Na pandemickej komisii a na krízovom štábe skôr čítajú komiksy, ako sa dlhé hodiny radia.

Na pandemickej komisii a na krízovom štábe skôr čítajú komiksy, ako sa dlhé hodiny radia.

Mätúce – Covidom napadnuté rozhodnutia týchto dvoch inštitúcií desia všetkých Slovákov. Podľa nášho “milovaného” ŠachMatOviča Slovenského sú tam vraj samí experti, ktorí sa rozumejú veci a tak môžu vydávať jedno obmedzenie za druhým. Čo tam potom, že je medzi opatreniami sem tam aj absurdum. Pozor, nespochybňujem celkom ich odbornosť v jednom odbore, ktorému sa rozumejú, ale prehnanosť opatrení. Žiaľ, rozumejú sa iba jednej špecializácii a pravdepodobne ani nežijú svoj normálny život. Majú hrubé klapky na očiach a každý jeden si hrabe na svojom piesočku. Prečo som prišiel k takémuto hodnoteniu? Spomeniem iba jeden príklad za všetky, ktorý sa absolútne vymyká ľudskej logike a počtom.

Pôvodné rozhodnutie o všetkých podujatiach ( návštevy kostolov, divadiel, koncertov, a čo ja viem, čo ešte), ktoré museli revidovať znelo – maximálny počet zúčastnených 50, aby nikto nebol ukrátený!!! Pre minimálne rozhľadeného človeka je to totálna kravina, ktorá vzišla z pomazaných hláv pandemickej komisie a krízového štábu. Preto sa pýtam: Naozaj títo experti počas celého svojho života nevideli futbalové, basketbalové, hádzanárske či hokejové a z nich odvodené športové zápolenia? Basketbal a hádzanú, vodné pólo či florbal, futsal, hokejbal atď. ešte oželiem, ale naozaj nikdy nevideli hokejové, alebo futbalové stretnutie aspoň našich reprezentácií??? Možno videli, ale na medicíne, fyzike, sociológii či chémii ich neučili rátať.

Vezmime si hokej: Štyri formácie po päť hráčov (dvaja obrancovia a traja útočníci) je 20 hráčov, k tomu brankár a jeho náhradník a ešte minimálne dvaja náhradní hráči, tréner a dvaja asistenti, lekár a masér. Len toto je spolu 29 ľudí. K tomu musíte ešte prirátať ďalších, čo sa starajú o zabezpečenie mužstva pod taktovkou vedúceho mužstva. Prirátajme štyroch rozhodcov, dvoch – troch časomeračov, dvoch ľudí na trestných ľaviciach, obslužný pohotovostný personál k obsluhe štadióna, elektrikárov, údržbárov, vodiča rolby, usporiadateľskú službu, strážnu službu, ak by došlo k hádkam medzi hráčmi v útrobách štadióna atď. A tak by nám vyšlo, že by stretnutie extraligy mohlo hrať jedno mužstvo s nikým a kontumačne by ho vyhralo. Ale experti zo spomínaných štábov asi videli nejakú lotériu a tak sa asi priklonili k žrebovaniu o víťazovi a nie ku športu. Geniálne vymyslené! Kam sa hrabú Archimedes, Newton, Pytagoras, Einstein a ďalší svetoví objavitelia fyzických, chemických, astronomických, biologických a nukleárnych zákonov na slovenských pandemických a krízových „mudrcov“!!!!

Aj futbalové mužstvá si dávajú na súpisky minimálne 20 hráčov. Vždy to vidíme v titulkoch. Na ihrisku je ich len 11 proti 11-tim a štyria rozhodcovia. V hokeji hrajú piati proti piatim ,dvaja brankári a rovnako sú aj štyria rozhodcovia na ľade. To sú naozaj tak nevzdelaní a nerozhľadení v ostatných životných potrebách, okrem svojej špecializácie??? Tí naši o niečom rozhodnú, ale ich rozhodnutie nezohľadňuje realitu, čiže je nevykonateľné!!! Súvislosti a dôsledky opatrení sú pre nich Španielskou dedinou!

A to isté je aj s divadlom,. Ak už nechodia na športové stretnutia, alebo ich nevideli ani v televízii, myslel som si, že ich niekedy niekto vzal do divadla či na koncert. No, ale ak áno, tak asi na divadlo jedného herca. Ak hercov je aj 10, tak v zákulisí, pracujú kostýmerky, krajčíri, maskérky, kulisári, zvukári, osvetľovači, hasiči, elektrikári, údržbári a ďalší obslužný personál atď.

Na klasickej opere, na balete, či na koncerte vážnej hudby asi nikdy neboli. Ak áno, tak by ich mozgovne museli vedieť, že len orchester má veľký počet hudobníkov. Menší, alebo komorný orchester má okolo 40 hudobníkov a symfonický, alebo filharmonický okolo 100 hudobných majstrov. Naozaj nedokážem pochopiť, ako môžu vôbec vydávať takéto nezmyselné rozhodnutia. Týmto „expertom“ absolútne chýba v ich mozgovniach logika, životné skúsenosti, predvídavosť a reálnosť. Oni – superodborníci vlastne teraz s posvätením nášho „skvelého“ indivídua sediaceho v premiérskom kresle riadia tento štát, ale niekedy pôsobia, ako totálne nepraktické, neskúsené elementy nekompetentných expertov!

A jediné, kde sú mimo svojej špecifikácie experti, tak to je v kostoloch, kde je naozaj len farár s dvoma – troma miništrantami , kostolník a veriaci.

Rozmýšľam, o čom debatujú na štáboch 10 hodín, deň, dva či tri, keď z nich vychádzajú každý deň iné, upravené nariadenia, z ktorých majú občania štátu len chaos. A nielen občania, ale aj angažovaní zodpovední pracovníci televízii Markíza, JOJ i STV, ktorí zase onáhubkovali, prepáčte orúškovali svojich spravodajských moderátorov i napriek tomu, že moderátori sú od ostatných vzdialení minimálne dva metre a majú výnimku. Prihovárajú sa nám bezduché tváre. Výnimkou sú triezvi šéfovia TA3. Asi vedia, že sa im zvýši sledovanosť, lebo ľudí nezaujímajú rúška na tvárach moderátorov, ale neanonymní televízni obľúbenci. Veď sú takí, ktorí vidia niekoho pre nich nesympatického moderátora a vypnú televízor, alebo prepnú na konkurenciu.

Na druhej strane v Zlatých časoch je orúškované iba obecenstvo. Chaos nad chaosom víťazí. A to asi preto, lebo naši experti v pandemickej komisii a v krízovom štábe asi na poradách čítajú komiksy, alebo hrajú na mobiloch hry a je im jedno, aké nezmyselné rozhodnutie prijmú. A neospravedlňujú to ani včerajšie vyjadrenia v relácii Na hrane nášho „najmúdrejšieho“ Šeligu, že reagujú na vývoj situácie, ktorá sa stále mení! Nuž, tento kiskoidný „superodborník“ má patent na pravdu! A neprekáža to ani nášmu veľkému „milovanému“ ŠachMatOvičovi, ktorý nám tieto „úžasno-expertné“ nariadenia pretlmočí, aby ich neskôr podľa reakcií s dodaním rozumu na „fasbúku“ na druhý deň „fasbúkovo“ opravil, čím dokumentuje, že nie je obyčajný človek a žije iba na piedestáloch.

Zaujímavé sú rovnaké počty návštev na podujatiach. Do hľadiska s 30 tisícovou kapacitou, alebo na 500 miestny štadión, platí rovnaký počet 50 divákov! Percentá obsadenosti im nič nevravia. S takouto veličinou naši experti nevedia narábať. A argument, že v autobusoch a električkách nie, ale pri príchodoch a odchodoch ľudí, by sa nákaza šírila je pritiahnuté za vlasy. Veď by organizátori dokázali vymedziť v intervaloch na vstupenkách a turniketoch čas príchodov a odchodov na štadión v 5, alebo 10 minútových intervaloch samozrejme s odstupmi. Ak by niekto neprišiel na v časovom limite, mal by smolu. Turniket nepustí.

Finančné odškodnenie po zásahu štátu pre tieto odvetvia po vyše pol roku ani netreba spomínať. O kecoch a sľuboch ministrov a vlády sa ani nedá, lebo nie je o čom. Opäť sa potvrdzuje, že si zodpovední nevidia viac ako štvrť milimetra od nosa. Sú to jednoducho „super“ odborníci s prívlastkom PatoMat na čele so ŠachoMatom!

Zaujímavé, že aj v Česku vyhlásili núdzový stav, ale môžete sa naďalej pozerať do tvárí v spravodajských reláciách. Takže sme tak ako aj za socializmu i v tejto demokracii pápežskejší od pápeža, ako aj v mnohých ďalších prípadoch, keď sa chceme hrať na viac ako blaženejších z najblaženejších. Nuž, slovenský národ je už raz taký.

Pavel Jacz

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Jacz

O AUTOROVI

Dlhoročný televízny redaktor

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 181

Celkové hodnotenie: 27.48

Priemerná čítanosť: 3260

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Poslanci ukončili utorkové rokovanie diskusiou k neziskovým organizáciám

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 5. rokovacieho dňa 12. schôdze venovali návrhu novely o neziskových organizáciách, poskytujúcich všeobecne prospešné služby. Predložila ho…

    Útok na slovenského umelca kvôli politike - Majk Spirit reaguje

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Facebook / Foto:Facebook Matúš Šutaj Eštok)   Michal Dušička je jeden z najznámejších slovenských raperov, poznáte ho však skôr pod…

    Gašpar: Zhoda v koalícii na nominácii Harabina do súdnej rady bude problematická

    0icon

    Zhodnúť sa v koalícii na nominovaní Štefana Harabina za člena Súdnej rady SR bude problematické. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar…

    Lipšicovci dostali jasnú odozvu od krajských prokurátorov

    0icon

    Krajskí prokurátori s nevôľou vnímajú spôsob verejnej kritiky procesov po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zo strany bývalých prokurátorov tohto úradu. V spoločnom vyhlásení ôsmich…

    Attila Végh prišiel o ďalšieho sponzora

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Corgoň)   Potom, čo si slovenský športovec Attila Végh "dovolil" pred druhým kolom prezidentských volieb podporiť Petra Pellegriniho, viaceré spoločnosti sa…

    Prezidentka: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

    0icon

    Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné. Povedala to dosluhujúca prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti s jej úradovaním z Košíc. Tento týždeň úraduje z…

    Doživotný Office 2021 Pro je len 35,25 €! Doprajte svojmu počítaču zaslúžený upgrade!

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (PR článok/Foto:GoDeal24)   Stále si myslíte, že bude ťažké zakúpiť skutočné a celoživotné balíky na zvýšenie produktivity s veľmi malými nákladmi?…

    Prieskum: Kto by vo voľbách do EP uspel najviac?

    0icon

    Ak by sa voľby do Európskeho parlamentu (EP) konali v prvej polovici apríla, najviac hlasov (27,2 percenta) by získalo Progresívne Slovensko (PS). Nasledujú strany Smer-SD…

    Náhoda? ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

    0icon

    Praha 23. apríla 2024 (HSP/Teraz/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Webové stránky Českej tlačovej kancelárie (ČTK) v utorok napadli hackeri. Vydali niekoľko falošných správ, pričom jedna…

    Šatan bude hovoriť aj s Kelemenom: "Nie je to úplne uzavreté"

    0icon

    Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA