Vojna na Ukrajine? “Živá voda” pre selfie-vládu plagiátorov a koalíciu “zmeny k zlu”

Rád by som využil množstvo poznámok a odkazov, čo mám na danú tému. Ale jednak to už predo mnou stihli, zo svojho pohľadu, opísať iní, ale „druhak“ je tu naliehavejšia správa.

Vopred zdôrazňujem, že som nikdy nebol ani omylom prívržencom Putina, naopak. Písal som o ňom kriticky vždy, keď to bolo potrebné. Takisto nie som nijaký extra rusofil. V Rusku nikoho nepoznám, naopak mám desiatky priateľov v USA a stovky po celom svete. Ale každé ráno si dávam čaj zo šálky, kde je napísané „Summit Putin – Bush Jr., Bratislava, 2005“. A som si istý, že sa Putin od tej doby nezmenil, ale zmenila sa zásadne taktika tých, čo ovládajú z úzadia Biely dom a rozhodli sa, pre zvýšenie svojich ziskov zo zbrojenia, obnoviť Studenú vojnu. Na to je Rusko ideálny „fackovací panák“, lebo sa ľahko dajú zneužiť ešte konotácie z pôvodnej Studenej vojny.

Útoky ruskej armády na veľké ukrajinské mestá mimo zóny Minských dohôd sú vojensky a hlavne politicky neospravedlniteľné. O ruskom zmysle pre zbytočné obete netreba mať žiadne ilúzie, nikdy nešetrili ani vlastných. Celá „Špeciálna operácia“ je tým pádom jedno veľké fiasko, ktoré zmazáva všetky deklarované ciele oprávnenej obrany Luhanska a Donetska! Dôkazom je, že Putin odrazu vytiahol hrozbu použitia jadrových zbraní, čo je neprípustná hrozba celému ľudstvu, ale hlavne ukážka, že sa dostal sám do úzkych a nevie už cúvnuť. Jeho armáda stratila moment prekvapenia, operačnú iniciatívu, má veľké straty a míňajú sa jej najsofistikovanejšie zbrane. Naopak, ukrajinská armáda každým dňom posilňuje, čo z bleskovej akcie robí chronický krvavý konflikt, kde v dohľadnej dobe nepreváži žiadna strana. Samozrejme, som za čím skoršie ukončenie konfliktu, ktorý začal už v roku 2014 z vôle a za peniaze (priznaných 5 miliárd dolárov!) washingtonskej kliky streľbou najatých odstreľovačov do demonštrantov i policajtov súčasne. Aj dnes hovoria prezieravejší Ukrajinci (podľa svedectva TA3!), že sú len figúrkami novej Studenej vojny medzi Ruskom a americkými vojnovými štváčmi.

Som proti všetkým vojnám, čo je pre dlhoročného člena PEN International samozrejmosť a je tiež z toho titulu moja povinnosť sa proti vojnovým hrôzam ozvať. Za posledných desať rokov mi na to dali dosť príležitostí hlavne americkí vojnoví štváči a aj zločinci financovaní vojensko-priemyselným komplexom USA, pred ktorého mocou rozoštvávať svet a mať z toho biznis, varoval už americký prezident Eisenhower.

Môj postoj je teda jasný, a už dávnejšie som napísal, že nemám najmenšie sympatie k Putinovskému režimu, ale provokovať ho spoza oceánu bude mať za následok, že na to doplatíme my tu všetci okolo. Budeme Globalizačnou klikou zneužití pre ich zbrojárske a mocenské hry i svetovládne ambície, ako bezduché figúrky na svetovej šachovnici. A popri tom si ich lokálni satrapovia, u nás v koalícii „zmeny k zlu“, vybavia svoje vlastné politické kšefty. A už je to tu.

 

Orgie Matovičovej samovlády

   Všimli ste si to? Ako potichu a bez fanfár táto naša politická klika „vypla“ pandémiu? Odrazu sa vytratili Jóbove správy, že sme ohrození, že sa máme očkovať, že nás čakajú ďalšie vlny… Krčméry, Jarčuška, Sabaka sú už pre túto moc nezaujímaví. Platí pre nich pravidlo, po použití… veď vieme, čo. Naši politickí skrachovanci pri moci našli na dnešnej Ukrajine priam živú vodu pre ich upadajúce kariéry! A hlavne lepšiu páku, ako nás zbaviť ľudských a občianskych práv, dostať pod neobmedzenú kontrolu a umlčať každú kritiku. Veď je vojna?! Nevadí, že tisíc kilometrov ďaleko a ani omylom sa k nám neblíži a ani nám priamo neblíži.

Podstatné je toto strašidlo, ktorým teraz už pomaly politicky pochovaná koalícia „zmeny k zlu“, na čele so selfie-vládou plagiátorov, zakryje všetky svoje hriechy a umlčí kritiku nových.

Všetky ich doterajšie politické aj pandemické zverstvá budú odteraz „zabudnuté“.

Opozíciu budú pri každej príležitosti konfrontovať s otázkou, či sú vlastenci, a keďže tí nemôžu povedať „nie“, tak nasleduje automaticky výzva k „jednote národa“, čo znamená nemožnosť kritiky, veď teraz sa budú oni stavať ako „ochrancovia“ národa.

Už nám tu vyskočil istý pán Marek Polonec zo skrachovaného politického zlepenca „Spolu“ s výkrikom: „Je čas na deputinizáciu slovenského politického priestoru. Každý si dnes vie vybrať, na ktorú stranu našich dejín sa postaví.“ A bude to horšie. Každý z iným názorom bude pre nich „kolaborant“. Ich kolaborácia Globalizačnej klike s krvavými rukami nevadí?

Tieto dramatické udalosti mediálne prekryjú výčiny „špeciálneho Lipšica“ a „Matovičovho komanda“ v NAKA, čo dá šancu, aby sa ich potrestanie v tichosti vytratilo do stratena.

Už opäť, a o to hlasnejšie, predstavitelia extrémne propagandistickej žltej tlače, ako dnes Bárdy v kauze Kočner-Zsuzsová, nehanebne arogantne radia sudcom, ako majú rozhodovať!

Toto nasilu „zjednotí“ aj samotnú koalíciu „zmeny k zlu“, ktorá už bola pred rozpadom.

Zmluva dávajúca Slovensko na svojvôľu americkej armáde sa odrazu ukáže, ako prezieravá?!

Ešte aj ten minister arogancie Naď bude za hrdinu, veď drží našu sranda-armádu v najvyššej pohotovosti, hoci sám priznáva, že zbytočne. Určite sa stane čoskoro admirálom všetkých spojených považských pltí…

A už si nikto netrúfne oponovať proti ohlásenej okupácii cudzími vojskami. Veď nás idú chrániť?! V tom počte sú tu síce na nič, ale oštara z toho bude enormná…

Dovezú nám sem starý zbrojný šrot, ako raketový systém Patriot, o ktorom som písal už v roku 2008: „Výborný kšeft urobili aj americké zbrojárske koncerny so samotnou 100-dňovou vojnou a ešte navyše získali na desaťročia zaručené lukratívne zákazky od púštnych štátikov, ktoré by v živote nepotrebovali ultramoderné stíhačky, či torpédoborce, nebyť toho vlastne zlatého Saddáma. Veď len rakety Patriot (ktoré mali zabrániť irackým raketám Scud terorizovať Izrael) sa tak stali zázrakom už takmer strateného biznisu. Ostali totiž ako nepodarok po Reaganovom pláne „Hviezdnych vojen“ a skončením Studenej vojny boli celkom bez úžitku. A odrazu sa premenili na úžasný artikel, zbraň prinášajúcu spásu. A nevadilo ani to (či skôr sa o tom taktne mlčalo), že podľa správy skupiny výskumníkov Massachussetského Technologického Inštitútu, narobili viac škody než úžitku. Tým, že zasahovali inak veľmi nepresné Scud-y priamo nad izraelskými mestami, dopadali hlavice zo zasiahnutých Scud-ov neomylne na tie mestá.“ Ale v duchu súčasnej propagandy, komentátor Slovenského rozhlasu vyhlasuje, že ďaleko novší a efektívnejší ruský protilietadlový systém (ktorí kúpili aj Turci napriek hrozbách urazených amerických zbrojárov), vraj ten šrot-Patriot nahradí lepšie.

 

Koniec ľudským a občianskym právam?

  Takže pán Putin svojim absurdným dobrodružstvom útoku na veľkomesto Kyjev (nepoučený, ako Čečenci vyprášili jeho obrnené jednotky z Grozného, ktoré následne zrovnal so zemou?!) pekne zavaril všetkým ľuďom dobrej vôle bez jednostrannej predpojatosti. Nebude dlho šanca povedať dobré slovo o Rusoch, aj keby to bola stokrát pravda. Veď to nie je novinka, že už aj rozprávka „Máša a medveď“ bola vyhlásená za „prokremeľskú propagandu“. Tak ako sa za „Slušné Slovensko“ hlásili niektorí na sociálnych sieťach tými najvulgárnejšími spôsobmi, opäť dostali šancu kydať na každého s vlastným názorom. Veď oni ho nemajú a zjavne im nechýba, ale cítia šancu do niekoho si kopnúť. Už Exupéry napísal: „Je hrozné, keď jedinec drtí stádo, ale hroznejšie je, keď stádo drtí jedinca“. Mediálne lynče na „rozvracačov jednoty“ (pričom základom demokracie je široká škála rôznych názorov) už zasa prichádzajú do módy…

Začalo to už Čarnogurského vystúpením v RTVS. Tú hystériu, čo spustili naši mopslíci Globalizačnej kliky by si mali dať do sylabov výučby na všetkých katedrách žurnalistiky. Čím menší mopslík, tým viac štekal. A vyštekali z funkcie riaditeľa sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahrama Chuguryana. Pritom len napĺňal štatút vyváženého spravodajstva a publicistiky RTVS, ktorá nie je štátna, ale naša, verejnoprávna. A bývalý premiér Čarnogurský len zhrnul dávno známe historické fakty. Tomu je odteraz koniec.

Tu už teda nejde o umlčiavanie opačného názoru, ale faktov. Špatné svedomie z jednostrannej propagandy zakrývajú niektoré krajiny EÚ umlčiavaním akýchkoľvek informácií z druhej strany. Aj u nás bol od soboty od 13:00 zablokovaný TV kanál Russia Today. Za tých pár posledných dní, čo som ho len letmo zhliadol, môžem potvrdiť, že ich spravodajstvo bolo veľmi miernene, citujúce z oboch strán, vrátane ex-komika Zelenského, ale tiež s limitom možností reportovať priamo z miesta bojov, čo znamená, že sa frontová línia stále mení a výsledok je nejasný. Ach, áno, ukazovali aj dokumentárne filmy o osem rokov trvajúcom brutálnom ostreľovaní civilného obyvateľstva v Luhansku a Donetsku. Rovnako však zaznamenali aktuálne civilné straty na dnešnej Ukrajine. Pritom UPC zablokovalo tento televízny kanál mimo právneho rámca, len s odkazom na „odporúčanie“ Rady pre vysielanie a retransmisiu. Jednostrannej propagande je tak naša televízna scéna plne napospas. Boja sa, že by sme si urobili sami názor? Nenadarmo som písal, že boľševické metódy sa vracajú…

Putin nezmyselným útokom na veľké ukrajinské mestá mimo Minských dohôd nadlho zarezal všetky kontakty ruského hospodárstva, kultúry a športu s Európou. A našim plagiátorom dal zámienku na to najhoršie, o čom sa im už dlho snívalo – likvidáciu alternatívnych médií, čím by získala žltá tlač konečne monopol na lži, dezinformácie, hoaxy a konšpiratívne teórie.

Tak selfie-vláda plagiátorov (po vzoru českých vládnych pobratimov) cez víkend schválila blokádu „nežiaducich“ médií. Ale opäť bez právneho rámca. A opäť (ako v prípade UPC) došlo už v nedeľu k pro-aktívnemu útoku na portály InfoVojna, Hlavné správy, Hlavný denník a aj Zem a vek. Pritom Hlavné správy aj súdne dokázali, že nikto nemá právo ich osočovať, ako „konšpiratívne“ médium. Všetky štyri alternatívne médiá nelegálnemu útoku zatiaľ odolali.

Ale netešme sa. Vďaka fatálne zlému a odsúdeniahodnému rozhodnutiu pána Putina bude mať táto selfie-vláda plagiátorov dobrú zámienku, aby si pokútne v zrýchlenom konaní prijali zákony, ktoré by inak neprešli. Na umlčanie slobody slova tu máme predsa expertku v podobe istej pani Kolíkovej.

Ako spieval Kryl: „Tato noc nebude krátká…“

 

P.S. O mafii asi niečo viem. A teda viem, že každý mafiánsky boss má podporu svojich kumpánov, ak im zabezpečuje beztrestnosť a ľahké zisky. Putin túto oporu svojho autoritárneho režimu stratil. Tým stratí aj podporu svojich najbližších. Ak preto padne, Rusko sa vráti k Washingtonom vytúženému Jeľcinovskému chaosu a pandemickej korupcii. A Globalizačná klika už opäť bude diktovať svetu čo sa jej len zachce. A ona chce tento svet ovládnuť. Aj za cenu umelo vyvolaných konfliktov pod egidou „demokracie“ a „obrany ľudských práv“, ale rozpútaním tých najhorších hystérií a predsudkov. Príklady sa už ukazujú (citujem: „Dobrý moslim je mŕtvy moslim“ a „Mŕtvy moslim nemôže byť terorista“)…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 204

Celkové hodnotenie: 23.54

Priemerná čítanosť: 2778

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

    0icon

    Zo všetkých 24 kandidujúcich strán a koalícií vo voľbách do europarlamentu má na čele kandidátnej listiny ženu iba päť. Vyplýva to z kandidátnych listín strán…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Meskáč naďalej pokračuje

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč, v rámci ktorej obvinili bratislavských mestských policajtov, naďalej pokračuje. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa…

    Jazykové okienko: Je to mimo niečoho alebo mimo niečo?

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Predložka mimo vyjadruje, že je niečo vyňaté z nejakého miesta, času, deja, stavu. Správne je vždy viazaná s genitívom…

    Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma 283 odsúdených väzňov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)   Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma so svojimi blízkymi 283 odsúdených väzňov. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR…

    Djokovič si kouča ešte nevybral: "Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude"

    0icon

    Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na…

    Islamský štát hrozí ďalšími útokmi. Opozícia kritizujúca Šutaja Eštoka sa znovu znemožnila

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Opoziční politici sa v posledných dňoch predháňali v tom, kto viac nakydá na súčasného ministra vnútra Matúša Šutaja…

    Urgenty v Univerzitnej nemocnici Bratislava aj Národnom ústave detských chorôb budú počas veľkonočných sviatkov fungovať štandardne

    0icon

    Urgentný príjem v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) bude počas veľkonočných sviatkov fungovať v štandardnom režime. Rovnako je pripravený postarať sa o pacientov na Veľkú noc…

    Česi si nedajú pokoj: Hašek nechce Slovákov z KHL na majstrovstvách sveta. Hovorí o teroristickom Rusku

    0icon

    Praha 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Bývalá hokejová hviezda - český brankár Dominik Hašek - si znovu kopol do Slovenska a Ruskej federácie.…

    Existuje len jediná odpoveď na otázku "Kto je žena ?"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Facebook/ Foto:Screenshot Facebook )   Europoslanec Milan Uhrík( hnutie Republika) v nedávnom príspevku spolu s videom zverejnenom na Facebooku zverejnil názor…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA