Dnešná situácia vo svete – Kritický okamih

Žiaľ, udalosti sa vo svete vyvíjajú neustále po špirále stupňujúceho napätia medzi konkurenčnými riadiacimi skupinami. Môj optimizmus z minuloročných predikcii (predpovedí) sa vôbec neodzrkadľuje vo svetových udalostiach a preto som dnes skrátka nútený tvrdiť, že čelíme najhoršej spoločenskej kríze v rámci celej histórie ľudstva. Prečo?

 

 

 

VOJENSKÝ KONFLIKT

 

 

 

Pretože ľudská elita bola nakoniec dotlačená k uplatneniu priameho riadenia, posledného druhu uplatnenia moci, k priamej konfrontácii, pri svojich vlastných hraniciach, s pokusom vymanévrovania sa zo svojej nepriaznivej pozície. Každý pokus riadiaceho manévru zrealizovaný priamym riadením je veľmi náchylný na zlyhanie, pretože v horúcom konflikte ide o naštartovanie veľkého množstva dynamických procesov, veľkého množstva premenných, ktoré sa nedajú s predvídateľnou istotou riadiť. Vyslovene sa jedná o vytvorenie chaosu a následného pokusu tento chaos uriadiť. Situácia je o to zložitejšia, že sa bavíme o mierke nevyspytateľného riadenia medzi početnými národnými štátmi s dopadom rozhodnutí na celý svet.

 

 

 

ČO PREDCHÁDZALO OSTRÉMU KONFLIKTU?

 

 

 

Úplne prvé, čo si treba uvedomiť, je to, že súčasný konflikt (prebiehajúca vojna) medzi hlavnými riadiacimi elitami má ďalekosiahle historické korene. Do dnešných dní som predpokladal, že vznik konfliktu mohol začať niekedy pred 400 rokmi v období štartovania globalizácie ľudstva, avšak prednedávnom hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruska naznačila, že konflikt chápu Rusi už viac ako 800 rokov:

 

„Európska únia povedie totálnu ekonomickú a finančnú vojnu proti Rusku, šéf francúzskeho ministerstva financií.

 

Už sme na to prišli. Ešte pred vznikom Európskej únie. Pred 800 rokmi.“ M.Zacharová.
(Zdroj:
https://www.facebook.com/maria.zakharova.167 , status z 1.3.22).

 

Čiže všetky doterajšie konflikty (… Turci, Napoleon, 1.sv. vojna, 2.sv. vojna …), treba chápať ako jeden dlhodobý súboj medzi rozdielnymi riadiacimi elitami, medzi ľudskou a korporátnou elitou (medzi kolektivistami a individualistami, medzi ľudskou a zvieracou psychikou, medzi dobrom a zlom -zjednodušene). Nesmieme sa konfliktom snažiť porozumieť oddelene, všetky konflikty sú súčasťou, inou fázou, jedného hlavného súboja. Vojna prebieha neustále, len ostré konflikty majú svoje historické (rozhodcovské) prestávky plné riadiacich manévrov s cieľom vyhnúť sa vzájomnému vyhubeniu.

 

 

 

STRUČNÁ HISTÓRIA UKRAJINSKÉHO KONFLIKTU

 

 

 

Konflikt na Ukrajinu priniesli európski politici na prelome rokov 2013 a 2014 v období, keď bývalý prezident Ukrajiny V.Janukovič odmietol podpísať asociačnú dohodu s Európskou úniou. Preložené do ľudskej reči, odmietol zbaviť Ukrajiny neutrálneho statusu a odmietol zahájiť proces integrácie Ukrajiny do Európskej únie. Takmer okamžite, behom 24 hodín, mal Janukovič „mierumilovných“ demonštrantov v uliciach, ktorých zvážali mimovládky z celej Európy na hlavné Kyjevské námestie. Začal euro Majdan. Zahraniční politici sa ho nielen pasívne zúčastňovali, ale sa na ňom aj aktívne podieľali, prednášali svoje príhovory na vybudovaných pódiách a dokonca populisticky rozdávali chlieb medzi demonštrantmi, ako nejaké cukríky. Nie, toto „nebolo“ zasahovanie cudzích štátov do rozhodnutia suverénnej krajiny.

 

Demonštrácie po pár dňoch eskalovali do krviprelievania. Janukovič svojim nerozvážnym postojom k agresívnym demonštrantom bol prinútený k úteku za hranice Ukrajiny, s čím mu prekvapivo (keďže absolútne zlyhal na svojom riadiacom poste) pomohli ruské tajné služby a ruské špeciálne jednotky. Doteraz sa bývalý prezident nachádza na území Ruskej Federácie. Samozrejme situácia bola celkovo obrovsky komplikovaná na Ukrajine aj pred demonštráciami, preto snaha hodnotiť rozhodnutia bývalého prezidenta z diaľky je veľmi trúfalá a nepresná. Po úteku prezidenta z krajiny nastali kruté čistky, každý kto nesúhlasil s vyhlásením nových volieb, každý kto sa na majdan pozeral ako na prevrat, bol bitý, šikanovaný, zavretý, alebo vyslovene zastrelený. Od bežných politikov, cez prokurátorov až po sudcov. Objavili sa na internete videá ako priamo v kancelárii sudcu prebiehala ostrá výmena názorov na situáciu s následným zbitím sudcu a hodením ho do smetného koša.

 

Behom pár dní bola vymenovaná nová vláda, ktorá ako prvé zakázala používať ruský jazyk na celom území Ukrajiny (východné oblasti Ukrajiny sú tvorené z 85% časti etnickými Rusmi). Rozhodnutie vyvolalo značné znepokojenie všetkých južných a východných oblastí Ukrajiny. Začali sa organizovať autobusy s ľuďmi na demonštrácie v Kyjeve s pokusom vytvorenia anti-majdanu. Iniciatíva opadla po tom, ako nacionalisti jeden takýto autobus cestou do Kyjeva zastavili a rozstrieľali ho spolu so všetkými cestujúcimi v ňom. Nasledovali demonštrácie v prístavnom meste Odesa, počas ktorých dav nacionalistov zahnal zbraňami demonštrantov do domu odborových zväzov, obkľúčil ich a dom podpálil. Zahynulo cez 90 ľudí, tí čo nezhoreli, zabili sa vyskočením z okna, tí čo prežili skok z okna, boli zastrelení na ulici. Podľa oficiálneho vyšetrovania 48 ľudí zhorelo a 48 ľudí je doteraz považovaných za nezvestných, nikto doteraz nenesie žiadnu zodpovednosť, nikto nebol stíhaný, ani odsúdený.

 

 

Celá udalosť sa diala pod dozorom bezpečnostných zložiek štátu, polície. Existujú dôkazy a videá z udalosti, ktoré do tohto článku dávať nebudem, dajú sa však na internete nájsť.

 

Vyvrcholenie represie voči rusko-jazyčnému obyvateľstvu vyvrcholilo rozhodnutím novej vlády poslať ukrajinskú armádu do južných a východných oblastí krajiny. Najväčší odpor proti rozhodnutiu sa zdvihol v Luhanskej a Doneckej oblasti, v ktorej sa hneď začala organizovať domobrana. Hlavnou osobnosťou odporu sa stal vojenský veliteľ Igor Strelkov, ktorý dokázal zadržať postup ukrajinskej armády pár týždňov pri meste Slavjansk. Získaný čas umožnil Donecku a Luhansku zregrutovať významné množstvo domobrancov a vytvoriť obranné línie frontu. Neskôr Strelkov ustúpil so svojim „vojskom“ do Donecku a odtiaľ bol evakuovaný do Ruskej Federácie, v ktorej sa doteraz nachádza. Začala sa ofenzíva proti vlastnému obyvateľstvu, len za to, že obyvatelia hovorili iným jazykom ako poprevratová vláda v Kyjeve chcela.

 

Konflikt si vyžiadal obrovské množstvo civilných obetí, doteraz sa odhadujú straty len civilného obyvateľstva do 20tisíc ľudí medzi, ktorými sú zahrnuté ženy, deti, starci aj starenky. Obrovské množstvo obetí spôsobila skutočnosť, že front, vďaka nedostatočnému množstvu vojenskej techniky obrancov sa tiahol popri hlavných mestách ukrajinských oblastí (popri Donecku a Luhansku) a ukrajinská armáda mala povolené k otvorenej streľbe na akýkoľvek cieľ. Taktika teroru a snaha zbaviť morálky a bojovného ducha obrancov sa začala. Na mestá sa deň/noc strieľalo z reaktívnych raketometov s kalibrom väčším ako 122mm. V medzinárodnom práve, je ostreľovanie obytných oblastí s týmito zbraňami považované za vojnový zločin. O tom sme však v „našich“ médiách nepočuli. Pripravovala sa ofenzíva na začistenie odporu.

 

Popri problémoch novej vlády Ukrajiny s južnými a východnými oblasťami, nastala operácia, ktorú dodnes poznáme pod pojmom anexia Krymu. Samozrejme represívne udalosti po nastúpení novej vlády nesledovali len Ukrajinci po celom svojom území, ale sledovali ich aj Rusi za hranicami Ukrajiny. Rusi stanovili prvýkrát vo svete, pri svojom území červenú čiaru, a zorganizovali operáciu pripojenia Krymu k Ruskej Federácii. Na Kryme sa totižto nachádza ruská morská základňa, vďaka ktorej Rusi operujú v celom Čiernom mori. Strata základne, by sa rovnala k strate vplyvu Ruska nad Čiernym morom. Z tejto vojenskej základne na Kryme vyšli vojská do všetkých vojenských zariadení a vojakov bez jediného výstrelu presvedčili o nutnosti vzdania sa. Tí, ktorí sa odmietli vzdať boli prevezení za hranice Krymu do Ukrajiny. Nasledovalo referendum o pripojení sa do Ruskej Federácie. Viac ako 90% občanov bolo za. Nie, toto „nebolo“ právo na sebaurčenie národa, podobne ako sa prezentovalo právo Kosova. Ukrajina stratila Krym bez výstrelu, čo vyvolalo ohlas v celom západnom svete.

 

Pred letom (tušším, že v apríli) 2014 začala Ukrajina obrovskú ofenzívu s cieľom dobiť spornú Doneckú a Luhanskú oblasť. Hlavný výpad sa ťahal cez juh od Mariupoľa a zo severu cez Deľbačevo. Cieľ bol odstrihnúť Donbas a Luhansk od ruských hraníc a vraziť klin medzi Doneck a Luhansk. Prvé dni Ukrajina získala rozsiahle oblasti, ako na juhu, tak na severe útočného frontu. Rusi sa oficiálne nikdy do konfliktu nezapojili, avšak „dovolenkárov“ nikdy nezatajili. Podpora z Ruska prišla v hodine dvanástej, začalo sa ostreľovanie ukrajinských výpadov z územia RF a posily dovolenkárov ruských ozbrojených vojsk spôsobili zastavenie útoku a úplnú elimináciu južného útočného ukrajinského frontu. Ukrajinci znervózneli, pretože to, čo mala byť rýchla vojna, tak sa začala javiť ako pomalá pasca. V júli 2014 sa zostrelilo Malajzijské lietadlo na palube, ktorého bolo 298 cestujúcich, všetci zahynuli. Doteraz sa vedie vyšetrovanie a i keď boli vznesené nejaké verdikty, na konečný verdikt sa stále čaká. Ani jedna strana si nechce pripustiť účasť na útoku na civilné lietadlo. Ja v tom mám jasno, avšak detaily tu nebudem rozoberať, už aj tak je tento článok príliš dlhý. Vyšetrovanie vedú Holanďania (západ/korporácie). Lietadlo dopadlo (náhodou?) presne do oblasti, v ktorej sa mali dva útočné fronty stretnúť. Okamžite boli v oblasti pozastavené boje zo strany domobrancov a pripustili sa na miesto pozorovatelia OSN. Časť zvyškov lietadla boli prevezené mimo bojovej zóny až po čase, keďže Ukrajinci v prvých dňoch neustále viedli na pozíciu lietadla ostreľovanie delostrelectvom. Evakuácia trosiek sa natiahla a veľa dôkazov bolo zničených (ak si pozriete rekonštrukciu lietadla, vidíte, aká veľká časť lietadla chýba).  

 

Po lete 2014 sa domobrancom podarilo vytvoriť slávny Deľbačovský kotol, v ktorom bola sústredená hlavná časť ozbrojených zložiek Ukrajiny. Ukrajina sa otriasla v základoch, pretože hlavná armáda, bola zničená. Ukrajinci boli úspešným útokom domobrancov prinútení podpísať tzv. Minské dohody, ktoré zabezpečovali Donbasu a Luhansku zvláštny status a podielanie sa na rozhodovaní v spoločnej jednotnej krajine. Začal krehký mier, ktorý bol po pár týždňoch porušený obnovením ostreľovania obytných oblastí Donbasu a Luhansku. Krehký mier zavŕšili diverzné akcie Ukrajincov, ktoré eliminovali najväčších hrdinov domobrancov z vojenského konfliktu. Zacharčenko, Motorola, ale aj ďalší velitelia boli zavraždení na vlastnom území.

 

Na začiatku roku 2015 boli Ukrajinci vonkajším tlakom znovu prinútení podpísať Minské dohody, tentokrát spolu s garantmi týchto dohôd, čiže spolu s Francúzskom, Nemeckom a Ruskom, ale aj spolu so zástupcami Donbasu. Ukrajinci sa zaviazali na bezodkladnom plnení dohôd. K tomuto plneniu nikdy neprišlo. Od roku 2015 sa začala znova budovať ukrajinská armáda, na Ukrajinu prichádzali zahraniční inštruktori, dodávali sa zahraničné zbrane, a celý čas prebiehala na území Ukrajiny jednostranná propaganda. Na Donbase zavládol na krátko mier, avšak zbraňami sa opäť začalo narábať na konci roka 2021. Ostreľovanie obytných oblastí znova sporadicky (ale zato metodicky) začalo. Ukrajinci sa chválili vybudovaním 100tisícovej armády s najmodernejším vybavením západných krajín. Rokovať s Donbasom úplne odmietli. Minské dohody boli zaseknuté a ani západní garanti negarantovali nič.

 

 

 

ZAČIATOK TOHTOROČNÉHO KONFLITKU

 

 

 

Vyvrcholenie ukrajinskej krízy a celkovo konfliktu medzi riadiacimi elitami vidíme hneď na začiatku tohto roku. Rok sa začal s rýchlou krízou v Kazachstane.

 

 

Neúspech korporátnych síl zvrhnúť vládu v Kazachstane pomocou vylepšenej taktiky farebnej revolúcie, ktorú sme videli najskôr na Ukrajine v roku 2013, spôsobil nevýhodnú pozíciu západu na následných bezpečnostných rokovaniach medzi stranami konfliktu v Ženeve (v Januári). Ruská Federácia na rokovaniach požadovala od USA bezpečnostné záruky napísané na papieri s tým, že aliancia NATO sa má vrátiť do hraníc pôsobenia pred rokom 1990 (ak si dobre pamätám). Túto podmienku USA označili za absolútne neprípustnú, nezlučiteľnú so záujmami USA.

 

29.1. USA vyzvalo svojich občanov na Ukrajine opustiť územie a vrátiť sa do vlasti.
https://ua.usembassy.gov/message-to-us-citizens-ukraine-land-border/#.YfSuBEyLD9s.twitter

 

Vo februári sa začal konflikt na Ukrajine vyhrocovať veľmi rýchlym tempom.

 

1.2.
DLR tvrdí, že ukrajinský generálny štáb dokončil vypracovanie útočného plánu na Donbas: “Podle našich zpravodajských informací ukrajinský generální štáb dokončil přípravu plánu útočné operace na Donbasu. O jeho přípravě jsme již dříve informovali,”
https://strana.news/news/374467-v-dnr-prodolzhajut-utverzhdat-chto-kiev-hotovit-nastuplenie-na-donbasse.html

 

Tiež v ten deň zaznelo zo strany DLR: “Jsme nuceni konstatovat skutečnost, že dodávky zbraní ze zemí NATO na Ukrajinu pokračují….. Domníváme se, že jejich dodávky na Ukrajinu, pouze přispějí k eskalaci konfliktu a mohou vést k zahájení aktivních bojových operací,” řekl Basurin.
https://strana.news/news/374479-v-dnr-zajavili-chto-ostavljajut-za-soboj-pravo-poprosit-rossiju-o-voennoj-pomoshchi.html

 

Z druhej strany zaznelo zo Zelenského úst, že ho Johnson ubezpečil o svojej pripravenosti spolupracovať v otázke „oslobodenia okupovaných oblastí“.
https://t.me/tass_agency/104952

 

2.2.
Zelenský informoval o posilnení ukrajinskej armády a dúfal v ďalšom rokovaní o miery.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ukrajina-posili-armadu-a-doufa-v-dalsi-jednani-o-miru-rekl-zelenskyj/2153974

 

„The Military Balance 2021 odhadovala početnost ukrajinských sil na 209.000 vojáků, z toho 145.000 sloužilo v armádě, 11.000 u námořnictva a 45.000 u letectva. Loni v létě ale ukrajinský parlament přijal zákon o zvětšení maximálního stavu ozbrojených sil z 215.000 na 261.000.“

 

4.2.
Vyslovili na Donbase opäť obavy z prípravy útoku: „Většina komplexů Javelin, Tow a NLAW, které Ukrajina obdržela od USA a Spojeného království, byla dodána na kontaktní linii v Donbasu. Také vrchní velitel a komise generálního štábu ukrajinské armády brzy dorazí do Donbasu, aby posoudili připravenost jednotek k ofenzívě, uvedla armáda LLR.“
https://t.me/tass_agency/105552

 

Tiež v ten deň: Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo Spojené státy, aby okamžitě zastavily vojenské dodávky Kyjevu:
“Především Spojené státy a země NATO stále vozí Ukrajině nové dávky vojenské pomoci, jak ji nazývají, a tímto způsobem stále více ztěžují nalezení mírového řešení konfliktu na Donbasu. To vše samozřejmě opět nahrává válečné straně na Ukrajině, lidem, kteří neustále vyzývají k tomu, aby tam byli všichni zabiti,” řekla Zacharovová na brífinku.

 

Poznamenala, že tyto kroky porušují příměří platné od července 2020. Zacharovová dodala, že od začátku roku 2022 počet porušení píměří v tomto regionu „již přesáhl 3000“.

 

“Vyzýváme země NATO, aby okamžitě přestaly vybičovat hysterii kolem vnitroukrajinského konfliktu, zastavily vojenské dodávky a podporu Kyjevu jako jedné z stran konfliktu na východní Ukrajině,” uvedla mluvčí ministerstva zahraničí.
https://ria.ru/20220204/mid-1771048173.html

 

5.2.
Vyšla správa z agentúry Bloomberg o tom ako Rusko napadlo Ukrajinu.
https://twitter.com/nypost/status/1489766773209669637
Začali sa stupňovať spravodajské hry, o ktorých som písal v tomto článku:
https://jurajtuss.blog.pravda.sk/2022/02/16/boli-sme-svedkami-suboja-americkej-rozviedky-s-ruskou-kontrarozviedkov/

 

Zverejňovali sa dátumy začiatku invázie z jednej strany, pričom druhá strana sa dátumom vysmievala.

 

14.2.
Opäť Rusi začali upozorňovať na pripravenosť ukrajinských vojsk zaútočiť plnou silou na Donbas: „Kreml upozorňuje na rozsáhlý pohyb ukrajinských vojenských jednotek v blízkosti DLR a LLR. Jak poznamenal Dmitrij Peskov, takové kroky Kyjeva směřují k výrazné eskalaci situace.“
https://t.me/tass_agency/108198

 

15.2.
„Šéf ukrajinského ministerstva zahraničí řekl generálnímu tajemníkovi OSN, že minské dohody „nelze provést za ruských podmínek“.
https://t.me/rian_ru/145202

 

Tiež v ten deň: „Rusko nezaútočí na Ukrajinu, pokud se kyjevský režim neuchýlí k provokacím, které zasáhnou ruské občany, řekl v rozhovoru pro The Guardian stálý představitel Ruska při Evropské unii Vladimir Čižov.“
https://t.me/tass_agency/108385

 

15.2.
Ruská duma odporučila prezidentovi Putinovi uznať nezávislosť DLR a LLR. Začala sa západná hystéria a okamžité spravodajské odhady, čo by v takom prípade mohlo nasledovať. Putin na návrh dumy nereagoval.

 

16.2.
„Při současné koncentraci ukrajinských jednotek na hranici Donbasu stačí náhodný výstřel k rozpoutání ozbrojeného konfliktu s obnovenou silou, uvedla ruská Rada bezpečnosti.“
https://t.me/rian_ru/145540

 

Tiež v ten deň: „Podle předsedy republikového parlamentu se Kyjev musí konečně rozhodnout, zda bude dohody plnit, nebo od nich oficiálně odstoupí. “Pokud existuje politická vůle, nastal nyní čas ji projevit,” zdůraznil.“
https://dan-news.info/politics/bidjovka-zajavil-chto-ukraine-samoe-vremja-opredelitsja-s-uchastiem-v-minskih/

 

„Ruská federace je přesvědčena, že pokud bude politická vůle, může být minský balíček opatření implementován během několika měsíců, uvedla Zacharovová.“
https://t.me/tass_agency/108928

 

„Ukrajinské úřady nezvažují žádné změny ústavy země o zvláštním statutu Donbasu, uvedl v médiích šéf proprezidentské strany Služebník lidu Šuljak.“
https://t.me/rian_ru/145599

 

17.2.
„Ozbrojené síly Ukrajiny dvě hodiny ostřelovaly oblasti devíti osad DLR a LLR, uvedly Lidové milice.“
https://t.me/tass_agency/10907

 

„Ozbrojené síly Ukrajiny připravuje námořní taktický výsadek k obsazení pozic DLR na pobřeží Azova – rozvědka DLR“. „Velitelství dodalo, že čluny, které USA poskytly Ukrajině v rámci vojenské pomoci, budou použity pro výsadek ukrajinských vojáků.“
https://dan-news.info/defence/vsu-gotovit-morskoj-takticheskij-desant-dlja-zahvata-pozicij-dnr-na-azovskom/

 

„Ruská federace doufá, že Západ využije veškerý svůj vliv, aby varoval Kyjev před další eskalací napětí, řekl Peskov.“
https://t.me/tass_agency/109242

 

„Zelenský navštívil předsunutá postavení ozbrojených sil na Donbasu.“
https://interfax.com.ua/news/general/799166.html

 

„Zelenský opět zcela vyloučil přímá jednání s DLR a LLR.“
https://t.me/tass_agency/109364

 

„Zelenský vyzývá Západ, aby Ukrajině poskytl systém záruk nabízených zemím NATO.“
https://t.me/tass_agency/109373

 

18.2.
Začala masívna evakuácia obyvateľstva civilistov z Donbasu do Ruskej Federácie. “Od dnešního dne, 18. února, je organizována hromadná centralizovaná evakuace obyvatelstva do Ruské federace. Evakuovány budou především ženy, děti a staří lidé,” řekl Pušilin.
https://dan-news.info/politics/vlasti-dnr-nachali-evakuaciju-mirnyh-zhitelej-respubliki-v-rf–pushilin/

 

“Ozbrojené síly nepřítele jsou v bojových pozicích a jsou připraveny k silovému převzetí Donbasu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský brzy vydá rozkaz armádě přejít do ofenzivy a realizovat plán invaze na území Doněcké a Luhanské lidové republiky,” řekl Pušilin.
https://dan-news.info/politics/zelenskij-v-blizhajshee-vremja-otdast-prikaz-vsu-na-nastuplenie-v-donbasse-/

 

Putin: „Vše, co musí Kyjev udělat, je posadit se k jednacímu stolu se zástupci Donbasu a dohodnout se s nimi na politických, vojenských, ekonomických a humanitárních krocích k ukončení konfliktu.“
https://t.me/rian_ru/146008

 

„Abychom předešli civilním obětem, vyzývám obyvatele republiky, kteří nemají mobilizační rozkazy a nepodílejí se na podpoře života sociální a civilní infrastruktury, aby co nejdříve odešli na území Ruské federace. “ vyhlásil vůdce LLR Leonid Pasečnik.
https://t.me/tass_agency/109696

 

„Ruská vláda oznámila, že jménem Putina provede jednorázovou platbu 10 000 rublů uprchlíkům z DLR a LLR.“
https://t.me/rian_ru/146055

 

„Velvyslanec Estonska na Ukrajině: Jen dodáváme protitankové střely Javelin našim ukrajinským přátelům.“
https://twitter.com/KaimoKuusk/status/1494674286837182464

 

„Kolem 19:00 došlo na parkovišti u budovy Úřadu vlády k výbuchu auta. Tlakovou vlnu slyšelo celé město. Na místo výbuchu vyjelo ministerstvo pro mimořádné situace. Žádáme Vás, abyste zachovali klid, byli ostražití a také co nejvíce vyloučili pohyb po městě.“
https://t.me/donbassr/11302

„Pušilin uvedl, že výbuch auta v centru Doněcka je diverze a příprava na ofenzivu Kyjeva.“
https://t.me/rian_ru/146082

 

„DLR uvedla, že ukrajinské ozbrojené síly dnes na jejich území vypálily více než 300 min a granátů.“
https://t.me/rian_ru/146104

 

„V nočních hodinách místního času byla hlášena masivní exploze plynovodu a na místě zuřil požár. První nepotvrzené zprávy naznačují, že silná exploze otřásla částí ropovodu v proruském separatistickém regionu, ve městě Luhansk nebo v jeho blízkosti.“
https://www.zerohedge.com/markets/stocks-tumble-after-donbas-separatists-announce-evacuation-women-children-russia

 

OSCE (Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe) zverejnila mapu dopadov ukrajinských striel na Donbas, ktorá zreteľne ukazuje na zintenzívnenie ukrajinských útokov.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=428498109075278&set=a.320743669850723

 

19.2.
„USA a jejich spojenci podporují vojenskou operaci Kyjeva proti donbaským republikám, čímž zrazují své vlastní ideály a naděje milionů lidí na mír, prohlásil místopředseda Rady federace Konstantin Kosačev.“
https://t.me/tass_agency/109921

 

Na briefingu plukovníka E. Basurina, oficiálního zástupce NM DLR, ve 13:30 o nových podrobnostech plánu ukrajinských ozbrojených sil rozpoutat agresi proti Donbasu, sa zverejnili mapy chystaného útoku.
https://www.aktualnikonflikty.cz/download/file.php?id=22895&sid=27108f116e1ef6f3065bbc5caa6d6bff&mode=view
https://www.youtube.com/watch?v=NkLvIq81AcI

 

„Zelenský řekl, že pokud Ukrajině nebudou poskytnuty bezpečnostní záruky podle Budapešťského memoranda, Kyjev ho uzná za neplatný.“
https://t.me/tass_agency/110073

 

„Budapešťské memorandum, podle kterého Ukrajina zlikvidovala svůj jaderný arzenál a Rusko, Spojené státy a Velká Británie garantovaly Kyjevu bezpečnost, nemá žádné právní závazky, uvedla německá velvyslankyně na Ukrajině Anka Feldhusen.“
https://t.me/tass_agency/110136

 

Reznikov: „Zbraně pro ukrajinskou armádu od našich blízkých kanadských přátel. Obdrželi jsme vojenskou pomoc v podobě pušek, kulometů s optickými zaměřovači, přístrojů pro noční vidění a sledování a vojenského vybavení. Děkujeme za toto důležité a včasné rozhodnutí!“
https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1495113341622181888

 

20.2.
„Video z noční bitvy mezi speciálními jednotkami MGB DNR a ukrajinskou DRG v Kyjevské oblasti Doněcka.“
https://www.youtube.com/watch?v=4H7KMNAizlQ&feature=emb_title

 

„V Doněcku byla zablokována nepřátelská DRG, která plánovala vyhodit do vzduchu rozvodny elektřiny, plynovody a filtrační stanice. Při pokusu o jejich zadržení kladli sabotéři ozbrojený odpor, což vedlo ke střelnému zranění dvou vojáků speciálních sil.“

 

Peskov: „V současné eskalaci na Donbasu by jakákoli provokace mohla mít nenapravitelné následky.“
https://tass.ru/politika/13773907

 

“Putin má v současnosti všechny důvody nepovažovat prezidenta Zelenského za člověka, který je připraven, schopen a ochoten realizovat minský balíček opatření,” řekl Peskov v pořadu Moskva.

 

“Pokud vezmete v úvahu všechna Zelenského prohlášení dohromady, vyplývá z toho, že a) nemůže, b) nechce a c) nehodlá to udělat,” řekl Peskov.
https://tass.ru/politika/13774229

 

Exkluzivně! Záběry ukrajinských ozbrojených sil ostřelujících ruské území.
https://news-front.info/2022/02/20/eksklyuziv-kadry-obstrela-vsu-territorii-rf/

 

Ukrajina neplánuje a neprovádí žádné útočné operace, provokace, sabotáže a ostřelování území Ruské federace, uvedl ministr zahraničí Dmitrij Kuleba.
https://t.me/tass_agency/110293

 

„Dnes je výročie tragedie pod Korsunom-Ševčenkovskim (20.2.2014), kde ukrajinský macionalisti za výdatnej spolupráce ukrajinskej polície napadli autobusy krymčanov, ktorý boli v Kyjeve vyjadriť podporu Janukovičovi a zavraždili niekoľko ľudí.“
https://www.aktualnikonflikty.cz/download/file.php?id=22922&mode=view
https://www.aktualnikonflikty.cz/download/file.php?id=22921

 

21.2.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský je pro to, aby Rusko uznalo Doněckou a Luhanskou lidovou republiku, protože mu to podle jeho názoru umožní odmítnout plnění minských dohod, cituje list Strana.ua zdroje blízké úřadu ukrajinského prezidenta. Zdroje listu uvedly, že úřady v Kyjevě nehodlají vést přímá jednání se samozvanými republikami a nechtějí měnit ústavu o jejich zvláštním statusu. “Uznání republik Ruskem je v Bankové považováno za velmi dobrou variantu, protože by pohřbilo minské dohody, které se tak nelíbí ukrajinským úřadům. To je jeden z důvodů, proč Zelenský nemá chuť dosáhnout jakéhokoli pokroku v otázce Minsku-2. Naopak chce proces protahovat, dokud Rusko neuzná Doněckou a Luhanskou lidovou republiku a problém se nevyřeší sám,” uvedly zdroje.
https://ria.ru/20220221/priznanie-1773980025.html

 

„Ukrajinská armáda vystřílela do republik Donbasu za poslední den téměř 1500 kusů munice, jsou ztráty.“
https://dan-news.info/defence/armija-ukrainy-za-sutki-vypustila-po-respublikam-donbassa-pochti-1500/

 

„Projektil vypálený z území Ukrajiny zničil stanoviště služby pohraničníků v Rostovské oblasti, uvedla FSB.“
https://t.me/tass_agency/110576
https://t.me/rian_ru/146781

 

„Pušilin označil situaci na frontové linii za kritickou a vyzval všechny muže k obraně proti Ukrajině.“
https://dan-news.info/defence/pushilin-nazval-kriticheskoj-obstanovku-na-linii-fronta-i-prizval-vseh-muzhchin-k/

 

„Basurin: na Donbasu vypukla válka, situace je kritická.“
https://t.me/rian_ru/146815

 

„Basurin vyhlásil, že DLR potřebuje finanční a vojenskou pomoc od Ruska.“
https://t.me/rian_ru/146818

 

„Doněcká filtrační stanice je kvůli ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny bez proudu, dodávka vody je zastavena, uvedla DLR.“
https://t.me/tass_agency/110625

 

„Pušilin žádá Putina, aby uznal nezávislost DLR.“
https://t.me/rian_ru/146860

 

„Pasečnik žádá Putina, aby uznal nezávislost LLR.“
https://t.me/rian_ru/146863

 

„Naryškin řekl, že Západ by měl dostat poslední šanci donutit Kyjev, aby plnil Minské dohody. Poté, co Putin požádal o objasnění postoje k výzvě o uznání DLR a LLR, šéf zahraniční zpravodajské služby řekl, že podporuje návrh na uznání.“
https://t.me/rian_ru/146926

 

„Členové Rady bezpečnosti Ruské federace se vyslovili pro uznání nezávislosti LLR a DLR, Putin zatím konečné rozhodnutí neoznámil.“
https://t.me/tass_agency/110779

 

„Ukrajinské ozbrojené síly vypálily pět výstřelů z tanku směrem na doněcké letiště, uvedlo zastoupení DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci příměří.“
https://t.me/tass_agency/110780

 

„Putin řekl Scholzovi a Macronovi, že se chystá podepsat dekret uznávající nezávislost DLR a LLR.“
https://t.me/tass_agency/110838

 

„Putin podepisuje dekrety o uznání LLR a DLR.“
„Putin podepsal dohody o spolupráci s DLR a LLR.“
„Putin: Požadujeme, aby ti, kdo se chopili moci v Kyjevě, okamžitě ukončili bojové operace.“
https://t.me/rian_ru/147035
https://t.me/rian_ru/147037
https://t.me/rian_ru/147040

 

„Ostřelování LLR a DLR v nových podmínkách může mít obzvláště nebezpečné následky, Západ musí Kyjev zadržet, řekl Nebenzja.“
https://t.me/tass_agency/111062

 

22.2.
Pušilin řekl, že Kyjev se nadále připravuje k útoku na Donbas.
https://t.me/rian_ru/147210

 

Lavrov: „Rusko garantuje bezpečnost DLR a LLR.“
https://t.me/rian_ru/147248

 

Ministerstvo zahraničí RF: „Rusko se zatím nechystá posílat vojáky do DLR a LLR, rozhodnutí padne na základě hrozeb.
https://t.me/rian_ru/147310

 

NATO dnes svolává mimořádné zasedání Komise NATO – Ukrajina.
https://t.me/rian_ru/147329

 

„V centru Doněcku jsou slyšet zvuky výbuchů, informuje zpravodaj RIA Novosti.“
https://t.me/rian_ru/147348

 

„Kuleba řekl, že to nejlepší, co nyní může Evropa udělat, je vzít si Ukrajinu k sobě.“
https://t.me/tass_agency/111390

 

„Kyjev žádá USA a Británii, aby mu poskytly další zbraně, řekl Kuleba.“
https://t.me/tass_agency/111393

 

„Minské dohody již neexistují, uvedl Putin.“
https://t.me/tass_agency/111443

 

„Putin zdůraznil, že Ruská federace je kategoricky proti přijetí Ukrajiny do NATO, nejlepším řešením by bylo odmítnutí Kyjeva vstoupit do aliance.“
https://t.me/tass_agency/111448

 

„Vyzbrojené „antiRusko“ reprezentované Ukrajinou je pro Ruskou federaci nepřijatelné, zejména s ohledem na současné jaderné ambice Kyjeva, řekl Putin.“
https://t.me/tass_agency/111452

 

„Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba dnes vyzval západní spojence Ukrajiny, aby Kyjevu poskytli další zbraně. Od Evropské unie žádá záruky budoucího členství, informovala agentura AFP. Šéf ukrajinské diplomacie doufá, že tím Západ podpoří jeho vlast proti Rusku.“
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ukrajina-zada-zapad-o-vice-zbrani-chce-zaruky-budouciho-clenstvi-v-eu/2165698

 

23.2.
„Intenzita ostřelování Donbasu ze strany Ukrajiny vzrostla mnohonásobně, řekl Basurin RIA Novosti.“
https://t.me/rian_ru/147697

 

„Volodymyr Zelenský může v dohledné době zahájit ofenzívu proti donbaským republikám a situace “půjde do tuhého”, řekl vůdce DLR Denis Pušilin.“
https://t.me/tass_agency/111818

 

24.2.
„Putin oznámil, že se rozhodl pro speciální vojenskou operaci na Donbasu.“
https://t.me/rian_ru/147757

 

24.2. začal priamy útok na Ukrajinu.

 

Viac informácii o dianí na Ukrajine nájdete na: www.aktualnikonflikty.cz .

 

 

 

BOL VOJENSKÝ ZÁSAH NEVYHNUTNÝ?

 

 

 

Hneď ma napádajú tri otázky:
1/ Ak by sa pred druhou svetovou vojnou postavilo ľudstvo fašistom hneď, na začiatku vojny, zamedzilo by sa niekoľko desiatkam miliónovým stratám neskôr?  
2/ Ak sa Rusi postavili nacistom teraz, zabránili tak niekoľko desiatkam miliónovým stratám v budúcnosti?
3/ Poučili sa Rusi z chýb minulosti ?

 

Udalosti z pred zahájenia konfliktu ukazujú na niekoľko závažných hrozieb zo strany Ukrajiny (a hlavne jej „spojencov“) nielen pre Rusko, ale pre celé ľudstvo ako také. V prvom rade sa preukázateľne pripravovala Ukrajina vojensky zasiahnuť voči vlastným obyvateľom na Donbase totálnou vyhladzovacou vojnou. V druhom rade Ukrajina otvorene žiadala vstup do NATO, krok, ktorý by horúci konflikt automaticky preniesol na celé európske územie a celý svet. V treťom rade sa Ukrajina začala vyhrážať s odstúpením od Budapeštianskeho memoranda, čiže dokumentu, ktorý zbavuje Ukrajinu akejkoľvek možnosti vlastniť, vyvíjať, jadrové zbrane všetkých typov. Vo štvrtom rade biologické laboratória rozmiestnené po celom území Ukrajiny (https://t.me/boris_rozhin/29154 ), dotované z USA, začali hlásiť pokrok vo výskume moru viazaného na konkrétny typ DNA, na konkrétnu rasu ľudstva.

 

Skúsme si teraz predstaviť hrozbu, hypoteticky, keď by Rusi nezasiahli. Podľa ruskej vojenskej rozviedky Ukrajina plánovala zahájiť hlavnú ofenzívu na Donbase 3.3.2022. Dnes je veľký predpoklad, že ofenzíva by bola úspešná, sústredených vojakov pripravených zaútočiť na Donbas bolo cez 100 tisíc. Ofenzíva by sa viedla vyhladzovacím štýlom, takže výzva obsadenia veľkých miest ako Doneck a Luhansk by nebola veľkým strategickým problémom. Ukrajina by sa dostala so svojim vojskom k ruským hraniciam a v krátkom čase potom, by sa stala členom NATO. Akákoľvek vojenská operácia zo strany Ruska v tomto čase, by znamenala horúcu 3.svetovú vojnu s potenciálom použitia jadrových zbraní. Pokračujúci výskum smrteľných chorôb zameraných na konkrétny genofond, by mohol znamenať začiatok rýchlej genocídy slovanského obyvateľstva po celej Zemi.

 

Situácia vo svete by sa stala extrémne kritickou, šance na vytvorenie unipolárneho sveta korporácii by sa výrazne zvýšili. Ľudstvo by stálo buď pred priamou hrozbou vlastnej likvidácie, alebo vlastného zotročenia.

 

 

 

RUSKÁ VOJENSKÁ OPERÁCIA

 

 

 

24.2. vyslovene „o minútu dvanásť“ sa rozhodol Vladimír Putin zasiahnuť na Ukrajine ako prvý s cieľom vyhnúť sa neskoršej nekontrolovateľnej eskalácie svetového napätia. Rusi zahájili útok, ktorý z odstupom času môžeme prinajmenšom označiť za „divný“. Rozsah a spôsob vedenia boja odhalil na množstvo svetových, ale aj vnútorných problémov Ruskej Federácie. Prvé dva dni sa niesli v znamení veľkých strát na jednej, ale aj na druhej strane. Rusi narazili na odpor miestneho obyvateľstva, vychovávaného 3 desiatky rokov západnou nenávistnou propagandou. Taktika z Krymu, keď sa vojakom podarilo hneď nadviazať mierový dialóg a rokovania s miestnymi úradmi, na území Ukrajiny nevyšla. Toto podcenenie situácie stálo množstvo ľudských životov. Nacionalistické (nacistické) zoskupenia ukrajinských silových zložiek boli strategicky rozmiestnené pozdĺž všetkých rusko-jazyčných oblastí Ukrajiny. Dnes sa tieto jednotky vyslovene prikrývajú ľuďmi a používajú ich ako ľudské štíty. Vo všetkých rusko-jazyčných regiónoch sú ľudia držaní ako rukojemníci a je im vyslovene bránené opustiť mestá humanitárnymi koridormi. Všetky tieto teroristické praktiky spomaľujú postup fronty.

 

Frontu nespomaľuje len súper, ale priamy vojenský konflikt poukázal aj na množstvo zradcov vo vlastných radoch Ruskej Federácie. Sú zadokumentované prípady, kedy sa ruskí velitelia rozhodli zásobovacie kolóny techniky presúvať dlhšími nezabezpečenými trasami pomedzi svojich nepriateľov, miesto kratších a zabezpečenejších trás. Tieto diverzné akcie vedené priamo ruskými veliteľmi spôsobili straty nielen na technike, ale žiaľ aj na ľudských životoch. Tento štýl vlastizrady bol zreteľne viditeľný aj počas bojov druhej svetovej vojny.

 

Ďalšou divnou veličinou tohto konfliktu sa stal celkový rozsah a štýl vedenia operácie. Rusi vtrhli na Ukrajinu „len“ s cca 35tisíc vojakmi, pričom sústredených pri hraniciach ich mali cca 200tisíc. Nahromadené chyby vo velení, slabá letecká podpora, slabá podpora rozviedky, všetky tieto v Sýrii bezchybné vlastnosti vedenia boja Rusov, boli v Ukrajine prevádzané na mizernej úrovni. Pre mňa je to len dôkazom toho, že Rusi sa nesústredili prioritne na Ukrajinu, ale na reakciu západu, čiže krajín NATO. Zálohy ponechané v tyle boli pripravené reagovať na prípadné zapojenie sa členov NATO do vojny na Ukrajine. Nielen živá sila, ale aj celá „inteligencia“ ruských vojsk bola vyťažená sledovaním udalostí na západných hraniciach Ukrajiny, východných hraniciach NATO. Toto vyťaženie spôsobilo nahromadenie logistických problémov ruského vojska. Netreba zabúdať, že konflikt sa neodohráva len na Ukrajine, ale naďalej aj v Sýrii, v Kazachstane, vo Venezuele, v Líbyi, v Mali, na Taiwane, v Saudskej Arábii a aj inde vo svete. „Inteligencia“ súperiacich globálnych elít je vyťažená na 100%, o to kritickejšia, nestabilnejšia situácia dnes vo svete vzniká.

 

 

 

PÍSMENKO „Z“

 

 

 

Veľa ľudí rozoberá, prečo sa ruské vojská rozhodli rozlišovať svoju bojovú techniku záverečnými písmenami abecedy. I keď som už čítal nejaké oficiálne zdôvodnenia, aj oficiálne rozdelenia armád podľa oblastí nasadenia, stále v písmenkách vidím aj moju logiku, ktorú som uplatnil v roku 2018, keď som svoj projekt, nazval „Projekt:Z“. Zhruba v roku 2014 som začal uvažovať nad projektom, pretože som pochopil, že ako ľudstvo, ako celok sa nachádzame v záverečnej fáze svojho vývoja. Pochopil som, že dnešná doba, dnešný technologický pokrok nám umožňuje veľmi ľahko plne pochopiť základné princípy fungovania našej reality, nášho sveta, a v týchto dobách sme schopní zbaviť sa imaginárnych okov vytvorených našim egom. Preto som v projekte použil posledné písmeno abecedy, ktoré malo ukazovať na finálnu fázu, záverečné obdobie uvedomenia sa („Projekt:Z má byť projektom poslednej generácie, ktorá žila na tejto planéte nevedome.“). Rovnakú logiku vidím aj pri použití písmena vo vojenskom konflikte. Podľa mňa nám Rusi naznačujú, že ide o posledný globálny konflikt medzi ľuďmi na tejto Zemi. Záver takmer tisícročnej vojny, medzi globálnymi riadiacimi elitami. Víťaz v konflikte berie všetko, porazený stratí všetko.

 

 

 

VÝHĽADOVÁ BUDÚCNOSŤ ĽUDSTVA

 

 

 

Dnešná situácia je reálne výnimočne kritická, túto nepríjemnú skutočnosť podtrhuje fakt, že už v druhý deň začatia vojenskej operácie na Ukrajine dal prezident Putin aktivovať do stavu aktívnej bojovej pohotovosti 95% ruského jadrového arzenálu – ruských jadrových zbraní. Nie raz Putin verejne odprezentoval zahraničným partnerom po diplomatických rokovaniach, že náš svet bez Ruska, skrátka nebude existovať, takýto svet stratí dôvod na svoju existenciu. Mojimi slovami by som rovnakú vec povedal asi takto: „Bez ľudskej elity, bez ľudskej psychiky, existencia ľudstva stratí zmysel.“ Samo Chalupka by sa vyjadril takto: „Voľ nebyť, ako byť otrokom!“

 

I keď sa doslova vedie horúci konflikt s prstom na tlačidle sebadeštrukcie, stále si myslím, že šanca na pozitívne vyriešenie svetového problému je väčšia, ako šanca na totálnu likvidáciu ľudstva. V tomto článku sa pozitívnym variantom vyriešenia situácie nebudem zaoberať, avšak napoviem, že svet sa vyberie cestou „zlatého veku“ až vtedy, keď vznikne euroázijský obchodný priestor, keď sa Európa integruje do Ázie a naštartuje sa globálna spolupráca. Dovtedy budeme zažívať kruté časy plné výziev.

 

 

 

NEGATÍVNE VARIANTY NAŠEJ BUDÚCNOSTI

 

 

 

Ak sa spýtate akéhokoľvek diplomata na predikciu budúcnosti, nikdy vám neodpovie inak, ako v tom zmysle, že budúcnosť záleží od vývoja konkrétnych udalostí danej doby, nikdy sa dopredu nehodnotí. Ja nie som diplomat, takže sa nemám dôvod báť súperových mediálnych pascí v budúcnosti. I keď skutočnosť môže byť v budúcnosti iná, podľa mňa je dôležité upozorniť v predstihu na nepriaznivý vývoj, pretože vyslovením predpovedi a následným vplyvom prostredia, sme schopní sa nepriaznivým udalostiam aktívne vyhnúť.

 

1/ Do konfliktu na Ukrajine sa zapojí NATO:
Samozrejme NATO už v konflikte zapojené je, celá korporátna elita je priamym účastníkom konfliktu s ľudskou elitou. NATO však zatiaľ do Ukrajiny posiela „len“ zbrane a svojich legionárov. Oveľa kritickejšia situácia by nastala, ak by NATO otvorilo severný front, severné fronty, a zaútočilo by na Rusko priamo z pobaltských krajín, prípadne z Fínska, či Švédska. V takomto prípade by začala totálna vojna s obrovskou možnosťou použitia atómových zbraní. V závislosti od vývoja udalostí by hrozilo stlačenie sebadeštrukčného tlačidla. Život na Zemi by mohol definitívne zaniknúť.

 

2/ NATO nebude schopné zasiahnuť do konfliktu:
Dnešná situácia naznačuje, že NATO skôr vsádza na scenár vojny Ruska s Afganistanom, v ktorej sa snaží Rusko vyčerpať na cudzom území a vnútorne ho politicky destabilizovať. Nie je náhoda, že v Rusku sa hneď na druhý deň od začatia bojovej operácie začali organizovať „spontánne“ nepokoje na námestiach. Reakciou Rusov bol hneď zakázaný facebook a twitter, platformy, skrz ktoré sa organizujú vnútorné spiace bunky korporátnych elít po celom svete. Rusi sa snažia zabrániť aktivitám vnútorného nepriateľa. Dlhotrvajúci vyčerpávajúci konflikt spôsobí nielen zvýšené riziko prevratu v Rusku, ale rovnako tak aj hospodársky prepad Európskej únie, a plošné zníženie životnej úrovne obyvateľov Európy.

 

3/ V prípade, ak dlhotrvajúci konflikt nezbaví Putina vlády, korporácie prejdú na plán B – plán spálenej zeme, plán zničenej Európy. Aby ste pochopili logiku, treba si uvedomiť, že hlavným cieľom korporácii vo vojne je buď poraziť Rusov, zbaviť ich surovín a zotročiť ich (plán A), alebo aspoň zabrániť integrácii Európy do ruskej obchodnej zóny, zabrániť vytvoreniu Euroázie (plán B). S plánom A a s plánom B sa postupuje súčasne. Pre korporácie je Európa zanedbateľná strata, oveľa väčšia hrozba je pre nich vytvorenie Euroázie, takýto subjekt by svojim vedecko-technickým potenciálom a zdrojovou stabilitou získal vplyv po celej Zemi – stal by sa určujúcim subjektom svetovej politiky. Dnes sme svedkami absurdných sankcii zo strany EÚ k Rusku, ktoré len podkopávajú základy nášho priemyslu, našej pridanej hodnoty v Európe. Nielenže stojíme pred energetickou krízou, ale rovnako tak aj pred potravinovou a v neposlednom rade pred migračnou. Korporácie majú v pláne rozvrátiť všetko funkčné v Európe, od ľudskej spoločnosti po európsky priemysel a obchod. Dnešná cena pšenice na svetových trhoch predurčuje k vytvoreniu hladomoru nielen v Európe, ale aj v severnej Afrike. Ak sa masy hladných Afričanov pohnú do Európy, bude to znamenať koniec našej bezpečnosti. Masová integrácia Afričanov, ázijských islamistov do európskej spoločnosti nie je možná, je to len predzvesť násilia v našich uliciach, v našich domovoch. Rusko nebude schopné takto rozvrátenú Európu zastrešiť do svojej sféry vplyvu, pretože obnova Európy by ho stála kritické množstvo zdrojov, ktoré by mu chýbali na vlastnú obranu pred ostávajúcim súperom (Čína + Británia + USA). Konflikt by sa predĺžil a v Európe by nastal stredovek.

 

4/ V prípade, ak sa v konflikte podarí Rusov zdolať, zbaviť ich vedenia a rozčleniť ich, bez toho aby stlačili tlačidlo „resetu“, potom čaká ľudstvo zotročenie a skorá depopulácia (slovníkom korporácii – optimalizácia spotreby zdrojov). Po vojne by bol zavedený prídelový systém – sociálne kreditný systém a pokračovalo by sa v koronakríze. Ďalšie dávky génovej terapie, ďalšie čelenie upraveným smrteľným vírusom v populácií – tentokrát veľmi smrteľných. Behom jednej generácie by populácia ľudstva klesla na hranicu miliardy až 500miliónov. Nik už by korporácie nedokázal zastaviť v pomalej deštrukcii ľudstva.

 

 

 

ZÁVER

 

 

Rozuzlenie takmer tisícročnej vojny bude relatívne rýchle. Začatím horúceho konfliktu v 21.storočí boli kocky osudu hodené. Do začiatku nadchádzajúcej zimy musí byť rozhodnuté o výsledku úspechu snahy stabilizácie dnešnej kritickej situácie, inak sa z Európy stáva spálená Zem. Možno to budú pre nás dlhé mesiace, no z historickej mierky, sa naozaj jedná len o „kritický okamih“. Ľudstvo stojí pred najväčšou a poslednou výzvou svojho uvedomenia sa. Pokiaľ v ľudstve nezvíťazí morálnosť nad amorálnosťou, pravda nad falošnosťou, ľudskosť nad pudovosťou, potom nás čaká buď rýchla (jadrový konflikt), alebo pomalá (zotročenie, depopulácia a následná dekadencia) likvidácia ľudstva. Dostali sme sa k záveru, k poslednému písmenu v abecede. „Z“ môže znamenať koniec života na Zemi, ale na druhej strane môže znamenať aj koniec starej zvieracej individualistickej psychiky a začiatok zlatého veku ľudstva. Na výsledku záleží len od nás, od ľudí, do akej miery sa necháme viesť individualistami po ceste deštrukcie, po ceste do pekla. Budú nám hovoriť o dôležitosti uskromnenia sa, budú hádzať obrovský prepad našej životnej úrovne na súpera, pričom sami budú nastavovať tieto katastrofické podmienky, neverme im! Neverme individualistom, bláznom, podvodníkom, oni sú fakt hlúpi a neuvedomujú si dopady svojich rozhodnutí na spoločnosť, na budúcnosť, na život ako taký. Najlepšia reakcia na akcie bláznov, je nereakcia. Nebojme sa nereagovať, prípadne pozitívne vplývať na spoločnosť, nech sa nám budú vyhrážať čímkoľvek, voľme nebyť, ako byť otrokmi. 

 

Juraj Tušš

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Tušš

O AUTOROVI

Autor projektov: Česká pivnička, Projekt:Z

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 61

Celkové hodnotenie: 30.65

Priemerná čítanosť: 1622

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA