Richard Sulík – trójsky kôň tejto vlády si splnil svoju úlohu. Kto bude nový?

Príkaz „Začnime s vysťahovaním“ bol realizovaný prvou fázou SNP č. 2. Sulík odstúpil z vlády aj s Grӧhlingom, Kolíkovou a Korčokom. Sulík dokázal, že má plné zuby Matovičových zlyhaní a zameral sa na vstup do politiky po páde tejto vlády. Nedá sa očakávať, že by menšinová vláda vydržala pokope. Pravdou však je, že Sulík bol z tejto štvorice SaS ešte najslušnejší.

Dúhový Grӧhling vo svojom rezorte dokonca ani nemal spracované úlohy z Programového vyhlásenia vlády a teda nečudo, že na ministerstve školstva vládol nevídaný chaos.

Kolíková mala pre svoje priesery v rezorte už dávno odstúpiť sama. Napríklad pre nevyšetrenie podozrenia  zo zavraždenia Milana Lučanského. Väčší kliešť držiaci sa svojho kresla v slovenskej politike ešte nebol.

Militarista v rezorte zahraničných vecí Korčok a pravá ruka dezoláta Naďa pri zrádzaní záujmov SR a výdatnej pomoci pri realizácii tzv. obrannej DCA dohody s USA bol Sulíkov najhorší výber po naplánovanom palácovom prevrate v roku 2020.

No a Sulík nedokázal prijať v rezorte hospodárstva proslovenské opatrenia, ale správal sa ako pokorný sluha Nemecka a EÚ. Treba kvitovať skutočnosť, že v prípade vyvolávania nestability proliberálno sorosovských vlád v SR sa stal ich nočnou morou.

Inak zaujímavé je, že Naď už tesne po demisii trojice Grӧhling, Kolíková, Korčok oznámil verejnosti, že na ich posty nastúpi výkvet odbornosti. Ak tým Naď myslel svoje klony, tak ako sa hovorí s pánom bohom zdravý rozum.

Tlak hulváta Matoviča na Sulíka bol dlhodobo enormný a z veľkej časti založený na vymyslených dôvodoch kritiky. Takže v podstate za súčasný stav je zodpovedný Matovič. Sulík je iba obeť na Matovičovom zozname. Otázka znie: Má už Matovič pripravené poslušné kádre na rozšírenie drancovania štátu zo svojho košiara? Lebo v podstate o to ide.

Sulíkova výhoda do budúcna spočíva v tom, že je v osobnom kontakte so stranami súčasnej opozície. Rokuje potichu s nimi o budúcej vláde po povalení Hegmatovej menšinovej vlády. Jednoducho si pripravuje pôdu pre budúci vstup do politiky. Vie dobre, že menšinová vláda dodýcha čo nevidieť a Slovač po jej páde vykúpi na Slovensku šampanské a oslávi túto historickú udalosť.

Matovič cez poštára Hegera oznámi mená nových ministrov. Dá sa s istotou očakávať, že absurdná fraška bude pokračovať a Matovič bude tiež pokračovať v nasier…ní občanov. Otázne je, ako sa zachová americká guvernérka štátu Slovensko Čaputová. Tvári sa, ako politička, ktorej sa akurát teraz rozsvietilo v hlave a akoby len teraz zistila, čo sa v spoločnosti deje. Samozrejme celú krízu hádže na vládu a akosi pozabudla, že na tejto kríze má ona tiež svoj leví podiel. Štvrtina vlády teda odíde. Podľa plánu Matoviča.

Už keď aj DenníkN napísal v polovici júla, že Matovič je kazítko, ktoré zničí aj  to, čo sa vláde podarí, tak vlastne definoval psychiatrickú potrebu jeho vyšetrenia. Ale to je známe už dávno. Podľa Sulíka na stránke SaS nebol dôvodom rozporov osobný vzťah s Igorom Matovičom, ale hlavne rozvrat krajiny, ktorý spôsobil. Sulík sa vyjadril presne. Zároveň však ale potvrdil, že v prípadných hlasovaniach v opozícii bude SaS hlasovať tak, aby sa súčasná menšinová vláda udržala pri moci. Že by bol aj Sulík schizofrenik? Sulík si je tak istý, svojim úspechom v prípadných voľbách v roku 2024, že už ponúkol post premiéra Korčokovi! Zabudol, že rozhodnutie o úspechu strán je v rukách občana. A predpokladám, že občania nebudú voliť žiadnu stranu, ktorá sa od roku 2020 podieľa na ich utrpení. Takú mieru sadomasochizmu Slovač asi nemá. Ale Korčok by mohol robiť vrátnika na Sulíkovom ranči v Austrálii.

Na stránkach OĽANO som si všimol heslo Zmatkoviča „Porazme spolu mafiu“. Ako jeden z mnohých občanov SR odkazujem celému OĽANO a Matovičovi zvlášť, že už na tom pracujeme. Štvrtina mafiánskej chobotnice terajšej vlády je už „dole“ a o chvíľu pôjde „dole“ aj hlava chobotnice OĽANO. Ako by povedal Matovič: Robím si štyri zárezy na mojej henryovke.

Nechápem len prečo si opozícia nevšíma podozrivé zákazky tejto vlády na stránke centrálneho registra zmlúv. Viaceré by bolo potrebné preveriť. Napríklad vybudovanie kontajnerového mestečka v Centre výcviku Lešť za cca 20 mil. eur. Ne uvedenej stránke je viacero zahmlievaných zákazok. Opozícia, ktorá má dostatok kvalifikovaných ľudí ich nepreveruje. Čo pán Fico? Urobte to miesto Vašich tlačoviek. Tlačovka slúži na to, aby ste národu povedali niečo nové. Ak si urobíte rešerš Vašich vystúpení zistíte, že sa dosť často opakujete. Ak nemáte námety na tlačovky, s radosťou Vám ich poskytnem.

Tak, či onak výmenou štyroch pohlavárov sa na politike tejto sprofanovanej vlády nič nezmení. Konkrétne mená nástupcov ani nie sú zaujímavé. Neprinesú žiaden ozdravný element do politiky. Buď to budú mená zombie z bývalej pravicovej politiky alebo nové poslušné automaty na plnenie zahraničných záujmov. A tak Slovensko ešte chvíľu musí počkať na pád vlády, ktorá v histórii najviac sklamala občanov. Občania však nesmú sedieť so založenými rukami, ale musia sa o pád tohto monštra pričiniť aj sami podľa článku 32 Ústavy SR. Pretože to, čo spája vládny zlepenec sú peniaze. To je lepidlo, ktoré nepustí samo od seba.

Druhá fáza SNP č. 2 bude pokračovať samodeštrukciou vlády alebo odstúpením bábkoherečky Remišovej, najslabšieho článku vládneho kabinetu, ale zároveň najsilnejšieho článku Sorosovho vplyvu. Keby som mal tú možnosť, okamžite by som preskúmal majetkové pomery Remišovej a jej rodiny a zistil či nimi vlastnený majetok je legálny.

Novým trójskym koňom by mohli byť aj Lengvarský, minister bez výsledkov alebo Krajniak, ktorý je v tejto vláde rečami najľavicovejší politik.

Ešte prezradím Matovičovi, že sedí na časovanej bombe. Tá sa nazýva Jaroslav Naď. Tento pobočník ministra vojny USA Austina je pre Slovensko obrovské bezpečnostné riziko. Každému je totiž jasné, že Naď sa nedrží programového vyhlásenia vlády, ale realizuje v politike SR americké záujmy prostredníctvom svojich súkromných aktivít!!!

Už keď sa Sulík o Naďovi vyjadril na stránkach SaS, že primitívne klame a je to zákerný človek od  kosti, tak  Sulík by možno mohol byť raz aj svedkom, keď Naď bude vyšetrovaný v kolúznej väzbe. Sulík o špinavostiach v tejto vláde vie veľa. Otázka je, či ich bude zatajovať, alebo nie. Ak sa Matovič Naďa urýchlene nezbaví, v politike mu to zlomí väzy.

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 375

Celkové hodnotenie: 24.1

Priemerná čítanosť: 2421

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Ukrajinský generál Nazarov uviedol, kedy sa zrúti obrana AFU

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/X/Andrej Poleščuk)   Vrchný veliteľ Syrskij sa skrýva v Kyjeve, bitky o Pokrovsk a Mirnograd už prehral, píše Konstantin Olšanskij pre…

    Na Ukrajine uvažujú o zavedení vojenskej cenzúry

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/Foto:Pixabay)   Zástupca strany Služobníci ľudu a šéf Výboru pre informačnú politiku Poturajev vyzval na zavedenie "vojenskej cenzúry" prostredníctvom zákazu Telegramu…

    Pán Vallo, nemôžete to robiť niekde inde? - pýta sa Milan Krajniak

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook)   Milan Krajniak, bývalý minister práce a sociálnych vecí za Matovičových vlád, teraz líder kandidátky Kresťanskej únie do eurovolieb sa…

    Beňová Bárdymu a celým Aktualitám: To my a normálna spoločnosť potrebuje ochrániť pred vašou nenávisťou, zlobou a klamstvami

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:   Monika Beňová, bývala partnerka Fedora Flašíka, sa ozvala voči ohováračskej kampani webu Aktuality. Ohradila sa najmä voči tomu, že…

    Raši počíta s nomináciou na predsedu NRSR, KDH nevylúčilo jeho podporu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:screenshot Facebook)   Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) počíta s tým, že je kandidátom na post predsedu…

    Upratovanie na ministerstve vnútra – pre MNO organizujúce protivládne protesty v Rade vlády pre MNO nie je miesto

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   V Rade vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie (MNO) skončili piati členovia zastupujúci mimovládne organizácie. Odvolal ich minister…

    Hystéria na pozadí agónie Západu nepomôže

    0icon

    Moskva 20. apríla 2024 (HSP/ria/Foto:TASR/AP-Boris Grdanoski)   Sergej Lavrov má talent zhrnúť podstatu toho, čo sa deje. Niekedy mu stačí pár slov, ktoré potom "idú…

    Poľský prezident prezradil, kto vlastní väčšinu ukrajinského poľnohospodárskeho priemyslu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   Andrzej Duda reprezentuje vládu, ktorá je všeobecne považovaná za jednu z najviac proamerických a protiruských vlád kedykoľvek v…

    ÚHP odporúča znížiť hodnotu zákazky rekonštrukcie budovy súdu v Košiciach

    0icon

    Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) odporúča pred vyhlásením verejného obstarávania na rekonštrukciu budovy Krajského súdu (KS) v Košiciach znížiť hodnotu zákazky o 1,73 milióna eur.…

    Miami a New Orleans postúpili do play off

    0icon

    New York 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Gerald Herbert)   Basketbalisti New Orleans Pelicans zvíťazili zápase play in o ôsmu nasadenú pozíciu Západnej konferencie NBA nad Sacramentom…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA