Keď má analfabet prednášku o pravopise.

Na celej lživej korona propagande, nech je akákoľvek odporná, som predsa len našiel jedno pozitívum. Viem, znie to neuveriteľne, ale je to tak. V plnej nahote sa deň, čo deň ukazuje, akí ,,fundovaní odborníci“ sedia na svojich teplých a kráľovsky platených miestach. Odborníci, o ktorých Matovič halucinoval, ako o kapacitách, ktoré dajú Slovensko do poriadku do jedného mesiaca. Stop fašizmu a slušné Slovensko, boli ich údernícke heslá. Také sú to esá. O mozgových titánoch a la Naď, Matovič, Krajniak, Mikas, Krištúfková,Šeliga,Kollár…sa toho popísalo dosť. Načo chodiť s drevom do lesa.

Ale ako huby po daždi, každý deň, akoby spod zeme rašili nové a nové tváre ,,profesorov práva”, ktorí nám, samozrejme po dlhej úvahe a štúdiu – rozumej na počkanie – vysvetlia ten, či onen zákon, vyriešia problém. O niektorých som ani nevedel že ich máme, že vôbec existujú a že tiež sú na mojej výplatnej páske.

Toť  Prof. JUDr. teta Patakyová, Phd. – ombudsmanka, verejná ochrankyňa práv. Viacero obyčajných ľudí, ale aj organizácií a politikov sa na túto tetu obrátilo s otázkou, prečo ešte spinká, keď sa na Slovensku veľkým štýlom a svojvoľne porušujú ľudské práva. Tie, na ktoré  má dozerať. Myslím, že sa nebudem mýliť, ak si dovolím tvrdiť, že teta Patakyová to má v pracovnej zmluve, je to jej hlavná pracovná náplň, teda povinnosť, za čo berie svoj ombudsmanský plat.

Prešli zhruba dva, či tri týždne a naša Šípková ruženka sa konečne prebudila. Prečo jej to trvalo tak dlho? A prečo s ňou bolo treba doslova zatriasť, aby sa vôbec pozrela našim smerom? Smerom k väčšine?

Ak ste trošku zorientovaní a viete, kto je teta Patakyová, viete, že táto teta na nás – heterosexuálnu majoritu nemá čas, aj keby na nás orali, pretože väčšinu svojho času venuje nadpráci v prospech sexuálnych menšín, za čo schytala už nejednu poriadnu kritiku.  Ako sama tvrdí, musí sa zaoberať každým podnetom, ktorý dostane. Ja len pripomínam teta, že tu máme aj iné problémy, nie len tie priteplené a myslím si, že dosť vážne. Farebné kombinácie tangáčov na najbližší ,,prajd“ si so svojou menšinou preberte neskôr.

Napríklad šéf klubu Sme rodina Peter Pčolinský dokonca otvorene povedal,  že hnutie chce jej správy odmietať dovtedy, kým sa neprestane  nadmerne zaoberať právami sexuálnych menšín na úkor iných problémov.

https://domov.sme.sk/c/22410268/ombudsmanka-tvrdi-ze-s-matovicovou-vladou-ju-cakaju-narocnejsie-roky.html

Niet sa teda ani čo diviť, že poslanci na májovom hlasovaní nevzali na vedomie Správu o činnosti takéhoto verejného ochrancu práv za rok 2019. Michaela Pavelková z Kancelárie verejného ochrancu práv sa napriek tomu s vypnutou hruďou a zaťatými pästičkami nechala počuť, že teta Patakyová bude naďalej vykonávať svoju funkciu nezávisle, odborne a v prospech ľudí.

Nezávisle, odborne a v prospech ľudí. To vážne? No tak sa pozrime na tú odbornosť, s akou sa postavila proti narastajúcim fašistickým praktikám súčasnej vlády sociopatov. Teta Patakyová, ktorá sa venuje obchodnému, finančnému a hospodárskemu právu.

Už jej právna špecializácia dáva tušiť, že tento ,,výstrel“ netrafí ani stodolu z dvoch metrov. A každý, kto si prečítal jej ,,právny názor“, s tým nemôže nesúhlasiť.

Teta nám totiž jednou vetou oznámila, že: ,,Preukazovaním sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 v zamestnaní či vstupe do obchodov nedochádza k protiústavnému zásahu do práva na súkromie“. A je to. Právny nález.

Začal som  teda pátrať, na základe čoho dospela tetuška k takému záveru a našiel som, čo som hľadal. Poprosím čitateľa, nech si radšej sadne a pevne sa zaprie nohami o zem. Ona si prosím pekne dala tú námahu a rozanalizovala Vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva č. 16/2020 a s tým súvisiace právne predpisy… v kontexte s nariadením GDPR…

O Šeligovej právnej gramotnosti si myslím, že ho preskočí aj študent nultého ročníka práva, no vy na tom nie ste o nič lepšie.

Takže ak rozumiem správne, teta, vy posudzujete zákony podľa vyhlášky??? A Úrad na ochranu osobných údajov je niečo, o existencii čoho viete iba z počutia??? Ústavu vo vašom prípade teda radšej ani nespomínam. Nemáte pocit, že je to to isté, ako zverejniť svoj právny názor na bujnejúce fašistické praktiky až po dôkladnom rozanalizovaní prepravného poriadku železníc slovenskej republiky? Prípadne ordinačných hodín vášho obvodného lekára???

Pokiaľ viem, tak GDPR sa vyjadrilo presne v opačnom zmysle a upozornilo na porušenie zákona. Toto tvrdenie však nebolo postavené na analýze receptu na domáci vajíčkový šalát, ale na analýze platných právnych predpisov, čiže zákona, tetuška Patakyová.

Ale zlatý klinec na záver. Naša titulovaná právnička dospela k ďalšiemu neodškriepiteľnému právnemu nálezu ( slabšie povahy to zo zdravotných dôvodov prosím nečítajte) že:

,,Realizácia oprávnenia nahliadnuť do takého potvrdenia ( o výsledku vášho dobrovoľného testovania) je menším zásahom do práva na súkromie, ako je samotný zákaz vychádzania a zákaz vstupu do zariadenia“.

Drahá teta Patakyová – Slovenská ústava čl.16 ods.1 hovorí, že:,, Nedotknuteľnosť osoby a jej súkromia je zaručená. Obmedzená môže byť len v prípadoch ustanovených zákonom.“

Mohla by ste nás, prosím, obšťastniť niektorým z vašich fundovaných právnych nálezov a poučila nás, podľa ktorého momentálne platného zákona môže byť moje súkromie obmedzené a hlavne, za akých okolností? A keď vravím zákona, myslím tým naozaj aktuálneho zákona a nie nejakej vyhlášky, Mikasovho letáku, alebo certifikátu o nosnosti osobného výťahu. Ktorý to zákon mi nariaďuje ukazovať moju zdravotnú dokumentáciu nejakej predavačke, alebo policajtovi? Milá pani ombudsmanka, možno teraz nabúram váš systém, ale takýto zákon nemáme. Čo máme, je iba zbožné želanie právnych analfabetov ako ste vy, aby tomu tak bolo.

Neviem, čo povedať. Je možné, aby takýmito indivíduami, podržkľučkami, odnes prinesákmi, skorumpovanými úradníkmi, mentálne obmedzenými a zákony ignorujúcimi ,,odborníkmi“ je prepchatá štátna správa? Kam sa pozriem, všade iba plagiátor, daňový podvodník, priekupník, mafián, sexuálny deviant, schyzofrenik, drogovo závislý, profesionálny klamár, alebo ako naša dnešná hlavná postava, teta Patakyová, ktorá si vykladá zákony podľa kuchárskej knižky.

Je to možné. A kým budete vy, nerozhodní a ,,dobrovoľní “ a všetci ktorí pindáte iba doma v bezpečí vašich obývačiek, kde vás nikto nepočuje, alebo  v krčmách, kde búchate po stole, ale nikoho nezajímate, ďalej kričať iba v tej obývačke a krčme, toto je len začiatok. Bude oveľa horšie. Ale to pochopíte, až keď vám vezmú všetko. Minulý víkend ste už prišli o dôstojnosť.

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Robo Bačinský

O AUTOROVI

Nemám v úcte autority. Tie novodobé určite.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 31

Celkové hodnotenie: 37.4

Priemerná čítanosť: 6315

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Žiga absolvoval prvú časť Konferencie predsedov parlamentov krajín EÚ

    0icon

    Podpredseda Národnej rady (NR) SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený výkonom právomocí predsedu NR SR, v pondelok absolvoval prvú časť Konferencie predsedov parlamentov členských…

    Jedináková aj Kubalová postúpili do štvrťfinále a zabojujú o medaily

    0icon

    Slovenská reprezentantka v boxe Miroslava Jedináková postúpila na ME v Belehrade do štvrťfinále v kategórii do 60 kg. Medzi elitnú osmičku sa dostala po osemfinálovom…

    Blanár na Rade EÚ predstavil výsledky rokovania slovenskej a ukrajinskej vlády

    0icon

    Ukrajina bola hlavnou témou pondelňajšieho spoločného zasadnutia ministrov obrany a zahraničných vecí EÚ v Luxemburgu, ktorí sa však venovali aj konfliktu na Blízkom východe. Uviedol…

    "Vojna" Nottinghamu s rozhodcami, klub cíti krivdu po zápase s Evertonom

    0icon

    Anglický futbalový klub Nottingham Forest oznámil, že podal oficiálnu žiadosť o zverejnenie rozhovorov medzi rozhodcami po nedeľňajšej prehre 0:2 s Evertonom. Účastník Premier League chce…

    Turizmus po pandémii v Bratislave ožíva, vytvára to tlak na dopravné riešenia

    0icon

    Turizmus v Bratislave po pandémii COVID-19 ožíva. Doterajšie údaje ukazujú, že sa v počte návštevníkov vracia k číslam z rekordného roku 2019. V pondelok to…

    Primátor Prešova avizuje stiahnutie bodu o hazarde z programu zastupiteľstva

    0icon

    Bod programu týkajúci sa návrhu všeobecne záväzného nariadenia o zákaze umiestnenia herní na území mesta Prešov primátor mesta František Oľha plánuje stiahnuť zo stredajšieho (24.…

    Štátny tajomník Marek Eštok odcestoval na pracovnú cestu do Čínskej ľudovej republiky

    0icon

    Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok odcestoval na pracovnú návštevu Čínskej ľudovej republiky (23. – 25. apríla 2024). Cieľom…

    Odhalenie NKÚ: Stámilionové Covidové Eldorádo

    0icon

    Bratislava 22. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Poslanci Smeru Tibor Gašpar a Richard Glück vo svojom videu na Facebooku upozorňujú na to, ako predchádzajúce vlády…

    Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom

    0icon

    Prezidentka SR Zuzana Čaputová bude od utorka (23. 4.) do piatka (26. 4.) úradovať z Košíc. V utorok sa stretne s primátorom mesta Jaroslavom Polačekom…

    SNS navrhuje do súdnej rady svojho kandidáta: Štefana Harabina

    0icon

    Bratislava 22. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian) Aktualizované 22. apríla 16:46 SNS navrhne za člena Súdnej rady exsudcu a neúspešného prezidentského kandidáta Štefana Harabina. Na Facebooku…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA