1260 dní

Evanjelium podľa Matúša

15 Na sviatky vladár prepúšťal zástupu jedného väzňa, ktorého si žiadali.

16 Mali vtedy povestného väzňa, ktorý sa volal Barabáš.

17 Keď sa zhromaždili, Pilát im povedal: „Koho Vám mám prepustiť: Barabáša, alebo Ježiša, ktorý sa volá Mesiáš?“

18 Lebo vedel, že ho vydali zo závisti.

19 Keď sedel na súdnej stolici, odkázala mu manželka: „Nemaj nič s tým spravodlivým, lebo som dnes vo sne veľa vytrpela pre neho.“

20 Veľkňazi a starší nahovorili zástupy, aby si žiadali Barabáša a Ježiša zahubili.

21 Vladár sa ich opýtal: „Ktorého z týchto dvoch si žiadate prepustiť?“ Oni zvolali: „Barabáša!“

22 Pilát im povedal: „Čo mám teda urobiť s Ježišom, ktorý sa volá Mesiáš?“ Všetci volali: „Ukrižovať ho!“

23 On vravel: „A čo zlé urobil?“ Ale oni tým väčšmi kričali: „Ukrižovať ho!“

 

Kladivo na čarodejnice

„Upáliť, upáliť!“ Asi takto nejako skandoval dav v stredoveku.

300 rokov sa nenašiel nikto, kto by zastavil nezmyselný hon na čarodejnice. Bol to totiž dobrý biznis. Takmer tri storočia svetská i cirkevná moc prenasledovala bosorky. Že by sa počas 300 rokov nenašiel triezvo zmýšľajúci človek a zastavil toto besnenie, ktoré hraničilo s fanatizmom? Našiel, no mohol byť vyhlásený za kacíra a skončiť rovnako na hranici v plameňoch. Prenasledovanie a masové vraždenie žien, neskôr i mužov a malých detí, sa udialo v stredoveku. Vládnuca trieda si vymyslela zaručený spôsob, ako sa zbaviť odporcov. Bola natoľko rafinovaná, že si svoje besnenie nechala „posvätiť“ pápežom Inocentom VIII. Štvanica na bosorky nestála len na hesle “Za všetkým hľadaj ženu”, ale pokojne možno dodať “Za všetkým hľadaj peniaze”. Súdenie a upaľovanie bolo naozaj výnosným obchodom pre všetkých zainteresovaných. Udavačmi počnúc, katmi končiac.

Spomínané udalosti poznáme len z historických dokumentov. Pamätáte si 2. Svetovú vojnu? Asi nie. Žijúcich pamätníkov je už len hŕstka. Musíme zájsť do nedávnej histórie, aby sme pochopili. Opýtajte sa nejakého Srba na vojnu v Juhoslávii. Asi nebude chcieť o tom veľmi rozprávať. Stále sú tým traumatizovaní. Ale nie vojnou samotnou. Inde je pes zakopaný. Poznačení sú vlastným konaním, do ktorého sa nechali zatiahnuť. Susedia z jednej ulice, ktorí spolu dobre vychádzali do vojny, z večera do rána stáli na rôznych stranách barikády. Doslova. Niekto medzi nich zasial nenávisť. Rozprával mi o tom Rusmir. Má pekné, symbolické meno, ale bol Bosniak. Ukazoval mi rameno, ktoré mal celé zjazvené, potom si vyhrnul tričko a ukázal mi priestrel na lopatke. Trieštivý náboj mu vnikol lopatkou a vyšiel cez rameno, ktoré mu takmer odtrhol. Asi len zázrakom mu ho doktori dokázali prišiť späť. Odohralo sa to v Srebrenici. On, so svojimi druhmi, strieľal z paneláku na jednej strane ulice na Srbov, ktorí bojovali z panelákov oproti. Po niekoľkých mesiacoch, keď sa mu rana zhojila, poslali ho späť na front. Už si nepamätám podrobnosti, ale tentokrát ho zasiahol granát a on zostal ležať. Síce pri živote, ale bez pomoci. Nikto sa neodvážil ísť mu na ratu. Ležal na bojovom poli a celé hodiny až do večera pomaly krvácal a umieral. Po zotmení ho odtiahli. Prežil. Sám povedal, že to bol zázrak. Podobne to prebiehalo na Ukrajine aj inde, zasejú sa semienka nenávisti medzi bratov, susedov, priateľov, zfanatizuje sa dav, ukáže sa na nepriateľa.

Prečo o tom píšem? Dnes sa niečo podobné deje na Slovensku. Zatiaľ to nevidíte jasne, sme len na začiatku. Dnes je na tieto účely použitý kovid. Vláda sa pomocou neho snaží vyvolať rozkol medzi občanmi na Slovensku. Na základe nezákonných opatrení šikanuje občanov, na základe neústavne vyhláseného núdzového stavu sa snaží zneužiť represívne a silové zložky štátnej moci k represáliám voči nespokojným občanom. Asi sa liberálna zložka štátnych činiteľov zástupnej armády globalistov cíti dosť silná na to, aby porazila svoj vlastný národ. Na Slovensku prebieha uzurpácia moci, ktorá sa vymyká ústave, na Slovensku prebieha štátny prevrat v rámci nezákonne použitých zákonných prostriedkov. Nastáva obdobie svojvôle, represálií, teroru, tyranie zo strany štátnych orgánov. V kontexte udalostí je nad slnko jasnejšie, aké pokyny dostal Matovič pri rannej povolebnej návšteve vo vile americkej ambasádorky na Slovensku.

Musím sa však vrátiť na chvíľu ku kovidu. Nie, ešte 2 roky dozadu. Ku Kuciakovi. 2 roky médiá denne masírovali verejnú mienku a ukazovali k údajnému vinníkovi. Teraz už to nie je potrebné. Dnes tu máme kovid. A práve táto paralela spomínaných dvoch udalostí ukazuje, že presvedčenie Pekovej o umelovytvorenom víruse bude pravdivé. Vírus je umelovytvorený a umeloživený. Na základe opatrení môžete ísť na plavaréň, alebo do akvaparku, ale do kostola nie. Ráno sa môžete zhromaždiť vo fabrike, ale na námestí nie. Nie je to podivné? Konečným výsledkom má byť definitívne preformátovanie slovenskej spoločnosti. Pri Kuciakovi bojovali v prvej línii médiá, dnes úlohu médií prevzala do svojich rúk vláda na čele s Matovičom. Na sociálnych sieťach šíri paniku, aby bol dôvod na jej svojvoľné konanie. Jeho konečným výsledkom má byť totálna podriadenosť Slovenska cudziemu spravovaniu. Jedná sa o úplnú stratu suverenity s možnosťou straty samotnej existencie. Plazivým spôsobom sa skrutky uťahujú celé roky, teraz udalosti nabrali nekontrolovaný spád. Ide do tuhého. Už sa nehrá na právo. Vláda a jej prisluhovači sú si dobre vedomí, že ak prehrajú, čakajú ich dlhoročné tresty vo väzení. Ja už uvažujem aj o naplnení skutkovej podstaty §421 trestného zákona. Jedná sa o založenie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. Pokým prebehnú súdy, ktoré vydajú konečné rozhodnutie, môžu prejsť celé roky. Preto sa veci budú diať rýchlo, nie však v súdnictve. Zo strany vlády dochádza k svojvoľnému konaniu, pomocou ktorého chce zlomiť a zlikvidovať odpor slovenských občanov, umožniť nástup liberalizmu s konečným cieľom úplne rozvrátiť slovenskú spoločnosť, ako prekážku k presadeniu svojich, a nám cudzích záujmov. Čo sa demokracii nepodarilo propagandou a presviedčaním o výhodách liberálnej spoločnosti, to je Matovičova vláda rozhodnutá urobiť za akúkoľvek cenu. Opakujem, za “akúkoľvek”. Obsadenie najvyšších ústavných funkcií liberalistami a ústavná väčšina v parlamente vo mne vyvoláva des.

Matovič má silnú motiváciu dosiahnuť nemožné. Globalisti si nemohli vybrať lepšieho adepta na premiéra. Psychologický profil hovorí, že jemu podobní ľudia túžia po uznaní a keďže ho nedokážu dosiahnuť prirodzenou cestou, budú ho vymáhať. Budú sa mstiť svojim odporcom a budú ich nekompromisne a zákerne likvidovať. Ako ďaleko sú schopný zájsť vo svojej nenávisti, netušia ani oni sami. Matovič je najvhodnejším kandidátom na naplnenie cieľov, ktorým sme dokázali doteraz ako-tak vzdorovať. On nenávidí nás občanov, pretože ho nevelebíme a nedokážeme oceniť, čo všetko On pre nás robí. Preto sa jeho hnev obracia proti nám. Jemu podobní duševní mrzáci už spôsobili veľa nešťastia na Zemi. Jeho zámerom je rozoštvať slovenskú spoločnosť tak, aby sme sa nenávideli medzi sebou navzájom. Aj problémy s dostupnosťou môjho posledného blogu len potvrdzujú, že som trafil do čierneho. Boj s „dezinformáciami“ sa bude stupňovať. Ak nebude úspešný, začne sa boj so zdrojmi.

Prosím Vás, nenechajme so sebou manipulovať, nedovoľme vyvolať masovú psychózu nenávisti, pretože to môže dopadnúť tak, ako som uviedol v príkladoch na začiatku. Selektujme informácie a hľadajme pravdu, snažme sa pochopiť súvislosti, aby sme vedeli, čo môžeme očakávať. Snažme sa nedať zámienku na spustenie represií. Buďme pevní, odolní, ľudskí, pretože ak sa postavíme na dve strany ulice a dav začne skandovať „Ukrižujte ho!”, alebo „Upáliť!“ to bude koniec zákonnosti a budeme stáť len krok od občianskych svárov, o ktorých neskôr od hanby nebudeme chcieť ani len rozprávať. A o to ide. Vrchovato by sa tak naplnili ciele tejto vlády. Vedzte, tak ako som napísal v poslednom blogu, bude dochádzať k tvrdým útokom na naše kresťanské a rodinné tradície, na našu históriu, na naše názory, na naše korene, hodnoty. Je to pokus o preformátovanie nášho svetonázoru. Možno budeme musieť pracovať v „podzemí“ tak, ako v časoch najhorších totalít. Nenechajme si však vziať vieru, pokoj, svornosť a rozvahu, pretože neuvážené konanie bude len nahrávka na smeč protivníkovi. Svedomím, charakterom, zásadovosťou a svojou vnútornou pevnosťou ich nakoniec porazíme.  Toto však musíme prejavovať v reálnom živote, nie len na sociálnych sieťach. Musíme vydržať a odolávať ešte 3 roky. Biblia hovorí, že toto besnenie vo všeobecnosti, má trvať 1260 dní.

 

 

Zdroje:

Evanjelium podľa Matúša – Sväté písmo Matúš 27, 15-23

Kladivo na čarodejnice – https://zivot.pluska.sk/zaujimavosti/hon-carodejnice-bol-vynosny-biznis – krátené, upravované

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Roman Huťa

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 102

Celkové hodnotenie: 23.05

Priemerná čítanosť: 1107

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Islamský štát hrozí ďalšími útokmi. Opozícia kritizujúca Šutaja Eštoka sa znovu znemožnila

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Opoziční politici sa v posledných dňoch predháňali v tom, kto viac nakydá na súčasného ministra vnútra Matúša Šutaja…

    Západu sa rúca systém. Treba byť pripravený na brutalitu

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP-Vadim Ghirda)   Úspešný príbeh Západu má korene skôr v organizovanom násilí než v jeho proklamovaných hodnotách. Članok priniesli noviny Svobodnaja…

    Tréner Montrealu o Slafkovskom: "Draftovou jednotkou bol oprávnene”

    0icon

    Montreal 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:AP/Gene J. Puskar, TASR/AP-Jeffrey T. Barnes)   Slovenský útočník Juraj Slafkovský ťahá v súčasnosti najdlhšiu bodovú sériu v hokejovej NHL spomedzi…

    Alonso zostane v Leverkusene: "Bayer je pre mňa ten správny klub"

    0icon

    Leverkusen 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Meissner)   Španielsky tréner Xabi Alonso zostane ešte minimálne jednu sezónu v Bayeri Leverkusen. Potvrdil to na piatkovej tlačovej konferencii,…

    Európske hospodárstvo čelí "trojitému šoku"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Európske hospodárstvo čelí "trojitému šoku", píše The Economist Prvým bola energetická kríza, ktorú vyvolala ruská invázia na Ukrajinu.…

    Bernard Bober počas Veľkého piatka pripomína solidaritu s utrpením

    0icon

    Košice 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)   Veľký piatok je dňom stíšenia, keď by sa mal človek zamyslieť nad vážnosťou tohto dňa. Pre TASR to…

    Česi si nedajú pokoj: Hašek nechce Slovákov z KHL na majstrovstvách sveta. Hovorí o teroristickom Rusku

    0icon

    Praha 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Bývalá hokejová hviezda - český brankár Dominik Hašek - si znovu kopol do Slovenska a Ruskej federácie.…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Existuje len jediná odpoveď na otázku "Kto je žena ?"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Facebook/ Foto:Screenshot Facebook )   Europoslanec Milan Uhrík( hnutie Republika) v nedávnom príspevku spolu s videom zverejnenom na Facebooku zverejnil názor…

    Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Strany môžu na kampaň pre voľby do Európskeho parlamentu (EP) minúť najviac tri milióny eur vrátane dane z…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Ivan Štubňa

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA