KTO PROTI ZLU? Chcú nás umlčať…

Selfie-vláda plagiátorov má minimálnu šancu politického prežitia pri najbližších voľbách. Preto už vymysleli odobratie ústavného práva voliť pre neočkovaných s vedomím, že práve tí ich s istotou voliť nebudú. Robia aj tie najzúfalejšie kroky, aby sa udržali pri moci a vyhli sa tak tiež zodpovednosti za ich doterajšie zločinné konania – ku ktorému žiaľ patrí aj ich prvá politická obeť, generál Milan Lučanský. Na špinavú prácu tu majú „Krvavú Mary“ Kolíkovú. A tá sa nás chystá pripraviť o základné ľudské právo – právo slobody slova.

 

Všetko je inak

   Tak ako to predvídal starý židovský vtip, sme svedkami brutálneho prekrúcania faktov a šírenia oficiálnych dezinformácií. A nie je to ani trochu smiešne.

Momentálne vládnuca politická zberba po vzore boľševikov obľubuje mediálne lynče vybraných obetí a chcela by, tak ako jej západné vzory, ovládnuť mediálny priestor, aby sa zbavila oprávnenej kritiky a slobodného vyjadrovania občanov. Príkladom je blokovanie kanálu Russia Today DE v Nemecku novou vládou, ktorej prvé verejné vyjadrenia sú na úrovni vojnového štvania. Svetoznámy režisér Emir Kusturica to označil za „absolútnu absurditu“. Nemohla za tým zaostať nová česká ministerka obrany Černochová, ktorá už rovno vyzýva k napadnutiu Ruska. A týmto vojnovým štváčom veľmi vadia kritické reakcie občanov, ktoré ich usvedčujú zo zámerného a nezodpovedného fabrikovania umelého vojnového napätia. Podľa ich boľševickej predstavy sú občania ovce, ktorým treba nakvapkať do mozgov, čo sa tejto zberbe práve hodí a čo majú určené v notách rozdávaných pravidelne spoza oceánu.

A tak aj u nás v duchu slovenského porekadla „Zlodej kričí, chyťte zlodeja!“ sú naši koaliční mopslíci a s nimi spriahnutá žltá tlač, po vzore NATO a US-vlády, najväčšími šíriteľmi dezinformácií a vyslovených mediálnych lží. Už nás klamali o príčine bombardovania v Juhoslávii, o príčine provokácií proti Rusku cez fašizoidné vedenie Ukrajiny, o svojom debakli v Afganistane, o situácii v Líbyi a najnovšie chcú totálne falošne prepísať dejiny II. svetovej vojny. Naša koalícia „zmeny ku zlu“ k tomu pridáva dezinformácie ospravedlňujúce šialený megalomanský nápad Psychopatoviča na plošné testovanie, vedľajšie následky nanúteného experimentálneho očkovania a o skutočných okolnostiach násilnej smrti generála Lučanského. A toto všetko im kazí sloboda prejavu na sociálnych sieťach a v alternatívnych médiách. Chcú mať monopol na nimi fabrikované lži! V prípade dezinformácií o pandémii a očkovaní sa o titul šampióna vytrvalo pokúša SME-čka – zo 400 tisíc zaočkovaných nezmyselnou 3. dávkou tak hravo vyfabrikujú 1,2 milióna občanov, je to možné?!!

„Krvavá Mary“, čo je spoluzodpovedná za predčasnú smrť nevinného generála Lučanského, sa podujme už na každú špinavú prácu. Výsledkom je jej už x-tý návrh „reformy“ zákonodarstva, kde je schovaný aj pokus o likvidáciu základného ľudského práva na slobodu prejavu. A ak má niekto ešte ilúzie o „opozičnom“ Pellegrinim, práve tu mu jeho súhlas s prenasledovaním opozičných názorov môže otvoriť oči.

Samozrejme, žltá tlač jasá a už dopredu prezrádza po čom jej poskokovia zla túžia – umlčať politických oponentov. A tak sa v denníku N-ádor (najväčšom šíriteľovi dezinformácii a manipulácií s informáciami v prospech najväčšej politickej zberby, čo tu kedy vládla) akýsi trotl vážne „zamýšľa“: „Mal by ísť Blaha na päť až desať rokov do väzenia?“ Ukazujú tak krvavé oči voči tým, koho sa najviac boja.

 

Kto proti zlu?

   Našťastie ľudskoprávne organizácie, novinárske organizácie a významné medzinárodné inštitúcie od OBSE po Radu Európy a UNESCO varujú, že po západnej Európe propagované zákony proti dezinformáciám môžu byť ľahko zneužité na obmedzovanie slobody prejavu, proti novinárom, aktivistom či politickým oponentom.

U nás sa z mimovládok ozvali tie, ktoré pozorne sleduje portál „Politické mimovládky“:

Transparency International v niekoľkých vyjadreniach.

Via Iuris hlavne kritikou od Tomáša Kamenca.

Podozrivo však mlčia ostatné politické mimovládky, ktoré si ako pijavice desaťročia žili z vládnych i zahraničných grantov pod zámienkou, že nás práve ony naučia demokracii a ochrane ľudských práv? Medzi nimi roky vynikal istý Nič a čo ten robí teraz, keď je demokracia na Slovensku v najväčšom ohrození? Verný svojmu menu – nič!

   Slovenský syndikát novinárov, ako najväčšia novinárska organizácia na Slovensku, vstúpil do medzirezortného pripomienkovania, čo je to isté, ako keby neurobil nič. Tento negociačný inštitút totiž „koalícia zla“ okázalo ignoruje, ako sme sa presvedčili pri vlastizradnej zmluve o podriadení Slovenska svojvôli americkej armády.

S námietkami sa ozval aj generálny prokurátor Žilinka, ale ten má predsa rovnakú skúsenosť s neochotou „koalície zla“ počúvať logické argumenty.

Na svete je aj Hromadná pripomienka,ktorú podporilo dostatok občanov, ale ktorej osud na Ministerstve spravodlivosti SR v réžii Kolíkovej poskokov nemá šancu na úspech, či len ich podstatnejšiu pozornosť.

Na svojom decembrovom zasadnutí minulého roku sa pokusom o likvidáciu ľudského práva na slobodu prejavu zaoberal aj Zbor Zástupcov Asociácie na ochranu novinárskej etiky v Slovenskej republike, ktorého je Tlačovo-digitálna rada výkonným orgánom. Výsledok nepoznáme…

Aliancia za rodinu vyhlásila petíciu. Ale tie si predsa „najlepšia vláda v histórii Slovenska“, zostavená pôvodne Psychopatovičom, všíma len vtedy, keď sa im to hodí.

Je symptomatické, že jediná slovenská spisovateľská organizácia, ktorá má priam ako povinnosť ochranu slobody slova, PEN klub (resp. PEN International), je „vzorne“ potichu. Znalý veci sa nečuduje, veď väčšina z jej členov o tomto záväzku ani netuší, lebo nevedia nič o obsahu Charty PEN, ktorou by sa mali povinne riadiť. Podstata PEN misie im dokonale uniká…

 

Ako to dopade?

   V prvom rade náš právny poriadok už šírenie dezinformácií, hoaxov a fake news trestať dokáže. Platí preň skutková podstata šírenia poplašnej správy. Ibaže, ak by mal byť naozaj zavedený do praxe aj na politické výroky, skončila by politická kariéra Psychopatoviča, Naďa a ďalších členov selfie-vlády plagiátorov pred súdmi. Tak prečo nekončí?

No, pretože tu o vnesenie etiky do práce novinárov i politikov nie je záujem. Ak by sa táto etika uplatňovala, dávno by skončili hviezdne kariéry takých protagonistov žltej tlače ako sú Tódová, Hanzelová, Struháčik, Bárdy, Hríb a ďalší, čo sa dali do služieb lživej propagandy. Tak prečo ešte neskončili?

No, pretože pokusy o zavedenie uvedenej etiky tu boli už od 90-tych rokov a máme aj obeť takejto dobrej vôle. Medzinárodný tlačový inštitút – International Press institute mal svoje zastúpenie na Slovensku v podobe občianskeho združenia IPI Slovensko, ktoré viedol Pavol Múdry (spoluzakladateľ agentúry SITA). Jeho úlohou je ochrana slobody médií. Za najväčší problém pre činnosť IPI na Slovensku Pavol Múdry označil, že slovenská pobočka stavovskej organizácie novinárov nemá podporu samotných médií. Preto sa už 31. decembra 2016 Pavol Múdry vzdal funkcie predsedu IPI Slovensko. Tento pokus skončil.

Vzhľadom k odporu k skutočnému „náhubkovému“ zákonu sa zrejme „koalícia zla“ uchýli k triku. Samotný zákon stiahne alebo urobí bezzubým, ale víťazka súťaže o najnižšie IQ medzi nimi, Remišová, už prezradila, ako aj tak dosiahnu svoje. Nepôjdu po jednotlivých správach, ale vytipujú si konkrétne osoby a alternatívne médiá, ktoré sa takto pokúsia umlčať. Ak čert nikdy nespí, tak táto selfie-vláda zla nikdy neprestane s demontážou demokracie, pokiaľ jej to občania Slovenska dovolia…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 23.56

Priemerná čítanosť: 2765

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Hongkonskí diváci majú šancu na finančnú kompenzáciu za Messiho

    0icon

    Hongkong 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Laughlin)   Futbaloví fanúšikovia, ktorí si zakúpili vstupenky na prípravný zápas Interu Miami v Hongkongu, no Lionel Messi v ňom…

    Gábor Grendel: Vďaka práci prokurátorov ÚŠP sme žili v bezpečnejšej krajine

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Slovensko bolo vďaka Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) bezpečnejšou krajinou. Dokazujú to konkrétne výsledky práce úradu za takmer 20…

    Väčšina voličov vie, koho chce voliť za prezidenta

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian, Martin Baumann, Jaroslav Novák, Henrich Mišovič, Facebook/Marián Kotleba Predseda ĽSNS, Milan Náhlik vlastenec)   Väčšina voličov vie, koho chce…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc) Aktualizované 19. marca 2024 o 12:08 h. Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až…

    SaS: Pod hromadnú pripomienku k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11.000 ľudí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Hromadnú pripomienku SaS k návrhu zmien v telerozhlase podporilo vyše 11.000 signatárov. Liberáli o tom informovali na utorkovej…

    Tohtoročnú sezónu na hrade Strečno otvoria počas Veľkej noci

    0icon

    Strečno 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Erika Ďurčová)   Tohtoročnú sezónu na hrade Strečno otvoria v sobotu 30. marca. Návštevníci tak môžu absolvovať prehliadku aj počas veľkonočných…

    Odkaz Ivanovi Korčokovi: "Diplomati schvaľujú bombardovanie z tepla svojich sedačiek"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto : Screenshot Facebook Video)   Exminister školstva Juraj Draxler v nedávnom krátkom videu na sociálnej sieti Facebook posiela…

    V stredu 20. marca sa začne astronomická jar

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V stredu 20. marca ráno o 4.06 h stredoeurópskeho času (SEČ) nastane jarná rovnodennosť, čo na severnej pologuli znamená…

    Ďalšie predčasné úmrtie: zomrel bývalý bieloruský reprezentant Koľcov, partner Sobolenkovej

    0icon

    Bývalý bieloruský hokejista Konstantin Koľcov náhle zomrel vo veku 42 rokov. Podľa bieloruského webu telegraf.news bola príčinou jeho úmrtia krvná zrazenina. [caption id="attachment_3438730" align="aligncenter" width="960"]…

    Nemeckú statičku súd oslobodil spod obžaloby v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová) Aktualizované 19. marca 12:00 Nemeckú statičku Sabine H., ktorá čelila obžalobe z prečinu všeobecného ohrozenia v súvislosti…

    FOTO DŇA