Otvorený list pánovi Bratčikovovi Mimoriadnemu a splnomocnenému veľvyslancovi Ruskej federácie

Vaša excelencia pán veľvyslanec Bratčikov,

dovoľte, aby som Vás na úvod môjho otvoreného listu pozdravil ako mierumilovný občan Slovenskej republiky (ďalej len SR).

Akiste sú Vám známe posledné udalosti na politickej scéne Slovenskej republiky. Žiaľ slovenskí občania prežívajú ťažké obdobie, pretože súčasná vláda, ktorá dostala dôveru občanov vo voľbách pred dvomi rokmi, svojich občanov sklamala a oklamala. Vláda Slovenskej republiky neplní povolebné programové vyhlásenie vlády, predstavitelia koaličnej štátnej moci neplnia volebné sľuby dané občanom. Väčšina občanov je toho názoru, že táto vláda stratila mandát vládnuť.

Občania Slovenskej republiky dali svojím postojom jasne najavo, že si neželajú, aby vláda SR podpísala  pre občanov hanebný dokument, ktorý zotročuje občanov SR. Tento dokument je známy pod názvom „Dohoda o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických“. Napriek tomu, vláda SR, poslanci koalície v parlamente SR a prezidentka SR tento hanebný okupačný dokument odsúhlasili a podpísali. Stalo sa tak v rozpore so skutočnými záujmami SR a jej občanov. Predstavitelia štátu urobili svojimi protiprávnymi krokmi z občanov rukojemníkov a väzňov slobodného myslenia.

Vláda a parlament SR porušili Ústavu SR, pretože nemajú právomoc uprednostňovať zákony USA pred zákonmi SR tak, ako to z textu dohody vyplýva!!!

Koalícia odignorovala pripomienky Generálneho prokurátora SR, podľa ktorého návrh Dohody zasahuje do práv garantovaných Ústavou SR. Z toho dôvodu Generálna prokuratúra SR k nej zaujala negatívne stanovisko a navrhla jej odmietnutie ako celku.

Tiež boli  porušené medzinárodné mierové dokumenty ako napr.:

Viedenský dohovor o zmluvnom práve, porušenia ustanovení Charty OSN týkajúce sa mierových opatrení, Všeobecnej deklarácie ľudských práv, Európskeho dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd, Deklarácie o zásadách medzinárodného práva o priateľských vzťahoch a spolupráci medzi štátmi v súlade s Chartou Organizácie Spojených národov z roku 1970, Helsinského záverečného aktu  Konferencie o bezpečnosti a spolupráci v Európe z roku 1975, ako aj ustanovení  Manilskej deklarácie o mierovom riešení medzinárodných sporov z roku 1982 a Charty európskej bezpečnosti z roku 1999.  Samotný obsah zmluvy je tiež v rozpore s ustanoveniami Severoatlantickej zmluvy (NATO).

Vláda odignorovala aj zásadnú pripomienku Úradu jadrového dozoru SR, ktorá požadovala jednoznačné vyjadrenie  o prítomnosti alebo neprítomnosti akéhokoľvek jadrového materiálu na území SR.

Návrh dohody  je  tiež v bilaterálnych vzťahoch pre Slovenskú republiku nevhodný a nevýhodný preto, lebo táto dohoda spĺňa znaky zmluvy uzavretej za nápadne nevýhodných podmienok pre Slovenskú republiku.  Narušenie princípu rovnosti zmluvných strán je v rozpore s dobrými mravmi. Okrem toho je tu podozrenie, že táto totalitná Dohoda bola dohodnutá pri návšteve ministra obrany SR Naďa v USA v októbri 2021 bez mandátu vlády SR. Išlo teda buď o jeho súkromnú iniciatívu alebo nátlak USA. Dodnes nikto z predstaviteľov štátu nezdôvodnil potrebu takejto zmluvy. Občania však vedia, že sa tak stalo pod tlakom USA. Treba otvorene povedať, že ide o vazalskú zmluvu.

Dohoda ani jej obsah nebol predmetom programového vyhlásenia vlády, ani predmetom strategických materiálov Ministerstva obrany Slovenskej republiky ako sú Obranná stratégia Slovenskej republiky a Bezpečnostná stratégia Slovenskej republiky.

Čo sa týka NATO. Slovenská republika bola do NATO vmanipulovaná bez súhlasu občanov. Slovensko do NATO nepatrí. NATO nie je zárukou jeho bezpečnosti. Tvrdenie politikov o tom, že pred mnohými rokmi sme sa slobodne rozhodli vstúpiť do Aliancie je lož. Občanov sa v referende nikto nepýtal či chcú, aby SR do NATO vstúpila. Bolo to preto, lebo politici vedeli, že občania by to odmietli. Čas ukázal, že NATO nie je žiadna obranná organizácia, ale ide o agresorskú organizáciu, ktorá beztrestne pácha zločiny po celom svete a legalizuje tieto zločiny touto organizáciou. Túto organizáciu riadia USA. Cieľ je jednoznačný. Vojenské a hospodárske ovládanie celého sveta pod kontrolou USA.

Čo sa týka Ukrajiny Západ si osvojil mylnú rétoriku, keďže tvrdí:

 „Medzi legitímne práva Ruska nepatrí, že môže rozhodovať o osudoch iných bez ohľadu na ich vlastný záujem.“  (Otázka vstupu Ukrajiny do NATO).

Tento prístup platí, pokiaľ si každý štát ozaj slobodne zvolí svoju cestu. Neplatí v prípade Západom organizovaných farebných revolúcií, kúpených a skorumpovaných politikov v čele štátov tzv. amerického záujmu, v prípade násilného odstraňovania vrcholových politikov vrátane vrážd v štátoch tzv. amerického záujmu a organizácie štátnych prevratov podvratnými organizáciami USA. Takisto neplatí ak sú štáty vydierané, neprávom sankcionované alebo iným spôsobom ekonomicky postihované.

Z medzinárodných dokumentov ohľadne vzájomnej bezpečnosti vyplýva, že:

Zmluvné strany budú spolupracovať na základe princípov nedeliteľnej a rovnakej bezpečnosti, nepoškodzovania vzájomnej bezpečnosti. Tento fakt Západ ignoruje, pretože sa im nehodí do mediálneho štvania proti Rusku.

Občania SR vedia, že to boli USA, ktoré sa podieľali na prevrate na Ukrajine. Tzv. Majdanizácia Ukrajiny. Vedia, že vláda Ukrajiny na príkaz z USA prestala rešpektovať Minské dohody, vedia, že sú to USA, ktoré štvú národy proti sebe svojim agresívnym konaním. A v konečnom dôsledku vedia, že sú to hlavne USA, ktoré po druhej svetovej vojne majú na svedomí vojny, prevraty a destabilizáciu iných štátov s následkom miliónov ľudských životov. Občania Ukrajiny ani Ruska si vojnu neželajú. Súčasný stav je výsledkom amerických vojnových štváčov a ich európskych nezodpovedných lokajov.

Vaša excelencia pán veľvyslanec,

dovoľte, aby som sa Vám ako občan Slovenskej republiky ospravedlnil za konanie nemorálnej slovenskej zapredaneckej vlády. Verím, že príde čas, keď raz táto vláda bude skladať občanom účty za svoje protiprávne konanie a vzájomné štvanie slovanských národov do bratovražednej vojny.

Moje stanovisko zdieľa na Slovensku určite viac ako tri štvrtiny občanov. Preto môj list píšem aj v ich mene, v mene mieru, vzájomného porozumenia, vzájomnej úcty a slobodného myslenia.

S priateľským pozdravom z mesta SNP Banskej Bystrice

Ivan Štubňa

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.12

Priemerná čítanosť: 2417

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    To najdôležitejšie z Ukrajiny

    0icon

    Kyjev 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Kharkiv Regional Prosecutor's Office/ via AP)   V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch…

    Ostrihoňová sa bojí únosu

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube)   Tento týždeň sme zaznamenávame „čierny štvrtok“ pre slovenské verejnoprávne médiá... Ešte v stredu večer na mítingu Progresívneho Slovenska (tzv.…

    Kultový konštruktér Newey je údajne na odchode z Red Bullu

    0icon

    Paríž 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Red Bull Racing F1 Fans Forever )   Kultový konštruktér monopostov F1 Adrian Newey je údajne na odchode z Red Bullu.…

    Matovič sa vyjadril k šokujúcemu správaniu svojho poslanca

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR – Jaroslav Novák)   Tento týždeň sme priniesli správu o nešportovom správaní poslanca OĽaNO Viliama Tankóa na galavečeri bojových…

    Ak bez NATO, tak môžeme: Európania sa pripravujú na vojnu s Ruskom

    0icon

    Moskva 26. apríla 2024 (HSP/ria/Foto: vygenerované AI)   V americkej propagande zameranej na Európu dominuje kľúčová téza: boj s Ruskom o Ukrajinu je životne dôležitý…

    Enrico Letta: „Oveľa viac než len trh“ (Jednotný trh budúcnosti) – viac únie, menej suverenity

    0icon

    Rím 25. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot twitter)   Bývalý taliansky premiér Enrico Letta predniesol na aprílovom samite Európskej rady (O samite sme informovali sme o tom tu)…

    O slniečkárskych pokrytcoch a slobode médií

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (SMER-SSD) vo svojom nedávnom príspevku na sociálnej sieti Telegram pripomenul tým, ktorí dnes…

    Jourová po stretnutí s Ficom či Šimkovičovou vyjadrila svoje obavy

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    TikTok zúri - USA prijali zákon vyžadujúci jeho predaj od čínskej materskej spoločnosti

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ The Daily Wire/ Foto:TASR/AP-Kiichiro Sato)   Amerika vyžaduje, aby materská spoločnosť ByteDance, ktorá je pod kontrolou čínskej vlády, odpredala platformu…

    Boris Kollár vyzýva Fica a vládnu koalíciu: "Ukážte, ako sa to robí, do psej matere!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:TASR - Jakub Kotian )   Boris Kollár (Sme rodina) v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook reaguje na rast cien…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA