pochybnosť, že farmaceutický Kartel riadi WHO. Spoločne zabezpečili vyhlásenie pandémie koronavírusu bez náležitých faktov od členských štátov WHO. Spoločne spustili realizáciu globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu. Spoločne zaviedli autoritárske a totalitárne praktiky, ktoré boli založené na nebezpečných a dokonca smrteľných usmerneniach na mierny stav, keďže aj sám Bill Gates priznal, že má celkom nízku úmrtnosť a je chorobou hlavne starších ľudí, niečo ako chrípka. Medzinárodné zdravotné predpisy ( MZP ) chcú pozmeniť a doplniť tak, aby zaviedli univerzálny systém zdravotného dohľadu, ktorý by bol schopný zotročiť občanov národných štátov a teda aj sveta.

Spoločne aj s predstaviteľmi národných vlád stále hovoria o ochrane verejného zdravia a pritom ani sa nemajú záujem obzrieť za seba a vidieť, čo všetko spôsobili svetu a ľuďom od začiatku roka 2020. Spoločným zločineckým riadením boja proti „pandémii“ koronavírusu či COVIDU – 19 sa im podarilo zničiť milióny životov a to organizovaním blokád, cez hospice, cez nebezpečné a neúčinné injekčné produkty, cez odmietnutie protokolov o včasnej liečbe, cez odmietanie prirodzenej imunity, cez maskovanie rúškami, cez straty ľudských práv, cez chudobu, cez samovraždy, cez úmrtia zo zúfalstva a podobne. A napriek tomu všetkému všetci aktéri globálnej politiky kapitalistických globálnych inštitúcií a rôznych ďalších entít sú presvedčení, že ešte stále nemajú dostatok moci a finančných zdrojov, aby mohli sa zodpovednejšie venovať aktivitám, ktoré vraj prinesú blaho všetkým ľuďom na zemi.

V skutočnosti zo strany globalistov ide iba o posilnenie ich moci a bohatstva, aby mohli úspešne pokračovať v nastoľovaní globálnej či planetárnej diktatúry. To, o čo sa v súčasnosti usiluje WHO v priamej súčinnosti s EÚ a ďalšími globálnymi inštitúciami neštátneho charakteru – o donútenie členských štátov, aby podpísali novú globálnu dohodu o pripravenosti na pandémie a teda o posilnenie prevencie, pripravenosti a reakcie na pandémie už celkom jasne hraničí s fašistickými praktikami. Všetky členské štáty WHO je potrebné zjednotiť pod moc WHO, ktorá bude potrebná a žiaduca vo všetkých určených lekárskych a klinických mimoriadnych situáciách. Čo sa teda ukazuje ?

Minoritná trieda kapitalistov aj so svojimi prisluhovačmi navŕšenými v rôznych kapitalistických globálnych štruktúrach a v národných vládach, nezaháľa, pracuje jednotne a s dôrazom ! Útočí na všetko národné, nacionálne, na medzinárodnú spoluprácu, len aby suverenita národných štátov bola úplne zrušená či zničená. Dobré, efektívne, funkčné je iba to, čo je výsledkom globálnej spolupráce a teda výsledkom kapitalistických globálnych štruktúr. Od každej vládnej moci sa iba požaduje, aby sa bezpodmienečne podieľala na aktivitách globalistov a tie v plnej miere aj rešpektovala. Minoritná trieda kapitalistov aj so svojimi prisluhovačmi, ktorých akoby jedna mater mala, sa dopustila na obyvateľstve národných štátov rôznych podvodov, ale jeden z nich bude onedlho jasný každému rozumnému človeku – sľuby o víťazstve na pandémiou boli spojené s určitými obetami a teda aj s tým, že samotná vakcinácia pomôže poraziť vírus a chorobu COVID – 19. Lenže na takýto sľub sa zabudlo.

WHO, EÚ, OSN a ďalší v tomto období, v období dočasného uvoľnenia opatrení, horúčkovito organizujú prechod k udržateľnému manažmentu COVID – 19, ktorý sa má riadiť už podľa pravidiel novej globálnej dohody o pripravenosti na pandémiu. V jednom propagačnom materiáli o tom, čo je COVAX, sa píše, že pandémia COVID – 19 je prvou skutočnou globálnou krízou, ktorú sme počas našich životov zažili. Pandémia zvlášť kritický ovplyvňuje deti. S každou ďalšou priaznivou správou o očkovacích látkach si začíname predstavovať deň, keď je COVID – 19 za nami. Pod vedením GAVI, ktorú ovláda Bill Gates, bola založená iniciatíva COVAX. Jej hlavným cieľom je vraj zabezpečiť, aby ľudia vo všetkých kútoch sveta malý ľahký prístup k vakcínam proti COVID – 19. COVAX je jedným z troch pilierov akcelerátora ACT ( Access to COVID 19 Tools ), ktorý ešte v apríli 2020 iniciovala WHO, Európska komisia a Francúzsko v reakcií na pandémiu.

Podľa názoru globalistov spojenie vlád, globálnych zdravotných organizácií, výrobcov, vedcov, súkromného sektora, občianskej spoločnosti a filantropie sa robí s cieľom poskytnúť inovatívny a spravodlivý prístup k diagnostike, liečbe a vakcínam proti COVID – 19. Je to vraj jediné skutočné globálne riešenie tejto pandémie. Čo poznamenať k týmto propagačným textom ? „Pandémia“ COVID – 19 nebola a nie je skutočnou globálnou krízou, ale umelo zorganizovanou. Iba táto umelo vytvorená kríza ovplyvnila a ovplyvňuje život obyvateľstva národných štátov, pretože im doslova mení životné podmienky v mene globálneho blaha. Absolútne veľkej väčšine obyvateľstva, vrátane deti, mládeže, študentov či dospelej populácie nič nehrozilo. COVID – 19 vraj bude za nami len za podmienok dostatku očkovacích látok a z tohto dôvodu si globalisti vymysleli novú globálnu spravodlivosť – spravodlivý prístup k vakcínam proti COVID – 19, založený na permanentnom testovaní a očkovaní. Je zaujímavé, že každý človek má mať spravodlivý prístup k vakcínam, ale v reálnom živote v kapitalistickej spoločnosti akosi celkom zámerne a plánovite neplatí, aby sa kapitalistická trieda rozhodla dovoliť mať každému človeku prístup k nahromadenému bohatstvu z využitia globálneho kapitálu či v prospech verejného záujmu.

Pod vedením farmaceutického Kartelu bol vytvorený celý funkčný mechanizmus, ako ponúkať, predávať a využívať výrobky tohto Kartelu , dostať ich na trh a za pomoci globálnych inštitúcií a národných vlád ich podľa zásady „jedna veľkosť pre všetkých“ napumpovať do fyzických tiel ľudských bytosti. Čo je zvláštnosťou tejto vymyslenej novej spravodlivosti pre ľudí ? Že je presadzovaná a realizovaná len za podmienky: a) že sa musia porušovať základné ľudské práva a slobody, b) že efektívne môžu fungovať iba mimo národného systému bežnej zdravotnej starostlivosti, založenej na individuálnych príbehoch o ochrane zdravia a životov. Nemám pochybnosť, že kapitalistické globálne inštitúcie ( najmä súkromné a neštátne ) ovládli postavenia vládnej moci v mnohých krajinách sveta, a na území „demokratického“ Západu zvlášť.

Globálne inštitúcie už vôbec neslúžia obyvateľstvu národných štátov, ale majú záujem iba tomuto obyvateľstvu vládnuť. Tragédiou je, že každá vládna moc členských štátov EÚ sa globalistom bez problémov podriaďuje, koná mimo vedomia a rozhodovania občanov. Zásluhou kapitalistických globálnych inštitúcií a národných vlád bola zavedená globálna diktatúra, v rámci ktorej despotické opatrenia boli v skutočnosti zavedené na chorobu, ktorej miera prežitia je 98,8 % a možno aj niečo viac ! Vyhlasovanie núdzových stavov v oblasti verejného zdravia umožňovalo odstraňovať transparentnosť a posilňovať korupciu. Práve z núdzových situácií profitoval a profituje farmaceutický Kartel, rôzne globálne inštitúcie a skupiny. A čo ďalej ?

Celý doteraz zabehaný absolutistický systém má ostať funkčný a majú ho doplniť ďalšie právomoci pre WHO. Neviem si ani predstaviť, aby generálny riaditeľ WHO mal právomoc vyhlásiť podozrenie na stav verejného zdravia medzinárodného znepokojenia bez toho, aby sa i čo len s niekym poradil, respektíve vyžiadal si súhlas. Nová zmluva či dohoda v prospech WHO by jednoznačne viedla k odobratiu ďalšej významnej oblasti, týkajúcej sa národnej suverenity, k posilneniu globálnej ( planetárnej ) totality.

Teraz je ten správny moment opýtať sa ústavných činiteľov, kedy zabezpečia, aby vládna moc v SR predložila verejnosti a občanom SR verejné zdôvodnenie svojich všetkých politických aktivít, ktoré v súčasnosti s WHO realizuje od začiatku roka 2020. WHO pod vedením farmaceutického Kartelu a v súčinnosti s národnými vládami a rôznymi globálnymi štruktúrami podnikala a podniká rázne kroky k tomu, aby globálna politika boja proti !pandémii“ koronavírusu bola v podmienkach národných štátov uplatňovaná a aby do budúcnosti získala na svojom postavení a moci nad národnými systémami zdravotnej starostlivosti. Treba jasne konštatovať, že za viac ako dva roky verejnosť či obyvateľstvo národných štátov bolo vylúčené z toho, aby mohlo otvorene, slobodne, verejne posudzovať, hodnotiť, kritizovať a rozhodovať o tom, či globálna politika boja proti „pandémii“ koronavírusu je v ich vlastnom záujme a ako veľmi táto politika zasiahla do všeobecných podmienok ich života.

WHO sa usiluje v prospech boja proti „pandémii“ koronavírusu získať na svoju stranu ďalšie politické a právne záväzky a to všetko za podmienky vylúčenia verejnosti z posudzovania jej návrhov a zámerov. Verejné zdôvodnenie politiky vládnej moci, týkajúcej sa presadzovania globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu, má byť predložené v komplexnej podobe a majú byť vysvetlené všetky doterajšie kroky vládnej moci a zámery a postupy na ďalšie obdobie. Prosím, aby sa verejné zdôvodnenie politiky vládnej moci nezamieňalo za postačujúcu účasť v súkromných mediálnych skupinách a verejnoprávnej RTVS. Skutočné verejné zdôvodnenie je potrebné pripraviť a zrealizovať cez verejnoprávnu RTVS a to za účasti predstaviteľov vládnej, zákonodárnej a justičnej moci a pestrého zloženia občianskych iniciatív, záujmových odborových zväzov, asociácie zamestnávateľov a združení, zástupcov ZMOS, zástupcov rôznych profesných komôr, zástupcov politických strán a hnutí a podobne.

Vládna moc na Slovensku nemá žiadnu politickú a právnu povinnosť bezpodmienečne a bez verejnosti – občanov SR podriaďovať sa globalistickej ideológií a teda všetkému, čo sa stane výtvorom kapitalistických globalistických inštitúcií. Všetky zainteresované skupiny pôsobia jednotne a organizovane v jednom smere: pracovať na posilňovaní vplyvu a moci WHO nad jej členskými štátmi, pretože to si vyžaduje globálny prístup. V tomto smere je v SR na politickej scéne úplne ticho, pretože vládna moc a ani samotné média tomu úmyselne nevenujú žiadnu pozornosť, aby sa verejnosť nerozptyľovala problémami, ktoré súvisia s už prijatým rozhodnutím o podmienkach a procese vypracovania medzinárodnej Zmluvy o boji proti pandémii.

Zorganizovať verejné zdôvodnenie politiky vládnej moci, týkajúcej sa presadzovania globálnej politiky boja proti „pandémii“ koronavírusu, pokladám za veľmi dôležité. To preto, aby toto verejné zdôvodnenie bola zásadným podkladom k rozvinutiu celospoločenskej diskusie, či je možné a potrebné, aby SR ako člen WHO sa zúčastňovala na procese posilňovania vplyvu a moci WHO a potom aj súhlasila s podpisom novej Zmluvy. Existujú silné indície, že vládna moc SR sa v ničom nebude priečiť konaniu a postupom globalistických štruktúr, čo môže znamenať, že celá záležitosť s WHO prejde bez povšimnutia politikov a občianskej verejnosti. Tieto indície vyplývajú z konania a postupov inštitúcií EÚ. Spomeniem niektoré iniciatívy a postupy z úrovne Bruselu.

Už v novembri 2020 bol prijatý dokument o úlohe Rady pri posilňovaní WHO. Európska rada vo februári 2021 prijala stanovisko, v ktorom vyjadrila odhodlanie presadzovať globálnu zdravotnú bezpečnosť okrem iného aj posilnením WHO prostredníctvom Zmluvy. Európska rada požadovala účasť na vypracovaní Zmluvy na základe súladu s článkom 21 ods. 1 Zmluvy o Európskej únií a tretej časti hlavy XIV. Zmluvy o fungovaní Európskej únie. V máji 2021 bolo prijaté Rozhodnutie Rady o pozícií, ktoré sa má v mene EÚ zaujať na 74. Svetovom zdravotníckom zasadaní v dňoch 24.5. – 1.6.2021. Rada doporučila prijať rozhodnutie o podmienkach a procesoch vypracovania medzinárodnej Zmluvy o boji proti pandémiam. Rada podporila zriadenie medzivládneho zasadania na účely vypracovania a prerokovania Rámcového dohovoru WHO o pripravenosti a reakcií na pandémie. Rada sa stotožnila s tým, že základným cieľom Zmluvy je získanie politického a právneho záväzku zlepšiť štruktúru systémov zdravotníctva vo svete !!!

Neviem, či si predstavitelia vládnej moci uvedomujú, čo naplnenie tohto cieľa v praxi môže znamenať pre národné štáty a pre ich systémy zdravotnej starostlivosti. Prinesie to rozvrat zdravotníctva podľa plánov a záujmov farmaceutického Kartelu a rôznych globálnych štruktúr. Myšlienka presadzovať za každú cenu globálnu zdravotnú bezpečnosť, je chorá, scestná, zlá, provokačná, diabolská, pretože jej podstatou sú dve priority, ktoré sa presadzovali doteraz a ktoré sa plánujú presadzovať aj do budúcnosti. Prvá priorita sa týka neustáleho testovania a vakcinácie obyvateľstva národných štátov podľa všeobecnej zásady „jedna veľkosť pre všetkých.“ Druhá priorita je nevyhnutná, aby sa „zdravotná bezpečnosť“ na planéte presadzovala cez prostriedky a nástroje, ktoré budú potláčať základné slobody a práva, budú organizovať život obyvateľstva v určitom novo nastavenom režime.

Skúsenosti z doterajšieho presadzovania globálnej zdravotnej bezpečnosti sú tragické a súvisia so zločinmi proti ľudskosti. Globálna úroveň zdravotnej bezpečnosti nemôže obyvateľom národných štátov priniesť žiadnu spravodlivosť, pretože už z podstaty kapitalizmu vyplýva, že kapitalistická globalizácia nemá so skutočnou spravodlivosťou nič spoločného. Pod vedením farmaceutického Kartelu sa môžu realizovať len také plány a zámery, na ktoré upozornili autori knihy „Nacistické korene bruselskej EÚ.“ Každý predstaviteľ vládnej moci a ďalší politici by si mali zobrať za povinnosť túto knihu prečítať. Dozvedeli by sa, pred kým a čím bolo ľudstvo, na základe toho, čo sa odohralo v rámci 2. svetovej vojny a Norimberského procesu, varované.

Organizovať globálnu zdravotnú bezpečnosť pod vedením farmaceutického Kartelu a WHO je ako veriť tomu, že vojensko – priemyselný komplex v kapitalizme je predurčený k tomu, aby v celom svete zavládol trvalý mier a priateľstvo medzi národmi. Ak sa nemá, a to za žiadnych okolnosti, podporovať myšlienka globálnej zdravotnej bezpečnosti, potom čo má vládna moc riešiť a zabezpečovať ? Jej povinnosťou je dozerať, starať sa, aby efektívne fungoval bežný národný systém poskytovania zdravotnej starostlivosti, založený na potrebe individuálnych príbehov o ochrane zdravia a životov . Uvedomujem si, že pod vedením Bruselu sa predstavitelia vládnej moci nevedia prinútiť k samostatnému mysleniu a konaniu. Doteraz som nepočul a nezistil som, že by predstavitelia vládnej moci sa jednotne a verejne postavili proti politike Bruselu, ktorý jednoznačne podporuje presadzovanie globálnej zdravotnej bezpečnosti.

Inštitúcie EÚ aj za účasti predstaviteľov vlády SR cieľavedomé postupujú tak, aby dôsledne eliminovali právomoci národnej vlády členského štátu a tým vytvorili podmienky pre jednotnú podporu globalistických štruktúr. Ako takúto elimináciu inštitúcie EÚ robia ? Veľmi jednoduchým spôsobom. Napríklad cez Európsku radu, v ktorej sedia zástupcovia národných vlád. V Bruseli sa pripraví návrh dokumentu a politici – vraj zástupcovia občanov členských štátov – potom prijmú rozhodnutie, respektíve vyhlásenie. Takéto vyhlásenie Európskej rady je napríklad z novembra 2021. Európskej únií štatút neformálneho pozorovateľa pri WHO vôbec nestačí. Z tohto dôvodu takýto dôležitý orgán si predstavuje, že EÚ má byť zmluvnou stranou a Svetové zdravotnícke zhromaždenie svojim rozhodnutím Európskej únií to má umožniť.

Samotná eliminácia národných vlád s právomocami v oblasti zdravotníckej politiky bola zdôvodnená vykonštruovaným právnym základom a hmotno – právnym základom. Právny základ toho, aby EÚ bola zmluvnou stranou, sa vraj zakladá na článku 218 ods. 9 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Bolo vymyslené, že EÚ sa má stať zmluvnou stranou dohovoru ako organizácia hospodárskej integrácie !!! Hmotno – právny základ sa zdôvodňuje článkom 168 ods. 3 a 5 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Podobne postupuje aj Rada EÚ, ktorá pripravila a schválila Rozhodnutie Rady o pozícií, ktorá sa má v mene EÚ zaujať. V článku 2 Rozhodnutia sa zdôrazňuje, že pozíciu, uvedenú v článku 1 Rozhodnutia Európskej rady vyjadria členské štáty Únie, ktoré sú členmi Svetovej zdravotníckej organizácie, konajúc spoločne v záujme Únie !!!

A je dobojované, nemali by existovať žiadne pochybnosti o tom, že príprave novej zmluvy o pripravenosti na pandémie, vrátane posilnenia právomoci WHO, budú zo strany členských štátov kladené prekážky. Rafinovaný spôsob práce uvedených inštitúcií EÚ je zrejmý, pretože dôvod pre takéto svoje správanie sa našli vraj v akomsi právnom základe a hmotno – právnom základe. Môžeme si myslieť, že predstavitelia našej vládnej moci nám, občanom SR, niečo o tejto finte prezradia či upozornia nás na takéto obmedzovanie suverenity národných štátov ? Lenže čitateľa je potrebné upozorniť, že obidva základy – právny a hmotno – právny – nemajú nič spoločného s výlučnými právomocami EÚ.

Podľa článku 168 ods 1 Zmluvy o fungovaní EÚ v oblasti verejného zdravia činnosť Únie doplňuje politiku členských štátov, pričom samotná činnosť je pomerne konkrétne špecifikovaná a zahŕňa:

a) podporu výskumu príčin, prenosu a predchádzaniu chorobám,

b) zdravotnícke informácie,

c) zdravotnú výchovu,

d) sledovanie vážnych cezhraničných zdravotných hrozieb, včasné varovanie a boj proti ním.

Podľa článku 168 ods. 2 Zmluvy o fungovaní EÚ Únia podnecuje spoluprácu medzi členskými krajinami a podporuje ich činnosť ! A čo je tiež dôležité, členské štáty EÚ cez Európsku komisiu koordinujú medzi sebou svoje politiky a programy v oblastiach, uvedených v bode 1, ktoré som špecifikoval v bodoch a) až c). Podľa článku 168 ods. 5 Európsky parlament a Rada môžu prijať opatrenia, určené k ochrane a k zlepšovaniu ľudského zdravia, a predovšetkým k boji proti najzávažnejším cezhraničným chorobám. Čo z toho vyplýva a celkom zásadného ? Že pojmy „doplňuje“, „podporuje“, „prijíma stimulačné opatrenia“ jednoznačne ukazujú či potvrdzujú, že ide o doplnkové služby pre členské štáty EÚ, ktoré sú celkom jednoznačne držiteľmi mocí a suverenity tvoriť svoju politiku a programy na úseku zdravotníctva.

Z toho vyplýva, že všetky kapitalistické globálne inštitúcie by sa mali prispôsobovať na medzinárodnej scéne takým potrebám a záujmom, ktoré boli stanovené na národnej úrovni každého členského štátu a z ktorých sa má na nadnárodnej úrovni vychádzať !!! Uvediem jednoduchý príklad. Nie miliardár Bill Gates bude určovať národným štátom, čo majú či musia robiť, ale Bill Gates bude mať možnosť rozhodnúť sa, či je možné z jeho strany pomôcť v zrealizovaní národných záujmov. Ak zoberieme do úvahy mnohé ďalšie rozhodnutia na úrovni Európskej komisie, Európskeho parlamentu, Európskej rady či Rady EÚ, tak sa v absolútnom rozsahu prekračovali a prekračujú kompetencie EÚ, ktoré v konečnom dôsledku viedli k nastoleniu a realizovaniu globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu a jeho nekonečnými variantami. Katastrofálne výsledky tejto politiky si nikto z globalistov, z WHO, EÚ, farmaceutického Kartelu či národných vlád členských štátov EÚ vôbec nemajú záujem priznať a samotné slobodné média ich v tom svorne podporujú.

Zmluva o fungovaní EÚ umožňuje členským štátom koordinovať medzi sebou svoje politiky a programy v tých otázkach, ktoré som uviedol vyššie v bodoch a) až c) a to v spojení s Európskou komisiou, čo v mojom poňatí znamená, že Európska komisia má úlohu akéhosi facilitátora. Lenže pre samotnú koordináciu členských štátov medzi sebou musia byť vytvorené určité podmienky a tie musia existovať v prvom rade mimo rokovaní ( ! ) s Európskou komisiou, Európskou radou, Európskym parlamentom či Radou EÚ. Tieto svoje pripomienky vôbec nepokladám za akýsi nezmysel či formality, pretože dôkazy o skutočnom stave formovania globálnej politiky boja proti „pandémii“ koronavírusu sú skryté v zistení, či všetky zásadné rozhodnutia vychádzali z rozhodnutí a návrhov členských štátov na základe dostatočných štatistík zdola – od poskytovateľov zdravotnej starostlivosti alebo z „efektívnych“ rozhodnutí globalistov a ich rôznych štruktúr.

Z toho, čo som sa snažil pripomenúť a zdôrazniť, vyplýva, že príprava novej medzinárodnej legislatívy pre budúce pandémie, v rámci ktorej má WHO a s ňou farmaceutický Kartel dostať väčšie právomoci, ohrozuje budúcnosť sveta. Odovzdanie kompetencií národných vlád globálnym štruktúram bude nezodpovedný a vlastizradný krok, ktorí pripraví obyvateľstvo národných štátov žiť v normálnych ľudských podmienkach, pretože globálna diktatúra bude presadzovať zámery minoritnej triedy kapitalistov. Je viac ako isté, že cez novú Zmluvu o pripravenosti na budúce pandémie sa v prípade EÚ vôbec nebudú dodržiavať ustanovenia článku 21 ods. 1 Zmluvy o Európskej únií, ktoré potvrdzujú, že činnosť Únie na medzinárodnej scéne má spočívať na zásadách demokracie, právneho štátu, univerzálnosti a nedeliteľnosti základných práv a slobôd, úcte k ľudskej dôstojnosti, rovnosti a solidarity, dodržiavania Charty OSN a medzinárodného práva.

Na uvedených zásadách nebola a nie je realizovaná ani globálna politika organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu a nie je realizovaná ani zahraničná politika vo vzťahu k Ukrajine a Rusku. Dôvodom uvedeného rozporu nie je iba akási morálna stránka politických elít „demokratického“ Západu. Hlavný dôvod rozporu medzi určitými proklamáciami a politickou realitou je v tom, že zásady, na ktorých sa zakladá činnosť Únie na medzinárodnej scéne, boli ukradnuté, pretože skôr patria do portfólia národných štátov, ich organizáciám a organizáciám globálnej spravodlivosti, respektíve demokratického internacionalizmu, ak by boli ustanovené či založené iniciatívami zdola pre potreby národných štátov. Vyššie uvedené zásady činnosti Únie vôbec neladia s kapitalistickými štruktúrami a globalistickými inštitúciami či organizáciami.

 

Koniec záverečnej časti III.

 

Dušan Hirjak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Dušan Hirjak

O AUTOROVI

Som na starobnom dôchodku. Niekoľko rokov som pracoval ako tajomník OV SZM v Humennom, ako konštruktér vo Vihorlate, .n.p. Snina, ako predseda Odborovej rady na výstavbe VN Starina, ako tajomník MNV a potom 5 volebných období ako starosta obce Stakčínska Roztoka. V rokoch 1989- 1994 som diaľkovo študoval na PU v Prešove filozofiu. Získal som akademický titul Mgr. a PhDr. Píšem básne ( občas ), rekreačne behám a baví ma venovať sa politickým otázkam. Niekedy som bol radovým členom KSČ a členom ĽM ( počas práce vo Vihorlate 1977-1985 - stranícka úloha ). Manželka Anna je na dôchodku, celý život pracovala v NsP Snina ako ženská sestra. Mám dve dcéry: Tatianu a Natašu. Obidve žijú a pracujú v Bratislave. Mám tri vnúčatá. Žijem v svojom rodinnom dome v Snine.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 233

Celkové hodnotenie: 15.36

Priemerná čítanosť: 924

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Na blahorečenie Žofie Bosniakovej podľa biskupov treba ešte veľa úsilia

    0icon

    Trojica slovenských biskupov, historici i zástupcovia verejného života sa v piatok zišli v Šuranoch na kolokviu, ktoré bolo venované odkazu barónky Žofie Bosniakovej. Podujatie pripravilo…

    Počas víkendu obnoví NDS vozovku na D1 v úseku Bratislava - Blatné

    0icon

    Národná diaľničná spoločnosť (NDS) obnoví počas nadchádzajúceho víkendu vozovku na diaľnici D1 v úseku Bratislava - Blatné. Vodiči preto musia počítať s dopravnými obmedzeniami.

    Prezidentka sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Rudolfom Schusterom

    0icon

    Košice 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Stretnutím s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom v piatok v Košiciach ukončila svoje týždenné úradovanie na…

    Zvolenská nemocnica začína stavať nový pavilón chirurgie

    0icon

    Zvolen 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Silvia Tannhauserová)   Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie. Spolufinancovať ho budú z plánu obnovy a…

    Galavečer Slnko v sieti odvysiela RTVS v priamom prenose

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Slnko v sieti)   Galavečer odovzdávania národných filmových cien Slnko v sieti, ktorý sa uskutoční v piatok v Slovenskom rozhlase, odvysiela…

    Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili, čaká sa na verdikt ÚS

    0icon

    Banská Bystrica 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Lukáš Mužla) Aktualizované 26. apríla 2024 o 12:22 Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa v…

    Radiačná situácia bola aj v uplynulých dňoch stabilná

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Michal Svítok)   Radiačná situácia na Slovensku bola aj v období od 19. do 25. apríla stabilná. Ani v…

    Švédske kluby vypočuli želanie fanúšikov a odmietli zavedenie VAR

    0icon

    Štokholm 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Švédsko je prvou európskou krajinou, ktorá odmietla využívanie videozáznamov vo futbale. Kluby z dvoch najvyšších súťaži hlasovali vo…

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Dnes bude slnečno. Teploty 12 až 17 stupňov Celzia.

    Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies

    0icon

    Bratislava 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Slovenská pošta)   Slovenská pošta vydáva známku EUROPA 2024: Fauna a flóra tatranských plies s nominálnou hodnotu 2,10 eura.…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA