Grilujeme Covidových odborníkov…

Dnes budeme grilovať…:  Doc. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD., riaditeľ neziskovej organizácie EUROMEDPRO, n. o.

Podľa štatútu si uvádza nasledovnú činnosť:

Druh všeobecne prospešných služieb

  1. a) poskytovanie zdravotnej starostlivosti,
  2. b) poskytovanie sociálnej pomoci a humanitárna starostlivosť,
  3. c) tvorba, rozvoj, ochrana, obnova a prezentácia duchovných a kultúrnych hodnôt,
  4. d) ochrana ľudských práv a základných slobôd,
  5. e) vzdelávanie, výchova a rozvoj telesnej kultúry,
  6. f) výskum, vývoj, vedecko-technické služby a informačné služby,
  7. g) tvorba a ochrana životného prostredia a ochrana zdravia obyvateľstva,
  8. h) služby na podporu regionálneho rozvoja a zamestnanosti, organizácia neposkytuje služby na podporu regionálneho rozvoja a zamestnanosti, na ktoré je právnymi predpismi stanovené splnenie osobitných podmienok,
  9. i) zabezpečovanie bývania, správy, údržby a obnovy bytového fondu.

Všeobecne prospešné služby sa budú realizovať aj prostredníctvom projektov, na ktoré budú čerpané peňažné prostriedky z fondov EÚ.

Medzi sponzorov patria globálne zdravotnícko-vakcinačné firmy megafirmy so zastúpením na Slovensku:  ROCHE, Pfizer, GlaxoSmithKline, CSC Pharmaceuticals.

Pravdou je, že stránka pána profesora Jarčušku (https://euromedpro.estranky.cz/) je dosť bezobsažná, nechcem napísať, že podozrivá, pretože neobsahuje žiadne relevantné konkrétne aktivity tejto údajnej neziskovky. Uvádza sponzorov, štatút, štatutárne orgány, kontakty, obľúbené odkazy a to je všetko.

Má však uvádzané bankové údaje, čo je dôležité pre sponzorov. Pracuje ako konzultant ministerstva zdravotníctva pre nákup vakcín, je v poradnom tíme premiéra Matoviča, ktorému zrejme nevadí Jarčuškovo sponzorské prepojenie na fy. Pfizer, ktorá sa chystá do našich občanov pichať ich podozrivé vakcíny, za ktoré v prípade prejavenia sa vedľajších účinkov nechce znášať zodpovednosť ani prípadné finančné odškodnenia za poškodenie zdravia. Minister Krajčí sa vyjadril, že zodpovednosť preberie štát. Tak toto už smrdí obrovským zneužívaním funkcie verejného činiteľa, zvýhodňovaním firmy Pfizer, konfliktom záujmov, možnou korupciou, lobingom a podozrením na spáchanie súvisiacich trestných činov. Jarčuška je natoľko drzý, že chce, aby sa očkovanie nariadilo všetkým ľuďom. Súhlasí tiež so sankcionovaním ľudí v prípade ich neochoty sa zaočkovať. Vakcináciu má v popise práce. 

Pozrime sa na kauzy firmy Pfizer:

Prípad Bextra

Firma Pfizer zaplatila pokutu 1,62 miliardy eur za ilegálnu propagáciu svojej produkcie. Pfizer musel stiahnuť medikament z trhu v dôsledku pochybnosti o jeho bezpečnosti ešte v roku 2005. Vtedy zaplatil za trestný čin pokutu 1,3 miliardy USD. Koncern v januári 2009 informoval, že si koncom roka odložil na nešpecifikované platby 2,3 miliardy USD. Suma súvisela s vyšetrovaním nejasností okolo Bextry a iných liekov koncernu. Pokuta pre Pfizer je taká vysoká aj preto, že rovnakej nedovolenej praktiky sa dopustil aj v roku 2004. Bol preto posudzovaný ako recidivista.

Prípad Epanutin

Britský protimonopolný úrad uložil v roku 2016 americkej farmaceutickej spoločnosti Pfizer a distribučnej firme Flynn Pharma rekordnú pokutu 89,4 mil. britských libier (GBP) pre zvýšenie ceny lieku na epilepsiu o 2 600 percent.

Prípad Trovan

Pfizer bol obvinený, že testovaním experimentálneho lieku (pozn. pozor aj vakcína proti Covidu 19 má experimentálny charakter) proti meningitíde v Nigérii, v roku 1996, spôsobil smrť 11 detí a ťažké zdravotné poškodenie niekoľkých desiatok ďalších ľudí. V roku 2011 Pfizer pristúpil na mimosúdne vyrovnanie, každej z poškodených rodín vyplatil 175 tisíc dolárov a sponzoroval zdravotnícke projekty v Nigérii sumou 35 miliónov dolárov. Trovan je prísne zakázaný liek pre vysoké riziko poškodenia pečene.

Prípad Neurontin

Pfizer pristúpil v roku 2014 na pokutu 325 miliónov dolárov za predaj lieku proti epilepsii Neurontin na neschválené použitie. Bola to pritom už druhá pokuta za tento liek. V roku 2004 Pfizer zaplatil za Neurotonin a jeho predaj na neschválené účely 430 miliónov dolárov.

Prípad Prempro

V roku 2012 Pfizer oznámil, že zaplatil 896 miliónov dolárov, aby vyriešil zhruba 6000 prípadov žalôb, ktoré firmu vinili z toho, že liek na menopauzu Prempro, spôsobuje rakovinu prsníka.

Prípad Chantix

V rokoch 2009-2012 bol Pfizer žalovaný veľkou skupinou ľudí, ktorí trpeli rôznymi psychickými ťažkosťami, vrátane pokusov o samovraždu. Mali to byť vedľajšie účinky lieku proti fajčeniu, Chantix. V roku 2013 Pfizer oznámil, že jeho právnici dosiahli dohodu v 80 percentách prípadov a pokuta, či odškodnenie bude vo výške 273 miliónov dolárov.

Prípad Protonix

55 miliónov dolárov dostal Pfizer povinnosť zaplatiť ako odškodnenie za predaj Protonixu, lieku na podporu srdca. Pfizer ho mal predávať na nepovolené použitie a neinformovať dostatočne o vedľajších účinkoch.

Ďalšie prípady:

Prípad Seroquel

AstraZeneca sa stala terčom tvrdej kritiky za škandál s antipsychotikom Seroquel a Seroquel XR. Žalobcovia tvrdili, že spoločnosť uprednostnila svoj profit pred pacientom a jeho bezpečnosťou. Okrem toho zaplatila 350 miliónov dolárov ako odškodné v 23 tisíc prípadoch, v ktorých mal Seroquel spôsobiť diabetes. S tým bolo spojených niekoľko škandálov ohľadom sfalšovaných dát a nedostatočných klinických testov.

Prípad Crestor, Onglyzam, Kombiglyze, Farxiga

V týchto prípadoch čelí AstraZeneca obvineniam, že tieto lieky majú viaceré vedľajšie účinky, o ktorých spoločnosť neinformovala. Súdne spory nie sú ešte ukončené.

Pri tak obrovských príjmoch sa na prípadnú pokutu vždy peniaze nájdu. Pre farmaceutickú chobotnicu je predovšetkým prvoradý biznis a hazard so zdravím človeka.

Na väčšinu vírusových infekcií nejestvujú vakcíny práve preto, že potenciálni kandidáti neprešli prvými kolami klinických testov a nepreukázali dostatočnú efektivitu a bezpečnosť. Väčšina vakcín má vedľajšie účinky a ich odladenie preto trvá roky. Z tých dôvodov tak nejestvuje doposiaľ žiadna vakcína na koronovírusové ochorenia ako MERS a SARS. Teraz sa to zvládlo za necelý rok. Tlak je obrovský. Dopyt je obrovský, zisk bude tiež obrovský. Pri tak obrovskom zisku je aj pokušenie byť prvý a uchmatnúť čo najväčší kus koláča obrovské. Vlády spúšťajú intenzívnu kampaň, očkovanie raz plánujú ako povinné, raz ako dobrovoľné, raz plánujú sankcie pre tých, ktorí sa očkovať nedajú a tak ďalej. Ide o spiknutie proti ľudom a hazard s ich zdravím globálneho rozmeru.

Na záver treba uviesť, že Jarčuška už v auguste zavrhol ruskú vakcínu Sputnik V. Nie však pre jej nekvalitu, ale pre de facto odmietnutie registrácie tejto vakcíny Európskou komisiou, ktorej šéfuje predsedníčka EK Uršula von Leyenová, ktorá je Nemka, bývalá imunologička a direktívna zástankyňa očkovania Európanov americko – nemeckou firmou Pfizer – BionTech, ktorá už túto vakcínu z USA objednala. Môžeme si tak vyvodiť dokonalý záver o globálnom sprisahaní megafarmaceutických spoločností voči ľudstvu. Bude zaujímavé sledovať ako sa budú štáty EÚ názorovo rozdeľovať lebo táto skutočnosť vôbec nie je utajovaná, ale naopak ešte verejne popularizovaná. Maďarsko a Poľsko boli prvé krajiny, ktoré vypovedali poslušnosť EÚ, zatiaľ čo Slovensko so svojou bábkovou vládou bude hrať úlohu poslušného vazala, napriek odporu širokého spektra spoločnosti. Dokedy?

Hlavný rozpor medzi občanmi a vládou spočíva v tom, že občania sa nechcú dať zaočkovať podozrivou vakcínou fy. Pfizer-BionTech pretože táto vakcína nie je bezpečná. Určite by uprednostnili bezpečnú vakcínu Sputnik V. Vláda sa snaží nanútiť ľuďom práve túto pre zdravie nebezpečnú vakcínu fy. Pfizer-BionTech   a preto je podozrivá zo spáchania trestného činu vlastizrady na vlastných občanoch podľa paragrafu 311 trestného zákona, úkladov proti republike podľa paragrafu 312 trestného zákona, zneužívania právomocí verejného činiteľa podľa paragrafu 326 trestného zákona, násilia proti skupine obyvateľov podľa paragrafu 359 trestného zákona a nebezpečného vyhrážania podľa paragrafu 360 trestného zákona.

https://www.christianitas.sk/opatrnost-nikdy-neskodi-najvacsie-kauzy-pfizeru-a-dalsich-farmaceutickych-spolocnosti/

https://www.hlavnespravy.sk/matovicov-infektolog-jarcuska-je-uvadzany-ako-riaditel-mimovladky-ktoru-sponzoruje-vyrobca-vakcin-pfizer-preto-hovori-o-ockovani-pod-hrozbou-straty-zamestnania/2352280

https://enrsi.rtvs.sk/articles/coronavirus/231613/slovakia-not-interested-in-russian-covid-19-vaccine-for-the-moment

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 367

Celkové hodnotenie: 24.02

Priemerná čítanosť: 2433

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Ondrej Halgaš: Ako bola dizajnovaná mRNA vakcína? Našli sa aj zvyšky DNA a úlomky skla?

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Odznova/Foto:Screenshot)   „Čo je to modifikovaná mRNA? Ako prebiehalo klinické testovanie? Ako sa vakcína podávala? Na toto všetko sa dá pýtať.“…

    Schuster: Slovensko si vstup do NATO muselo zaslúžiť

    0icon

    Košice 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Milan Kapusta)   Slovensko si vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) muselo zaslúžiť a napraviť si meno. Pri príležitosti 20.…

    Oprava diaľničného mosta pri Trnave sa začne po Veľkej noci

    0icon

    Trnava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Komplexná oprava mosta v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 pri Trnave sa začne v sobotu 6.…

    Dôkaz, ako opoziční "odborníci" škodia Slovensku

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Pavel Neubauer)   Minister financií SR Ladislav Kamenický zo Smeru-SSD upozorňuje na dôsledky neustáleho a účelového očierňovania vlády opozičnými…

    Ministerstvo vnútra zriadilo voličom infolinku pre druhé kolo prezidentských volieb

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)   Ministerstvo vnútra (MV) SR zriadilo pre druhé kolo prezidentských volieb infolinku, na ktorej voličom poskytnú informácie súvisiace s…

    Ivana Korčoka nespravodlivo napádajú! Ako to zastaviť?

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR - Dano Veselský)   Bývalý minister školstva Juraj Draxler sa na sociálnej sieti vyjadril k napádaniu, ohováraniu a štvavej kampani…

    Matica slovenská si uctila pamiatku Jozefa Kronera kultúrnym podujatím a otvorila tretiu výstavu galérie Matice

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:Facebook/Matica slovenská/Dr. Ladislav Skrak a Mgr. Ján Kšiňan)   Dňa 25. marca 2024 sa konala zatiaľ jedna z najväčších akcií Domu…

    Otvorený list Korčokovi. Takto sa k nej zachoval, keď bol ministrom zahraničia

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Advokátka a bývalá politička JUDr. Zuzana Kondrlíková Plháková sa pred prezidentskými voľbami rozhodla podeliť s verejnosťou o svoju…

    Na Slovensku vlani zomrelo vyše 54.000 ľudí, úmrtnosť klesla

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Na Slovensku vlani zomrelo 54.133 ľudí. Úmrtnosť medziročne klesla o 9,1 percenta. Hodnoty sa priblížili číslam z obdobia pred…

    Nie je čas na váhanie. Uvidíme, či sme sa poučili

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Malosť a hašterivosť v pronárodnom tábore politikov a ich voličov, mala za následok nielen zbytočné rozptýlenie voličských hlasov, ale aj fatálny…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA