Stádový efekt európskej a slovenskej diplomacie…prípad Vrbětice

Prejavuje sa automatickým pritakávaním diplomatov lokajských štátov (vrátane Slovenska) svetovému gaunerovi, v tomto prípade USA. Goebbels musí blednúť závisťou nad mediálnou propagandistickou mašinériou USA.

O Vrběticiach sa v Česku už popísalo hodne, ale mozaika udalostí začne zapadať do seba v okamihu, keď sa objavia informácie, popierajúce štátne konšpirátorské teórie a štátne dezinformácie. Cieľom týchto nehoráznych krokov je zo strany štátogaunerov poškodiť iný štát, v tomto prípade Rusko s finálnym cieľom jeho podrobenia. Takéto správanie USA, NATO a iných štátov, ktoré sa na tom podieľajú sa nedá nazvať inak ako štátny terorizmus.

Na vytváraní obrazu nepriateľa – Ruska sa v lokajských štátoch podieľajú tzv. mainstreamové médiá a štvavé médiá podporované zo zahraničia. Napríklad SME, alebo Denník N, ktoré vo veľkej miere ovplyvňuje ekonomický a politický terorista Soros.

Poďme však naspäť k Vrběticiam. Na začiatok treba povedať, že vybuchnuté muničáky podľa vtedajšieho ministra obrany M. Stropnického neboli vojenskými muničákmi, pretože tam nebola munícia armády ČR. Explodovali totiž sklady súkromnej firmy Imex Group a ďalších českých súkromných firiem vrátane firmy Excalibur Army.

Prvý výbuch nastal v októbri 2014 a po troch týždňoch druhý, vzdialený len 150 metrov od miesta prvého výbuchu.  V skladoch boli predovšetkým delostrelecké granáty a míny. Tiež letecké bomby. V obidvoch skladoch bolo cca 160 ton munície. Pri prvom výbuchu zomreli dvaja ľudia. Nešlo však o moderné výbušniny, ale staré, mnohé po expirácii, ale vhodné na čierny trh. Jednoducho šrot, ktorý sa ešte ako tak dal predať. Nelegálne…

Český Vojenský technický ústav na základe týchto udalostí ku konci roku 2016 vypovedal nájomné zmluvy so všetkými súkromnými spoločnosťami vrátane spoločnosti Eruca Technologies, ktorá sa zaoberala premieňaním raketového paliva po záruke na chloristan amónny.

Pretože nešlo o vojenský priestor, ale o priestor využívaný súkromnými firmami vojaci k jeho zabezpečeniu nemali nejaké prísne požiadavky. Obyvatelia do oblasti bežne chodili na huby aj keď priestor bol ohraničený ostnatým plotom.

Okresný súd v Zlíne odsúdil tiež niekoľko ľudí pre krádeže zbraní vo Vrběticiach. Preukázalo sa, že dve osoby niekoľkokrát po sebe vnikli do strážených areálov, kradli tam samopaly a ich súčasti vrátane výbušnín rozmetanej po výbuchu do okolia a predávali ju. Ozaj dobre strážené areály…!!!

Súdny znalec z oblasti pyrotechniky Jiří Chládek uviedol, že svoju úlohu pri výbuchu mohlo zohrať i počasie, pretože časť munície obsahovala samozápalný fosfor. Fosfor mohol byť spúšťačom druhej série výbuchov, v prípade jeho styku s kyslíkom. Mal fosfor na svedomí takú silu výbuchu, že sa pri ňom odparilo okrem častí prevodovky celé osobné auto?

Súkromné sklady zbraní a výbušnín sú kontrolované štátom. Nebudeme teraz teoretizovať ako prebiehali takéto kontroly, ale evidentné je, že v istom okamihu si štát prostredníctvom svojich odborníkov uvedomil, že v tých skladoch nie sú jednoducho také zbrane ako boli uvádzané na papieri, ale iné, ktoré tam nemali čo robiť. Chce zbrojná súkromná firma, ktorá chce utajiť svoje nelegálne aktivity zamiesť po sebe stopy? Alebo sa zbaviť munície, ktorú by museli na vlastné náklady delaborovať? Nič ľahšieho. Jednoducho bum….Vyšetrovanie českej polície viedlo aj týmto smerom.  Záver vtedajšieho vyšetrovania znel, že výbuchy boli spôsobené neodbornou manipuláciou pri vyskladňovaní muničného materiálu.“ Od začiatku vzniku udalosti sa prípadu venovala česká BIS. Jej záver znel, že sa nenašli žiadne dôkazy ani svedectvá o tom, že by havária muničákov bola zapríčinená cudzími osobami.  Navyše vyšetrovanie nepreukázalo, že by výbuchy vznikli na základe pôsobenia nejakého nástražného výbušného systému.

Po viac ako šiestich rokoch si niekto spomenul, že prípad treba oprášiť, pretože sa to hodí na využitie očiernenia Ruska.

Real Trade Praha, obchodná agentúra prepojená na firmu Excalibur Army kúpila na začiatku roka 2012 od dcérskej maďarskej spoločnosti vojenský materiál vrátane mín typu MON-100 a MON 200. Išlo o protipechotné míny zakázané českými aj medzinárodnými právnymi normami nadväzujúcimi na Ottawskou konvenciu.

Imex Group na súde žiadal odškodnenie za výroky A. Babiša, ktorý v TV povedal, že táto firma je veľmi kontroverzná, že problémy mala aj v Bulharsku a že zbrane vyvážala do embargovaného Konga. Súd ich požiadavku  zamietol.

To čo však vo vyšetrovaní neprebehlo (za šesť rokov!!!) je, že nikto nepovedal, aké boli spomenuté aktivity českej firmy Imex Group v obchode so zbraňami. Oprávnené sú tieto otázky: S kým firma obchodovala? Aké dodávky vojenského materiálu boli dodávané do Bulharska? So 100% istotou možno konštatovať, že bulharská firma nebola konečným príjemcom vojenského tovaru. Kto bol konečný príjemca? Blízky východ, Sýria? Faktom však je, že v súčasných ohniskách vojenských konfliktov sa v Sýrii aj na Blízkom východe našli evidenčné čísla zbraní a munície, ktoré odhaľujú český pôvod!!!

Prečo sa tieto informácie utajujú? Podobné otázky sa týkajú aj firiem Real Trade Praha, Excalibur Army a holandskej firmy BoChemie.

Všetko ide o súkromné zbrojárske firmy, ktoré ale úzko spolupracujú s príslušnými silovými rezortmi štátu a ich tajných služieb. Tajné služby sa spravidla k ich aktivitám nevyjadrujú pretože tieto firmy robia obchody, ktoré by legálne štát robiť nemohol.!!! Uvedené rezorty a tajné služby majú spravidla v predstavenstve firiem svojich agentov kvôli kontrole. Česká BIS navyše upozorňovala na nekalé praktiky firiem už od roku 2008!!! A nič sa nestalo…

Pozrite si video Babiša z roku 2014 po výbuchoch tu:

https://www.youtube.com/watch?v=g7nWtDatX_0

Po šiestich rokoch bývalý agent Babiš tvrdí úplne niečo iné? Vrcholne podozrivé… Oprávnená otázka znie. Je niekým vydieraný?

Prípad Vrbětice nesie všetky znaky spravodajskej hry USA a bábkových štátov Európy na útoky proti Rusku. Prípady Skripalj alebo Navaľnyj sú tiež priveľmi priehľadné spravodajské hry na objednávku CIA a MI6.

Myslíte si, že Rusov by zaujímal nejaký kontroverzný skoro nepoužiteľný vojenský odpad, ktorým sa zaoberali české súkromné firmy? Myslíte si, že tento čin by spáchali príslušníci ruskej rozviedky, ktorí boli už raz „obvinení“ v prípade Skripalj z údajného chemického útoku novičokom? Ak by sme pripustili, že za útokom na sklady v októbri 2014 boli Rusi, myslíte si, že by poslali tú istú dvojicu špiónov na to isté miesto o tri týždne neskôr, aby vyhodili do vzduchu druhý sklad?  Takéto niečo môže skutočne napadnúť len slaboduchých debilov sediacich v Pentagone alebo v iných centrálach špionážnych služieb Západu v Európe.

Spomeňme si na inváziu USA do Iraku v roku 2013, ktorej predchádzala dezinformácia Pentagonu o zbraniach hromadného ničenia, ktoré vyvíja Irak vrátane chemických zbraní. Na základe tejto vyfabrikovanej dezinformácie bol zničený Irak a zabitý Saddám Husajn. Žiadne zbrane sa nenašli. Išlo o akciu, ktorá mala za cieľ minúť hromadiace sa zbrane USA. Zbrane sa na sklad nevyrábajú, treba ich niekde vyhádzať, aby sa mohli vyrábať nové.

Irak bol vybratý aj z toho dôvodu, že Saddám prestal poslúchať gaunerov z USA, odmietal im predávať ropu a ohrozoval dolár ako rezervnú ropnú menu. Dolár ide dlhodobo dolu vodou a štáty predávajúce ropu sú nútené je predávať pod cenu. Nahradenie petrodolára inou menou je len otázka času. Preto USA „kopú“ do každého, aby neprišli o túto monopolnú výhodu. Ak by sa tak totiž stalo, dolár sa veľmi rýchlo zrúti!!!

 Zločincov v USA nezaujíma, že rozbijú nejakú krajinu a pozabíjajú v nej tisíce ľudí. Dôležité sú pre nich iba zisky a svetová nadvláda.

Anglická špionážna agentúra Bellingcat v tom má jasno. Aké nezmysly je schopná vyplodiť si môžete pozrieť na:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bellingcat-vrbetice-byly-pro-kreml-dulezite-na-akci-dohlizel-i-general-gru-151229

Takéto konšpiračné výplody sú prejavom slabosti ducha, ale keď ich za to platia tak prečo nie? Veď za manipuláciu verejnej mienky sa dobre platí…

Firma Eruca Technologies naďalej existuje. Jej 100% majiteľ je  v registri zapísaná firma Bo Chemie so sídlom v Amsterame. Kto je na konci, vie len majiteľ a pánboh. Ale možno by sme sa mali opýtať Bellingcatu nie? Čierny humor…

USA a NATO majú vo svete cca 800 vojenských základní. Rusko iba jednu. V Sýrii. Tak kto tu ohrozuje svetový mier? Biden sa rozhodol viesť proti Rusku konfrontačnú politiku s cieľom jeho rozloženia. Samozrejme, že tak robí na príkaz ľudí z pozadia americkej politiky. Nebezpečná hra, ktorá nemôže skončiť inak ako fiaskom americkej administratívy.

USA vťahujú do hry aj lokajské európske štáty. Cieľ je eliminovať Európu od Ruska vojensky, hospodársky i spoločensky. Jednoducho chcú zatiahnuť novú železnú oponu. Ak sa Európa nespamätá a bude slepo počúvať gangstrov z USA doplatí na to a stane sa postupne slabou od USA závislou kolóniou. To hádam nikto nechce. Aspoň ten, čo má zdravý rozum a nie je na výplatnej páske USA. Okrem toho, Európa už dávno mala poslať amerických okupantov preč z celej Európy!!!

Tak ako česká BIS, tak je aj slovenská SIS východoeurópskou pobočkou CIA, MI6 a MOSSADU. Preto aj politici na Slovensku skáču ako im pískajú spoza veľkej mláky v rozpore so sľubmi, ktoré skladali ako členovia vlády alebo parlamentu. Takýchto politikov treba poslať na smetisko dejín a zvoliť si takú vládu, ktorá bude hájiť skutočné hodnotové záujmy Slovenska.

Besnenie Američanov a ich lokajských vlád v Európe proti Rusku má za cieľ aj zakryť americké vojenské aktivity v Európe.

Jednou z nich je rozmiestnenie amerických jadrových rakiet v Európe ako Američanmi predpokladanom bojisku v prípadnom vojenskom konflikte proti Rusku. Takouto jadrovou základňou podľa amerických plánov má byť aj letisko Sliač. A tu už končia srandy. A mal by nasledovať verejný odpor občanov SR podľa článku 32. Ústavy SR, ktorý znie:

„Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

Už len malá poznámka na záver, ktorá zapadá presne do mozaiky:

100% vlastník Jadrovej elektrárne Dukovany je česká energetická spoločnosť ČEZ. Tá vypísala tender na stavbu nového bloku. Záujemcovia sú: francúzska spoločnosť EdF, juhokórejská spoločnosť KNHP, kanadsko-americký Westinghouse a ruský Rosatom.

Dňa 19.4. 2021 sa v odborných energetických médiách objavila správa, že česká vláda rozhodla na základe udalostí vo Vrběticiach o vylúčení ruskej firmy Rosatom zo súťaže!!! Treba uviesť že bez dôkazov…Zo súťaže za cca 6 miliárd eur!!!

Jeden múdry človek povedal: „Sleduj toky peňazí a dozvieš sa pravdu“ A to je ozaj fakt!!!

https://www.energie-portal.sk/Dokument/rosatom-vypadava-z-hry-o-novu-atomku-v-dukovanoch-rozhodla-ceska-vlada-107073.aspx

Viac na:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1010371-stropnicky-munici-v-cesku-bezne-skladuji-soukrome-firmy

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vrbetice-jsou-teroristicky-utok-horsi-nez-salisbury-rika-litevsky-ministr-151673#utm_content=ribbonnews&utm_term=vrbetice&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vrbetice-rana-pozar-a-pak-exploze-po-niz-se-vyparilo-auto/r~abfc53ccb78f11e486b9002590604f2e/

https://blog.hlavnespravy.sk/23513/tajne-sluzby-zapadu-hlavne-bnd-mi-5-mi-6-a-cia-su-na-smiech-uz-i-laickej-verejnosti/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 375

Celkové hodnotenie: 24.1

Priemerná čítanosť: 2421

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Ukrajinský generál Nazarov uviedol, kedy sa zrúti obrana AFU

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/X/Andrej Poleščuk)   Vrchný veliteľ Syrskij sa skrýva v Kyjeve, bitky o Pokrovsk a Mirnograd už prehral, píše Konstantin Olšanskij pre…

    Na Ukrajine uvažujú o zavedení vojenskej cenzúry

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/Foto:Pixabay)   Zástupca strany Služobníci ľudu a šéf Výboru pre informačnú politiku Poturajev vyzval na zavedenie "vojenskej cenzúry" prostredníctvom zákazu Telegramu…

    Pán Vallo, nemôžete to robiť niekde inde? - pýta sa Milan Krajniak

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook)   Milan Krajniak, bývalý minister práce a sociálnych vecí za Matovičových vlád, teraz líder kandidátky Kresťanskej únie do eurovolieb sa…

    Beňová Bárdymu a celým Aktualitám: To my a normálna spoločnosť potrebuje ochrániť pred vašou nenávisťou, zlobou a klamstvami

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:   Monika Beňová, bývala partnerka Fedora Flašíka, sa ozvala voči ohováračskej kampani webu Aktuality. Ohradila sa najmä voči tomu, že…

    Raši počíta s nomináciou na predsedu NRSR, KDH nevylúčilo jeho podporu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:screenshot Facebook)   Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) počíta s tým, že je kandidátom na post predsedu…

    Upratovanie na ministerstve vnútra – pre MNO organizujúce protivládne protesty v Rade vlády pre MNO nie je miesto

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   V Rade vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie (MNO) skončili piati členovia zastupujúci mimovládne organizácie. Odvolal ich minister…

    Hystéria na pozadí agónie Západu nepomôže

    0icon

    Moskva 20. apríla 2024 (HSP/ria/Foto:TASR/AP-Boris Grdanoski)   Sergej Lavrov má talent zhrnúť podstatu toho, čo sa deje. Niekedy mu stačí pár slov, ktoré potom "idú…

    Poľský prezident prezradil, kto vlastní väčšinu ukrajinského poľnohospodárskeho priemyslu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   Andrzej Duda reprezentuje vládu, ktorá je všeobecne považovaná za jednu z najviac proamerických a protiruských vlád kedykoľvek v…

    ÚHP odporúča znížiť hodnotu zákazky rekonštrukcie budovy súdu v Košiciach

    0icon

    Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) odporúča pred vyhlásením verejného obstarávania na rekonštrukciu budovy Krajského súdu (KS) v Košiciach znížiť hodnotu zákazky o 1,73 milióna eur.…

    Miami a New Orleans postúpili do play off

    0icon

    New York 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Gerald Herbert)   Basketbalisti New Orleans Pelicans zvíťazili zápase play in o ôsmu nasadenú pozíciu Západnej konferencie NBA nad Sacramentom…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA