Kam sme sa to dostali? 7. 21. – Remišovej vzbura, Igorova svätá vojna a Deň hnevu.

Zdravím ťa, drahý čitateľ.

Po týždni sme tu zase. Kým ja ležím v karanténe a gniavi ma hnusoba, vláda zdá sa naďalej pokračuje vo vytýčenom kurze. V kurze do záhuby.

Musím sa ti k niečomu priznať. Už od mala zbožňujem českú rockovú skupinu Kabát. No a je to práve ich pieseň Colorado, ktorá mi v hlave hrala vždy, keď som uvažoval nad postsocialistickým vývojom u nás, ale aj u našich susedov. Korupcia, pochybné tendre, neschopnosť zostaviť zmysluplnú víziu do budúcnosti, či zle čerpané euroalmužny, ehm … teda eurofondy. A toto je len malá časť nedostatkov, ktorými trpeli všetky naše vlády.

Vláda Igora Matoviča však dokázala všetkých prekonať ešte aj v tomto smere. Nie nie, pri čítaní žhavých noviniek už podvedome “nehmkám text Coloráda”. Nahradila ho ďalšia klasika z dielne českých rockerov. V pekle sudy válej našu dnešnú situáciu podľa mňa vystihuje oveľa lepšie. Dovolil som si preto vybrané slohy tejto legendárnej piesne odcitovať vo svojom článku.

No a ak máš tiež nejakú pieseň, ktorej sa nevieš zbaviť keď čítaš o Matovičovom boji s pandémiou, Naďovom boji s ruskou hrozbou, či Remišovej múdrostiach, kľudne mi to napíš do komentárov. Rád sa nechám inšpirovať.

 

“Jede vlak no a my jedem v něm

Vlak s ucpaným komínem

Lidi řvou zmatkujou

Kdo ví zda to přežijem”

 

7. týždeň 2021.

NEÚSPEŠNÝ BOJ S HNUSOBOU – Okrem premiéra je už asi každému jasné, že celoplošné testovanie (krycie meno skríning) je neúčinné a škodlivé. Smrteľne škodlivé. Nie je to však jediný problém nášho boja s koronou. Matematici a analytici sa sťažujú na “dátové peklo”. Však načo by nám boli relevantné dáta, keď doteraz viedol boj s hnusobou hlavný šaman Matovič? Ten zdá sa aj tak čísla nepoužíva.

Ambulantní lekári majú zase problém s nedostatkom účinných liekov na COVID-19. Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP) preto vyzval vládu aby okamžite tieto lieky zabezpečila. Nie je divu, že máme nemocnice preplnené ťažkými prípadmi, keď ambulantní lekári nemajú čím liečiť ani ľahké prípady. A to sa nebavíme len o Ivermectíne, za ktorý lobujú viacerí odborníci už od leta.

Situácia sa dostala do tak zúfalého štádia, že sme museli dokonca požiadať o pomoc zahraničie. Denne umiera viac ako sto ľudí a zlepšenie je bohužiaľ v nedohľadne. No a čo na to hlavní generáli v boji s hnusobou? Kým Krajčí na tlačovkách s výrazom zbitého psa vyzýva verejnosť aby prišla s nejakým prospešným nápadom a filozofuje o účinnosti dvoch rúšok na jednej tvári, Matovič v tom má jasno. Všetko je nastavené skvele a jediný dôvod neúspechu jeho “atómovej bomby” sú koaliční partneri, prezidentka a nezodpovední občania. A pravdaže ešte SMER.

Nie je preto divu, že sa začínajú množiť hlasy na odvolanie “aspoň” ministra Krajčího. Na jeho obranu sa našťastie rýchlo postavili ministri z OľaNo. Určite ho musí hriať pri srdci, že sa za neho postavil minister Naď, ktorý Slovensko úspešne bráni pred dlhonohými ruskými špiónkami a keď jeho odborné schopnosti ocenil minister Mičovský, pod ktorého vedením ministerstvo pôdohospodárstva doslova rozkvitá.

 

“Zastavit na to není čas

Musíme jet na doraz

Připoutat nekecat

Kdesi protrhla se hráz”

 

GEOPOLITICKÉ ZBRANE – Jediná nádej, ktorú Slovákom boli schopní naši vodcovia predstaviť sa volá vakcína. Vakcína, ktorá síce pravdepodobne nebude účinkovať na prípadné mutácie, ktoré už dnes na Slovensku máme, ale čo už. Keď neprší, aspoň kvapká.

Pochybných vakcín zo západu však nie je dosť a tak už dlhšie počúvame o zámere kúpiť ruský Sputnik V. Ten má mať síce približne rovnakú účinnosť ako ekvivalenty zo západu, no má aj významné nedostatky. Jeho asi najväčšou nevýhodou je to, že sa jedná o klasickú vakcínu a nie o mRNA typ ako je to u vakcín od západných korporácií. Človek, ktorý si pichne Sputnik V sa teda oberie o možnosť progresívne spáchať harakiri na bunkovej úrovni a zapojiť sa tak do najväčšieho experimentu na ľuďoch v novodobých dejinách. A kto už by nechcel byť súčasťou dejín?

S tým má zjavne problém aj ministerka pre informatizáciu Remišová. Tá sa nechala počuť, že “nechce robiť ďalšie pokusy na ľuďoch” (to akože vážne?) a nechce schváliť “Sputnika”, kým neprejde Európskou agentúrou pre lieky (EMA). Svojou rozhodnosťou mala včera dokonca zablokovať uznesenie vlády a teda aj zakontraktovanie 160 tisíc ruských vakcín. Naše mamy a naši otcovia môžu teda s hrdosťou a dôstojnosťou umierať v mene ziskov západných korporácií.

Osobne však pochybujem, že Veronikine veto urobilo so zvyškom koalície taký krátky proces. Je až s podivom, že Matovičove “atómové bomby” nedokázalo zastaviť žiadne veto, aj keď boli jeho koaliční partneri proti, no najbezvýznamnejšia strana koalície dokázala stopnúť nákup vakcín. Však kto taký zo súčasnej vlády mohol rokovať s Ruskom, keď do neho denno denne kopú? Napríklad aj za Navaľného? Keď si minister Korčok chodí robiť promo videá na Ukrajinu, kde ospevuje krvavý ukrajinský majdan?

NAŠLA SA – Situácia je naozaj vážna. Dokazuje to aj fakt, že pani prezidentka bola nútená po dlhom čase opäť usporiadať tlačovku k aktuálnej situácii na Slovensku. Bez mučenia sa priznám, že som na pani prezidentku skoro zabudol. Človeku je však hneď ľahšie, keď vie, že ťažké osudy obyčajných Slovákov jej nie sú ľahostajné.

 

“Nejlíp to vydejchal

Mašinfíra s topičem

Jedou si na koksu

A zatím neví o ničem”

 

POLČAS ROZPADU – Ťažké časy zvyknú byť skúškou pre každý jeden kolektív. A zdá sa, že kolektív súčasnej koalície na tom nie je vôbec dobre. Nehádajú sa už len vo vláde, ale nesvár sa preniesol dokonca už aj do parlamentu. Bittó Cigániková chŕli síru na Krajčího za spoplatnenie potratov. Vašečka kontruje a požaduje odvolanie Cigánikovej zo zdravotníckeho výboru. Medzitým dostal vyhadzov z poslaneckého klubu OľaNO na tri mesiace poslanec Čepček za to, že sa snažil “obmedziť prístup k potratom”. To nevysvetlíš. To je proste OľaNo.

No a aby toho nebolo málo, včera sa nechala počuť ako SaS, tak Sme rodina, že negarantujú jednotné zahlasovanie ich poslaneckých klubov za predĺženie núdzového stavu. Čo by bolo nanajvýš zaujímavé, keďže núdzový stav o ktorom sa bude hlasovať už nejakú tú dobu trvá. Kocúrkovo.

 

“Strojvůdce je starej satanáš

Zve nás všechny na guláš

Vítám vás jedem dál

Ty nemáš tak tady máš”

 

VLÁDA ODBORNÍKOV – Vláda odborníkov, ako samých seba nazývali ešte pred voľbami koaliční lídri, sa nám zdá sa začína naplno prejavovať. Najskôr minister Krajčí zveril naše nemocnice lesníkom a hutníkom, následne dostal pod patronát špeciálnu prokuratúru neprokurátor Lipšic a teraz sa novými štandardami profesionality nechala inšpirovať ministerka Kolíková. Pani ministerka totižto nepovažuje za nutné, aby bol nový predseda Najvyššieho správneho súdu odborník na správne právo. Dôležitejší má byť jeho životný príbeh.

To že odbornosť ministerky Kolíkovej nepozná hranice dokazuje aj jej geniálny projekt súdnej mapy. Síce sa proti Kolíkovej mape najskôr postavilo skoro 300 pracovníkov právnych profesií (sudcovia, právnici, atď), či dokonca aj  odborári z Krajského súdu v Bratislave, no nakoniec predsa len našla podporu. V pondelok sa na verejnosť dostala informácia, že “až” jeden sudca bol ochotný podporiť súdnu mapu. Gratulujem teda pani ministerke, že vo svojom snažení neostala osamotená.

 

“V pekle sudy válej

Z kotle pára stoupá

Na stůl nám to dávej

Ať to s náma houpá”

 

KOMPLIKÁCIE V BOJI SO ZLOČINOM – Igorové sväté ťaženie proti všetkým korupčníkom predchádzajúcej vlády začína nedobre zapáchať. Renomé mu nezdvihla ani samovražda kľúčového svedka, “kajúcnika” Bohma. Táto nešťastná udalosť totižto celému Slovensku odhalila priority “prokuratúry s rozviazanými rukami”.

Stačí si porovnať generála Lučanského práve s Bohmom, ktorý ho natrel prokuratúre. Kým jeden sedel vo väzení, druhý si užíval slobodu. Kým jeden nemohol vidieť ani dopis od dcéry (čo je podľa dozorujúceho prokurátora Kyseľa absolútne normálne), druhému nechali doma ešte aj arzenál zbraní (dokonca sa u neho našiel aj samopal vzor 58!). Kým jeden bol “kajúcnikom” obvinený z toho, že mal brať úplatok 30 tisíc mesačne, druhý sa sám priznal, že zinkasoval mesačne jeden milión eur.

Igorovmu svätému ťaženiu našťastie rýchlo pribehli pomôcť naše milované médiá. Hneď po Bohmovej smrti totižto vypustili sériu článkov o tom, ako mal generál Lučanský úplatky nielen brať, ale aj rozdávať. Ako neslávne by len dopadla naša demokracia nebyť našich verných strážnych psov.

DEŇ HNEVU – Väčšina Slovákov má už plné zuby každodennej arogancie, nekompetentnosti a hlúposti. Možnosti protestovať proti vláde sú však, div sa svete obmedzené. Bývalý minister školstva Juraj Draxler preto vymyslel zaujímavý projekt, ktorý nazval Deň hnevu. Ten aj napriek obšturkciám zo strany vládnej garnitúry plánuje spustiť 24. februára. 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jozef Siničák

O AUTOROVI

Hrdý Slovák pracujúci v obore manažmentu kvality a žijúci na juhu stredoslovenského kraja.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 13

Celkové hodnotenie: 26.36

Priemerná čítanosť: 2421

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V Bratislave zadržala polícia medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

    0icon

    Policajti zadržali v bratislavskej Záhorskej Bystrici medzinárodne hľadaného Radoslava C., občana Bosny a Hercegoviny. Pre drogovú a násilnú trestnú činnosť formou organizovanej skupiny bol na…

    V Bratislave došlo na priechode pre chodcov k zrážke auta a dievčaťa

    0icon

    Na priechode pre chodcov v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves došlo vo štvrtok poobede k zrážke osobného motorového vozidla a dievčaťa. Príčiny zatiaľ nie sú…

    Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

    0icon

    Trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužívania začal košický vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony.

    Vyšetrovateľ obvinil konateľa firmy, ktorá vyviezla stavebný odpad do lomu

    0icon

    Vyšetrovateľ enviropolície vzniesol obvinenie mužovi z obce Lietava v okrese Žilina a právnickej osobe, ktorej je obvinený konateľom, za spáchanie zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi.…

    Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR z klubu SNS predložili novelu zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby. Docieliť chcú zvýšenie transparentnosti financovania mimovládnych neziskových…

    SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve

    0icon

    Opozičná strana SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve v tomto roku. Žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky. Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne. Uviedli…

    Pri piatich nehodách v Trnavskom kraji sa zranili traja ľudia

    0icon

    Policajti v Trnavskom kraji zasahovali v stredu (27. 3.) pri piatich dopravných nehodách. Pri dvoch z nich sa zranili traja ľudia, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného…

    SNS vyzýva GR RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) vyzýva generálneho riaditeľa (GR) RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania. Národniari zároveň oznámili, že sa v…

    Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

    0icon

    Slovensko je na popredných priečkach v úmrtnosti na karcinóm prsníka, ktorý sa týka čoraz mladších žien. Upozornila na to štúdia Inštitútu zdravotných analýz (IZA) Ministerstva…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA