ZAĽUDÍ? PROTI ĽUĎOM!!!

Strana Za ľudí na včerajšom rokovaní vlády vetovala nákup 160 000 dávok ruskej vakcíny Sputnik V, ktoré mali byť na Slovensko dodané do konca februára.

Rozhodnutie strany Za ľudí vyvolalo na sociálnych sieťach búrku emotívnych reakcií. Podľa nie malej časti diskutujúcich nie je tento krok ničím iným ako vlastizradou, za ktorú v budúcnosti dostanú jej predstavitelia vysoké nepodmienečné tresty.

V tomto článku by som chcel predstaviť absurditu odmietania ruskej vakcíny Sputnik V a primitivitu, zaslepenosť a fanatizmus jej odporcov hraničiaci s posadnutosťou .

Začnem malou logickou úvahou – každý človek by si mal byť vedomý kauzality svojich výrokov a postojov, za ktorými si stojí a formovať ich tak, aby sa nedostal do kontradikcie s nejakými faktami a skutočnosťami, ktoré sú nevyvrátiteľné. Napr. ak niekto tvrdí, že Zem je plochá, tak toto svoje tvrdenie vzápätí pochová napr. používaním GPS (ktoré funguje vďaka družiciam obiehajúcim okolo Zeme) alebo astronomického teleskopu (s ktorým vie pozorovať napr. guľatú planétu Saturn s prstencom). Ak napriek tomuto bude daný človek naďalej tvrdiť, že Zem je plochá, dostal sa do kontradikcie (protirečenia) samého so sebou (na jednej strane má byť Zem plochá a zároveň okolo nej majú obiehať družice)

Do takéhoto zjavného protirečenia samého so sebou sa môže dostať len niekto, kto nie je racionálne zmýšľajúci človek alebo niekto, kto tým sleduje iné ciele, predovšetkým zisk (napr. tvorca youtubových videí o tom, že je Zem plochá si to sám ani nemusí myslieť, pretože videá tvorí len za účelom zisku.)

Do takéhoto protirečenia a pozície úplného popretia a neakceptovania faktov sa včera dostala strana Zaľudí. Na jednej strane tvrdia jej predstavitelia, mantru, že očkovanie zachraňuje ľudské životy a pandémiu vieme poraziť len očkovaním.

ZDROJ: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/577998-podla-remisovej-je-jediny-liek-na-pandemiu-ockovanie-fico-ma-iny-nazor/

Z tohto tvrdenia ale úplne logickým kauzálnym spôsobom vyplýva to, že čím rýchlejšie zaočkujeme ohrozenú populáciu, tým viac životov zachránime resp. čím pomalším tempom sa bude očkovať, tým viacej ľudských životov zbytočne obetujeme.

A div sa svete, to si akoby predstavitelia tejto strany už neuvedomujú. Veto nákupu ruskej vakcíny je groteskné strelenie do vlastného kolena.

Ruská vakcína má podľa renomovaných svetových vedcov účinnosť 92% a je rovnako účinná (na rozdiel od vakcíny Astra Zeneca) aj u starých ľudí

ZDROJ: https://cnn.iprima.cz/ruska-vakcina-sputnik-v-ma-ucinnost-pres-91-procent-uvadi-lekarsky-casopis-lancet-18387

Renomovaní svetoví vedci stanovujú účinnosť Sputniku V na 92%. Zdá sa to pani Remišovej málo? Tak potom by sa jej malo rozhodne zdať málo aj tých 60%, čo je účinnosť u nás už masovo používanej vakcíny od Astra Zenecy, ktorá má navyše problém s účinnosťou u starých ľudí a masovo sa u nej vyskytujú mierne vedľajšie účinky

ZDROJ: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-recommends-covid-19-vaccine-astrazeneca-authorisation-eu

ZDROJ: https://www.ta3.com/clanok/1203229/viaceri-ucitelia-mali-po-vakcine-komplikacie-niektore-skoly-neotvorili.html

Zdá sa pani Remišovej, že vakcína Sputnik V je nebezpečná, neoverená, s kopou vedľajších účinkov? Možno si to pani bábkoherečka Remišová nevšimla, ale ruskou vakcínou sa očkuje už v tridsiatke krajín sveta. Asi to budete počuť prvý krát, ale ruskou vakcínou sa očkuje aj v bohatých krajinách ako Izrael, Spojené Arabské Emiráty a Taiwan.

ZDROJ: https://en.wikipedia.org/wiki/Sputnik_V_COVID-19_vaccine

Tieto informácie bohužiaľ na nijakom Denníku N ani denníku Sme nenájdete, keďže tieto fakty sú pre hlavnoprúdové média nepohodlné.

Vo všetkých 30 krajinách Sputnik schválili pre jeho bezpečnosť a efektivitu. O jeho bezpečnosti nepochybujú ani naši najväčší odborníci a členovia krízového štábu profesori Jarčuška a Krčméry, na ktorých názory sa naše médiá tak často odvolávajú.

ZDROJ: https://www1.pluska.sk/video/infektolog-jarcuska-vakcine-sputnik-budeme-nou-ockovat-este-pred-schvalenim

ZDROJ: https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/co-myslia-ruskej-vakcine-sputnik-prekvapive-vyhlasenia-nasich-odbornikov

Mať nejaké výhrady voči Sputiku V kvôli jeho bezpečnosti a účinnosti je na základe vyššie uvedeného vyslovene neracionálne a v niečom takom môže zotrvávať iba človek fanaticky posadnutý rusofóbiou alebo človek, ktorý nesleduje záujem Slovenska ale záujem niekoho iného.

Druhá veľmi častá výhrada voči ruskej vakcíne Sputnik V, ktorú poslednú dobu počujeme je tá, že ruskú vakcínu doposiaľ necertifikovala Európska lieková agentúra (EMA). Prečo by to mal však mal byť problém? Načo potrebujeme na používanie nejakú pečiatku od európskeho byrokrata? Odpoveď je veľmi jednoduchá –  na nič. Slovensko má kompetenciu používať ruskú vakcínu (rovnako ako Maďarsko) aj bez požehnania Bruselu.

ZDROJ: https://www.hlavnespravy.sk/povysila-geopolitiku-nad-ludske-zivoty-remisova-zabranila-nakupu-ruskej-vakciny-sputnik-v-alebo-je-to-opat-len-divadielko/2443540

Na čo iné potom potrebujeme aby ruskú vakcínu schválila Európska lieková agentúra? Fanatici vám ihneď odpovedia, že je to potrebné preto, lebo tam sú najlepší odborníci na svete, ktorým záleží na ľuďoch viac ako našim a nikdy by na európsky trh nepustili vakcínu, ktorá by vzbudzovala čo i len najmenšie pochybnosti.

Naozaj? Počkať, nie je to náhodou tá istá Európska lieková agentúra ktorá schválila niekoľkonásobne horšiu vakcínu ako Sputnik V, a to vo všetkých parametroch – vakcínu od Astra Zenecy? Tú vakcínu, ktorá má účinnosť 60%, u starých ľudí ešte menej a má kopec vedľajších účinkov o čom tu už bolo zmienené?

Týmto úplne padá aj ďalší argument strany Za ľudí – o nutnosti schváliť najprv vakcínu Európskou liekovou agentúrou a môžu pri ňom zotrvať naozaj len neracionálne zmýšľajúci ľudia alebo fanatickí liberáli tak veľmi „vygumovaní“ hlavnoprúdovými médiami, že nerozlíšia Denník N a Zomri od reality.

Dostávame sa k záveru tohto článku. Ukázali sme si, že mať výhrady voči účinnosti a bezpečnosti ruskej vakcíny Sputnik V je vyslovene neracionálne. V situácii, keď na Slovensku denne zomiera 100 ľudí na komplikácie spôsobené ochorením Covid-19 by 160 000 ruských vakcín dodaných do konca februára zachránilo stovky, možno tisícky životov ľudí z ohrozených skupín (napr. ťažko obéznych ľudí alebo ľudí s dlhodobými respiračnými problémami). Predstavitelia strany Za ľudí svojim včerajším rozhodnutím nesú priamu zodpovednosť za smrť ľudí v najbližších týždňoch a mesiacoch. Otázka je, prečo sa tak rozhodli?

Naozaj si predstavitelia strany Za ľudí neuvedomujú dôsledky svojho konania? Naozaj nevedia rozlíšiť hoaxy od reality a vyhovárajú sa na to, že ruská vakcína nie je dostatočné bezpečná keď ňou už očkuje Izrael, Taiwan, SAE, dokopy spolu 30 krajín a v nijakej nehlásia žiadne komplikácie? Naozaj ignorujú názor slovenských odborníkov. Naozaj sú tak posadnutí nenávisťou voči Rusku, že odmietnu stopercentne bezpečnú a 92%tne účinnú ruskú vakcínu? Alebo si len kvôli ich klesajúcim preferenciám chcú prilákať nových voličov, zo skupiny fanatických, až posadnutých rusofóbnych liberálov?

Možno si však predstavitelia strany Za ľudí uvedomujú protirečivosť svojich postojov a aj nezmyselnosť a neobhájiteľnosť svojho konania. Možno na to majú svoje dôvody -transatlantickej lobby z okolia bývalého prezidenta Kisku asi predstava očkovania ruskou vakcínou až tak veľmi prekáža, že prikázala zatiahnuť „ručnú brzdu“.

V každej jednej z týchto alternatív však konanie strany Za ľudí vykazuje prvky vlastizrady. Kvôli odmietnutiu ruskej vakcíny prídu o život stovky, možno tisícky Slovákov. Keď sa tak naozaj stane, budú sa ľudia pýtať predstaviteľov strany Za ľudí a špeciálne pani Remišovej – „Pani Remišová, prečo ste vo februári vetovali kúpu 160 000 kusov bezpečnej funkčnej vakcíny, ktorá mohla zachrániť našich blízkych?“ A pani Remišová im na to nebude mať čo odpovedať…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ján Kováč

O AUTOROVI

Rodený Žilinčan, vyštudovaný ekonóm, konzervatívec, vlastenec, podnikateľ. Chcem otvárať ľudom oči a odhaľovať (najmä ekonomické a hospodárske) klamstvá, ktoré im zapredaní politici roky tĺkli do hláv

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 4

Celkové hodnotenie: 30.43

Priemerná čítanosť: 1531

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Minister pôdohospodárstva Takáč privítal novelu zákona o ochrane prírody

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Novela zákona o ochrane prírody a krajiny uľahčuje poľnohospodárom, ovocinárom a vinohradníkom prácu a odbúrava byrokratickú…

    Štyri zdravotnícke organizácie by mohli dostávať príspevky v splátkach

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Štyrom zdravotníckym organizáciám by po novom mohli zdravotné poisťovne vyplácať príspevky v štvrťročných splátkach, nie v…

    Prezidentka odovzdala plavárni v Starej Ľubovni Prezidentskú zelenú pečať

    0icon

    Stará Ľubovňa/Zborov 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý, Facebook/Ľuboš Tomko)   Prezidentskú zelenú pečať odovzdala v stredu počas návštevy mesta prezidentka SR Zuzana Čaputová Mestskej plavárni…

    Nadal o štarte na Roland Garros: "Ak to vyjde, budem rád"

    0icon

    Madrid 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)   Rafael Nadal bude štartovať na grandslamovom turnaji Roland Garros iba vtedy, ak sa bude cítiť konkurencieschopný. Španielsky tenista…

    Austrálsky premiér nazval Elona Muska "arogantným miliardárom"

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/ The Washington Post/ Foto:Sreenshot Youtube)   Austrálsky premiér Anthony Albanese v súvislosti s prebiehajúcim sporom, ktorý sa týka šírení videí…

    Vzdor voči plánom vlády. Zamestnanci RTVS protestujú a zverejnili video

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) po dnešnom výjazdovom rokovaní vlády vyhlásil, že z reakcii voličov vládnych strán vníma, že…

    Radačovský šokoval v Európskom parlamente. Spod saka vypustil bielu holubicu

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Europoslanec za stranu Slovenský Patriot Miroslav Radačovský prekvapil svojich kolegov a vypustil holubicu ako znak, že Európa potrebuje mier…

    "Úplne choré špekulácie!" Púchovský vypovedal na polícii ako podozrivý

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Bývalý administrátor facebookových stránok polície a dnes asistent poslanca parlamentu za Progresívne Slovensko Dávid Púchovský na sociálnej sieti…

    Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák okamžite reaguje

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:screenshot youtube) Aktualizované 24. apríla 17:37 Členovia Súdnej rady SR Ján Mazák a Andrej Majerník odmietajú dôvody a návrh na ich…

    Silné slová Olivie Maurelovej. Prečítať by si to mali nielen rodičia

    0icon

    Rím 24. apríla 2024 (HSP/TK KBS/VaticanNews/Foto:X/Olivia Maurel)   Medzi účastníkmi nedávnej rímskej konferencie o náhradnom materstve bola aj Francúzka Olivia Maurelová, ktorá sa sama narodila…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA