Kolíkovej Komisia ako politická plienka

Arogancia Matovičovej zločinnej vlády zrejme nemá hraníc, ani limitov akejkoľvek slušnosti, či pravidiel. Práve nám to predvádza ministerka na jedno použitie Kolíková. Politická zberba, ktorá sa dostala k moci preberá praktiky boľševikov z 50-tych rokov odkazovaním sa na „vôľu ľudu“, ktorá ich nezaujíma, a mečiarovcov, kde sa inšpirovali štátnym terorizmom.

Napriek výzvam na odstúpenie, ktoré sa ozývajú už aj z radov pôvodných prívržencov a voličov, Kolíková pokračuje v kamufláži smrti generála Lučanského, čo zúfalec Mikulec tak zbabral. Neodstúpi, hoci to bola ona, čo v Denníku N-ádor, 13.8.2018, jačala, že aféra s únosom Vietnamca je dôvod na odstúpenie ministra. Ale v jej prípade, 3.1.2020, vyhlasuje, že by to bola „zbabelosť“.

A tak Kolíková organizuje epochálnu frašku s Komisiou, ktorej ani presné meno nepoznáme, nieto ešte zloženie.

 

Komisia únosu demokracie

   Aj únos prezidentovho syna predsa „vyšetrovala“ komisia, do ktorej sa nanominovali jeho organizátori – Lexa a Svěchota. Novinárka Lesná celú tú aféru nazvala „únosom demokracie“. A čo sú „zmenári“ horší?

Kolíková vyprodukovala Komisiu, ktorá by pri zdravej logike mala vyšetrovať zlyhania jej podriadených a jej politickú zodpovednosť za to. Cap sa stal záhradníkom! Kolíková si sama vymyslela štatút Komisie, teda pravidlá jej zostavenia a činnosti, pričom ani po ich zverejnení nikto mimo nej netuší, aké boli kritériá výberu členov tej Komisie.

Dopátrať sa menoslovu členov je skutočná detektívna práca, ktorú za nás zvládol zatiaľ len novinár Richard Bolješik. Na čo prišiel, to Kolíkovej aroganciou vyráža dych.

Kolíková si sama do Komisie dosadila štyroch svojich podriadených, pričom práve oni by mali byť skutočne nezávislou Komisiou vyšetrovaní!

Kolíková odkiaľsi vypriadla tri expertky, pričom nikto netuší, ako prišla práve na tieto a nie iné osoby. Tak sa môžeme oprávnene domnievať, že si proste zavolala kamošky (všetky tri osoby sú ženy), s ktorými v minulých rokoch v štátnej funkcii, či mimovládke spolupracovala.

Kolíková si z prsta vycucala nečakanú nomináciu dvoch zástupcov médií, nad čím zostáva doslova rozum stáť. Žiadny priestor pre médiá vopred neohlásila. Ako upozorňuje Bolješik, netransparentne a nedemokraticky a svojvoľne vybrala ona sama, bez toho, aby dala šancu napríklad verejnoprávnej RTVS (aj keď tam sú momentálne vzorne pro-režimový, ale ani to nestačí?!). Vraj vybrala zástupcu známeho žltého plátku aktuality.sk, ktorý je známy, že bol hlavným mediálnym inštrumentom dosadenia tejto politickej čvargy k moci. Vraj o účasť v Komisii prejavili záujem. Vážne?! Ak si dobre pamätám, bol som prvý, kto o účasť na práci Komisie prejavil záujem, ako zástupca verejnosti. Na moju žiadosť s podporou jednotlivcov aj organizácií ministerka na jedno použitie ani neodpovedala. Ale ignorovala aj takých verných zmenárskych štváčov, ako SME, či týždeň, takže ani toto kritérium nesedí. Ostáva teda politická svojvôľa…

Do Komisie boli nominovaní traja poslanci koalície a traja opozície. Kto ich nominoval? No, predsa mafiánska podržtaška a multitrtko?! Počujem dobre? Ten, čo by sa mal v prvom rade hanbiť za prípravu politických procesov, ktoré aj on podporuje, s následkom násilnej smrti generála Lučanského, nominuje poslancov, čo by mali usvedčovať vládu zodpovednú za tento bezprecedentný útok na demokraciu a právny štát? A ktože sa to tam objavuje za OĽaNO, nejaký Krúpa, ktorý hneď aj vykričí, ako je zaujatý a ako túži dokázať, že sprostá politická vražda je po vzore mačiarovského samo-únosu a samo-bombového útoku, opäť raz vítanou samo-vraždou?!! A to kváka napriek tomu, že podpísal sľub mlčanlivosti. Kde sú hranice politickej drzosti tejto zberby?

V Komisii sa objavil aj „zlosyn“ Kotleba. O tom pánovi nemám najmenšie ilúzie, ale prekvapilo ma, že si nechala koalícia „zmenári k zlu“ nasadiť takúto „blchu do kožucha“. Alebo to už pod hrozbou 4-ročného väzenia nie je žiadna blcha? A sú si istí, že nebude skákať, ani vyskakovať?!

Niekto by považoval za samozrejmé, že v Komisii bude aj zástupca rodiny generála Lučanského. Vylúčené!!! Vraj by „zbytočne vynášali informácie na verejnosť a vnášali emócie do práce komisie“. Neuveriteľná „logika“ – práve sme si ukázali, ako do práce Komisie vnáša politické emócie tento Krúpa a o tom, že známa beztrestná vykrádačka vyšetrovacích spisov Tódová bude mať cez svojho kolegu v Komisii všetko na stole okamžite k voľnému zneužitiu, snáď už nikto nepochybuje. Táto „zmena k zlu“ teda nemá hraníc…

 

Načo je Komisia?

   Mne to tak vychádza, že je to ďalšia Matovičova politická plienka. Táto má zakryť ten smrad prípravy politických procesov, ktorý odhalila brutálna smrť generála Lučanského.

Veď uvážme spolu.

Prvé, čo členovia Komisie museli urobiť, je podpísať „sľub mlčanlivosti“. Počujem dobre?! V dobe kedy má verejnosť právo na informácie vnášajúce aspoň trochu logiky do protichodných a vzájomne si odporujúcich opisov prípadu zo strany Mikulca, Kolíkovej, Naďa a Žilinku, práve táto Komisia bude vzorne umlčaná?! A to v rozpore s Kolíkovej aktivizmom v nadácii „Občan a demokracia“, ktorej Výročná správa z roku 2001 konštatuje: „Najväčšia potreba poskytovania právnej pomoci sa v minulom roku ukázala v samosprávnej oblasti, kde sa riešili problémy nezákonného i neústavného výkonu samosprávnych kompetencií v rôznych častiach Slovenska. V tejto súvislosti bolo podaných aj niekoľko ústavných sťažností. Keďže od 1.januára 2001 sa stal účinným zákon o slobodnom prístupe k informáciám i mnohé z prípadov v nadácii súviseli práve s uplatňovaním tohto zákona. Právnici nadácie preto vydali viacero stanovísk na nezákonnosť a neústavnosť všeobecne záväzných nariadení miest a obcí o služobnom tajomstve, zúčastnili sa viacerých verejných diskusií k tejto téme.“ A takto nám ten istý zákon o slobodnom prístupe k informáciám Kolíková demontuje, lebo sa už nehodí.

Len čo sa v pondelok ustanovila Komisia dozvedáme sa, že sa zíde zase o týždeň. O týždeň?!! Niekto by veril, že nevynechajú ani deň, aby zistili, čo sa vlastne stalo, aby nám o tom denne cez spravodajcu Komisie referovali. Ale v to zjavne ani nemáme dúfať!

Načo tam teda sú? Nakoniec zisťujeme, že oni vlastne ani nemajú nič vyšetrovať, len sa oboznamovať s tým, čo im budú ochotní prisluhovači tohto režimu podstrčiť?! Neuveriteľné!

A perla na záver. Výsledná správa tejto Komisie podlieha hlasovaniu, kde rozhoduje väčšina deviatich hlasov. No tak si to spočítajme: štyri podržtašky Kolíkovej z jej vlastného ministerstva, traja poslanci žijúci zo „zmeny k zlu“ a tú budú obhajovať za každú cenu, tri kamarátky Kolíkovej zo zahraničia a minimálne jeden novinár žltej tlače: suma-sumárum pohodlná väčšina jedenástich hlasov. Už aj Sakovej došlo, že je tam akurát tak na zakrytie celej tej frašky.

Tak načo je dobrá táto Komisia? Ako povedal bývalý vyšetrovateľ Šátek, ktorý má predsa skúsenosti s podobnou vyšetrovacou komisiou únosu prezidentovho syna: „Kolíkovej komisiu považujem za neštandardnú, zbytočnú a jej závery za irelevantné.“

A sme doma, stará mama…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 210

Celkové hodnotenie: 23.7

Priemerná čítanosť: 2780

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák) Aktualizované 25. apríla 2024 o 20:18 h. Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené…

    Španielska vláda bude dohliadať na federáciu

    0icon

    Španielska vláda bude dohliadať na škandálmi zasiahnutú futbalovú federáciu. Týmto krokom chce docieliť, aby sa vyrovnala so súčasnou krízou. Informovala o tom agentúra AFP

    Poslanci ukončili štvrtkové rokovanie debatou o premnožených medveďoch

    0icon

    Poslanci Národnej rady SR ukončili štvrtkové rokovanie 12. schôdze debatou k návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane prírody a krajiny,…

    Prezidentka v Prešove navštívila evanjelické gymnázium i Múzeum Solivar

    0icon

    Vždy som nadšená z východu, sú tu skvelí životaschopní šikovní ľudia a veľmi rada sa sem vraciam. Počas návštevy Prešova to povedala prezidentka SR Zuzana…

    Dopingový prípad čínskych plavcov posúdi nezávislý prokurátor

    0icon

    Svetová antidopingová agentúra požiadala, aby dopingový prípad čínskych plavcov posúdil nezávislý prokurátor. Jej predstavitelia vyšlú do krajiny auditorov, aby zistili, v akom stave je momentálne…

    Jourová po stretnutí s Ficom či Šimkovičovou vyjadrila svoje obavy

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    Aj dvorec Suzanne Lenglenovej bude mať od mája zatváraciu strechu

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Aj dvorec Suzanne Lenglenovej v kapacitou 10.000 miest v dejisku tenisového grandslamu Roland Garros bude mať zatváraciu strechu. Slávnostne…

    Xaviho presvedčila zostať dôvera fanúšikov a prezidenta: "Zlepšujeme sa"

    0icon

    Xavi Hernandez sa rozhodol zostať trénerom futbalistov FC Barcelona najmä kvôli podpore fanúšikov a prezidenta katalánskeho klubu. Dôvody svojho zotrvania na lavičke uviedol na tlačovej…

    Boris Kollár vyzýva Fica a vládnu koalíciu: "Ukážte, ako sa to robí, do psej matere!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:TASR - Jakub Kotian )   Boris Kollár (Sme rodina) v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook reaguje na rast cien…

    Nemecký krídelník Herrmann po sezóne ukončí kariéru

    0icon

    Nemecký futbalista Patrick Herrmann po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Tridsaťtriročný krídelník pôsobí 16 sezón v Borussii Mönchengladbach, s 418 štartmi za bundesligový klub figuruje v…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA