Po Matovičovi potopa

Dovoľte, aby som sa najskôr predstavil, keďže tu publikujem po prvý krát. S blogovaním mám skúsenosti od roku 2008. Začínal som na SME.blog, kde ma zablokovali. Roky som na Pravda.blog, kde mi práve dnes tento článok stiahli z hlavnej stránky. Posúďte sami, čoho som sa “dopustil”:

Už sme si ukázali a dokázali s akými pochybnými číslami na nás ide táto selfie-vláda. A tiež aké zmätočné sú jej opatrenia, ktoré okolité štáty odmietajú. Tak teraz konkrétne:

 

Šport

   Tam kde vládne racionálna úvaha a nemajú na čele blázna, nie je ani hystéria ohľadne športu.

Tenisový turnaj Roland Garros fungoval aj so stovkami divákov! Vo Francúzsku zvládli aj Tour de France s desaťtisícmi divákov pri ceste.

V týchto dňoch na Ukrajine medzinárodný futbalový zápas prebehol za účasti 20 000 divákov! V čom sú oni iní, než my? Asi rozumnejšou vládou.

Na Giro di Italia ani pri dvoch pozitívnych testoch nebude závod zrušený, vraj sa držia Gándího hesla, že treba vedieť „tancovať v daždi“?? Pri dvoch pozitívnych testoch odstúpili po týždni dva tímy samé. Nie je jasné, ako sa pretekári mohli infikovať, keď viac ako stovka ich kolegov-pretekárov, s ktorými išli celé dni plece pri pleci, nemá pozitívny test. Podstatné, ale je, že z toho nevznikla žiadna hystéria v pelotóne. Popri trase pretekov povzbudzujú tisíce ľudí s rúškami, ale bez obmedzení v počte.

Ako sa dá korona-hystéria zneužiť už zažil futbalový klub Slovan na Faerských ostrovoch.

Nezmysel, že pri zápase môže byť maximálne 50 účastníkov vrátane družstiev, ich podporných tímov a divákov, mohol vymyslieť len blúznivec. Volá sa Mikas.

Absurdná podmienka účasti pri negatívnom teste PCR nie staršom ako 12 hodín je neriešiteľná, keď PCR test sa nedá stihnúť do 12 hodín!!! Ani štátny tajomník školstva, ako garant športu, to pri vyhlásení tohto opatrenia v rozhlasovom rozhlase nechápal.

Medzinárodný futbalový zápas Španielsko – Portugalsko prebehol v Portugalsku za účasti stoviek divákov!

Päť športových zväzov má výnimku, pričom ide zväčša o kontaktné športy. Stolný tenis s odstupom hráčov cez stôl, na ktorom sa hrá, v hale, ktorá má výšku dvoch poschodí, je oproti tomu ideálny príklad, ako sa dajú splniť aj tie terajšie absurdné opatrenia. Napriek tomu budú chystané majstrovstvá Európy v Bratislave zrejme zrušené. Nenašla sa tá správa kľučka od dverí k bláznovi.

Ťažko si predstaviť kontaktnejší šport, ako sú zápasy MMA, ktoré pod názvom Oktagon bežia v Čechách. Naplno a s početným diváckym obecenstvom…

 

Pochod kultúrnou púšťou

   Už sme tu mali absurditu limitov do 50 ľudí aj s účinkujúcimi??? Teraz už zarezali živú kultúru úplne.

Emotívny výlev pána Kňažka ohľadne jeho hospitalizácie je príkladom hereckého výkonu bez racionálneho podkladu. Hercov na javisku nemôžu infikovať diváci v hľadisku s rúškami!!! A to na tú vzdialenosť ani keby o dušu spasenú kýchali a kašľali, čo je dnes nemožné.

Neschopná selfie-vláda s ministerkou kultúry, ktorej jedinou kvalifikáciou je, že sa kamaráti s „bláznem z Trnavy“ (a aby sme nezabudli, bola pri založení „interaktívneho jazdeckého divadla“??!) hrá hanebnú hru s vyhláseniami, ako im záleží na kultúre – a nič od marca reálne neurobili! Tá zúfalkyňa najskôr tvrdila, že majú „presné čísla“ kto v kultúre pôsobí a teraz sa sťažuje, že ich on-line registrácia DNES zlyháva?!! Čo robila tých sedem mesiacov doteraz?!! Jej útechy kompenzácií, ktoré neprišli ani za prvú vlnu sú ilúziou aj v tej druhej.

Po škandalóznom vyhlásení absurdných opatrení 28.9.2020 Matovič vyhlásil, ževraj má ísť ministerka kultúry ešte len rokovať so zástupcami kultúrnej obce???

Oni NIČ pripravené nemajú, len sladké reči…

Odškodnenia sa predstavitelia kultúry dočkajú, len keď zažalujú túto vládu, žiadne prosbopisy na „amatérov a idiotov“ nezaberajú, lebo tí, rovnako ako chudobní duchom v Biblii, „nevedia, čo činia“.

Náhradu podvyživenej kultúre nedokázali zorganizovať od marca ani pre také inštitúcie ako je SND, Filharmónia apod.

Ešte 5.10. ministerka na túto tému len vajatala a odkazuje sa na ministerstvo hospodárstva. A dostáva ďalší prosbopis umelcov Matovičovi. Na tejto tlačovke šéf FPÚ na otázku, čo robia pre tých, čo potrebujú k svojim výkonom publikum, do decembra nebudú mať šancu vystúpiť a teda je problematické, o čo vlastne môžu žiadať. Odpoveď toho pána je, že predsa nie je všetko o verejných vystúpeniach. Výborne: v prípade literárnej tvorby tento problém odpadá, ale v kategórii „Tvorba pôvodnej slovenskej umeleckej literatúry“ od apríla nepribudla žiadna Výzva!!!

Výsledkom všetkých tých „prosbopisov“ a dožadovaní sa pozornosti, je ďalšie Matovičove prázdne gesto, od marca sedem mesiacov nepohli prstom, ale odrazu schválili akúsi podporu kultúre o 6:00 ráno?!! To nás chceli pobaviť?

Vraj majú plán, podľa ktorého sa stačí prihlásiť a oni preplatia akúsi sumu? Veď je to absurdné, to sa nedá spravodlivo rozpočítať. Jediným riešením je nezakazovať kultúru!!!

 

Školstvo s náhubkom

   E-learningom urobia z detí bábky poslušné podľa vôle Globalizačnej kliky.

A kto vymyslel ten nezmysel, aby žiaci sedeli celý deň s rúškami, keď už ráno sa vie, že im nič nie je? To akože sa vírus priplazí cez prestávku, keď si dávajú desiatu? Prvé protesty prichádzajú…

Rúška pri telocviku??? Športovci ich nemajú a tu ide predsa tiež o šport. Navyše deti nerozpoznávajú nebezpečie hyperventilácie a pri namáhavejších cvikoch odpadávajú.

Deti do 15 rokov vírus logicky obchádza. Ich infikovanie je blízke nule, vírus napadá prednostne najstarších s oslabenou imunitou. To títo páni nevedia?

Výsledkom e-learning sú znížené nároky na vzdelanie s následkom polovzdelancov. Z prepadlíkov sa stávajú premianti, len treba mať mamičku, čo spoza počítača všetko našepká…

 

Veda

V rozhlasovom rozhovore s momentálne najprogresívnejšom laboratóriom na Slovensku skúmajúcim Covid-19 vyplynulo, že nedostali od štátu ani cent, všetko si hradia sami. Tak sa pýtam, kam zmizol ten jeden milión eur, čo venovala proti Covidu-19 Slovenská sporiteľňa, a kde skončili ďalšie finančné príspevky VÚB a ďalších veľkých sponzorov z jari?!!

Pritom, čo všetko táto selfie-vláda neschopasov nestíha, je veda na chvoste záujmu.

 

Koniec pohostinnosti pohostinstiev

   Bez znalosti konkrétnych údajov, ktoré by to ospravedlnili, selfie vláda na čele so Zmatkovičom fakticky zatvára všetky gastro-prevádzky. V hoteloch sa z toho môžu zblázniť, lebo strava pre ubytovaných je významnou položkou. A v tých zo zahraničnou klientelou majú teraz gurmánske pokrmy roznášať v obedári?!

Gastro-priemysel kolabuje a riešením by bolo zníženie DPH na 5%. Tento návrh selfie-minister Heger odmieta, lebo je vraj „neadresný“. Ale adresné riešenie ešte nedokázali v žiadnom odvetví, lebo individuálny odhad tržieb je absurdná úloha (neviete predvídať koľko zákazníkov neprišlo kvôli korona-panike) a administratívne nezvládnuteľná. Zato bankový odvod zrušili hneď!!!

Bol som včera s priateľom v poslednej ešte prežívajúcej bratislavskej vieche U sedliaka. Obsluhovala nás mladá šikovná vyštudovaná prevádzkarka, ktorá už nemala koho riadiť, lebo ostala ako čašníčka sama. Dnes tam končia a nevie kam pôjde.

Šiel som okolo zrejme najlepšej indickej reštaurácie minimálne v strednej Európe sídliacej v zadnom trakte hotela Crown Plaza. Majiteľ si zakladá na tom, že namiesto kvantity hostí uprednostňuje kvalitu pre tých, čo dokážu takúto exotickú kuchyňu oceniť. Oddnes bude mať na krku indických kuchárov a čašníkov, ktorí tu bez práce kvôli absurdným opatreniam uviazli tisíce kilometrov od domova.

Takýchto tristných príbehov sú dnes na Slovensku tisíce. Tisíce zmarených ambícií a plánov slúžiť zákazníkom. Ktosi dávnejšie povedal, že na Slovensku bude naozaj zle vtedy, keď skrachujú krčmy. Už je to tu…

 

Ekonomika

   Vyhlasujú, ako idú pomáhať novým podnikateľom, ale od marca nedokázali prísť s programom záchrany a udržateľnosti tých už existujúcich a pred ich zmätočnými „opatreniami“ aj prosperujúcich.

Vymysleli zlúčenie všetkých dávok a odvodov, nad čím ostáva rozum stáť, ale nevedia, ako užitočne minúť miliardy sľúbené na obnovu ekonomiky z EÚ.

V USA dostal každý daňový poplatník automaticky finančnú podporu, u nás je to len byrokracia a výsledkom je smiešny príspevok.

Údajne „prelomovú“ novelu zákona o verejnom obstarávaní urobili kdesi-akosi ale hlavne bez vedomia Úradu verejného obstarávania??!

Od marca nedostali peniaze kultúra, šport, gastro-prevádzky, poľnohospodári, autodopravci, obce a dokonca ani „hrdinovia prvej línie“.

Žiadny plán obnovy neexistuje, lebo sa hádajú o tých 6 miliárd z Bruselu, čo je hneď po ruke.

Vraj prelomový reformný plán ministra Hegera spochybňuje samotná vládna koalícia.

 

Zdravotníctvo

   Stačí nadpis článku v inak žltej tlači poplatnom týždenníku Trend z dňa 6. 10. 2020: „Zdravotníctvo v rozvrate. To je bilancia pol roka ministrovania Mareka Krajčího“.

Neúspešný vodca neúspešnej straničky vyhlasuje, že „To čo predvádza minister Krajčí je obrovskou katastrofou“.

Podľa článku Jany Teleki z 1.októbra sú „Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva trpia procesno-právnymi vadami, pre ktoré sú nulitné“.

Herec SND Ivan Vojtek položil na Facebook-u (ktorý práve preto fanatici jedinej pravdy tak neznášajú) dobrú otázku: „Ako je možné, že sú infikovaní lekári, keď majú viac ochranných prostriedkov a lepších, ako bežný občan?“

Ďalšia zvedavá otázka: Prečo sú pri odberoch nutné stery, keď na infikovanie vraj stačí kýchnuť?

A prečo sú pracovníci odberu testov v skafandroch, keď mortalita Covid-19 je nižšia, než u bežnej chrípky a na ochranu by stačil obyčajný tvárový štít?

Jediný biznis, ktorý v súčasnosti „frčí“ je ten z testovania. Až 9 000 testov za deň po 100 euro – to je kšeft!!!

Najznámejším pacientom aj bez covid-u na Slovensku je dnes Igor Matovič. A my máme proste smolu, že zrejme prestal brať lieky…

 

Dokedy?

   V týchto dňoch na internete koluje krátke video, na ktorom somár vedie stádo oviec. Veľmi výstižné a symbolické. Otázka znie – dokedy potrvá, kým sa ovce spamätajú?

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 23.56

Priemerná čítanosť: 2765

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého diaľničného mosta pri obci Iliašovce…

    Messi pre zranenie nenastúpi na prípravné zápasy Argentíny v USA

    0icon

    Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia. [caption id="attachment_3438676" align="aligncenter" width="1024"] Na…

    V kauze Gorila rozhodli o obvinení Jaroslava Haščáka a ďalších osôb

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) rozhodol o obvinení finančníka Jaroslava Haščáka a ďalších štyroch osôb v…

    Hošták: Členstvo v NATO je pre štáty ako SR jedinou garanciou bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pixabay)   Členstvo v NATO predstavuje základnú a za súčasných geopolitických podmienok jedinú garanciu bezpečnosti pre štát, akým je Slovensko. Pre…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Francúzski generáli chystajte sa - Obrana AFU je na pokraji kolapsu

    0icon

    Paríž 19. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Paríž riskuje, že v súvislosti s vyhláseniami, ktoré neustále a nekontrolovane lietajú z Elyzejského paláca, narazí (ak sa…

    Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, TASR-Vladimír Benko)   V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    FOTO DŇA