Protest

Dnešný protest proti vláde je mohutné stretnutie skutočne nespokojných občanov. Nie je to iba o výkrikoch politikov, zmanipulovaných študentov, podivných hereckých úchyloch, ale vážny prejav zúfalstva do kúta chudoby a bezmocnosti zatlačeného obyvateľstva.

Tridsať rokov vládnu politické strany. Je to tridsať rokov sľubov, obviňovaní, osočovaní, vyhrážaní. Z najvyššieho zastupiteľstva občanov sa stala aréna a tragikomická scéna. Za devastáciu všetkého, čo občania vytvorili vraj nikto nemôže. To samo. Terajšia vláda hádže vinu na predchádzajúcu, a každá nová sľubuje nápravu.

Zatiaľ dokázali všetky priložili ruku k dielu, aby znížili naše životné istoty na minimum, zrušili potravinovú bezpečnosť, dopustili devastáciu ciest, mostov, železníc. Za tridsať rokov nevedia spojiť dve najväčšie mestá diaľnicou. Zato, takmer znefunkčnili diaľkovú dopravu. Devastujú školstvo, vedu, výskum aj šport. Fyzická kondícia mládeže je na smiech a vedomostná úroveň na minime. Zato šikana a brutálna kriminalita je na vzostupe.

Miera trpezlivosti neschopnými vládami klamaných obyvateľov je nebezpečne vysoko. Nie samo, ale vlády a nie odborníci, ale politici majú vo svojich rukách moc. Dnešný protest je iba prosté vypustenie pary s pod kotla, ak sa nezmení to zásadné. Ak aj naďalej budú vládnuť politické strany, ak ministerstvá budú v rukách „zodpovedných manažérov“ – dosadených stranami, ak problém jedného ministerstva bude hodený na druhé, lebo to druhé si prisvojila iná strana. Strany hneď po získaní pozície, začnú robiť svoju novú volebnú kampaň a strážiť, aby tá druhá nezíkala viac. Na prospešnosť štátu nehľadí ani jedna. A ak predsa, tak len do výšky vlastného prospechu.

Drzosť a bezohľadnosť predstaviteľov strán je nekonečná. Strany zanikajú a nové vznikajú. Strana je tovar. Dá sa vyrobiť, kúpiť aj predať. Niekoho vynesie do kresla prezidenta, niekoho uchráni pred basou, z niekoho vyrobí experta na rozkrádanie štátneho majetku, ale z nikoho neurobí národu a štátu prospešného politika.

Už by úradníci zodpovední za život v obciach a mestách mohli pochopiť, že vláda patrí im. Kým sa budú iba domáhať pozornosti politikov, kým sa im budú prosiť a vyhrážať nič nedosiahnu. Žvot ich už mohol presvedčiť, že od politikov dostanú iba prísľub a povinnosti, iba zodpovednosť, ale prostriedky zostanú v gescii naveky za nič nezodpovedného nominanta strany na úrade vlády.

To isté platí aj o profesiách. Nie učitelia, nie lekári, nie vedci, nie dopravcovia, nie športovci vedú profesie od desiatich k piatim. Stav v ktorom sa dnes nachádzajú je výsledkom neschopnosti politikov. Je nepochopitelné, že sa v tomto prípade jedná o skutočnú inteligenciu národa. Udivuje ma, že pokorne trpia svojvôľu vlády nedovzdelancov a plagiátorov.

Nehovorím o fazuľkách. Už ide naozaj o vlastizradu. Hlas občanov prostredníctvom politickej nominantky strany, ktorá sa ani do parlamentu nedostala, stratil akúkoľvek váhu. Váhu stráca aj suverenita štátu. Samoľúbi, seba strední ministri idú zapredať svoju domovinu otvorením dverí najväčším súdobým lúpežníkom. Nerešpektujú Ústavu, zosmiešňujú najvyššiu autoritu strážcu práva, do očí klamú obyvateľom.

Je skutočne najvyšší čas zastaviť vládu politických strán a odovzdať ju osobne zodpovedným správcom krajiny a profesii. Protesty vyriešia iba okamžitý problém. Aj to iba možno a na chvíľu. Na námestiach znejú heslá, bonmoty, vyhrážky a sľuby. Zhromaždenie sa rozíde a karavána pôjde ďalej. Čo sa dá čakať od vlády, ktorá si ani nepripomenie deň vzniku štátu v ktorom vládne! Ja nič. Je to vláda politikov. Boli to politické strany, čo dali moc Hitlerovi, Stalinovi aj Mussolinimu.

Vôbec nezáleží na tom, kedy budú voľby. Dnes, zajtra či o rok. Ak si niekto myslí, že dopadnú v prospech občanov, mýli sa. Včera zlí politici vymenia tých dnešných zlých a možno ku korytu sa prihrnie ešte pár horších. Po starých koľajach sa vlak dostane iba do starej stanice. Je úplne jedno, aký rušeň ho ťahá. Začnime aspoň diskusiu o nových koľajniciach a nových staniciach. Zmeňme volebný systém.

Brezová 2. februára 2022

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 143

Celkové hodnotenie: 37.83

Priemerná čítanosť: 920

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Žilinka vyškolil Veroniku Remišovú: "Šírite doslova bludy"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR - Jaroslav Novák)   Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa najnovšie v parlamente vyjadril k výrokom na adresu generálnej prokuratúry,…

    Vadovičová vytvorila v Kórei svetový rekord a získala striebro

    0icon

    Slovenská parastrelkyňa Veronika Vadovičová vytvorila v disciplíne R2 vzduchová puška v stoji nový svetový rekord, ktorý má hodnotu 628,3 bodu. Podarilo sa jej to v…

    Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook) Aktualizované 25. apríla 2024 o 15:16 h. Konanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vykazuje známky zastrašovania alebo nebezpečného vyhrážania sa…

    Cenu pre najlepšieho náhradníka sezóny získal Reid z Minnesoty

    0icon

    Americký basketbalista Naz Reed z tímu Minnesota Timberwolves získal prestížne ocenenie NBA pre najlepšieho šiesteho muža sezóny. Najlepším náhradníkom sa stal ako tretí nedraftovaný hráč…

    Hasiči na Lešti predviedli hasenie elektromobilu v uzavretom priestore

    0icon

    Hasičský a záchranný zbor predviedol na Lešti experiment hasenia elektromobilu v uzavretom priestore. Hasiči imitovali požiar auta v podzemnej garáži, kde boli nainštalované požiarno-technické zariadenia.…

    Pre dopravnú nehodu je neprejazdná diaľnica pri Novom Meste nad Váhom

    0icon

    Diaľnica D1 v smere jazdy z Nového Mesta nad Váhom na Hornú Stredu je aktuálne neprejazdná. Dôvodom je dopravná nehoda. Informovala o tom trenčianska krajská…

    Susko: Ministerstvo nežiadalo NS o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR žiadalo od Najvyššieho súdu (NS) SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný…

    Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Marian K.

    0icon

    Banská Bystrica 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavol Zachar)   Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách…

    Eštok absolvoval konzultácie v Číne v rámci príprav Ficovej návštevy

    0icon

    Peking 25. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Marek Eštok absolvoval niekoľkodňové konzultácie v Číne v rámci…

    Fínsky kultúrno-literárny časopis venoval najnovšie číslo Slovensku

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – František Iván)   Fínsky kultúrno-literárny časopis Särö venoval svoje najnovšie číslo Slovensku. Aprílové vydanie vyšlo s podtitulom Záblesky zo…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA