Je mi ľúto Matoviča, ak si pomyslím na to, čo zažije po skončení vo funkcii premiéra.

    1. Viem, že toto moje zamyslenie sa je o čosi dlhšie, ale skúste ho prosím dočítať, verím, že bude pre Vás podnetné.

 

Od roku 180 nášho letopočtu vládol Rímu cisár Commodus. 12 rokov síce vládol, ale vôbec to nevedel. Vládol až tak zle, že po niekoľkých sprisahaniach, ktorým sa vďaka informáciám ubránil, nepomohol ani jed, z ktorého dostal iba hnačku a skončil nakoniec v rukách silného sluhu, ktorý ho uškrtil.

Nevravím, že aj u nás sa to skončí silným stiskom krku a ani to Matovičovi neželám. Je iná doba, kde sa život cení oveľa viac. Ale je mi ho ľúto, pretože, keď skončí po jeho premiérovaní aj ochrana štátu, Igorko môže čeliť útokom od zúfalcov, ktorých pripravil svojou arogantnosťou riešiť životné situácie o všetko, ale aj tých, ktorých vďaka Covidu pripravil flákaním sa počas leta o príbuzných. Podrobnejšie o jeho účinkovaní v závere.

Je mi ľúto, že sme po „Nežnej“ vybudovali taký podlý systém, ktorý vďaka egoizmu, mamonu a chamtivosti ľudí dovolil rozvinúť všetky životné svinstvá, ktoré nás denno denne sprevádzajú s prikrytou vyplznutou kožušinou zvanou demokracia.

Je mi ľúto, že pojem demokracia politici totálne zopsuli a že sa toto slovo stalo len zásterkou, aby ho isté kruhy mohli zdehonestovať a sprofanovať, čo sa aj deje.

Je mi ľúto, že sa Mečiar s Klausom nedohodli a rozpadol sa štát s aktívami s najväčším priemyselným sortimentom na svete, kde sme vyrábali všetko od ihly až po komponenty do kozmických korábov, ktorý ako jeden z piatich štátov na svete mal plnú elektrifikáciu, na veľkom území plynofikáciu i dopravnú infraštruktúru a ktorý bol potravinovo sebestačný.

Je mi ľúto, že sme rýchlo zrušili prísne normy, ktoré nám zabezpečili zdravé potraviny a dovážame sem mnoho predražených zdravotne chybných a prechemizovaných pseudopotravín, ktoré nám zapríčiňujú vysoký výskyt zničujúcich ochorení. Ale hlavne, že z pultov svietia v pekných obaloch.

Je mi ľúto, že sa tu začalo špinavo privatizovať a následne rabovať a tunelovať štátom vybudované fabriky, ktoré bolo treba zmodernizovať.

Je mi ľúto, že sa v tých časoch udomácnila klasická násilná mafia, ktorá vyprodukovala mnoho vrážd počtom zrovnateľných s justičnými vraždami v 50-tych rokoch, ďalej lúpeží, vydieraní, dehonestujúcich brutálnych bitiek, výpalníctiev a zhabaných majetkov. A mnoho z nich sa OČTK vďaka osamostatneniu štátu nezaoberali.

Je mi ľúto, že sa ulice stali nebezpečnými miestami pre občanov a to už nielen pod rúškou tmy.

Je mi ľúto, že sa ľudia odcudzili, že sa najviac cení iba boháč a je jedno, ako sa dostal k majetku.

Je mi ľúto, že ľudia začali kradnúť vo veľkom a popri nich vyzerajú straky ako hlúpi učni.

Je mi ľúto, že kroky všetkých vlád počas 31 rokov smerovali a smerujú iba k moci a plneniu si vlastných vreciek.

Je mi ľúto, že Mečiarom sľubované Švajčiarsko sa nachádza stále na inej galaxii, ktoré nedokážu nájsť ani naši sliediči vesmíru, že Dzurindove dvojnásobné platy boli len poletujúcim lístím do vetra, rovnako ako pred desiatimi rokmi sľubované Ficove 13-ste dôchodky, ktoré ale táto vláda i napriek množstvu peňazí stopla.

Je mi ľúto, že náš štát je popretkávaný zlobou, protekciou, závisťou, rodinkárstvom, korupciou, vraždami, lúpežami, zlodejinou, tunelovaním, ktoré môžem zhrnúť do jedného termínu pomstychtivý a individuálne chamtivý egoizmus.

Je mi ľúto, že naše kedysi špičkové školstvo, sa zopsulo a produkuje viac ako obrovskú väčšinu nevzdelancov, ktorých sa dá ľahšie ovládať. Dnes sa úbohé vzdelanie ľudí pretavuje aj vo vedení nášho štátu.

Je mi ľúto, že všetci ministri školstva riešia len reformy, reorganizácie, internet, digitalizácie, ale nie učivo. My sme nemali výdobytky elektrotechniky, ale nás v škole aj naučili. Dnes je to pri všeobecnom vzdelaní fantazmagória. Ak by sme mali internet, boli by z nás géniovia, lebo sme museli vedieť učivo, jeho podstaty a súvislosti.

Je mi ľúto, že mladí ľudia zabudli hovoriť, nevedia sa vyjadrovať a celý deň si iba vypisujú „úžasné“ a samochvastavé správy na sociálnych sieťach a to aj vtedy, kedy sedia pri jednom stole v kaviarňach.

Je mi ľúto, že riadenie školstva nie je koncepčné, každý nový minister mení systém a učitelia a učivo sú stále na chvoste záujmu a dnes ministerstvo vedie vyučený obuvník a komerčný kaderník a plagiátor – čo je super extra maxi výborná kvalifikácia na funkciu!

Je mi ľúto, že sa špekulácie, drogy, podvody, zveličovanie, karierizmus i klamstvá stali životnými a pracovnými metódami mnohých obyvateľov Slovenska.

Je mi ľúto, že heslo socializmu: „Kto nekradne, okráda svoju rodinu!“ sme dnes vyšperkovali do neuveriteľných najsofistikovanejších zlodejčín.

Je mi ľúto, že ľudia podľa sily vetra obracajú kabáty a pochlebujú vždy tým, ktorí riadia hlavný počítač. Veď, po nežnej vďaka princípu „Zachráň sa kto môžeš!“ sa v štatistikách z 80 % komunistov stalo zrazu 80 % veriacich.

Je mi ľúto, že sa konzum stal štýlom života a uznaním v komunitách a že skromnosť sa dnes „nenosí“.

Je mi ľúto, že nás denno denne šklbú banky, mobilní operátori, poskytovatelia internetu, vďaka dzurindovej privatizácii dodávatelia plynu a elektriny – teda zahraničné firmy, ďalej štát cez nezmyselné poplatky, vysokej DPH, spotrebných daní, pokút atď.

Je mi ľúto dôchodcov a invalidov, ktorí živoria so sľubovanými „švajčiarskymi“ dôchodkami.

Je mi ľúto, že sme stratili istoty života a najmä dožitia.

Je mi ľúto, že mnohým našim občanom nič nevraví dodržiavanie zákonov a predpisov.

Je mi ľúto, že klamstvá v našej spoločnosti hierarchicky trónia na najvyššom stupienku.

Je mi ľúto, že nás reklamy a najmä televízne predaje s katastrofálne počeštenou anglickou slovenčinou denno-denne zavádzajú a klamú.

Je mi ľúto, že poctivosť ľudí je dnes vo veľkej miere utópiou.

Je mi ľúto, že nefunguje u nás spravodlivosť, ktorú do súčasných obludných pomerov dokázal vytvoriť systém demokracie už od svojho začiatku. Nie je to len zásluha SMERu, ako sa to dnes všetci snažia tvrdiť. To začalo od zmeny režimu a počas vlády Smeru sa to náhodou vďaka Kočnerovej komunikácii v aplikácii Treema len dostalo na svetlo.

Je mi ľúto, že korupciu na súdoch rozkrúcajú od 90-tych rokov advokáti prostredníctvom prokurátorov pre tých, čo sú ochotní tieto zložky podmazať, len aby sa vyvinili, či vyhrali ekonomické spory.

Je mi ľúto, že sudcovia sa musia riadiť zákonmi, ktoré nereflektujú spravodlivosť a vďaka našim pudovým a straníckym poslancom, ktorí často nezohľadňujú, okrem svojich vreciek, súvislosti a vytvoria protichodné a antilogické zákony. Napríklad za dokopanie človeka na smrť dostanete 6 rokov väzenia, za dopichanie človeka trojročnú podmienku a za pokus o falšovanie zmenky 19 rokov väzenia. Ako si to vlastne ceníme život a zdravie človeka???

Je mi ľúto, že vládne na každom mieste korupcia, zvýhodňovanie, rodinkárstvo, špekulácia, egoistický karierizmus, podkladanie polien úspešným, pomstychtivosť,…

Je mi ľúto, že je mnoho chamtivých a nenažraných podnikateľov, ktorý nám predávajú výrobky a služby oveľa drahšie, ako je zvykom vo svete, len preto, aby si za rok postavili v zahraničí sídlo a každý rok si kupovali najdrahšie autá, aby dokázali ohurovať!

Je mi ľúto, že dnes aktéri trestných činov zásluhou kajúcneho priznania behajú po slobode a tak si užívajú rovnako zvýhodnený štatút, ako „bonzáci!“ za socializmu.

Je mi ľúto, že nevieme poriadne zaplatiť našich lekárov a zdravotnícky personál aj vďaka súkromným zdravotným poisťovniam. Žiaľ, tu sa neopičíme po USA, kde je iba jedna zdravotná a dobre fungujúca poisťovňa.

Je mi ľúto, že sme opäť v područí veľkého brata. Len sme obrátili na ruby svetové strany.

Je mi ľúto, že sa vďaka zapredaným mediám povinne opičíme po USA a preberáme systém života množstva ich hlúpych ľudí.

Je mi ľúto, že naši mladí ovládajú lepšie po anglicky ako svoju rodnú reč, ktorú bastardizujú anglickými, nemeckými a českým slovami a anglickou štylistikou i pasívami typickými pre češtinu, angličtinu a nemčinu, a to vďaka v slovenčine nevzdelaným IT-čkárom, ktorí vyprodukovali kalkové preklady v Google Translate a ostatných slovníkových aplikáciách. A tak sa napríklad v športe dozvedáme, že ten čo dobre zajazdil, vynikajúco behal, vysoko vyskočil, presne nahrával, mnoho kilogramov zdvihol, excelentne korčuľoval či zacvičil a dosiahol ďalšie výkony, univerzálnym spojením – odviedol dobrú prácu (good job) a že už nemáme dobrý deň, či dovidenia, ale anglický kalk pekný deň. Dokonca aj moderátori nám neželajú, ale prikazujú pozdravom Majte pekný deň (Have a nice day). A takto nám chudobnie slovná zásoba aj univerzálnymi mnohovýznamovými slovami zdieľať, výzva, emócie, dám to, zvoliť si atď. Používame ich len preto, aby sme boli v dave innnnnn a coooool!

Je mi ľúto, že sa vďaka bulváru a z neho vytvorených senzácii i nafukovaním sprostostí dennodenne „nažerieme“ brutálnosťami, bludmi, závistlivosťami a hlúposťami.

Je mi ľúto, že nás komerčné televízie kŕmia primitivizmom, šou-smotanami, klamlivými reklamami, predstieraným bohatstvom, stupídnymi seriálmi, telenovelami, infantilnými zábavami a brakovými americkými filmami.

Je mi ľúto, že sa vďaka povrchnému bulváru mnoho gaunerov, podvodníkov, primitívov a blbých vyplastikovaných „celebrít“ stávajú idolmi pre ľudí. Z každej misskokrásky, farmára či vyvoleného a z ďalších členov „reality show“ čo si len niekde prdne, vytvoríme úžasnú modlu.

Je mi ľúto, že z nímandov dokážu média vytvoriť anjelov. Ak chcete byť televízna hviezda, stačí vykradnúť banku, niekoho zabiť, podviesť štát, prejsť sa nahý po meste , alebo vyjsť z dlhoročného väzenia! Publicitu máte zaručenú!!!

Je mi ľúto, že sa škandálno-politická novinárčina vrátila do čias po 2. svetovej vojne a do éry normalizácie a tak v televíznych správach vidíte a počúvate len správy na vracanie.

Je mi ľúto, že mnoho novinárov i televíznych moderátorov pracuje bez hanby tak angažovane, ako za socializmu. Už len ich chýba vyznamenať socialistickým Radom práce.

Je mi ľúto, že sa do mainstreamu nedostávajú všetky informácie. Našťastie je tu internet, ale dokedy, keď ho už teraz začínajú cenzurovať???

Je mi ľúto, že sa z niektorých ľudí stávajú aj lepšoľudia, pre ktorých sú normy a zákony toaletným papierom. A pravá človečina sa nám z ľudí vytráca.

Je mi ľúto, že každý okrem medicíny, môže robiť všetko, najmä ak ide o krásne a príťažlivé, ale hlúpe stvorenia. Dokonca aj političku.

Je mi ľúto, že mnohí lekári i vysokoškolsky vzdelaní ľudia „demokraticky“ pracujú ako predavači, taxikári, skladníci i robotníci, len preto, že majú iný názor, alebo majú viac vzdelanosti a viac skúseností ako ich šéf, alebo chcú viac zarobiť, len nechcú vyššieho podmazať!

Je mi ľúto, že mnohí, ktorí nechcú takto skončiť u nás a nie sú lokálpatrioti, odídu zo Slovenska mysliac si, že dosiahnu ako skladníci a ďalšie pomocné sily svoje uspokojenie.

Je mi ľúto, že nevolíme za niečo, ale volíme vždy proti niečomu bez toho, aby sme rozmýšľali a predvídali, čo vychádza z nízkej vzdelanosti, davovej psychózy i pudovosti národa a tak to politici zneužívajú.

Je mi ľúto, že si volíme do parlamentu a vlády nevzdelancov, hlupákov a diletantov.

Je mi ľúto, že sa vyvolenej menšine nadrozmerne zlepšila životná úroveň, pričom väčšina ľudí žije z ruky do úst a mnoho krát ani to nie.

Je mi ľúto, že vôbec vznikli čudesným spôsobom u nás oligarchovia, ktorí dirigujú veľko-malý orchestrík politikov, čo nás potom oblbujú.

Je mi ľúto, že máme veľa bezdomovcov a štát si nevie s týmto problémom poradiť. Veď benevolentnosť úradov a “demokracia” pre nepracujúcich Cigáňov, prepáčte samozrejme Rómov, ktorí zneužívajú sociálny systém, je dôležitejšia.

Je mi ľúto, že štát Slovensko stále nemá záujem preveriť čudne získané majetky zbohatlíkov od roku 1989 a zaviesť hmotnú zodpovednosť politikov a samozrejme aj ich luxusne žijúcich rodín.

Je mi ľúto, že vďaka zanedbávaniu každoročného čistenia korýt vodných tokov a vďaka vyklčovaným lesom máme rok, čo rok pri silnejších dažďoch potopy.

Je mi ľúto, že sa štát poriadne nestará za naše dane o dopravnú infraštruktúru. Napríklad počas socializmu vybudované cesty a mosty sa začínajú pre neúdržbu rozpadávať. A ak by v Taliansku nespadol viadukt, tak by sme sa dožili podobnej tragédie aj u nás.

Je mi ľúto, že ani 31 rokov nestačilo na to, aby sme diaľnicou spojili dve najväčšie mestá Bratislavu a Košice vzdialených od seba 365 km, čo je 11,77 kilometrov za rok.

Je mi ľúto, že máme dnes na čele štátu gaunerov, exmafiánov, expodvodníkov, satanistov oviatych duchom svätým, agentov domácich i zahraničných tajných služieb, od 89 roku najdiletantskejších politikov na čele s psychopubertálnym a v poslednom čase diktátorským tvorom.

Je mi ľúto, že nemorálny ústavný činiteľ si vo vládnej limuzíne vyváža svoje pipinky, s ktorými si na zadnom sedadle užíva slasti.

Je mi ľúto, že máme „uhnutého“ ministra obrany, ktorý sa naučil na vojenských kurzoch v Belgicku a v Nemecku aj v škole NATO pohotovo urážlivo reagovať na protestujúcich na Facebooku. 17.11.20 napísal: „Ja normálnych ľudí nevidím demonštrovať, iba opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov.“  Vraj to vytrhávajú z kontextu. Ale ak by tam nebolo slovíčko iba, potom to  minister tvrdiť môže.

Je mi ľúto, že podpredseda vlády Sulík počas mimoriadnej situácie si odíde na dovolenku do Dubaja. Asi kšeft s autogénnymi testami dobre vyniesol!

Je mi ľúto, že Matoviča vychovala spolu s cirkusom a ulicou nejaká trnavská krčma, čo nám dennodenne dokazuje svojimi klamstvami, oplzlým slovníkom, šaškarinami, obviňovaním iných, a neznalosťou veci a „gádžovským“ správaním sa. Súvislosť s hore spomenutým Commodusom je tu príznačná!

Je mi ľúto, že Matovičovou najsilnejšou stránkou sú netaktnosť, nevychovanosť, neokrôchanosť, dvojitý meter, konfliktnosť, klamstvo, zo zanedbaných vedomostí a tým aj úbohej logiky totálna nepredvídavosť, a z toho vyplývajúci aj informačný chaos.

Je mi ľúto Matoviča po skončení premiérovania. Neželám trnavskému krčmovému pseudodrakovi nič zlé, ani koniec ako zažil Commodus. Verím, že sa v zdraví dožije zaslúžených dlhých trestov odňatia slobody za porušovanie ústavy, za trestné činy nátlaku, vydierania i vyhrážania sa a za ďalšie špinavosti počas mimoriadneho stavu vrátane fašistického „aparteidného“ delenia ľudí na prvú a druhú kategóriu.

Je mi  “veľkého” Igorka ľúto, že na neho podajú trestné oznámenia za neskoré opatrenia a za nezvládnutie druhej vlny pozostalí po obetiach koronavírusu. A tých je dosť. Počas prvej vlny korony, keď predchádzajúci premiér urobil okamžite opatrenia a Matovič si následne zožal v EÚ slávu za Pellegriniho, sme mali celkovo menej mŕtvych, ako teraz, keď nás za jeden deň opustilo aj 50 ľudí..

Je mi ľúto, keď z jeho úst počúvam nasledujúce vety, vyberám z posledných, lebo je toho neúrekom: „Sulík osobne bude po nociach kopať tie hroby? Cigániková je len trpená, rozumie sa tomu ako hus do piva a je lobistka Penty. Uzavrite to tak, napíšte titulky: Matovičovi odborníci sa vyparili,“ Spomeniem aj pre Matoviča „kultivované“ slová – urážky: kuvici, bastardi, nasrať, mudrosráči, zlodeji, mafiáni, nacisti, fašisti, mydliť barana, zločinci, extrémisti, sabotéri, zradcovia národa a ďalšie útoky na opozíciu, na odborníkov s inými názormi a aj na obyvateľstvo.

Je mi ľúto, že by Matovič chcel, aby OĽaNO bola taká veľká strana ako Hitlerova NSDaP. Ak by sa to stalo, čo by nasledovalo, keď sa už dnes často správa ako despota! A angažovaný špeciprokurátor Honzo „Urválek“ tentoraz mlčí, lebo kandiduje na generálneho strážcu zákonnosti!

Je mi ľúto aj niektorých Matovičových verných vládnych súputníkov, ktorých čakajú podobné osudy.

Je mi ľúto aj niektorých anonymných diskutérov, ktorí sa nedokážu predstaviť a ktorí sa určite ozvú aj teraz. Aj pre verejnosť vyše 190 cm vysokého zatiaľ anonymného (nie však už pre mňa) 57 ročného obyvateľa Rače, niekoľko násobného paroháča, čo mi nevie zabudnúť a len sa mstí urážkami a povrchnými nezmyslami s nickmi pupuššško, kacktusssíík, ringel, fúrik, Mr. Figeľ atď. a ďalších ako bonovox a iní, ktorí dokážu zosmoliť iba stále sa rovnako opakujúce urážky diskutujúcich, lebo vedomostne sú vyprázdnení a nedokážu napísať súvislú myšlienku k téme a argumentovať, pretože ich línia je primitívne priamočiara, ako ich priúzka labutia mozgovňa.

Je mi ľúto, že si ľudia neuvedomujú, že môžu prísť o všetko, o sociálnu istotu a teda aj o prácu, o naozajstnú slobodu, o svoje vlastné ja.

Je mi ľúto, že sme to dopracovali, vďaka najvyšším “cnostiam“ ľudí, ako je egoizmus, mamon a chamtivosť až do frustrácie väčšiny. Viem, že za nasledujúce záverečné hodnotenie ma niektorí antikomunisti znesú zo sveta, ale neodpustím si ho.

Túto ľútosť vyjadrujem po prežití rovnakého počtu rokov v oboch našich systémoch v socializme a v tejto paródii na kapitalizmus a tak môžem z komplexného hľadiska konštatovať, že mi nevyhovoval a nevyhovuje ani jeden z oboch systémov, ale ak si zrátam všetky plusy a mínusy oboch zriadení, ten predchádzajúci zo všeobecného hľadiska potrieb života je u mňa o čosi vyššie, pretože vo viacerých dôležitejších a potrebnejších veciach predčil súčasný. A to začínal v rozbombardovanej krajine prakticky od nuly. Nie je totiž všetko možnosť voľne cestovať, mať zadĺžené majetky, plné obchody a slobodu slova. Z týchto štyroch vecí sa život neskladá, iba ho príjemne dopĺňajú. Počas prvej vlny korony ma až udivovalo, že skoro dve tretiny ľudí, s ktorými som sa zhováral, považovalo za najdôležitejšiu súčasť života cestovať za hranice. Nie rodina, nie práca, nie zárobok, nie úspechy, nie poctivosť, nie sociálne zázemie štátu, nie zdravie, nie vedomosti, nie šťastie vo vzťahu a v živote, teda žiadna skutočne životná potreba, ale možnosť prekročiť slovenské hranice!!! Nuž, aj takto sme sa v názoroch obmedzili, lebo takí sme.

Je mi toho všetkého naozaj veľmi ľúto…. Preto čakám na vznik – teda na nejaký nový, lepší a spravodlivejší ….izmus.

To, čo ma najviac teší je to, že som na vlastnej koži neprežil vojnu, kvôli ktorej som nespoznal maminých rodičov – čiže dedka a babku a jej dvoch bratov teda strýkov a ani ju nechcem zažiť, ale pri polarizácii protisystémovo-politických súperov nie som si celkom istý s mojou túžbou.

Pavel Jacz

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Jacz

O AUTOROVI

Dlhoročný televízny redaktor

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 178

Celkové hodnotenie: 27.4

Priemerná čítanosť: 3274

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA