Zmena

Opäť máme na stole referendum. A opäť ho vytiahol nespokojný predseda nespokojnej strany. Volá po predčasných voľbách. Spásu hľadá v referende, teda obracia sa na občanov, voličov. Hlasný argument na ktorý sa odvoláva je neschopnosť súčasnej vlády. To, čo už asi zo skromnosti nespomína sú komplikácie ktoré mu robia silové zložky prokuratúry a polície. Už zabudol kto ich vytvoril? Už zabudol čo tieto zložky konali a čo mu neprekážalo? Lebo to robili niekomu inému. Až teraz zistil, že horúci olej páli až na vlastnej koži.

 

Referendum a čo. Spása pre koho?  Nové sľuby? Iba prepitá makovica, mlaď cieľavedome nevzdelaná, alebo občan bez pamäti, respektíve bez schopnosti uvažovania si môže myslieť, že rušeň s vymenenou posádkou príde do inej stanice ako s tou starou, ak sa budú viesť po rovnakých koľajniciach. To všetko tu už bolo. Rozdiel je iba v tom, že úroveň politickej garnitúry klesá. Nezadržateľne priblížila k primitivizmu bez štipky zodpovednosti.

Ak by prezidentka nenašla spôsob obštrukcie o čom pochybujem, lebo človek, ktorý nerozumie národu voči ktorému  má existenčnú zodpovednosť si dôvod určite nájde. Má dosť pomocníkov. Ale povedzme. Teda, ak by hneď zajtra prišla k moci staronová garnitúra, nečakalo by nás nič iné, iba pomsta a výhovorky. Aj ten zvyšok štátu dokážu bez škrupúľ zničiť.

Záchranu môžeme očakávať iba od obetavých, vzdelaných a schopných odborníkov z rozhodujúcim slovom v každej oblasti správy štátu. Nepotrebujeme politikov, ale odborníkov. Čo dokážu politici už vieme. Ak prinesú zmenu, určite nie k lepšiemu.

Sociálne siete sú filtrované viacej ako za vlády jednej strany. Informovanosť obyvateľstva, školstvo, poľnohospodárstvo,  bankovníctvo, šport, medveďov, priemysel, dopravu, súdnictvo, políciu, armádu riadia nominanti politických strán. Vraj nezávislé orgány. O akej nezávislosti môže byť reč, keď o každom kresle aj stoličke rozhodujú politické obchody.

Našu padajúcu životnú úroveň už nemôžu zaprieť. Aj minister tupec vidí, že jeho rezort nefunguje. Ale zodpovedný je minister idiot – nominant inej strany. Koho to zaujíma? Ja som nebol pri volebnej urne aby som počúval dôvody prečo to nejde.  Finančná kríza, hospodárska kríza, pandémia, Ukrajina, sucho, mokro, rozkradnuté milióny, prázdna špajza. Jedným slovom – hnus. Kto neverí nech si sadne v nedeľu k televízii. Aj divák s dobrým žalúdkom bude mať  problém udržať obed.

Vláda musí riešiť a vládnuť. Každý jej člen musí niesť za svoj rezort osobnú zodpovednosť. Ak svojej práci nerozumie, lebo mu chýba  vzdelanie a prax musí vypadnúť. Nie za štyri roky, nie za rok, ale hneď a s následkami pre seba aj pre tých, čo ho do funkcie ustanovili! Na čele stojí ten najzodpovednejší – predseda vlády! On vládu nelepí, ale riadi! Jeho zodpovednosť je väčšia ako šoféra autobusu. Imunita na post je nezmysel platný iba na Slovensku.

Aj do pokladne Tesca môže ísť iba preverený a preskúšaný pracovník. Keď si netrúfa, lebo pozná riziko – má hmotnú zodpovednosť – dokladá tovar. Kam by obchod dospel, keby ho viedli nominanti?  Ešte koľko predčasných, riadnych, mimoriadnych volieb musíme podstúpiť, aby sme si uvedomili, že toto nie je správna cesta. Systém politických strán na čele štátu nefunguje nikde. Delegovať moc strane je hazard, ktorý má takú šancu úspechu ako stávka na dostihového koňa.

Iba pripomeniem. Na začiatku bolo heslo „Nie sme ako oni“. Potom prišli privatizácie, biele knihy, zánik poľnohospodárstva, rekonštrukcie školstva, polície, armády, lesov, bankovníctva, … . Každá vláda reformovala. Ani jedna reforma nevyšla. Dnes je problém s energiami, zajtra môže byť problém s rožkami. A zodpovedný? Nikto? Nie. Zodpovedný je volič. Teda ja aj Ty, lebo sme opäť a znova naleteli na sofistikovane podané primitívne sľuby. Dokedy?

 

Brezová, 9. júla 2022   

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 141

Celkové hodnotenie: 38.01

Priemerná čítanosť: 908

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay) Aktualizované 28. marca 2024 o 12:11 Situácia: Do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Premenlivá oblačnosť, na severe a východe prehánky.…

    Väčšina ľudí súhlasí, že NATO prispieva k našej bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Väčšina ľudí (47 percent) súhlasí s tým, že NATO prispieva k bezpečnosti Slovenska v čase ruskej agresie na Ukrajine.…

    Prešov sa začlenil do Integrovaného dopravného systému Východ

    0icon

    Mesto Prešov sa začlenilo do Integrovaného dopravného systému (IDS) Východ. V stredu (27. 3.) došlo k podpísaniu mandátnej zmluvy medzi zástupcami mesta Prešov a organizátorom…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v Národnej rade usporiadal tlačovú konferenciu…

    KSS odporúča v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Komunistická strana Slovenska (KSS) odporúča v druhom kole prezidentských volieb svojim voličom spomedzi kandidátov Petra Pellegriniho.…

    Otvorený list Korčokovi. Takto sa k nej zachoval, keď bol ministrom zahraničia

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Advokátka a bývalá politička JUDr. Zuzana Kondrlíková Plháková sa pred prezidentskými voľbami rozhodla podeliť s verejnosťou o svoju…

    Šanca pre zabudnuté regióny: Nová výzva skvalitní život v okresoch Brezno, Snina a Veľký Krtíš

    0icon

    Brezno 28. marca 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook/Richard Raši)   Pokračujeme v silnej podpore regiónov. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši dnes v Brezne…

    Schuster: Slovensko si vstup do NATO muselo zaslúžiť

    0icon

    Košice 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Milan Kapusta)   Slovensko si vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) muselo zaslúžiť a napraviť si meno. Pri príležitosti 20.…

    Oprava diaľničného mosta pri Trnave sa začne po Veľkej noci

    0icon

    Trnava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Komplexná oprava mosta v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 pri Trnave sa začne v sobotu 6.…

    Dôkaz, ako opoziční "odborníci" škodia Slovensku

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Pavel Neubauer)   Minister financií SR Ladislav Kamenický zo Smeru-SSD upozorňuje na dôsledky neustáleho a účelového očierňovania vlády opozičnými…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA