Slovenská hystéria menom Ukrajina. V pozadí je hlavný aktér Nordstream 2.

Na úvod chcem povedať, že som vojnu videl iba vo filmoch a nikdy som ju nezažil a ani nechcem zažiť. Dá sa povedať, že zatiaľ som generácia bez-vojnovej šťasteny. Vojna s brutalitou a násilím sú mi odporné. Vynikajúci film Pianista so zobrazenou naturalitou, s geniálnym Brodym v hlavnej úlohe, ju dokonale musí zhnusiť každému. Kvôli vojne som nespoznal babku s dedkom a dvoch strýkov. Prečo som toto napísal? Preto, aby ma nikto nemohol obviňovať z podnecovania vojny.

 

 

 

24. Februára sa však stalo to, čo nikto nechcel. Rusko inváziou začalo útočiť na ukrajinské vojnové ciele. Pripomínam, že nie civilné. Prezident Putin charakterizoval vpád na bratskú Ukrajinu ako demilitarizáciu a denacizáciu Ukrajiny. A povedal, že Rusko v záujme bezpečnosti ráta so všetkými sankciami. Sankcie totiž nikdy nikde a nepriniesli ani v takejto situácii výsledok. A zakaždým sa minuli účinkom. Spomeniem Kubu, ktorá sa so sankciami USA vysporiadala po svojom. Doplatili na to len samotní Kubánci, nie vedenie štátu!!! Aj dnes na to doplácajú obyčajní ľudia a najnovšie aj športovci! Ale nielen Putin si uvedomuje, že bezpečnosť krajiny je nadriadená ekonomickým stratám.

 

 

 

Je až neuveriteľné, ako všetci odsudzujú prezidenta Putina z agresie. Naši politici sa predháňajú v tom, kto na neho najviac nabrýzga a nielen naši, ale aj európski. A americký prezident Biden ho šetril najmenej. Nazval ho vojnovým zločincom. Škoda, že tak neotituloval svojich predchodcov za vojny vo Vietname, v Iraku, v Líbyi, v Sýrii a v ďalších krajinách, kde USA napríklad iba pod prezidentovaním Clintona, Busha ml. a Obamu počas 24-och rokov napadli 23 štátov a v nich zanechala americká vojenská čižma 11 miliónov mŕtvol, ďalšie desiatky miliónov zranených, ruiny a trvalé stopy. A zakaždým to bol pre USA kšeft vojenský a potom pri obnove – ekonomický. Koľko prezidentov v Južnej Amerike a Afrike padlo za obeť po čudesných pádoch lietadiel a havárií, lebo nechceli zapredať svoj ľud americkým ekonomickým dravcom. Dodnes na túto agresívnu politiku trpí napríklad najväčší producent ropy Venezuela, ktorá má zo svojho produktu minimum peňazí, pretože hlavné dividendy prúdia do vreciek vlastníkov v USA!

 

 

 

V súvislosti s inváziou mi zarezonovali dve televízne vystúpenia dvoch expolitikov, ktorí by mali o tejto problematike čušať a vôbec sa k nej nevyjadrovať. Oboch sme mali možnosť počuť a vidieť v Ta3. Prvý, ktorý dourážal Putina bol expremiér Dzurinda. Ten expremiér, ktorý povolil prelety americkým lietadlám cez naše územie, aby zbombardovali civilistov v Srbsku. A zahynulo ich tam veľmi veľa. A slovo veľa neznamená sto, či dvesto, ale oveľa, oveľa viac. Dzurinda má teda dodnes krvavé ruky od najmenej 2500 mŕtvych, z toho bolo 89 detí a od vyše 12 tisíc zranených a to len preto, lebo sa chcel Američanom v zadnici zapáčiť a mohol zariadiť vstup Slovenska do NATO a čo je najdôležitejšie v takejto orientácii krajiny, bez referenda!!!. A práve on si dovolil kritizovať a urážať ruského prezidenta. Aspoň keby sa miernil.

 

 

 

V tejto súvislosti poslanec Osuský v rozprave v parlamente povedal: Nemám žiaden pocit viny za bombardovanie Juhoslávie, lebo Srbi si to vraj zaslúžili.“ Pán Osuský, ktorý človek si zaslúži násilnú smrť bombardovaním??? Ani nevie, akú analógiu tu použil v súvislosti s Ukrajinou! Ale jeden rozdiel je veľmi podstatný. Rusi útok zamerali na vojenské objekty a na biologické laboratória, ktoré vyvíjali biologické zbrane a nie na civilné obyvateľstvo. A to je podstatný rozdiel. A to sú pri takýchto ostrých slovách obaja spomínaní veriaci!

 

 

 

A ďalší, v Ta3 po Dzurindovi, bola jeho pravá ekonomická ruka vo vláde Mikloš. Ten označil Putina za vojnového šialenca a tvrdil, že na neho i na ďalších darebákov treba uplatniť tvrdé sankcie!!! Obaja spomínaní sú totiž spoluzodpovední aj ako poradcovia Porošenka za dnešnú žobrácku ekonomickú situáciu obyvateľstva mimo hlavného mesta Kyjev. Pomáhali vytvárať pre obyvateľstvo krutú transformáciu jedného z najskorumpovanejších štátov na svete.

 

 

 

Naozaj je potrebné týchto dvoch dnes vyťahovať do televíznych relácii, aby ľuďom vysvetľovali čosi o vojne a o ekonomike? Veď Dzurinda s Miklošom sa podpísali na Slovensku na predaji strategických podnikov plynárni a elektrárni do súkromných rúk. A odvtedy platíme vyššie ceny elektriny a plynu a to nie je všetko. Štátu chýbajú každoročné dividendy, ktoré by sa dali použiť na zveľaďovanie zdravotníctva, školstva, umenia, dopravy a ďalších odvetví. A odvtedy sú to miliardy Euro, ktoré Slovensku chýbajú. Žiaľ, nie je u nás tej sily ako vo Francúzsku, kde strategické podniky vyvlastnili a vrátili ich do štátnych rúk.

 

 

 

Ďalším, ktorý v televíznych masmédiách zažíva čudesný reštart je exminister Demeš. Presne ten politický scenárista, ktorý vyprodukoval postup nového smerovania Ukrajiny a nielen tejto krajiny, ale bol myšlienkovým otcom pri ďalších politických obratoch v iných krajinách.

 

 

 

V súvislosti s nešťastnou vojnou spomeniem demonštrácie pred ruskými veľvyslanectvami. Ukrajina, ktorá mala do 50 miliónov obyvateľov, je dnes o skoro 20 miliónov ľudí ukrátená. Odrátajme cca 3 milióny na Kryme a zostatok z rodnej krajiny musel opakujem MUSEL odisť do zahraničia zarábať peniaze, aby uživil svoje rodiny, ktoré majú okolo 130 euro na mesiac pri vyše polovičných cenách s porovnaní s našimi. To jest u nás cca 260 Euro. Skúste z toho vyžiť ako štvorčlenná rodina na Slovensku. A toto začali zažívať od západom oslavovaného krvavého Majdanu a štátneho prevratu. Prevratu, kedy sa prejavil krvavý Pravý sektor a Banderovci, ktorí vraždili a vraždia hlava nehlava najmä na východe Ukrajiny etnických Rusov. Spomeniem aspoň jednú brutalitu, kde v Odeskom Dome odborov upálili za živa 40 rusky hovoriacich ľudí a medzi nimi aj tehotnú ženu, ktorú aj prepichli. A to ešte prezident Porošenko vyznamenal fašistu Banderu a urobil z neho Národného hrdinu! Ak neviete, kto boli Banderovci počas druhej svetovej vojny a čo sú zač aj dnes, tak si to vyhľadajte na internete! Fašisti na Ukrajine po Majdane mali a dodnes majú raj. U nás titulujeme fašistov ľudí okolo Kotlebu. Ale tí nesiahli na život nikomu, len propagujú nacistické myšlienky. U nás s nimi nikto nechce spolupracovať a vláčime ich po súdoch, ale v rámci demokracie na Ukrajine sú Banderovci a Pravý sektor v poriadku. O ich zverstvách náš mainstream ani nezakopol. V tejto súvislosti spomeniem slová našej prezidentky Čaputovej: „Vinou Ukrajiny je to, že chcela žiť mierumilovným životom!!!” Super dvojitý meter! A to sa bratal náš podtatranský omylprezident Kiska s Porošenkom a vyhlasoval ho za svojho dobrého priateľa!!! To bolo naozaj odporné, že boli všetci slepí.

 

 

 

Lídri v celej Európe, ale aj dôležitých štátov sveta ostro odsúdili prezidenta Putina, ktorý sa príliš dlho pozeral na vyvražďovanie Rusov na východe ukrajinskými vojskami a nakoniec vojensky napadol svojho suseda.. V samozvaných republikách Donecku a Luhansku ruskú armádu privítali ohňostrojom. To hovorí za všetko. Ten, kto o tejto genocíde ruskojazyčných Ukrajincov nepočul, by nemal byť ani demokratickým politikom. Ale to nikomu v Európe, ani v USA neprekážalo. Veď na Ukrajine je konečne “demokracia”! Aké povrchné konštatovanie.

 

 

 

Ale krajiny, ktoré sa nechcú podvoliť diktátu USA a Západnej Európy sú autoritárske režimy. Zatknutie demonštrantov v Rusku a Bielorusku a každý „prd“ Navaľného a Cichanovskej plnia mainstream na titulkách a v televíziách a navyše počúvame o brutalite a terore policajných zložiek. Ale keď surovo zmlátia demonštrantov vo francúzskych mestách, či surovo pozatvárajú protestujúcich kanadských vodičov kamiónov, ktorí zablokovali stred mesta, tak je to úplná samozrejmosť. Aký je ten dvojaký meter krutý a dnes žiaľ, aj veľmi reálny.

 

 

 

A tak vyvstáva otázka pre mojich kolegov novinárov,: „Vážení kolegovia, kam ste pochovali novinársku česť, keď dokážete tak zatajovať pravdivé informácie ako mnohokrát za socializmu. Ale ani vtedy sa až tak o všetkom nemlčalo.“

 

 

 

Tu spomeniem aj príspevok moderátorky Televíznych novín Markízy Švajdovej – Puškárovej, ktorý sa nehanbila zverejniť na sociálnych sieťach. Ukázala, fotografiu, ako prezident Zelenskyj oblečený v nepriestrelnej veste bojuje s vojakmi proti Rusom priamo v uliciach Kyjeva. Na jej smolu to bola fotografia z decembra, keď Zelenskyj navštívil a podporil v zabíjaní ruskojazyčných Ukrajincov svoju armádu bojujúcu pri samozvaných republikách na východe.

 

 

A ja sa pýtam, má ešte táto dáma dôveryhodnosť televízie, aby mohla moderovať Hlavnú spravodajskú reláciu v najsledovanejšej televízii? Myslíte si, že ako divák jej budem veriť? Dokonca aj Televízni noviny českej televízie NOVA v sobotu spomenuli, ako Zelenskyj chodí bojovať s puškou s vojakmi. Len škoda, že ukázali namiesto Volodymyra s puškou v ruke len jeho početnú ochranku pozadí!

 

 

 

Aj redaktorka spravodajstva STV Čokinová sa vyznamenala. Chcela rýchly rozhovor so Slovenkou žijúcou na východe Ukrajiny. Chcela ho expresne do 10-tich minút a poslala otázky. Keď jej Slovenska odpísala, že ona má názor, ktorý nebude v intenciách protiruskej propagandy, redaktorka Čokinová prestala komunikovať a hľadala ochotného brýzgača niekde inde. Tomu sa hovorí špeciál propaganda! Také som zažíval za socializmu!

 

 

 

Dnes pre lepšiu informovanosť, ako kontrolná funkcia hlavných médií, existuje internet. Našťastie. Ale aj ten idú príkladne komunisticko-fašisticky zakázať. V Česku už nenájdete 8 webov a u nás to príde o chvíľočku. A čo tak v ústave zakotvené právo na vyslovenie názoru???

 

 

 

Spomeniem v súvislosti s vojnou na Ukrajine ešte vyjadrenia exprezidenta Českej republiky Klausa. „Európsky západ a Spojené štáty chceli nezmyselným spôsobom konfrontáciu s Ruskom a na to použili Ukrajinu ako nebohý, smutný a nešťastný nástroj, ako to dosiahnuť. Rozoštvávanie Ukrajiny v žiadnom prípade nespôsobil Putin, ale to boli naši súdruhovia v západnej Európe a v USA. Ukrajina si je sama vinná, lebo nezvládla transformačný proces po páde komunizmu ani v rovine politickej a ani v rovine ekonomickej.“ pozrite si: https://youtu.be/xVdaZBRQoBM. Inými slovami Ukrajina naskočila na hru USA rozoštvať dva slovanské národy a teraz sa sama topí v blate.

 

 

 

Ešte spomeniem Správy a komentáre STV. Reláciu, do ktorej na chvíľočku vpustili rečniť cez Skype aj expremiéra Čarnogurského, ale s iným pohľadom na vec. Avšak ešte ani nepovedal gro svojho názoru, tak jeho vstup na tvrdo moderátorka ukončila a už sme ho viac nepočuli. A dôsledok? Šéfredaktor spravodajstva STV Chuguryan po „deklarovanej dohode“ zrazu uvoľnil stoličku. Predsa len dobrovoľne musel odísť! Systém normalizačného socializmu sa vracia. Avšak odísť mal podľa mňa už oveľa skôr, pretože spravodajstvo v STV nereflektovalo na všetky skutočnosti a neobjektívne tendenčne viedlo a vedie spravodajstvo a nedeľňajšie diskusie relácie 0 5 minút 12 s moderátorom Makarom. Aj v prípade invázie začala STV reagovať až popoludní. Pričom od šiestej rána sa diali veci. Veď k dispozícii má kompletne dva kanály STV – reprízovú Trojku a Šport!!!! A vojna na Ukrajine by si zaslúžila priestor na jednom z nich.

 

 

 

Jednostrannej propagandistickej informovanosti v našich mainstreamoch sa prieči nasledujúca informácia. Spomeniem aj umiestňovanie tankov ukrajinskej armády pred škôlkami, školami a obytnými domami, z ktorých pália na Rusov. (Stačí si zapnúť televíznu stanicu Rossija 1 a uvidíte aj viac podobných zaujímavostí.) Dobrý ťah, aby mohli ruskú armádu obviniť z útokov na spomínané civilné a školské budovy a vytvárať tak propagandu na väčší odpor a pobúrenie verejnosti. Podobne to bolo aj s prvými zábermi z dôsledku invázie. Boli to zábery na panelák spred siedmych rokov, kde vyrazilo okná a pred ním plakala pani s obviazanou hlavou. Ak by byt zasiahla raketa a nie výbuch plynu, tak zmiznú dve tri poschodia, tak ako predvčerom v zasiahnutom paneláku zablúdenou raketou, kde sa nikto nezranil. Žiaľ, iba jeden deň. V sobotu sme už počuli, že pri útoku zomreli dvaja ľudia. Zaujímavé upresnenie! V súvislosti s dianím na Ukrajine sa na Slovensku (a iste aj v iných štátoch Európy) začala doslova hystéria a štvavé besnenie mainstreamových médií. Čítame, počujeme a vidíme toľko čudesnej propagandy, koľko sa na nás nevalilo ani počas éry Covidu, ktorý akoby zázrakom zmizol. Počas epidémie sme mali preplnené nemocnice a dnes ich máme zázračne pripravené pre zranených z Ukrajiny a to s mnohonásobne väčšou kapacitou. Tak vlastne, ako je to? Takúto reálnu relativitu by nevylúštil ani samotný Albert Einstein! Ale aj on by prišiel na to, že všetko toto vojenské násilie sa deje kvôli spusteniu plynovodu Nordstream 2. Veď drahý bridlicový plyn z USA treba predať do Európy! A o tom to je, ako hovorieval zakaždým herec Pitkin v Country show Ivana Mládka. Na záver ešte prosba pre oboch Vladimírov. “Voloďa a Volodymyr – prosím Vás oboch, okamžite zastavte streľbu a boje a dohodnite sa pri stole a zapite to dobrou vodkou. A bude jedno či ruskou, alebo ukrajinskou. Môžete aj kombinovane, len sa dohodnite a nech prestanú rinčať zbrane! Každá minúta je potrebná!“

 

 

 

Pavel Jacz

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Jacz

O AUTOROVI

Dlhoročný televízny redaktor

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 179

Celkové hodnotenie: 27.5

Priemerná čítanosť: 3265

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA