THREEMA: Po ročnom tichu médií o kauze pánov z ESETu, dočkáme sa resetu?

Po roku a pol, odkedy sa DenníkN začal vŕtať v THREEME M.Kočnera, si v nej včera konečne niekto z najsledovanejších médií v krajine všimol i kauzu “ESEŤákov”. Tú však bolo možné prehliadať po celý ten dlhý čas iba s vynakladaním veľkého úsilia, lebo práve táto kauza v samotnom spise vždy svietila hneď v úvodných riadkoch… Žeby len najväčšia tma pod lampou? Žeby Murphyho zákony? Alebo koordinované zatemnenie inak bystrých investigatívnych mozgov? Moniky TÓDOVEJ (DenníkN), Adama VALČEKA (SME)… vrátane Michala KOVAČIČA (Markíza)… atď, atď… vedia oni nám občanom vysvetliť túto záhadu nekonečne dlhého mlčania? A teraz, keď už to včera začalo bublať v redakcii TV JOJ, dočkáme sa čoskoro resetu mainstreamových médií v prístupe ku kauze pánov z ESETu? Dozvieme sa celý kontext v Threeme podchytený, alebo bola včerajšia reportáž Rasťa STRIŠKA (na JOJke) iba jednou nenápadnou lastovičkou, ktorá ešte leto nerobí?

22.dec.2020 Noviny TV JOJ:
V prípade BÚRKA (o korupcii sudcov) vypovedal svedok E.Mikurčík. Ide o korupciu v právnom spore o hotel CARLTON medzi ním a dvojicou „ESEŤákov“ Rudolf HRUBÝ a Maroš GRUND. V prípade ako svedok vystupuje i dlhodobo korumpovaný sudca Vladimír SKLENKA, ktorý sa priznáva, že ho roky ovládal M.KOČNER. V hoteli mal podiely aj E.Mikurčík. Na kúpu hotela si požičal práve od týchto dvoch následne spoluvlastníkov známeho bratislavského hotela cez spoločnú firmu. Trojica sa neskôr dostala do sporov, E.Mikurčík ovládol hotel sám a mal údajne snahu vyrovnať záväzky spoločníkom po tom, ako nájde solventného zahraničného spoločníka. Nastali kolotoče súdnych sporov a ťahaníc. Do sporu sa v zákulisí priplietol i sudca V.Sklenka s kamarátom M.Kočnerom. V.Sklenka mal byť nosičom informácii, ako idú súdne spory v kauze CARLTON a zisťovať ako rozhodnú sudcovia. Aktuálne polícia preveruje kto a akým spôsobom mal vplývať na zákonných sudcov tak, aby konali v prospech jednej zo strán sporu. Výpovede V.Sklenku v tejto kauze pôsobia zmätočne a samotný E.Mikurčík tvrdí, že on bol obeťou problémov v danej kauze. Vypovedá polícii, že sám inicioval svoju snahu poskytnúť O.Č.T.K. niekoľkokrát svoju výpoveď a objasnenie konania ale márne. Pred utorkovým výsluchom pre TV JOJ uviedol, že vypovedať k veci sporu o hotel chcel cez kontaktovanie vtedajšieho špeciálneho primátora D.KOVÁČIKA, ale ten vraj všetky jeho snahy zhadzoval zo stola. Pre prípad CARLTON je dnes vo výkone väzby sudca a býv.predseda okresného súdu BA3 David LINDTNER, ktorý sa údajne mal snažiť pôsobiť na rozhodovanie v súdnom spore. E.Mikurčík sa rozsiahlo spomína v komunikácii KOČNER+SKLENKA v mobil.aplikácii THREEMA…

. . .

☝VŠETKY REDAKCIE VEĽKÝCH MÉDIÍ o tejto KAUZE v Threeme vedeli!☝
☝Totižto už…
6.feb.2020 Šéfredaktor POSTOJ.sk Fero MÚČKA sa ako prvý (a dodnes v podstate ako jediný novinár) zamyslel nad zásadnou otázkou vyplývajúcou z mobilnej aplikácie THREEMA:
👉AKÁ BOLA ÚLOHA M.Kočnera a V.Sklenku v bitke „ESEŤákov“ s E.Mikurčíkom o hotel CARLTON?👈
THREEMA totiž zachytáva množstvo vyjadrení (takmer 600správ) významného sudcu V.SKLENKU o tom, že ovplyvňoval konanie v spore o najslávnejší bratislavský hotel. Fero MÚČKA si takto pred rokom dal tú námahu, aby sa kauzu CARLTON pokúsil zanalyzovať pomocou THREEMY a spísal viacero dôležitých faktov…
Dialógy M.KOČNERA so svojimi známymi z justície sa najčastejšie týkajú jeho vlastných biznisov, ale aj biznisov iných, ktoré ho zaujímali. Príkladom je konverzáciu Sklenku s Kočnerom, kde hovoria o preberaní depozitov, čo naznačuje korupciu. Napr. v prípade sporu o istú obytnú nehnuteľnosť na Hviezdoslavovom nám. mu Kočner odkázal:
„Vybavil som Ti Vianoce na Hviezdoslavovom námestí za 40.“
Sklenka sa následne informuje, ako má ako sudca postupovať:
„A teraz ako? Žalobe vyhovieť alebo zamietnuť?!“
A keď dostal od Kočnera info, v prospech koho treba rozhodnúť, hovorí len:
„OK.“
„Kedy si vezmeš Hviezdoslava? Zajtra, o. k.?“ informoval sa Kočner koncom nov.2017. Sudca súhlasil.
WHISKY+BONUS k tomu
Podobný náznak toho, že Sklenka prijal úplatok, vyplýva aj z inej konverzácie. V okt.2017 Sklenka hovorí Kočnerovi o „poďakovaní“, ktoré dostal. Zdá sa, že sa mu máli:
„A prosím nabudúce mi vysvetlíš, kúpu akcií – Konkurz = Hrubého, sme na to zabudli. Lebo ak toto je poďakovanie, tak tu ich necháme popásť, potrápiť aj s RELEVANS a potom F.H. bude štedrejší. A dostane na pi*u aj RELEVANS,“ sťažuje sa SKLENKA.
[Pozn:RELEVANS bola v tomto spore advokát.kancelária zastupujúca Hrubého]
Ďalej vyplynie, že sa sťažuje na to, že dostal 2 fľaše whisky.
O týždeň neskôr sa Kočner vyzvedá:
„Dobré ránko, tie 2 flaše whiskey, to bolo všetko?“
„Dobré ránko, predstav si, že nie. Veľmi si ma vážia a cenia,“ odpovedá Sklenka.
Z kontextu je zrejmé, že whisky a nejaký ďalší bonus súviseli s prípadom hotela CARLTON. Kočner totiž píše: „K Mikurčíkovi (2.strana sporu, pozn. red.) mám nové info. Na konci dňa to vyhrá, tomu ver. A Ty spomaľ svoju aktivitu, za tie dve whisky si toho už urobil dosť. Zoro sa postavil na stranu ESEŤákov, tak nech ťa vyplatia.“
Práve slová „Mikurčík“ a „ESEŤáci“ napovedajú, že celý čas je reč o známom prípade hotela CARLTON, jednej z najdrahších nehnuteľností na Slovensku.
SPOR „ESEŤáci“ vs. E.Mikurčík
V r.2017 médiá informovali o spore spoločníkov hotela CARLTON. Jednu stranu sporu nazvali „ESEŤáci“, pretože ide o 2 partnerov softvérovej firmy ESET. So samotnou firmou prípad nemal nič spoločné, išlo o obchodnú záležitosť iba dvoch zo 6 spolumajiteľov ESETu. „ESEŤákmi“ ich však nenazývali len médiá, ale aj podpredseda okr.súdu BA1 jeden či štát.tajomníčka M.JANKOVSKÁ aj samotný M.Kočner. Druhú stranu sporu tvoril realitný obchodník E.Mikurčík a jeho manželka Zuzana Kalmanová. V r.2016 E.Mikurčík a ESEŤáci získali hotel CARLTON od Američana Erica Assimakopoulosa. Obchod vymyslel realitný obchodník E.Mikurčík, ktorý viedol vyjednávania za skupinu. Súťaž mala niekoľko kôl, Američan sa nakoniec rozhodol pre Mikurčíkovu ponuku, hoci nebola najvyššia. Zdroje zabezpečili Maroš GRUND a Rudolf HRUBÝ, spolumajitelia ESETu, a to hlavne vo forme pôžičky a vybavením dofinancovania od VÚB. Celkovo v sume 59mil.€.
M.GRUND bol dávnejší známy E.Mikurčíka, dodnes majú spoločnú inú firmu. Cez M.Grunda prišiel do projektu aj Rudolf HRUBÝ. Technicky sa vstup udial tak, že HRUBÝ+GRUND kúpili podiely v jednej staršej Mikurčíkovej firme ADS Property. Tá potom vlastnila firmu CARLTON Property, ktorá vlastnila hotel CARLTON. No približne o rok nato nastali nezhody, ktoré sa postupne zmenili na kolotoč desiatok obchodných aj trestnoprávnych sporov. Nastala vojna o CARLTON. Na počiatku sváru bol spor o kompetencie vo firmách, najmä obsadenie konateľských postov. Mikurčík si tento spor interpretoval ako snahu dostať ho z projektu. Preto sa svojvoľne rozhodol vypovedať dohodu o vstupe HRUBÉHO+GRUNDA do ADS Property firmy, ktorá finálne kontrolovala Carlton. Zámienkou bolo, že ESEŤáci mu nezaplatili kúpnu sumu 2000€. No pri sume 59 miliónov eur, ktorú ako pôžičku do firmy priniesli, evidentne išlo len o „formálny“ nedostatok. Pričom podľa ich tvrdenia E.Mikurčík predtým sám odmietol túto symbolickú sumu prijať a považoval vec za vybavenú. V tomto stave, po vypovedaní zmluvy, sa E.Mikurčík ako jediný majiteľ CARLTONU rozhodol previesť majetok ďalej na seba. S tým, že, ako tvrdí, uznal všetky záväzky voči niekdajším partnerom a vyrovnať ich chcel vstupom zahraničného investičného fondu do projektu. O legitimite tohto postupu, teda vypovedaní zmluve partnerom M.G.+R.H., doteraz súdy nerozhodli. No takto sa spustil kolotoč ďalších úkonov a desiatok sporov.
A tu sa príbeh začína dotýkať aj Kočnera a najmä sudcu SKLENKU.
Ten síce žiadnu vec v reťazci sporov ako sudca nerozhodoval ani nepojednával, no je zrejmé, že vec ho zaujímala a „riešil“ ju. SKLENKA v konverzácii pôsobí, akoby mal vybavovať veci na súde v prospech jednej strany. Zároveň Kočnera informuje, že nie je sám, kto takto koná a že na jeho súde, ako aj na krajskom súde v Bratislave pracujú v prospech jednej strany aj ďalší sudcovia.
Po dôkladnejšom porovnaní konverzácie s vývojom udalostí v kauze CARLTON je zrejmé, že relatívne veľká časť debaty medzi Sklenkom, Kočnerom a Jankovskou sa týka práve tohto prípadu — Ide o viac ako 500 správ vymenených cez Threemu… Komunikácia v Threeme je pritom zaznamenávaná až od sep.2017, teda v čase, keď spor o CARLTON bežal už rok. Z ich konverzácie je zrejmé, že sa o veci bavia už dlhšie pred týmto dátumom, teda správ bolo viac…
Závažnosť Sklenkových slov o ovplyvňovaní sudcov v prípade CARLTON zvyšuje aj to, že on nebol jediný z justície, kto Kočnera informoval o vplyve na sudcov. Ďalším zdrojom informácií bola vtedajšia štát.tajomníčka na Minist.Spravodlivosti M.JANKOVSKÁ… Keď sa jej M.Kočner pýtal na to, kto “ovláda” senát rozhodujúci vo veci CARLTON, Jankovská mu obratom napíše:
„Pokial viem tak POMSTITEL mal vplyv. Moja posledná info bola, že E požiadali POMSTITELA o pomoc.“
[Pozn.: Pomstiteľ je prezývka pre osobu, ktorú inde označujú piktogramom mimozemšťana alebo ako „Zoro“, preto prebratá filmová prezývka Zoro – pomstiteľ]
Vyššie sme citovali Kočnerovu správu, kde hovorí Sklenkovi, že Zoro sa postavil na stranu „ESEŤákov“…
[pokrač.článku]

… No a po 10 mesiacoch mediálneho ticha publikoval pokračovanie tohoto príbehu opäť len jeden z najmenších spravodajských portálov v krajine…

15.dec.2020 POSTOJ.sk:
Spolumajiteľ ESETu Rudolf HRUBÝ sa stal majiteľom pretekár.okruhu SlovakiaRING, ktorý patril ZOROSLAVOVI Kollárovi. A to v čase, keď ho NAKA zadržala v rámci akcie VÍCHRICA a obvinila ho zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu, pričom ide aj o machinácie okolo SlovakiaRING (ZoroslavK. bol v skutočnosti v advokátskych kruhoch považovaný za najvplyvnejšieho tzv.“vybavovača“ rozsudkov).
R.Hrubému redakcia Postoj.sk poslal otázky, kedy presne došlo k zmene vlastníka tejto spoločnosti a ak náhodou nebol v priamom obchodnom vzťahu so ZOROSLAVOM Kollárom, akým spôsobom teda došlo k zmene vlastníctva. Rudolf Hrubý na otázky nijako nereagoval. Napriek tomu, že už je oficiálne potvrdené, že „popri dlhodobých konateľoch L.Csókovi a P.Čulíkovi je dnes už oficiálnym spolumajiteľom okruhu aj jeden z najbohatších Slovákov Rudolf Hrubý“. Fakt, že Rudolf Hrubý sa k okolnostiam svojho vstupu do SlovakiaRING odmieta vyjadriť, len posilňuje podozrenie, že má čo tajiť. A spolieha sa na to, že rovnako ako pri kauze hotela CARLTON médiá opäť prehliadnu, čo sa skrýva pod lesklým povrchom.
Oficiálna stopa ZOROSLAVA Kollára v SlovakiaRING, kde figuroval v Dozornej rade aj spolu s NORBERTOM Bödörom, sa končí v lete 2017…
[pokrač.článku]

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Mária Benová

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 24

Celkové hodnotenie: 0.73

Priemerná čítanosť: 5545

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili, čaká sa na verdikt ÚS

    0icon

    Banská Bystrica 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Lukáš Mužla) Aktualizované 26. apríla 2024 o 12:22 Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa v…

    Radiačná situácia bola aj v uplynulých dňoch stabilná

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Michal Svítok)   Radiačná situácia na Slovensku bola aj v období od 19. do 25. apríla stabilná. Ani v…

    Švédske kluby vypočuli želanie fanúšikov a odmietli zavedenie VAR

    0icon

    Štokholm 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Švédsko je prvou európskou krajinou, ktorá odmietla využívanie videozáznamov vo futbale. Kluby z dvoch najvyšších súťaži hlasovali vo…

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Dnes bude slnečno. Teploty 12 až 17 stupňov Celzia.

    Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies

    0icon

    Bratislava 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Slovenská pošta)   Slovenská pošta vydáva známku EUROPA 2024: Fauna a flóra tatranských plies s nominálnou hodnotu 2,10 eura.…

    Ministerstvo spravodlivosti chce, aby sudca vždy vypočul dieťa pred umiestnením do reedukačného centra

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR chce nariadiť povinnosť sudcu vždy vypočuť maloleté dieťa pred umiestnením do reedukačného…

    Danko zametá Dúbravku. Dostal aj pokutu a nebude šoférovať

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ Foto:Screenshot Telegram) Aktualizované 26. apríla 2024 10:30 Podpredseda parlamentu a líder strany SNS Andrej Danko sa dnes dal na jarné…

    Bielorusko sa pripravilo na odrazenie vpádu

    0icon

    Minsk 26. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:Twitter)   Radikálna bieloruská opozícia sa pripravuje na obsadenie Kobrinského okresu, aby následne požadovala vstup vojsk NATO na územie republiky. Uviedol…

    MIRRI už vďaka grantom pomohlo až 19 kultúrnym pamiatkam

    0icon

    Červený Kláštor 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   V priestoroch zrekonštruovaného kláštora kurtizánov v obci Červený Kláštor dnes prebehla záverečná konferencia programu Kultúra v rámci…

    Na predsedu Súdnej rady SR navrhlo šesť sudcovských zástupcov sudkyňu Marcelu Kosovú

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Za kandidáta na predsedu Súdnej rady SR navrhlo šesť sudcovských zástupcov sudkyňu Marcelu Kosovú. Navrhli tiež, aby sa…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA