Overtonovo okno, vedomá forma manipulácie ľudstva zneužívaná DEEP STATE

Joseph  P. Overton – rozvinul myšlienku ako môžu elity a ich sluhovia politici  dosiahnuť nedosiahnuteľné, pohodlne manipulovať ľuďmi a ako ich pripraviť v priebehu uplatňovania svojej moci na prijatie dovtedy neprijateľných cieľov. Overtonovo okno je vlastne technológia ovplyvňovania myšlienkových procesov ľudí v masovom meradle. Nebola však používaná  z dôvodu, aby ľudstvo napredovalo, ale preto, aby si politici uplatňovali svoju politickú moc nad občanmi podľa svojich, mnohokrát utajených, politických plánov. (viď graf: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Overton_Window_diagram-CS.svg)

(Pozn. Chcel som pôvodne pripojiť rovno obrázok grafu k textu. Keďže sa to technicky nedá, dal som odkaz na graf, ktorý je nevyhnutné si pozrieť pre pochopenie celého procesu.)

Princíp fungovania Overtonovho okna si môžeme vysvetliť na uvedenom obrázku alebo škále medzi mierou slobody. Mimo Overtonovho okna sú možnosti „nemysliteľné“ čiže neakceptovateľné spoločnosťou za žiadnu cenu a „radikálne“ t.j. čiastočne –menšinovo – akceptovateľné. Úlohou politikov je to, aby dokázali verejnou manipuláciou ovplyvniť ľudí tak, aby sa ich nelegálna činnosť a riadenie štátu v rozpore so záujmami štátu presunula z možnosti „nemysliteľné“ a „radikálne“ medzi ostatné možnosti uvedenej škály t.j. , aby ich verejnosť prijala. Tendencie politikov riadených tzv. DEEP STATE v Overtonovom okne temer nikdy nejdú smerom k vyššej miere slobody, ale k jej obmedzovaniu.

Overton bol toho názoru, že ak politik chce uspieť so svojim návrhom, ktorý by bol pre spoločnosť neakceptovateľný, má o ňom hovoriť, podporiť ho aj vymyslenými alebo napoly vymyslenými tzv. výskumami, tzv. dôkazmi a pod. Musí dať len pozor, aby pri tom hovoril všeobecné frázy a bol dostatočne vyškolený v komunikačných schopnostiach.

To, že sa politikovi na prvý krát nepodarí presadiť svoj návrh sa očakáva. Dôležité je pri prvom kroku zasiať semeno svojej informácie, ktoré potom rozvíja ďalej. Postupne častým mentorovaním danej problematiky sa tento návrh dostane v Overtonovej škále do akceptovateľného okna.

Overtonova technológia zmien spoločenských postojov k otázkam, ktoré boli niekedy pre spoločnosť zásadné je žiaľ úspešná preto, lebo kapitalistická spoločnosť naučila ľudí konzumnému spôsobu života a konzumnému prijímaniu diktatúry Deep State, čiže masovej poslušnosti 98% ľudskej populácie dvom percentám tejto chobotnice.

Príklad:

Postupne sme svedkami, že sa legalizuje homosexualita, ich údajné právo na uzatváranie manželstiev, adopciu detí, genderizmus a pod. Pred 20 rokmi by to bolo ešte neakceptovateľné.  Už dlhšiu dobu predstavitelia politiky manipulujú s vami a snažia sa vám vnútiť  názor, že je to prirodzené. Nie je. Klamú vás. Kto sa pýtal odborníkov, psychiatrov, psychológov na ich názor? Nikto. To, že časť populácie je homosexuálne orientovaná je fakt. Nikto však neskúmal či je to ich vrodená orientácia, ktorá ma korene v ich genetickom vývoji alebo je to len prejav protestu proti spoločnosti, alebo len preto, že je to moderné, alebo preto, že sa sklamali v láske a riešia svoju sexualitu náhradným spôsobom a pod. Napriek tomu si chcú presadiť v spoločnosti viac práv ako im prináleží. Homosexuálne manželstvá alebo genderizmus alebo pokusy o adopciu detí homosexuálnymi pármi sú pre zdravú spoločnosť vyložene škodlivé. Dnes neustálym masírovaním mozgov občanov, chorými mozgami politikov sa pomaly spoločnosť s týmto začína zmierovať. Veľká chyba!!! Overtonovo okno však funguje…

Nedávno sme v správach počuli, že dokonca pápež obhajoval homosexualitu ako niečo čo je normálne. Nerobil tak preto, že by o problematike niečo vedel. Robil to preto, lebo katolícki kňazi majú dlhodobo problém z vlastnou homosexualitou s mladistvými chlapcami ako náhradou za nemožnosť viesť usporiadaný rodinný a sexuálny život v plnohodnotnom manželstve tak, ako to robia evanjelickí kňazi. Pápež jednoducho ospravedlňuje kňazov – vyvrheľov, ktorí by mali okamžite po takomto čine, vyzliecť sutanu a byť súdení za tieto zločiny.

Ale opäť aj tu dochádza k tzv. Overtonovmu oknu, čiže k situácii, kedy sa spoločnosť začne stotožňovať s touto situáciou pretože pápežove vyhlásenia sú zbraňou hromadného ničenia ľudských duší a ich čistoty v rámci planéty. A čo bude ďalej?  Začnú nám politici vtĺkať do hláv, že normálna je aj pedofília alebo incest? Oni sú toho schopní lebo ak zavalia ľudí problémami, chaosom, vojnami, drogami, nezamestnanosťou tak sa im ľahšie vládne. Amorálnosť takýchto politikov treba včas odhaliť a poslať ich razantne na smetisko dejín.

Na Slovensku sa hocijakej vláde vládne dobre len preto, že množstvo občanov je voči danej situácii ľahostajných, ďalšia časť nemá o politiku záujem pretože mnohí ľudia majú existenčné problémy a pod. Málokto si uvedomuje, že miera slobody, závisí od miery kontroly verejnosti nad činmi politikov.  Ale veci zachádzajú priďaleko. Ohrozujú už zvrchovanosť, suverenitu a integritu Slovenska.

Je čas v rámci celého sveta povedať nie takýmto praktikám DEEP STATE, ktorého chápadlá siahajú od USA naprieč celým svetom. Situácia je vážna, lebo ak k tomu pripočítame ohrozovanie Ruska agresívnym zločineckým paktom NATO s cieľom jeho rozloženia, zmocnenia sa jeho nerastného bohatstva a podrobenia si ho, tak ľudstvo smeruje k tretej svetovej vojne. História nás učí, že hospodárska, spoločenská a morálna kríza bola vždy spúšťačom svetových vojen.

To, čo sa dnes deje v súvislosti s masovou propagandou ohľadne Covidu 19 nie je nič iné, len používanie tejto zlovestnej metódy na ľuďoch a má globálny charakter. Jednoducho vás označia ako dobytok a budú o vás vedieť všetko. Vašu DNA, genetické informácie… jednoducho všetko, čo do čipu naprogramujú.

Testovanie ľudí však nie je primárny cieľ. Testovanie je len prechodná etapa k cieľu celosvetového očkovania ľudí a následného čipovania.  A čo bude nasledovať? Nepokoje, vojny globálneho charakteru? Následné ustanovenie svetovej vlády a podriadenie sa sveta chobotnici DEEP STATE?  Zatiaľ nevieme, len to tušíme…V každom prípade nie je cieľom DEEP STATE, aby na svete vládli demokratické princípy, ale diktatúra najhrubšieho zrna ochraňovaná celosvetovo silovými zložkami polície a vojska.

DEEP STATE je pomenovanie pre ľudí, ktorí sa verejne v politike neangažujú, ale ju ovplyvňujú z pozadia pre svoj prospech. Patria medzi najväčších boháčov a vplyvné osoby. Napr. ropné a iné energetické kartely, vojenský, farmaceutický priemysel, mediálny priemysel (pretože cez médiá sa manipulujú masy) a pod.

Väčšina je v USA a jeho policajných štátoch vo svete čiže Veľká Británia, Izrael, Nemecko…Ďalej sa títo ľudia angažujú v rôznych utajených alebo poloutajených kluboch. Napr. Bilderbergský klub, slobodomurári a pod. Potom sú tu tajné služby Západu na čele so CIA a ich nelegálne odvetvia polovojenského a vojenského charakteru, pomocou ktorých riadia po svete farebné revolúcie. Používajú na to čierne peniaze z predaja drog. Hlavným partnerom predaja drog pre CIA sú kolumbijské kartely. Vytvárajú si rôzne nadácie v krajinách cez ktoré ovplyvňujú politiku v rozpore s ich legálnou činnosťou.

Treba nahlas povedať, že hlavnú úlohu medzi menami DEEP STATE zohrávajú občania židovského pôvodu. Zopár mien čo pracujú alebo pracovali pre DEEP STATE: prezidenti Johnson, Reagan, Clinton, klan Bushovcov, Biden, Stoltenberg, Allbrightová, Riceová, Kissinger, Zbigniewski, klan Rockefellerovcov atď.

Metóda Overtonovho okna sa na Západe používa asi 30 rokov a na Slovensko dorazila v podaní politiky Igora Matoviča a jeho vlády. Zamyslite sa aká bola jeho rétorika od prevzatia moci ku  Covidu 19. Od začiatku hrozil blackoutom alebo lockdownom, špinil na predchádzajúcu vládu bez dôkazov a snažil sa v spoločnosti vyvolať dojem, že iba jeho opatrenia sú správne. Neváhal svoje rozhodnutia a kroky skrývať za tzv. konzílium odborníkov, ktoré dnes verejnosť právom spochybňuje na základe prijatých neodborných opatrení. Náhoda alebo účel?

Matovičov cieľ nebol len testovať ľudí proti Covidu 19, ale aj testovať ich poslušnosť a hranicu odolnosti voči jeho nezmyselným rozhodnutiam. Jednoducho uplatňoval s pomocou vlády svoju moc cez tzv. Overtonovo okno, čiže manipuloval vedome s ľuďmi a hazardoval s ich zdravím. A stále v tom pokračuje…Svojou pozíciou si je istý lebo občanov provokuje počas demonštrácií, na ktorých občania vyjadrili nespokojnosť s činmi jeho vlády a s ním samotným. Matovič sa domnieva, že ak má za sebou silové zložky riadenia štátu, že jeho mandát sa nemôže skončiť skôr ako po klasickom uplynutí doby. Neuvedomuje si však jednu vec. Bežní vojaci a policajti, ktorí sú apolitickí nebudú plniť príkazy nejakého  militantného vedenia rezortov, ktoré sú v príkrom rozpore so záujmami štátu. A nepôjdu v hraničných situáciách  proti vlastným občanom. Takto Overtonovo okno nefunguje. Na Slovensku určite nie…

Zlovestnosť Overtonovej teórie spočíva v tom, ako presadiť neakceptovateľné ciele do akceptovateľných nenápadným dlhodobým podsúvaním informácií obyvateľstvu tak, aby sa časom s nimi stotožnili a aby tieto ciele boli postupne uzákonené. Na akceptácii mnohých zásadných cieľov sa pracuje niekedy aj 10-20 rokov.

Vždy je to v závislosti od miery odporu obyvateľstva a sily, ktorá mediálne pôsobí na obyvateľstvo. Ak je obyvateľstvo ľahostajné, príliš dôveryhodné voči politikom tak aj táto doba sa skracuje.  A po uzákonení týchto cieľov je už neskoro veci meniť. Zmeniť by to mohla len nová vlna ozajstnej revolúcie a totálneho odporu občanov, ak si uvedomia, že sú vmanipulovaní do bezvýchodiskovej situácie poddanstva politickej svorky.

Overton hovorí o jednotlivých fázach ako sa dá presadiť neakceptovateľný cieľ.

Uvedieme si ďalší príklad:

Dajme tomu, že cieľ je celosvetovo presadiť očkovanie s následným očipovaním obyvateľstva  tak, aby mali všetky základné informácie o osobe: genetické informácie, DNA, rasa, pohlavie, výška IQ, vek, sociálne pomery, rodné číslo, číslo pasu, indikátor pohybu s jedinečným kódom a pod.

Fáza č. 1 – je to síce neprijateľné, ale hovorme o tom

Je úplne samozrejmé, že tento cieľ je pre spoločnosť neprijateľný. Politici teda začnú mierne medializovať tento cieľ, diskutovať o potrebe a výhodách jeho akceptácie, budú sa vytvárať skupiny odborníkov, budú prebiehať semináre na túto problematiku a pod. Jednoducho cieľ vynesú na svetlo božie, hovoria o ňom a skúmajú reakcie spoločnosti.

Fáza č.  2 – odbúravanie mýtu

Ako podporné mechanizmy sa poukáže na „pozitívne príklady“ v zahraničí, v ktorom súčasne prebieha podobná diskusia na tú istú tému pričom jednotlivé štáty sa pohybujú v rôznych úrovniach  vývoja vzhľadom ku kultúrnemu a sociálnemu prostrediu. Využívajú sa „spriatelené“ mimovládne „neziskové“ organizácie, ktoré sú v danom štáte nainštalované pre podporný účel dosiahnutia cieľa. Zároveň vláda opätovne priebežne sleduje a vyhodnocuje reakcie a nálady obyvateľstva jeho mieru odporu k tomuto cieľu. Neustálym poukazovaním na verejné diskusie s tzv. odborníkmi sa upevňuje mediálne masírovanie občanov, ktorých reakcie odporu postupne slabnú.

Na posilnenie dosiahnutia cieľa sa nezabúda na strašenie obyvateľstva čo by sa stalo, ak by sme tento cieľ neprijali. Strach vyvolaný v obyvateľstve vlastnou vládou urýchľuje dosiahnutie cieľa lebo občania, ktorí sa politike nevenujú, a takých je v spoločnosti väčšina, politikom dôverujú na základe ich mediálnej prezentácie. Správajú sa konzumným spôsobom voči predhodeným informáciám.

Overtonovo „okno“ sa tak posunulo. Už nie sme v štádiu neaceptovateľného, ale v štádiu radikálneho, teda čiastočne všeobecne prijateľného cieľa.

Fáza č. 3 – nahradenie pôvodného významu slova cieľa inými miernejšími výrazovými prostriedkami so zachovaním pôvodného cieľa

Na to, aby sa Overtonovo okno posunulo v našom rebríčku do akceptovateľnej úrovne je potrebné posilňovať verejnú diskusiu v problematike. Nebude sa však už hovoriť o čipovaní ľudí, ale napr. o potrebe identifikácie ľudí z dôvodu ich rozlíšenia od tých zlých ako sú napr. teroristi, zločinci a pod. Poukáže sa zároveň na to, že takto chránime bezpečnosť občanov. Na urýchlenie dosiahnutia tohto cieľa sa môže prípadne niekde vyvolať lokálna vojna alebo podporiť v niektorom štáte útok teroristov.

Zároveň sa dosiahne právna legalizácia tohto výrazu a zabezpečí sa jeho priechodnosť v legislatíve. Ideologickí odporcovia, opozícia je tak postupne oslabovaná a cieľ sa postupne na našej stupnici „prelieva“ do akceptovateľného štádia. Tento krok je veľmi dôležitý lebo vláda si tak postupne buduje beztrestnosť, ktorá je chránená legislatívou v prípade straty vlády v najbližších voľbách.

Fáza 4 – prechod z možného do racionálneho

Dostávame sa do fázy, v ktorej je rozanalyzovanie želateľného cieľa ukončené a nastupuje jeho servírovanie ľuďom tak, aby si ho osvojili. Na základe uskutočnených krokov sa postupne v ľuďoch vytvára túžba po tom, aby sa tento cieľ uskutočnil. Nikto predsa nechce byť označený za teroristu, vyvrheľa ani toho „zlého“. Ľudia budú chcieť tento cieľ prijať, aby nebolo pochýb o tom na ktorej strane barikády stoja.

Každý človek si aj v prípade pochybností zracionalizuje cieľ v svojom myslení tak, že nájde dostatok vnútorných pohnútok na ospravedlnenie sa samým pred sebou za prijatie tohto cieľa. Takto sa završuje totálna fáza ovládania mysle ľudského jedinca nelegitímnymi krokmi vlády.

Tlak na túto fázu vytvárajú samozrejme médiá poplatné dosiahnutiu tohto cieľa, manipulujú sa ľudia z vedeckého prostredia a pokračuje sa v tzv. odborným seminároch a diskusiách, ktoré posúvajú udalosti do fázy č. 5.

Fáza 5 – popularizácia

Vláda v tejto fáze poukazuje na „výhody“ označenia ‒ odlíšenia tých dobrých od tých zlých, môže okrem médií  k tomu využiť  showbiznis, kinematografiu, ktorá už je v obehu na túto tému, vytvára nové filmy, divadlá, talkshow s populárnymi osobnosťami a pod. Opozícia a všetci normálni ľudia, ktorí nepodľahnú tomuto tlaku sú označovaní za konšpirátorov a ideologických  spolupracovníkov tzv. „nepriateľských štátov“ alebo ich agentov. napr. Rusko. Začínajú byť spoločnosťou vytesňovaní.

Fáza 6 – z kategórie popularity do aktuálnej politiky

Dostávame sa do fázy, ktorá znamená legalizáciu cieľa po stránke legislatívnej. Pripravujú sa dokumenty na „zabetónovanie“ cieľa do právneho systému štátu vrátane ústavy. Už to nie je o tom, či sa želateľný cieľ uskutoční, ale o tom ako sa uskutoční. Hŕstka politikov zneužívajúca svoje postavenie v neprospech spoločnosti, mnohokrát za peniaze pracujúca pre ciele iných štátov tak láme odpor širokej verejnosti. Spoločnosť bola porazená sama sebou, pretože nedokázala vzdorovať šialeným plánom nových diktátorov a sluhov vykonávajúcich politiku cudzích záujmov v ich vlastnom štáte. Najhoršia zbraň v rukách politikov – strach vyvolávajúci obavy v spoločnosti má stopercentný účinok.

Sú rušené demokratické právne normy, etické normy, občania strácajú svoj status občana a stávajú sa z nich iba „kusy“, ktoré budú plniť v budúcnosti príkazy totalitných politikov. Dnes máme politickú pluralitu, ale máme aj ekonomickú diktatúru a obmedzovanie ľudských slobôd takým spôsobom, že systém z nich vytvára zajatcov vlastnej mysle a dostáva ich do pozície nepremýšľajúcich strojov, ktoré sú vhodné len na tvorbu zisku.

Ako zničiť túto vražednú technológiu ovládania ľudskej mysle?

Politici najľahšie pohybujú Overtonovým oknom smerom k jeho zneužitiu v spoločnosti, ktorá je dôverčivá a tolerantná. Tiež v takej spoločnosti, ktorá je ľahostajná voči svojmu vývoju, nevenuje pozornosť veciam verejným a je typicky kapitalisticky konzumná. Darí sa im tiež v spoločnosti, ktorá nemá na dostatočnej úrovni vybudované školstvo, zdravotníctvo a kultúru. Človek, ktorý je chorý, nevzdelaný a nekultúrny je základnou jednotkou spoločnosti, ktorá prichádza týmito vplyvmi o vlastnú suverenitu a nezávislosť. Je to najľahšia cesta do poroby.

V minulosti existovalo otroctvo, neskôr odsúdené, potlačené a údajne odstránené. Je to omyl. O otroctve sa dnes nehovorí vôbec, lebo je to neakceptovateľný stav. Ale ak sa zamyslíme nad tým ako nás politici čím ďalej tým viac zväzujú zákonmi, tak môžeme povedať, že ľudstvo nastúpilo ďalšiu cestu do otroctva. Má len sofistikovanejší a nenápadnejší charakter, ktorým je vykonávanie práce  95%  populácie sveta v prospech ziskov 5% populácie oligarchov, predstaviteľov DEEP STATE a naň napojenej celosvetovej chobotnice.

Jedným z kľúčových princípov však je, že zmenu nevedú politici, ale spoločnosť. Politici sa usilujú obsadzovať priestor, sami ním nepohybujú. Preto spoločnosť musí byť dostatočne vyspelá na to, aby nedala so sebou manipulovať. Musí politikom ukázať, že nie občania sa majú báť politikov, ale politici sa majú báť občanov.

Spoločnosť musí mať potrebu sebazáchovy, sebaobnovy a musí byť dostatočne organizovaná na zabránenie takého konania politikom, ktoré je v príkrom rozpore s napredovaním a rozvojom spoločnosti. Spoločnosť musí dať jasne najavo, že ak sa politik spreneverí záujmom štátu, poruší sľub tak musí ihneď z politiky odísť, prípadne byť stíhaný ak sa dopúšťa nejaké trestného činu alebo bezprávia. A musí v právnom systéme štátu trvať na tom, aby boli k tomuto účelu vytvorené právne mechanizmy.

To, čo môže zničiť nekalé ciele presadzujúce sa metódou Overtonovho okna je politická diskusia v spoločnosti, na sociálnych sieťach, demonštrácie na ulici v prípade, že politici neakceptujú oprávnené želania spoločnosti a dopúšťajú sa takých chýb alebo spreneverenia sa v službe štátu, že to vyhnalo ľudí do ulíc. Musia sa však vedieť zorganizovať.  Bez organizácie odporu je oslabená úderná sila demonštrantov. Treba si tiež uvedomiť, že zmenu prináša taká organizácia odporu, ktorá  trvá až do okamihu zrútenia vlády.

Treba si tiež uvedomiť, že pri presadzovaní politiky metódou Overtonovho okna, že obsah okna a jeho posuvy nie sú tvorené názormi, ale spôsobmi akými komunikujeme. Tieto spôsoby komunikácie potom prelamujú názory a postoje v spoločnosti vplyvom masívneho masírovania ľudského vedomia.

Dnes sa vám to možno tak nezdá, ale nachádzame sa vo fáze informačnej vojny, kedy na dosiahnutie cieľa politikov sa v podobných krajinách ako je aj Slovensko používa lož politikov ako pracovná metóda. Tento stav nemôže byť udržateľný pretože je ľahko odhaliteľný a politici tancujú na veľmi tenkom ľade svojej politickej existencie. Občania o tom vedia, trpia to, ale raz, ako sa povie, pohár trpezlivosti pretečie. Typickým príklad manipulácie spoločnosťou sú udalosti popísané tu:

https://blog.hlavnespravy.sk/20557/su-vysledky-vysetrovania-ukladnej-dvojnasobnej-vrazdy-jana-kuciaka-a-martiny-kusnirovej-v-zhode-so-skutocnou-pravdou/

Matovičova vláda svoje vládnutie dostala do absurdného štádia nezmyselnosti pri prijímaní opatrení proti Covid 19, vyvoláva v spoločnosti negatívne emócie, rozdeľuje spoločnosť, znehodnocuje ľudské vzťahy, vyhráža sa vyhrážkami, ktoré nemajú miesto v demokratickej spoločnosti, otvorene manipuluje z ľuďmi a chce vzbudiť dojem obetavosti pri prijímaní rozhodnutí. Jej tragédiou je, že minimálne tri štvrtiny obyvateľov Slovenska im v tejto etape neverí, pretože prišli na to, že táto vláda nezastupuje slovenské, ale cudzie záujmy. Ak v tomto bude vláda pokračovať, vznikne konfrontačné prostredie. Preto bude iba otázkou času, kedy ju občania pošlú na smetisko dejín…

Na záver si dovolím jeden citát od Johna  Lennona, výnimočného speváka, prenasledovaného americkým režimom.

„Nakoniec bude všetko v poriadku. Ak to nie je v poriadku, ešte nie je koniec.“

John Lennon
Viac na:

https://blog.hlavnespravy.sk/24682/zastavme-zlocinecke-tazenie-usa-a-deep-state-chobotnice-a-vladu-narodnej-zrady/

https://blog.hlavnespravy.sk/24417/uznesenia-vlady-sr-ku-covidu-19-maju-hodnotu-toaletneho-papiera/

https://blog.hlavnespravy.sk/24219/matovicova-vlada-hrubo-zanedbala-svoje-povinnosti-manipuluje-s-vysledkami-testovania-v-case-tzv-pandemie-a-je-plne-zodpovedna-za-sucasny-zly-stav-na-slovensku/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 367

Celkové hodnotenie: 24.02

Priemerná čítanosť: 2433

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Súkromná ZP Dôvera uzavrela vlaňajšok so ziskom takmer 20 miliónov

    0icon

    Súkromná zdravotná poisťovňa (ZP) Dôvera uzavrela vlaňajšok so ziskom 19,955 milióna eur. Zdravotná poisťovňa priblížila, že minuloročný zisk predstavuje 0,76 percenta z predpísaného poistného.

    Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú, aby sa nezneužívala na kampaň

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay) Aktualizované 28. marca 2024 o 12:11 Situácia: Do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Premenlivá oblačnosť, na severe a východe prehánky.…

    Väčšina ľudí súhlasí, že NATO prispieva k našej bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Väčšina ľudí (47 percent) súhlasí s tým, že NATO prispieva k bezpečnosti Slovenska v čase ruskej agresie na Ukrajine.…

    Prešov sa začlenil do Integrovaného dopravného systému Východ

    0icon

    Mesto Prešov sa začlenilo do Integrovaného dopravného systému (IDS) Východ. V stredu (27. 3.) došlo k podpísaniu mandátnej zmluvy medzi zástupcami mesta Prešov a organizátorom…

    KSS odporúča v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Komunistická strana Slovenska (KSS) odporúča v druhom kole prezidentských volieb svojim voličom spomedzi kandidátov Petra Pellegriniho.…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v Národnej rade usporiadal tlačovú konferenciu…

    Šanca pre zabudnuté regióny: Nová výzva skvalitní život v okresoch Brezno, Snina a Veľký Krtíš

    0icon

    Brezno 28. marca 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook/Richard Raši)   Pokračujeme v silnej podpore regiónov. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši dnes v Brezne…

    Všetko je inak. Harabin objasnil, ako to je s odporúčaním pre jeho voličov, aby dali hlas Pellegrinimu

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dnes sme najprv informovali, že prezidentský kandidát Štefan Harabin poskytol pred druhým kolom prezidentských volieb svoje odporúčanie koho…

    Otvorený list Korčokovi. Takto sa k nej zachoval, keď bol ministrom zahraničia

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Advokátka a bývalá politička JUDr. Zuzana Kondrlíková Plháková sa pred prezidentskými voľbami rozhodla podeliť s verejnosťou o svoju…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA