Otvorený list prezidentke k napätiu na Ukrajine – reakcia na jej prejav

Pani prezidentka,

so záujmom som si prečítal Vaše vyjadrenie k situácii n Ukrajine zo dňa 1.2.2022 na nižšie uvedenej adrese:

https://www.prezident.sk/page/prejavy/

S poľutovaním konštatujem, že Vaše vyjadrenia nie sú v súlade s realitou, sú iba opakovaním goebbelsovskej západnej propagandy, ktorá je už mesiace mediálne známa. Hlásnou trúbou tejto propagandy je Jens Stolteberg, vojnový štváč.

Tvrdíte, že sledujeme výrazný nárast počtu ruských vojakov na hranici s Ukrajinou. Dokonca tvrdíte, že Rusko zabralo Krym a pomohli separatistom odtrhnúť časť Donbasu.  

Zamlčali ste však skutočnosť, že USA a NATO sa snažia vojenskými základňami obkľúčiť Rusko a politicky a hospodársky ho ovládať. Vina za eskaláciu napätia je teda na strane USA a zločineckého paktu NATO. Okrem toho, keby ste si naštudovali problematiku, zistili by ste, že Krym nebol anektovaný, ale legálne oficiálne pripojený k Rusku. Odporúčam Vám, aby ste si doplnili vedomosti od medzinárodne uznávaných nestranných  právnikov a na základe medzinárodne uznaných dokumentov.  USA besnejú kvôli Krymu preto, lebo mali v pláne na Kryme vybudovať vojenskú námornú základňu a odtiaľ ohrozovať Rusko.

Pýtam sa Vás, prečo mlčíte, keď NATO vojensky napadlo bývalú Juhosláviu. Išlo o zločin NATO voči suverénnej krajine. Poznáte dôsledky tohto zločineckého besnenia? Pýtam sa Vás prečo mlčíte, keď sa Kosovo protiprávne odtrhlo od Juhoslávie. Kosovo stále patrí Srbsku. Len dočasne je v rukách USA, ktoré odtiaľ ťaží obrovské nerastné bohatstvo a má tam vojenskú základňu Bondsteel, ktorá ohrozuje mier v Európe a vo svete.

Zrejme ušlo Vašim  vedomostiam, že na Donbase žije viac Rusov ako Ukrajincov. Rusi si len chránia svojich občanov pred útlakom ukrajinskej bábkovej vlády. Tiež sa vyhýbate skutočnosti, že ku kríze na Ukrajine došlo po tzv. Majdanizácii Ukrajiny, čiže štátnom prevrate, ktorý bol organizovaný z USA. Obete na životoch idú tak na vrub USA a viacerých ultrapravicových a neofašistických zoskupení, ktoré sú na Ukrajine stále prítomné, a ktoré USA podporujú.

Zrejme si neuvedomujete, že Vaše vyjadrenia ohrozujú bezpečnosť Slovenska. Rusko nedalo NATO ani USA žiadne ultimátum. Zle ste si naštudovali dokumenty. Rusko sa na rozdiel od USA snaží zažehnať krízu, ktorú vyprovokovali USA.

Čo sa týka NATO. Slovenská republika bola do NATO vmanipulovaná bez súhlasu občanov. Slovensko do NATO nepatrí. NATO nie je zárukou jeho bezpečnosti. Vaše tvrdenie o tom, že pred mnohými rokmi sme sa slobodne rozhodli vstúpiť do Aliancie je nepravdivé.  

Súhlasím však s Vašim tvrdením, že územie Slovenska sa môže stať bojiskom v mocenských hrách iných. Áno, v prípade, keď sa podpíše vlastizradná Dohoda o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických. Zbavíte tak Slovensko zvrchovanosti a ohrozíte jej obyvateľov. V prípade vojenského konfliktu vyvolaného USA, urobíte z našej krajiny miesto prvého úderu Ruska. Vy nehájite slovenské záujmy, ale záujmy svetového agresora USA a ním riadený zločinecký pakt NATO.  

Upozorňujem, že v prípade schválenia uvedenej zmluvy parlamentom SR sa parlament dopustí porušenia Ústavy SR, pretože nemá právomoc uprednostňovať zákony USA pred zákonmi SR tak, ako to z textu dohody vyplýva!!!

Nasledovné Vaše vyjadrenie je vytrhnuté z kontextu a súvislostí:

„Medzi legitímne práva Ruska nepatrí, že môže rozhodovať o osudoch iných bez ohľadu na ich vlastný záujem.“

Tento prístup platí, pokiaľ si každý štát ozaj slobodne zvolí svoju cestu. Neplatí v prípade Západom organizovaných farebných revolúcií, kúpených a skorumpovaných politikov v čele štátov tzv. amerického záujmu, v prípade násilného odstraňovania vrcholových politikov vrátane vrážd v štátoch amerického záujmu a organizácie štátnych prevratov podvratnými organizáciami USA. Takisto neplatí ak sú štáty vydierané, neprávom sankcionované alebo iným spôsobom ekonomicky postihované.

Z medzinárodných dokumentov ohľadne vzájomnej bezpečnosti vyplýva, že:

Zmluvné strany budú spolupracovať na základe princípov nedeliteľnej a rovnakej bezpečnosti, nepoškodzovania vzájomnej bezpečnosti;

nepodnikať kroky a nevykonávať činnosti ovplyvňujúce bezpečnosť druhej zmluvnej strany, nezúčastňovať sa na nich a nepodporovať ich;

nezavádzať  bezpečnostné opatrenia prijaté každou stranou jednotlivo alebo v rámci medzinárodnej organizácie, vojenskej aliancie alebo koalície, ktoré by ohrozili základné bezpečnostné záujmy druhej strany.

Predstavitelia SR odignorovali také vážne medzinárodné dokumenty ako sú napr. Charta OSN, Všeobecná deklarácia ľudských práv, Európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd, Deklarácia o zásadách medzinárodného práva o priateľských vzťahoch a spolupráci medzi štátmi v súlade s Chartou Organizácie Spojených národov z roku 1970, Helsinský záverečný akt  Konferencie o bezpečnosti a spolupráci v Európe z roku 1975, ako aj ustanovenia  Manilskej deklarácie o mierovom riešení medzinárodných sporov z roku 1982 a Chartu európskej bezpečnosti z roku 1999.  Podotýkam, že niektoré medzinárodné zmluvy sú nadradené slovenskému právu a teda vláda a prezidentka SR ich porušujú. Samotný obsah zmluvy je tiež v rozpore s ustanoveniami Severoatlantickej zmluvy (NATO).

Občania SR nie sú hlúpi. Sú v tomto období žiaľ rukojemníkmi  politických úradníkov, ktorí hája na slovenskom území americké záujmy. Títo úradníci ohrozujú mier.

Stačí sa pozrieť na nasledovné údaje: USA udržiavajú okolo 750 vojenských základní v zahraničí v 80 cudzích krajinách. USA majú najmenej trikrát toľko zámorských základní ako všetky ostatné krajiny dohromady. Myslíte si, že Rusko ohrozuje svetový mier keď má cca 16 krát nižší rozpočet na zbrojenie ako majú štáty NATO?

Poznáte nasledovné údaje?

Počet amerických a ruských vojakov na územiach iných štátov, aktuálna výška vojenského rozpočtu USA a Ruska, vojny, ktoré viedli USA po 2. svetovej vojne vo svete, prevraty, ktoré organizovalo vo svete USA… Zistili by ste, že USA je svetový agresor č. 1, ktorý sa snaží o svetovú nadvládu.

Tiež sa mýlite v tom, že považuje ciele NATO za identické s našimi. To je Váš osobný názor a nie názor občanov!

Váš záver prejavu je čisto propagandistický v prospech USA a NATO. Ak máte úprimný záujem na zachovaní medzinárodného mieru urobte nasledovné kroky:

Presvedčte USA, nech zrušia všetky svoje vojenské základne v blízkosti hraníc s Ruskom a iné nepotrebné základne;

Nech prestanú zasahovať do politiky jednotlivých štátov zvlášť tým, že v nich organizujú farebné revolúcie;

Nech prestanú vykrádať nerastné bohatstvo porobených štátov a nech im vrátia slobodu a suverenitu;

Nech dajú bezpečnostné záruky Rusku tak, ako to Rusko požaduje. To nie je žiadne ultimátum ako ste sa vyjadrili, ale oprávnená požiadavka Ruska na základe medzinárodných dohôd…;

Čo sa týka Slovenska:

Zrušte Dohodu o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických. Ide o dohodu, ktorá je v rozpore s Ústavou Slovenskej republiky;

Pani prezidentka,

medzi Vaše právomoci patrí okrem iného možnosť vyhlásenia referenda a možnosť  podať na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie o súlade dojednanej medzinárodnej zmluvy, na ktorú je potrebný súhlas Národnej rady Slovenskej republiky, s ústavou alebo s ústavným zákonom.

Nestranný prezident má morálnu povinnosť tak urobiť, aby mal istotu, že koná v prospech záujmov občanov Slovenskej republiky, zvlášť keď väčšina občanov nie je za to, by sa uvedená Dohoda podpísala. Prečo ste to neurobili?

Možnosť vypísania referenda o predčasných voľbách ste nevyužili napriek všeobecnej požiadavke občanov SR. Táto morálna povinnosť prezidentovi vyplýva aj zo sľubu prezidenta.

PS: pozrite si prosím pozorne obsah a foto nižšie uverejneného odkazu o zločinoch NATO a zastavte podpis vyššie uvedenej Dohody s USA. V mene záujmov občanov SR, v mene mieru a života na Zemi. Ešte je čas…

S pozdravom Ivan Štubňa

https://www.cnj.it/24MARZO99/2009/TARGET/ATTI/dvd_target/docs/wb1/index.htm

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.13

Priemerná čítanosť: 2417

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Ostrihoňová sa bojí únosu

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube)   Tento týždeň sme zaznamenávame „čierny štvrtok“ pre slovenské verejnoprávne médiá... Ešte v stredu večer na mítingu Progresívneho Slovenska (tzv.…

    Ak bez NATO, tak môžeme: Európania sa pripravujú na vojnu s Ruskom

    0icon

    Moskva 26. apríla 2024 (HSP/ria/Foto: vygenerované AI)   V americkej propagande zameranej na Európu dominuje kľúčová téza: boj s Ruskom o Ukrajinu je životne dôležitý…

    KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák) Aktualizované 25. apríla 2024 o 20:18 h. Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené…

    Španielska vláda bude dohliadať na federáciu

    0icon

    Španielska vláda bude dohliadať na škandálmi zasiahnutú futbalovú federáciu. Týmto krokom chce docieliť, aby sa vyrovnala so súčasnou krízou. Informovala o tom agentúra AFP

    Poslanci ukončili štvrtkové rokovanie debatou o premnožených medveďoch

    0icon

    Poslanci Národnej rady SR ukončili štvrtkové rokovanie 12. schôdze debatou k návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane prírody a krajiny,…

    Prezidentka v Prešove navštívila evanjelické gymnázium i Múzeum Solivar

    0icon

    Vždy som nadšená z východu, sú tu skvelí životaschopní šikovní ľudia a veľmi rada sa sem vraciam. Počas návštevy Prešova to povedala prezidentka SR Zuzana…

    Dopingový prípad čínskych plavcov posúdi nezávislý prokurátor

    0icon

    Svetová antidopingová agentúra požiadala, aby dopingový prípad čínskych plavcov posúdil nezávislý prokurátor. Jej predstavitelia vyšlú do krajiny auditorov, aby zistili, v akom stave je momentálne…

    Jourová po stretnutí s Ficom či Šimkovičovou vyjadrila svoje obavy

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    Aj dvorec Suzanne Lenglenovej bude mať od mája zatváraciu strechu

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Aj dvorec Suzanne Lenglenovej v kapacitou 10.000 miest v dejisku tenisového grandslamu Roland Garros bude mať zatváraciu strechu. Slávnostne…

    Xaviho presvedčila zostať dôvera fanúšikov a prezidenta: "Zlepšujeme sa"

    0icon

    Xavi Hernandez sa rozhodol zostať trénerom futbalistov FC Barcelona najmä kvôli podpore fanúšikov a prezidenta katalánskeho klubu. Dôvody svojho zotrvania na lavičke uviedol na tlačovej…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA