Čo vláda Igora Matoviča, pandemická komisia a tzv. odborníci odignorovali….

  1. Ignorovanie počtov nakazených v máji a júni minulého roku v Česku a Poľsku. Neprijatie efektívnych opatrení na zabránenie rozšírenia nákazy.
  2. Neprijatie efektívnych opatrení v dovolenkových mesiacoch. Nákaza sa začala šíriť hlavne po skončení dovolenkových mesiacov.
  3. Neposkytnutie informácií o spôsobe vyhodnocovania testovania následkom čoho došlo k skresľovaniu informácií o počte nakazených.
  4. Nedosledovanie ohnísk nákazy v dobe zvýšeného výskytu od augusta minulého roku a neprijatie efektívnych opatrení.
  5. Odignorovanie ohnísk nákazy šíriacej sa z rómskych osád a iných marginálnych skupín a neprijatie príslušných opatrení.
  6. Nedostatky pri organizácii plošného testovania. (smrkanie na jednom mieste pred odberom, malé rozostupy v radoch ľudí, nezabezpečenie časti kvalifikovaného personálu na odbery. Dôsledok – možné pokračovanie šírenia Covid 19.
  7. Nezabezpečenie informácií pre verejnosť ohľadne posilnenia imunity, ktorá mohla znížiť riziko nakazenia sa resp. odolnosti organizmu na zvládnutie choroby.
  8. Nezabezpečenie liekov pre občanov znižujúcich riziko nákazy a odolnosti organizmu na zvládnutie choroby. (Napr. Ivermectín, InterferonAlpha 2B, Chlorochin, Plaquenil alebo iné lieky na báze antimalarík resp. antiparazitík).
  9. Nevyužitie slovenských vedcov pre výrobu slovenských testov a vakcíny.
  10. Neskúmanie účinnosti a spoľahlivosti vakcín pre očkovanie, len slepé počúvanie nariadenia EÚ o nákupe vakcín pre potreby  EÚ bez možnosti vybrania tej najvhodnejšej vakcíny.
  11. Nesystematické prijímanie opatrení (vrátane neefektívnych), ktoré nezabezpečili správnu spoluprácu relevantných subjektov na všetkých úrovniach riadenia štátu až po výkon týchto opatrení pri potláčaní pandémie.
  12. Veľká chybovosť pri testovaní antigénovými testami, ktoré nedávajú informáciu o tom či ste nakazený, ale len o tom, či ste negatívny alebo pozitívny. Zrejmá je aj veľká falošnosť výsledkov. Dochádza tým k nesprávnemu vyhodnoteniu výsledkov a následne k prijímaniu nevhodných opatrení znamenajúcich porušovanie práv občanov a veľké ekonomické straty.
  13. Testy negativity nezaručujú, že človek nie je nakazený, môže byť aj prenášačom a opäť na vyhodnotenie tejto skutočnosti sa nevedia prijať náležité opatrenia.
  14. Antigénové testy na rozdiel od PCR testov, nezachytia ani nástup infekcie, kedy je človek najnákazlivejší. Bolo by vhodné preveriť, či sa s výsledkami testov nemanipulovalo vyhodnocovaním počtu cyklov.
  15. Podozrivé je aj objednávanie testov cez firmu, ktorá je spriaznená s premiérom Matovičom a neraz bola medializovaná. Možno sa dôvodne domnievať, že objednávanie bolo účelové bez ohľadu, že objednané testy splnia svoj účel v spoločnosti. Testy zjavne neboli v požadovanej kvalite. Bolo by vhodné sa tiež zamerať na skutočnosť, či testy boli balené v originálnom balení a či neboli použité po lehote expirácie. Tiež odporúčam urobiť chemickú analýzu testovacích tyčiniek z dôvodu či neobsahujú škodlivé chemikálie.
  16. Žiadalo by sa preveriť či testy boli robené za adekvátnych tepelných podmienok, či boli robené vyškoleným zdravotníckym personálom, s príslušnou kvalifikáciou, či testovaný dal informovaný súhlas na testovanie a či výsledky testu overil príslušný lekár.
  17. Žiadalo by sa tiež preveriť, koľko osôb umrelo  po podaní umelej pľúcnej ventilácie. Pacientom odkázaným na použitie ventilácie pri tzv. akútnej dychovej tiesni ARDS musí byť takáto liečba poskytnutá spôsobom neohrozujúcich ich život. Klasickým podaním kyslíka…
  18. Štatisticky nevieme vyhodnotiť koľko ľudí na Covid 19 zomrelo pretože zvlášť evidencia na dokázané príčiny úmrtia Covidu 19 neexistujú. Zámer?
  19. Dodnes nebola spracovaná ucelená štúdia o príčinách vzniku Covid 19, rozbor samotnej choroby vrátane širokorozsiahlych následkov, ktoré môže choroba spôsobiť, ani efektívne spôsoby liečby. Aj preto prijaté opatrenia vlády sú málo efektívne.
  20. K spolupráci neboli prizvaní praktickí odborníci a prijaté opatrenia sa prijímajú len na základe rozhodnutia vlády, pandemickej komisie resp. tzv. odborníkov poplatných vláde a jej zámerom.
  21. Jednou z najväčších chýb vlády I. Matoviča je skutočnosť, že sa zameriava hlavne na testovanie a vakcináciu ľudí. Neprikladá žiaden význam liečeniu pacientov liekmi, ktoré by mohli pozitívne ovplyvniť zdravotný stav ľudí ani prevencii a posilňovaní imunity. Ide o úmysel ?
  22. Rozpory vo vyhodnotení testov po celoplošnom testovaní medzi obcami a predstaviteľmi štátu – ministerstvom obrany. Vždy však v neprospech obcí!!!!

 

Výsledok: tisíce mŕtvych zanedbaním povinností vlády I. Matoviča…

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 375

Celkové hodnotenie: 24.1

Priemerná čítanosť: 2420

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prezidentka: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

    0icon

    Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá v piatok prijala zástupcov kultúrnej…

    Vodič skrýval marihuanu vo vrecku riflí, spolujazdec pervitín v ponožke

    0icon

    Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry zadržali dvoch mužov, ktorí u seba ukrývali drogy. Osoby boli obmedzené na osobnej slobode a boli predvedené na policajné…

    Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

    0icon

    Polícia začala v súvislosti so stredajším (17. 4.) požiarom v Stropkove trestné stíhanie. Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49…

    Šéfredaktori troch titulov News and Media Holding reagujú na kritiku konkurencie

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Plus Jeden Deň/ Foto: Pixabay)   Stupňujúce sa útoky z konkurenčných médií prinútili šéfredaktorov titulov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas…

    Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

    0icon

    Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa. Najvyššiu chorobnosť zaznamenal Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR u detí do jedného roku. Deklaruje, že…

    Taraba: Budovanie kapacít na zhodnotenie odpadu patrí k prioritám

    0icon

    Budovanie nových kapacít na recykláciu a energetické zhodnotenie odpadu je jednou z priorít súčasného vedenia ministerstva životného prostredia. "Považujeme ju za strategické projekty, ktoré budeme…

    Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v jednom z domov v obci Štítnik

    0icon

    Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie, ku ktorému došlo v jednom z domov v obci Štítnik v okrese Rožňava. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného…

    SaS podá návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru

    0icon

    Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia. Na tlačovej…

    Muž sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove

    0icon

    Päť hasičov s dvomi kusmi techniky zasahovalo vo štvrtok (18. 4.) po 22.00 h pri dopravnej nehode na ul. Arm. gen. Svobodu v Prešove. Zranil…

    Pri elektronických testoch na vodičský preukaz je neúspešnosť vyššia

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Po zavedení elektronických skúšobných testov na vodičský preukaz sa počet neúspešných skúšok zvýšil. Pohybuje sa okolo 23 percent,…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA