Prieskumy verejnej mienky a výsledky prieskumu Agentúry AKO.

Sú menej alebo viac objektívne. Blížia alebo sa vzďaľujú pravde. Aj súbežné. Majú manipulačný efekt. Aj o tom je ich psychológia. Výsledky priebežných prieskumov v medzivolebnom období alebo pred voľbami
a/ dôveryhodnosti a obľúbenosti politikov,
b/ preferencií politických subjektov (strán),
majú vplyv na stav spoločnosti a výsledky volieb. Sú pomocnou barličkou pre občanov, voličov. Ale aj pre politické subjekty (politici, politické strany). Nad nimi je politický Prediktor a jeho vôľa.
Výsledky volieb by mali byť slobodné, a mali by byť závislé najmä na slobodnej osobnej ľudskej, občianskej a politickej gramotnosti, intelektovej výbave každej osoby, majúcej volebné právo.
Iné občianske a politické (voličské) kompetencie má občan, volič, čerpajúc info
a/ z jedného a toho istého (preň jediného alebo dostupného, sledovaného a preto aj dôveryhodného) spravodajského zdroja, ako zaužívaný zvyk,
b/ najmenej z dvoch,
c/ viacerých zdrojov,
d/ kombinovane (kontrola, monitoring, striedavý selektívny a doplnkový príjem) aktívne vyhľadávanie a vyhodnocovanie…
Informačnými zdrojmi rozumieme papierovú alebo elektronickú dennú tlač, rádio, televíziu, web, fejzbúk, twitter, iné sociálne siete…
e/ cucá ich z prsta,
f/ zo sklenej gule,
g/ z PRIESKUMOV, lebo je nesvojprávny,
h/ berie radu a rozum od suseda, ulice,
i/ rozhoduje sa nad volebnou urnou,
j/ nemá záujem, nechce vedieť, ľahostajný ignorant…
Tieto osoby potom možno deliť na tie, ktoré
a/ chodia voliť,
b/ nechodia voliť (je im to jedno),
c/ aktívni vedomí a uvedomelí nevoliči (priložený článok).
Nedôverujúci nikomu, neveriaci a odmietači systému.
Osobný poznatok ako výsledok môjho skúmania a dlhodobého pozorovania:
Tí, ktorí na fejzbúku nie sú, sa správajú a reagujú podľa rovnakých vzorcov a modelov správania ako fejzbúkári. Iba to neťukajú do klávesníc, vyjadrujú sa k politike a politikám „naživo“ Doma aj v ich verejnom priestore.
Tí, čo na fb nie sú, si myslia, že fejzbúk je pod ich úroveň, a ONI sú nad vecou…
Za seba: Bez fejzbúku a vysedávania pri webe by som (preháňam) „nemohol“ napísať ani čiarku. Ale ani toto. Najmä pre koho…
Tí čo nie sú na fejzbúku (ale ani na webe), majú ale kriticky významne menej informácií…
A nemajú šajn, ktorých.
Spokojne sedia pri večerných správach RTVS a konzumujú, čo im selektívne podsúva „verejnoprávna“ alebo ich neinformuje, teda “nepodsúva” ako ich „skala“, a za takú, ešte aj “objektívnu, pravdivú a komplexne informujúcu”, sa vydáva a ktorú si platia…
Alebo TA3. Prípadne Markíza, JOJ… aj lebo bulvár a reklama, a to im stačí. A vedia fšetko. Hmm…
Alebo majú svoje mailové siete. Preposielajú si a konzumujú žurnalisticky neoverené a nepotvrdené správy.
Konšpiračné teórie sú iná káva. Aj s tými treba narábať aktívne. Nie všetky, ktoré politický Prediktor označuje za konšpiračky, nimi aj sú…
ON sa bráni a zahmlieva.  Má na to vyvracačov konšpiračných teórií. Sú nimi osoby, zakladajúce „krúžky anti konšpirátorov“ (sú tiež na fb a webe), inštitúcie pre informačnú a hybridnú vojnu, médiá zakladajú rubriky a relácie…
Konšpirácia prestáva byť konšpiráciou po potvrdení jej pravdivosti (fámy).
Ale o tom je hybridná a infovojna. Tú ale vedia zvládnuť len na to spôsobilé a dobre vnútorne (intelekt) vybavené osoby. Tie ale musia byť na sociálnych sieťach a webe.
Tí, čo nie sú na fejzbúku ním spravidla pohŕdajú. Je pre nich nedôstojný. Pohŕdajú ním. Je pod ich úroveň.
Som z nich zdesený. Práve oni ľahko vletia do pascí a sietí matrixu systému Globálneho Prediktora. A vyrábajú výsledky volieb.
Aj tým, posielam čo-to mailom. Spravidla nereagujú. Tak ani onak. Hryziem si nehty: „Majú-nemajú, názor?“ Ako sú na tom s vlastným poznaním? Ak by mi na nich nezáležalo, odignorujem ich. Lebo vlastne: Čo ma je do nich?
Mnohí z nich sú skalopevne presvedčení o svojej pravde a správnosti vlastného politického názoru. Mienim tým oblasť politiky. A nielen. V ich osobnom ľudskom živote.
Aj domáce a zahraničné politiky sú vo vývoji, v pohybe, procese: Ak sa pohne lístok na jednej strane Zeme, môže to spôsobiť búrku na jej opačnej strane.
Takýmito sú bežní občania, často pasívni príjemcovia politík, ale aj samotní politici. Je ich na mraky. Sú za to na seba hrdí, a vysoko si sami seba cenia.
Vnímajú sa aj ako zásadových…
Ale to je RIGIDITA. Škodí bežným občanom, Slovensku aj EÚ…
Jeden z príkladov (najskôr osobná poznámnka): V nikom, nech neskrsne čo ani len podozrenie, že brojím za vystúpenie Slovenska z NATO.
Do Aliancie sme vstúpili dobrovoľne (lebo „referendum“ 1997). Teda, len referendum má silu reverznej zmeny. Aj preto, že to, o vstupe do NATO, bolo zmarené (Krajči, štvrtá otázka). A preto nelegitímne.
Ale militantný rusofób Šebej, to nedovolí… (ale vy ho volíte každé štyri roky). Ten, takmer už skoro senilný skoro starec aj umrie ako poslanec vo výboroch NRSR (žaba na prameni zdravého kritického rozumu):
1. Zahraničný výbor (tvorca zahraničnej politiky SR)
2. Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva
Zdroj: https://ktojevovyboroch.sobi.sk/
Ale to je RIGIDITA.
Koľko chcete podobných prípadov a príkladov?
Rigidita (z lat. rigidus) znamená tuhost, neohebnost. Opak je flexibilita, pružnost, poddajnost. Súvisí z: Rigor (lat. ztuhlost) se užívá v lékařství, například ve spojení rigor mortis, posmrtné ztuhnutí těla. (česká wiki).
Bude dobré, ak toto mnohých prekvapí a správne „zaskočí“ v sebapoznaní:
https://slovnik.azet.sk/slovnik-cudzich-slov/?q=rigidn%C3%BD
https://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=rigidn%C3%BD
Zásadovosť, zásadový človek je:
https://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=z%C3%A1sadovos%C5%A5
https://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=z%C3%A1sadov%C3%BD
Je množstvo ľudí, ktorí nemajú názor. Žiadny názor. Akýkoľvek názor si cením viac, než žiadny názor. Ľudia bez názoru sú ľudia bez vlastností.
A takíto, bežní občania, potom chodia voliť.
Lebo je im prikázané Prediktorom:
„Voliť je občianska povinnosť!“
Hovno.
Je to základné ľudské občianske a politické právo a láskavosť daná systémom, pre zdanie demokracie, nie povinnosť.
Hodené ale ako už ohlodaná kosť. S vycucaným špikom (esencia, podstata  volieb).
Dá sa aj inak.
K ľudsko-právnemu a občianskemu statusu voliči verzus nevoliči som písal:
https://blog.hlavnespravy.sk/2311/volici-verzus-nevolici-volby-a-ludske-prava/
Konštatujem, že pre rigidných je spravidla môj článok (polemika s autorom iného, podobného článku) bezcenné. Lebo: Voliť je povinnosť!
Sú transgeneračne chronicky a dedične indoktrinovaní ešte socialistickým, že každý uvedomelý socialistický občan volí lepšiu, krajšiu a šťastnejšiu budúcnosť. To je lož.
Realita: Pred voľbami NULA, pri volebnej urne JEDNA, po voľbách zasa NULA.
Odmietol som to práve ako aktívny a uvedomelý občan, všeobecný nevolič, od prvého kola prezidentských volieb (lebo; za to, čo a koho by som bol volil, by som najradšej chodil kanálmi – sám za seba a pred sebou). Ostanem nevolič až do času, kým sa občianska spoločnosť nestane reálne otvorenou a reálne vnútorne aj navonok spôsobilou posunúť sa v demokracii a demokratizácii spoločnosti o stupeň vyššie. Iba na to treba nám všetkým mentálne, občiansky a politicky dozrieť.
My, povojnoví, to už zrejme nezažijeme, a nebudeme sa na zmene systému podieľať. Zbabrali sme povojnové usporiadanie Československa (februárový puč 1948). Obrodný proces druhej polovice 60-tych rokov bol zadusený bratskou internacionálnou pomocou a „Poučením z krízového vývoja…“ A normalizáciou. Aj „nežnú“. Tú sme si nechali ukradnúť a po „rozvode“ s Čechmi rozkradnúť Slovensko „roduvernými“ hokejovými hejslovákmi (chlieb a hry) a počas majstrovstiev (ako seriálu Angelika) sa majstrovsky kradlo ako na páse „kapitálotvornou vrstvou“ a pro euro a transatlantickými psychopatmi a bláznami, ktorí začali Slovensko rozpredávať do zahraničia, lebo potom bolo treba zahraničných investorov, a kráľovsky sa im za to platí (dotácie, daňové úľavy a prázdniny). Úžasné peniaze nejdú dnu ale von do daňových rajov…
A toto mám voliť? A mám inú možnosť? A čaká ma lepšia ponuka vo voľbách 2020?
Lebo voľby tak, ako sú dané ústavou a zákonom, potvrdzujú a legalizujú systém matrixu, v ktorom žijeme, a voľbami ho potvrdzujeme, a teda legitimizujeme a legalizujeme.
Predlžujeme nimi len jeho agóniu. Pozvoľne sa rúca. Ale kope, škriabe…
Na „čakačke“ je iný systém. Úplne v súlade s teóriou prirodzených a umelých systémov a systémov riadenia (má ho GP USA aj RF).
Vieme, a môžeme ho mať aj my. Náš. Slovenský.
Potrebujeme dobre spravovanú, otvorenú občiansku spoločnosť. Na princípoch reálnej, nie pseudo demokracie. A skutočné elity, nie pseudo elity. Intelektuálnu a duchovnú aristokraciu. Nie horizontálnu ale vertikálnu demokraciu. Nie zhora nadol (diktát politík, akože “ponuka”, ktorá už ale nie je novou, lebo sa opakuje a točí len v inom háve) ale zdola nahor. Je. Existuje a čaká…
Žiaľ, ale aj fejzbúk je tiež viac-menej do seba uzatvorený systém. Jeho myslenie, lebo aj fejzbúk tiež „myslí“ zväčša nemá výstupy najmä smerom von. Je ale jeho vnútornou reflexiou a sebareflexiou myslenia, cítenia a prežívania stavu spoločnosti. Spája ľudí v komunikácii inak, než vonkajší verejný priestor. Je aj reaktorom propagandy verzus anti propagandy.
S fejzbúkom sa cítim byť „bohatší“. Ostatok je tiež len na mne a nás. Lebo sme nositeľmi a subjektmi ľudských práv. A slobodnej vôle. A funkčného aktívneho svedomia.
K prieskumom (odporúčanie):
NERIADIŤ SA NIMI
Premýšľať samostatne, aktívne, kriticky a uvážlivo. Vzdelávať sa. Odhodiť „ťaháky“ a „motáky“. Vedieť aspoň, čo je ľavica a pravica. Čo sú konzervatívci a čo liberáli. Čo je EÚ. A čo NATO. Čo je Globálny Prediktor. Čo je globalizácia.
A ako sa k nej má, môže a má mať Slovensko. Odmietnuť ju. Lebo zotročuje a pripravuje nás o národno-štátnu suverenitu a zvrchovanoť. Ústava sa stáva zdrapom papiera. Snažiť sa vedieť viac. Neodpozerávať (neodkukávať). Neodpisovať. Neodpočúvať. Nekopírovať. Neklonovať. Ale popracovať na vlastnom autentickom poznaní a názore.
Vláda a systému matrixu, jemu poplatné a poslušné médiá, najmä RTVS, nám taja veci, o ktorých drvivá väčšina občanov Slovenska netuší…
Porušuje tým základné ľudské právo na informácie.
Z Bruselu na nás dýcha ZLO Globálneho Prediktora.
Každá svojprávna ľudská osoba je subjekt, držiteľka a nositeľka osobných, nezameniteľných, neodcudziteľných, neodňateľných ľudských, občianskych, politických a ostatných základných ľudských práv a práv, má vlastné svedomie a zodpovednosť za seba a svojich najbližších…
Má, ak má, vlastný rozum (intelekt), funkčné svedomie, slobodnú vôľu a tá má vždy navrch aj v čase neslobody a totality. Zodpovedne, sprostredkovane, za komunitu a spoločnosť.
Občianske a politické vedomie máme zväčša všetci, či si to uvedomujeme alebo nie. Vedome aj podvedome ho konfrontujeme s osobnou a sprostredkovanou zážitkovou skúsenosťou, na podklade nášho poznania a vzdelania…
Aj v nás žije naša história, dejiny našich rodín, rodov, národa…
Učebnice histórie, to sme aj my, lebo sme v nich. Ich súčasť. Píšu o nás.
Nastávajú znova ťažké časy (a ktoré boli ľahké?) Povedzme, že po období krátkej eufórie z Veľkého Novembra, znova sme sa postupne prebudili do reality. To, čo sa deje u nás doma, v Európe a vo svete, sa týka všetkých…
Pokúsil som sa tu naznačiť osobné faktory a vplyvy, ktoré na výsledky volieb (v závislosti na „trhovej ponuke“, spravidla biednej, nútiacej voliť „menšie zlá“…) majú aktívni voliči a voličky, ale aj pasívni/ne (volené osoby a politické strany) teda, na stav spoločnosti pred nimi a po nich, v jej ekonomických, sociálnych, kultúrnych a ostatných rozmeroch…
Za nikoho sa neskryješ! Nikam neutečieš! Buďte ostražití/é a bdelí/é! Inak nič nechcem. Do verejnej politiky sa nechystám.  Len tých, ktorí ma rozumne vnímajú, poznajú a čítajú. K nim sa správam tiež korektne a recipročne.
V tomto článku som reagoval na  nedávno zverejnené výsledky prieskumnej Agentúry AKO, a ostal som z toho PAKO:
https://ako.sk/wp-content/uploads/2017/11/ag.AKO-D%C3%94VERYHODNOST-LIDROV-november-2017.pdf
Lebo to je už ozaj „na hlavu“. V tejto veci som “ateista”. Neverím. Môj osobný názor sa mení v závislosti na osobnej a sprostredkovanej zážitkovej skúsenosti a poznaní. Ako diachrónno-synchrónne kontinuum zmien v mojom ľudskom, občianskom a politickom osvetí. Bez odkázanosti na prieskumy. Každým dňom, hodinou a minútou…
Prieskumy bývajú objednané a samozrejme, sú zaplatené. Bohvie, kým. Objednávajú si ich aj politické subjekty. Aby mohli korigovať svoj populizmus. A dostať sa k moci a vládnutiu. A manipulovať verejnosť “zhora”…
Sú súčasťou matrixu systému.
A preto z môjho pohľadu nedôveryhodné a škodlivé.
Autor článku: Juraj Režo alias notorickyobcan

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Mladá vodička nafúkala takmer tri promile, jej spolujazdkyňa ešte viac

    0icon

    Z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili policajti 28-ročnú vodičku zo Šale a 25-ročná Banskobystričanku, ktoré jazdili pod vplyvom alkoholu. Banskobystrická krajská polícia o tom…

    Španielska vláda bude dohliadať na federáciu

    0icon

    Španielska vláda bude dohliadať na škandálmi zasiahnutú futbalovú federáciu. Týmto krokom chce docieliť, aby sa vyrovnala so súčasnou krízou. Informovala o tom agentúra AFP

    Poslanci ukončili štvrtkové rokovanie debatou o premnožených medveďoch

    0icon

    Poslanci Národnej rady SR ukončili štvrtkové rokovanie 12. schôdze debatou k návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane prírody a krajiny,…

    Prezidentka v Prešove navštívila evanjelické gymnázium i Múzeum Solivar

    0icon

    Vždy som nadšená z východu, sú tu skvelí životaschopní šikovní ľudia a veľmi rada sa sem vraciam. Počas návštevy Prešova to povedala prezidentka SR Zuzana…

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií treba posilňovať, zhodli sa MK a Jourová

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    Dopingový prípad čínskych plavcov posúdi nezávislý prokurátor

    0icon

    Svetová antidopingová agentúra požiadala, aby dopingový prípad čínskych plavcov posúdil nezávislý prokurátor. Jej predstavitelia vyšlú do krajiny auditorov, aby zistili, v akom stave je momentálne…

    Aj dvorec Suzanne Lenglenovej bude mať od mája zatváraciu strechu

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Aj dvorec Suzanne Lenglenovej v kapacitou 10.000 miest v dejisku tenisového grandslamu Roland Garros bude mať zatváraciu strechu. Slávnostne…

    Xaviho presvedčila zostať dôvera fanúšikov a prezidenta: "Zlepšujeme sa"

    0icon

    Xavi Hernandez sa rozhodol zostať trénerom futbalistov FC Barcelona najmä kvôli podpore fanúšikov a prezidenta katalánskeho klubu. Dôvody svojho zotrvania na lavičke uviedol na tlačovej…

    Nemecký krídelník Herrmann po sezóne ukončí kariéru

    0icon

    Nemecký futbalista Patrick Herrmann po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Tridsaťtriročný krídelník pôsobí 16 sezón v Borussii Mönchengladbach, s 418 štartmi za bundesligový klub figuruje v…

    Boris Kollár vyzýva Fica a vládnu koalíciu: "Ukážte, ako sa to robí, do psej matere!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:TASR - Jakub Kotian )   Boris Kollár (Sme rodina) v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook reaguje na rast cien…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA