Čepček: Cigániková 64:63 v zápase o životy počatých detí – Ako to bolo celé naozaj

Ako upozornil Jan Werich: „Pokiaľ nejde o život, ide o h***o“.

A tentokrát išlo o život, a to nie jeden, ale o 6 tisíc životov slovenských detí a 1300 poľských (roč-ne!)

Do parlamentu predložili novelu zákona na obmedzenie potratov neúnavní praví kotlebovci z ĽSNS i poslanec Martin Čepček, od 4.2. na 3 mesiace suspendovaný z klubu OĽANO za svoje konzervatívne názory.

Najvášnivejšia obhajkyňa umelých potratov – poslankyňa a predsedníčka zdravotníckeho výboru NRSR (áno, uvedomte si tú zvrátenosť)  Jana Bittó Cigániková (ďalej „JBC“) okamžite vyrazila do boja: už na zasadnutí svojho výboru  16. alebo 17. júna (nikto presne nevie, prezenčiek niet – námet na ďalší blog) zohrala šokujúcu one-man drámu. Diktátorsky a v rozpore s Rokovacím poriadkom NRSR určila za spravodajkyňu oboch protipotratových zákonov seba v 68-sekundovej sit-down smršti tu:

Niet divu, že prítomní 5 vládni konzervatívni poslanci z OĽANO: podpredsedníčka Anna Záborská, prof. Eva Horváthová, chránenkyňa prof. Krčméryho, exminister zdravotníctva M. Krajčí, M. Kavecká, starostka a predsedníčka OZSAPA ani aktivista Šefčík sa nezmohli ani na slovo. Obyčajný Slušný človek zrejme ostane pred takouto priam hmatateľnou aroganciou a nezákonnosťou paralyzovaný. Aj ochotnícki poslanci z povestnej obce Fekišovce z ďalekého východu s premotivovanou starostkou-dominou sú proti nim šuviks.

Až po vyše týždni – vo štvrtok 24.6. – keĎ si JBC ako spravodajkyňa počas niekoľkodňovej rozpravy triumfálne vychutnávala svoju neobmedzenú možnosť svojím agresívnym spôsobom zasahovať do každého diskutujúceho, poslanec Šefčík už nevydržal a naplno jej vykričal jej nehanebný postup sebaurčenia za spravodajkyňu na výbore – napriek tomu, že aj 2 iní poslanci mali záujem spravodajcovať. Staronový poslanec Štefan Kuffa (z kandidátky ĽSNS, dnes nezaradený, člen Tarabovho Život-NS) okamžite reagoval procedurálnym návrhom odňať nezákonné spravodajcovanie JBC a určiť nových spravodajcov pre oba zákony. Nakoľko parlament nebol uznášaniaschopný – veď koho by už zaujímalo 7,300  životov ročne – predsedajúci ** rozhodol, že hlasovať sa o ňom bude až Ďalší týždeň v utorok poobede – áno, po skončení rozpravy. Napokon nedal o ňom hlasovať ani vtedy, čo sa ukázalo ako fatálne.

Už v samotnom otváraní rozpravy totiž spravodajkyňa JBC medzi formality vsunula svoj bezprecedentný návrh, že po rozprave sa bude hlasovať nie o návrhu samotnom, ale NAOPAK (ako robievajú satanisti) o tom, že návrh sa ďalej prerokúvať NEBUDE. Je to pasca, ktorú umožňuje Rokovací poriadok NRSR v odseku 3 b:

§ 73

(1) Návrh zákona uvedie navrhovateľ zákona. Po ňom vystúpi spravodajca, ktorého určí navrhnutý gestorský výbor.

(3) Národná rada sa uznesie tak, že buď

a) vráti návrh zákona jeho navrhovateľovi na dopracovanie, alebo

b) nebude pokračovať v rokovaní o návrhu zákona, alebo

c) ho prerokuje v druhom čítaní.”

Diabol sa ukrýva hneď v nasledujúcom odseku:

(4) Ak národná rada neprijme uznesenie podľa odseku 3, znamená to, že nebude pokračovať v rokovaní o návrhu zákona.“

Ak si porovnáte farebné ustanovenia, zistíte, že rokovák umožňuje vlastne právnu tautológiu: bez ohľadu na to, ako zahlasujú poslanci, o zákone sa ďalej rokovať nemôže!!! To znamená, že takéto hlasovanie je úplne zbytočné, lebo jeho výsledok je známy bez ohľadu na to ako zahlasujú poslanci – teda už PRED hlasovaním!

Načo je takéto impotentné hlasovanie?

Takéto ustanovenie zákona rozhodne nie je zrozumiteľné, ani spravodlivé, ani nerešpektuje rozhodnutie zákonodarcov, ani nespĺňa základné princípy právnej normy a teda je napadnuteľné, spochybniteľné a musí byť bezodkladne odstránené.

Veď si len predstavte tradičnú 5-člennú slovenskú rodinu: otec dá hlasovať o jednoduchej základnej otázke: či ísť v súčasnej situácii na dovolenku do zahraničia:

ak tento návrh získa väčšinu = aspoň 3 hlasy, logicky to znamená, že bol schválený a do zahraničia sa pôjde, teda že protinávrh (dovolenka v SR) nenastane.

Ak by však rodina postupovala podľa rokováku a návrh na zahraničie by prešiel, malo by sa aj tak dovolenkovať v SR – hoci to chcela len menšina.

Presne taká situácia totiž nastala pri hlasovaní o návrhu JCB nerokovať o zákonoch: zo 127 prítomných poslancov JBCigánikovú podporilo len 63 poslancov, 64 poslancov ju NEPODPORILO, takže legitímna väčšina o Čepčekovom návrhu chcela rokovať ďalej (viď hlasovanie dole v Zdroje). Ich rozhodnutie však eliminoval spomínaný odsek 4, ktorý v rozpore s elementárnou logikou nastolil rozhodnutie progresívnej menšiny.

Predkladatelia si pascu všimli neskoro – až po ukončení rozpravy. V zmysle rokovacieho poriadku ostala ešte štrbinka ako JBCigánikovej mat zvrátiť: bolo treba znovu otvoriť rozpravu a predložiť ďalší návrh: aby sa predsa v schvaľovaní pokračovalo (aj keď to už de facto ukázalo prvé hlasovanie). Rozpravu však môže znovu otvoriť len člen vlády. V utorok predkladatelia intenzívne prosili 2 kresťanských ministrov, aby rozpravu otvorili a umožnili tak formálne predloženie aj druhého návrhu na hlasovanie. Aj keĎ 1 bol dokonca osobne v parlamente, zázrak sa nestal a páni “vládni” politici svoj tieň opäť neprekročili.

Vstali ďalší bojovníci: opoziční predsedovia M. Kotleba, ĽSNS a R.Fico, SMER si vymohli ad hoc zvolanie grémia predsedov parlamentných strán, ale riešenie nedokázali presadiť. Poslanec Ján Podmanický (kandidoval za SMER, dnes nezaradený, člen Tarabovej strany Život-NS) v pléne protestoval proti nezákonnému uzurpovaniu funkcie spravodajcu JBCigánikovou. Predsedajúci ho najprv vysmial. Keď mu neodbytný Podmanický odcitoval porušené paragrafy platné pre predmetné prvé čítanie, zaskočený predsedajúci sa uchýlil k biblickému: „rozhodol som ako som rozhodol a nič na tom meniť nebudem“. Zašpinil si ruky a progresívny plán  JCB bol dokonaný: oba protipotratové návrhy boli zmarené.

Či na 6 mesiacov (tj vyše 3000 utratených detí), alebo len do septembra, je na ďalší blog …

 

Zdroje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Vanda Rybanská

O AUTOROVI

aktivistka za Deti, referendum, Zdravý Rozum a Spravodlivosť. Varujem vás: ako 3D matka rozumiem medvediciam ;)
Moja profesionálna úchylka je spätná väzba - tak smelo komentujte ;)
Osvedčené motto:
"Nepochybujte o tom, že hŕstka hĺbavých a presvedčených občanov dokáže zmeniť svet. V skutočnosti to dokážu LEN ONI."
(Margaret Meadová, am. antropologička: v kontinentálnom preklade: "Neboj sa, malé stádo!" :)

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 6

Celkové hodnotenie: 17.99

Priemerná čítanosť: 1890

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Polícia povolila prejazd kamiónov počas májových sviatkov

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR-Erika Ďurčová)   Polícia povolila prejazd kamiónov počas Sviatku práce (1. 5.) a Dňa víťazstva nad fašizmom (8. 5.). TASR o…

    Romário vo veku 58 rokov opäť trénuje, chce si zahrať so synom

    0icon

    Bývalá hviezda brazílskej futbalovej reprezentácie Romário chystá neobyčajný návrat. Vo veku 58 rokov začal opäť s tréningom v klube América de Rio de Janeiro, na…

    Danko zametá Dúbravku. Dostal aj pokutu a nebude šoférovať

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ Foto:Screenshot Telegram) Aktualizované 26. apríla 2024 10:30 Podpredseda parlamentu a líder strany SNS Andrej Danko sa dnes dal na jarné…

    Na predsedu Súdnej rady SR navrhlo šesť sudcovských zástupcov sudkyňu Marcelu Kosovú

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Za kandidáta na predsedu Súdnej rady SR navrhlo šesť sudcovských zástupcov sudkyňu Marcelu Kosovú. Navrhli tiež, aby sa…

    Tampa a Islanders prehrávajú v 1. kole už 0:3, Černák s asistenciou

    0icon

    New York 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris O'Meara) Aktualizované 26. apríla 2024 o 9:32 Hokejisti Tampy Bay sú na pokraji vyradenia v 1. kole play off…

    Šimečka sa vyhráža "ľudovým povstaním". Exminister reaguje

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák )   Včera predniesol líder progresívcov Michal Šimečka vyhrážky o ľudovom povstaní v…

    Odporúčanie na legalizovanie potratov do 12. týždňa vyvolalo v Nemecku rozruch

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ The Guardian/ The Live Action News/ Foto:40dnizazivot)   Nezávislá komisia vydala nemeckej vláde odporúčanie, ktoré sa týka legalizovania interrupcie v…

    Syrskij sa dozvedel pravdu: „obrannú líniu“ AFU už nestihne vybudovať

    0icon

    Moskva 26. apríla 2024 (HSP/Svpressa/Foto:X/Hung)   Po oslobodení Berdyči sa pred ruskou armádou otvorí operačný priestor, informuje Konstantin Olšanskij v novinách Svobodnaja Pressa Ruské vojská…

    Ostrihoňová sa bojí únosu

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube)   Tento týždeň sme zaznamenávane „čierny štvrtok“ pre slovenské verejnoprávne médiá... Ešte v stredu večer na mítingu Progresívneho Slovenska (tzv.…

    Mikloš: Pre slovenskú ekonomiku výhody eura prevažujú nad nevýhodami

    0icon

    Bratislava 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Pre malú a otvorenú ekonomiku, ako je slovenská, výhody eura prevažujú nad nevýhodami. Zdôrazňuje to exminister…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA