PELLEGRÍNI POSTUPNE ODKRÝVA KARTY

PELLEGRÍNI POSTUPNE ODKRÝVA KARTY

Počas sumarizácie pripravovaných, alebo už verejne dostupných petícií za referendum proti tzv. “obrannej” zmluve s USA sa mi rozozvučal telefón. Niekoľko rýchlych textových správ od priateľov upútalo moju pozornosť. Napokon som prerušil prácu a so zvýšeným srdcovým tepom píšem tieto riadky. To načasovanie totiž nemusí byť rovnako náhodné. “Kto za koho (a za čo) kope?” sa prakticky vždy časom odhalí. K čiastočným odhaleniam dochádza pribežne a ostávajú nepozorované, iné už môžu budiť podozrenia viacerých. Ale poďme k meritu veci.

 

Pán predseda strany HLAS -SD sa podľa mňa vo viacerých témach zvíja ako slizký had.

Príkladov je po ruke hneď niekoľko.

Ako tomu bolo napríklad pri “obrannej” zmluve s USA (najskôr nedôležité, následne bojovníci proti), alebo pri opatreniach (uvoľnite opatrenia, neskôr rétorika “ste mali sprísniť opatrenia”), či už pri vakcinácii (najskôr za presadzovanie vakcinácie, potom zas proti). Napokon takýchto razantných otočení kormidla bolo ešte viac, stačí si prejsť diskusné relácie od jari 2020, v ktorých vystupoval osobne, alebo boli prítomní jeho zástupcovia.

 

Strana HLAS -SD bola často pod tlakom voličov, apelujúcich na to aby spolupracoval aj s inými opozičnými parlamentnými stranami (tieto komentáre boli častokrát na Facebooku vymazávané) aspoň pri najzávažnejších témach, odpovediam sa kompetentní vyhýbali.

Po včerajšom proteste, na ktorom bolo prítomných aj niekoľko desiatok voličov ĽS Naše Slovensko ako aj niekoľko funkcionárov začal však dostávať ešte bolestivejšie otázky ohľadne pripustenia možnej spolupráce s Kotlebovcami na akejkoľvek úrovni.

“Ako sa zbaviť citlivejšie otázok tohto typu?” bolo zrejme tým, čo bolo potrebné vyriešiť.

Keďže je ĽS Naše Slovensko podľa aktuálnych preferencií podhodnotené, lepší čas na verejné vyhlásenie o odmietnutí spolupráce na akejkoľvek úrovni sa už naskytnúť nemusí. Aby sa zbavil najväčšej kritiky a aby bolo toto vyhlásenie vnímané naozaj pozitívne, bolo potrebné vymyslieť niečo, čo svojim voličom bude môcť súbežne prisľúbiť a zožne naopak úspech. Nazvime to kompenzáciou.

Výsledkom je dnešné verejné vyhlásenie, ktoré okrem ĽS Naše Slovensko doplnil o vládnu stranu OĽANO.

Núdza o dôvody prečo OĽANO rozhodne nie je.

S Kotlebcami to už bolo horšie. Vyriešili to napokon veľmi všeobecným zdôvodnením, pod ktorým si bežný človek môže predstavovať naozaj čokoľvek:

“ĽSNS je vzhľadom na svoje hodnotové vybavenie rovnako subjektom, s ktorým si v HLASe nevieme predstaviť spoluprácu na akejkoľvek úrovni.”.

ĽS Naše Slovensko rozhodne nepatrí k priaznivcom pána Pellegríniho, no aj “cez zuby” sme podporili iniciatívu za referendum o odvolaní vlády z dielne HLASu, lebo je v prvom rade slúžiť záujmom ľudu a budúcnosti Slovenska.

Chápeme potreby spolupráce čo i len minimálnej v najdôležitejších témach (bratríčkovať sa naozaj nemusíme), lebo len tak môžeme dosiahnuť pozitívnu zmenu v najzásadnejších otázkach, na ktorých sa vzácne zhodneme a najmä si to žiadajú takmer všetci voliči súčasnej opozície.

Napokon nedávno už pán Pellegríni neuvedomujúc si spustený kamerový záznam pred reláciou “Na telo” s Michalom Kovačičom vyrobil pre svoju stranu HLAS nepríjemný trapas. Pri čakaní na začiatok relácie si so svojím oponentom  Jánom Budajom (OĽANO) krátili čas vzájomnou diskusiou, v ktorej pán Pellegríni potvrdil slová Budaja, že priaznivci opozície protestujúci v uliciach sú dezoláti a dodal, že stranu SMER opúšťal kvôli jej extrémizmu. Video nájdete v prílušnom odkaze na videozáznam v čase 01:50.
https://fb.watch/aOOtWjz1Pf/

Už tam sa začali odkrývať postoje predsedu HLAS – SD. Uvidíme čím ďalším nás prekvapí.

Kto pôsobí v parlamente s primárnym ohľadom na mediálnu konformitu a rast preferencií, nekoná v súlade s požiadavkami občanov a raz poprie všetko čo sľuboval presne ako spomínané OĽANO.

Toľko môj názor.


Zdroj foto: Facebook / Ján Hrubý (člen HLASu, známy svojimi dobrými vzťahmi s Poorom, Pellegrinim a Rašim, ktorému robil vedúceho kancelárie v čase, keď bol podpredsedom vlády).
Pavol Lazar.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavol Lazar

O AUTOROVI

Od roku 2006 som sa začal zaujímať o medzinárodné dianie a následne aj o politické a kultúrno-spoločenské dianie na Slovensku. Od roku 2010 som sa angažoval ako dobrovoľník aktivizujúci sa v pronárodne orientovanom občianskom združení a neskôr som začal spoluprácu s ďalšími, podobne orientovanými združeniami a organizáciami.
Pred parlamentnými voľbami v r. 2016 som začal aktívne podporovať ĽS Naše Slovensko. O niekoľko mesiacov som vstúpil do ich radov ako člen, neskôr sa stal predsedom okresnej organizácie v Žiline a následne oblastným predsedom pre okresy Žilina a Bytča. V poslednom desaťročnom období som organizoval, alebo sa spolupodielal na organizácii množstva projektov s rôznorodým zameraním (ekoprojekty, diskusie, spomienkové akcie, či dobrovoľnícke brigády zamerané na pomoc).
Popri výkonu práce v rozsahu mojich živností pracujem súčasne aj ako kontrolór pre distribučné spoločnosti, venujem sa rodine, straníckym záležitostiam, pomoci ľuďom v rámci regiónu a štúdiu na vysokej škole, kde rozširujem svoje vedomosti v oblasti politológie.

"Byť rozhľadeným Slovákom a dobrým človekom je cesta, ktorou sa uberá môj život.", je mojim osobným krédom, ktorým sa riadim.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 40

Celkové hodnotenie: 22.76

Priemerná čítanosť: 2735

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA