Ponúkajú Smotanu, ale servírujú zvratky. Prvý diel.

Kde sa vzal, tu sa vzal, z ničoho nič sa v mediálnom priestore zjavil naslovovzatý “odborník” na odhaľovanie konšpirácií a proruskej propagandy.
Ako sa to stalo ? Kde ho mainstream vlastne objavil ? Ako to, že zrazu z každej strany dostáva “pozvánky” do vysielania ? Kto mu zabezpečuje vysielací čas ? Pozrime sa na to bližšie.
Nájsť a pripraviť uveriteľného, naoko hodnoverného, apoliticky pôsobiaceho aktivistu s príkladným morálnym profilom a kvalifikáciou, ktorý budí dojem znalosti danej problematiky a ktorý napriek tomu obsahovo nehovorí nič, resp. úmyselne zavádza, to určite nie je jednoduché.  Ešte ťažšie je spomedzi kandidátov vybrať takého, ktorý dobre zvládne  prepracovanú psychologickú taktiku ktorej cieľom je pred kamerami vykúpať a znemožniť svojho oponenta.  Správny lovec „bolševikov“ a „konšpirátorov“ musí v  diskusnej relácii zvládať  súhru s “neutrálnym” moderátorom a mať cit vo vhodný okamžik skákať do reči a vedieť prerušovať  tok zásadných myšlienok oponenta (ukážkový príklad tejto metódy bola „diskusia“ s Rostasom).
Taktiež musí byť schopný kreatívne rozvíjať témy na základe  metodických pokynov, ktoré dostane od svojich mentorov. Nájsť takého nie je jednoduché. V prvom rade  je treba spomedzi celej plejády „aktivistov“ vytipovať správne osoby pre užší výber.  Väčšina vytipovaných tieto kritériá nespĺňa, lebo drvivá časť  používaných „aktivistov“  je diskvalifikovaná rôznymi faktormi. Jedni tým, že sú to len aktivisti brigádnici, ktorí si štrajkovaním privyrábajú, t.j. politicky neskúsení študenti túžiaci hlavne po zábave a  canabise, ďalej špecificky zameraní ekofanatici, „jednoduchšie“ mysliaci radoví „bojovníci“, či politicky sprofanovaní  veteráni s priamymi a preukázateľnými väzbami na financie od Sorosa, alebo US Kongresu.
Ale Slovensko je našťastie pre americkú administratívu malé.  Vďaka tomu sa americká ambasáda s úderkou slovenských kolaborantov  nakoniec dobrali zdarného konca a vhodného kandidáta našli. Vycepovali ho teda a katapultovali do mediálneho priestoru. Naše „demokratické“ a „pravdovravné“ médiá vzápätí zaplavila Smotana. Pardon, aby som bol presný. Nie lahôdková smotana ako taká, iba kelímok od Smotany, ktorý nikto v mainstreame zásadne neotvára a neskúma jeho obsah. Nemôžu, lebo by okamžite vyšlo najavo, že ten navonok solídne vyzerajúci kelímok neobsahuje nijakú Smotanu, ale niečo veľmi nechutné. Pozrime sa teda na ten „kelímok od Smotany“ zvonku. Navonok človek mravne čistý, vysokoškolsky vzdelaný, napohľad čestný a ako extra bonus dokonca dejepisár. Ideálny kandidát.  Ktorý priemerný konzument TV správ by si dovolil pochybovať, či dokonca analyzovať informácie podané človekom,  ktorý je médiami anoncovaný ako uvedomelý demokrat s titulom a navyše má históriu v malíčku? 
V jednom zo svojich článkov sa tento “ANTI”PROPAGANDISTA hrdí tým, že  učiteľ má každodenný, inštitucionalizovaný kontakt s mladými ľuďmi a s ich rodičmi.  Sám seba sa pýta, či existuje vôbec potenciálne vplyvnejšia skupina ako tá z ktorej bol on vytiahnutý na mediálne výslnie. Sám dokonca prezieravo konštatuje, že učitelia sú tvorcami verejnej mienky. Je si teda veľmi dobre vedomý, že môže ovplyvniť myslenie a názory v masovom merítku a evidentne to aj využíva, resp. zneužíva. On a hlavne jeho mentori.
     Takže už vieme kde sa vzal a prečo je ho zrazu plný mainstream. A teraz strhneme zhora alobal a nakukneme, čo sa skrýva v tom navonok lákavom kelímku. Nie je podstatné,  či zmluvu s diablom tento pán podpísal preto aby si vylepšil spoločenské postavenie, pomasíroval svoje ego,  alebo preto, že si predajom vlastného svedomia privyrába k učiteľskému platu , či  preto, že je zaslepený, či pre niečo iné.  Dôvod pozná iba on a zopár zasvätených.  Ak by k dôvodu svojej činnosti bol ochotný vôbec niečo vyhlásiť, tak určite, že to robí zadarmo a z vlastného presvedčenia a že je iba občan milujúci vlasť, demokrat a zástanca pravdy. A že kto tvrdí opak je proruský, bolševický Putinov agent. (Už sa teším čoho sa dočkám ja, keď mu trollíčatá ukážu môj blog).

V prvom rade tento stelesnený „demokrat“ nespadol len tak z neba. V kalných vodách sorosovského kanála pláva už pomerne dlho. Je síce pravda, že je vysokoškolsky vzdelaný, bezúhonný a že učí dejepis, ale tiež je pravda, že už dlhú dobu pred konfliktom na Ukrajine robil malú hlásnu trúbu slovenských politikov, politológov, analytikov a žurnalistov  kooperujúcich s US ambasádou  a tendenčného sorosovského,  antificovského papagája v SME-tisku.  Nie je problém načrieť do histórie a urobiť si  prehľad o „pravdovravnosti“ a  manipulačných vlohách tohto človeka pred tým, než sa stal mediálne známym lokálym hovorcom ukronacistickej Junty, ktorú minulý rok v Kyjeve inštalovali Američania.  Pozrime sa na  blog tohoto  bojovníka „za“ pravdu a hlavného slovenského „ANTI“PROPAGANDISTU:
———————————————————————————————————
KALIŇÁK PÁLI FICOVE REBRÍKY K MOCI.

V obave z možného zlého volebného výsledku  „demokratov“  (servilnej a vždy ochotnej výpredajovej mafie) vyvolával tento „ANTI“PROPAGANDISTA hystériu, že Smer sa chystá nastaviť  kritériá volebných komisií tak, aby mohol  manipulovať voľby, čo sa po voľbách samozrejme ukázalo ako LOŽ a predvolebné delírium  „ANTI“PROPAGANDISTU.
———————————————————————————————————
ZNEUŽIL FICO UČITEĽOV?

„ANTI“PROPAGANDISTA je rozhorčený, že jeho kolegovia učitelia  si dovolili štrajkovať  akurát počas Radičovej vlády a počas Ficovej to nerobili.
Nepatrí sa predsa štrajkovať, keď vládnu tí „správni“. Nadávať na vládu sa predsa musí vtedy, keď vládnu tí „druhí“.
———————————————————————————————————
FTÁČNIK, VAŠÁRYOVÁ A BUDAJ.

„ANTI“PROPAGANDISTA dostal za úlohu zosmiešniť Ftáčnika, lebo je od „tých druhých“  Nemá ho čím napadnúť, tak aspoň poukazuje na to, ako odôvodnil svoje členstvo v KSČ.  Keďže Budaj je favoritom Piatej kolóny, tak ho následne obhajuje. Takto:

Za 21 rokov Ján Budaj veľakrát v médiách vysvetlil, že eštebákom klamal, a záväzok podpísal, aby mu vrátili pas“.
„Naopak, historici našli mnoho dokumentov dokazujúcich, že ŠtB považovala Budaja za jednu z najnebezpečnejších nepriateľských osôb.

Takže „ANTI“PROPAGANDISTA predhodil „vhodné“ vysvetlenie  Budajovho  podpisu záväzku, že bude pre ŠTB špicľovať.  Či to je pravda, alebo nie, to už mu je jedno. Budaj predsa stojí na “správnej” strane barikády a absolútne dostatočným dôkazom Budajovej neviny je, že Budaj to veľakrát vysvetlil a basta.
Že Budaj bol registrovaný v piatich zväzkoch ŠTB, z ktorých štyri sa po prevrate “záhadne” stratili a vďaka tomu už nikto nemôže dokázať, čo všetko na Budaja obsahovali, o tom ani nedýchne.
A ešte na Budajovu obhajobu „ANTI“PROPAGANDISTA spomína existenciu akýchsi nekonkrétnych, Budajových silno protikomunistických  dokumentov v  spisoch ŠTB,  z ktorých ale neodcitoval ani čiarku.
Je to ukážkový príklad toho akú metodiku vo svojej „ne/argumentácii“ používa Piata kolóna.  Ftáčnik nie je „ich“ tak dostane spoza rohu jednu rýchlu ranu na solar a vzápätí  je vyzdvihnutý „správny“  protikandidát Budaj pomocou
fabulácií,  zamlčovania faktov a pozitívnych, implicitných podprahoviek.
———————————————————————————————————
VLAJKA a PREAMBULA V MOJEJ TRIEDE? UŽ SA TEŠÍM!

„ANTI“PROPAGANDISTA označil príslušnosť k národu za boľševický prežitok, a návrh pondelkovej hymny za tréning poslušnosti. Samozrejme, LEBOFICO. Ani slovkom tento „ANTI“PROPAGANDISTA  nespomenul, že práve v USA (jeho vzore a tzv. kolíske demokracie) sa bez povinnej hymny a vlajky  pomaly nezaobíde ani nedeľné BBQ  a že v USA od roku 2005 beží školský National Anthem Project
———————————————————————————————————
AKO SA FALŠUJÚ VOĽBY.

„ANTI“PROPAGANDISTA” pred voľbami bojuje za „svojich“. Infikuje verejnosť možnosťou, že „súdruhovia“ sa pravdepodobne chystajú voľby falšovať. Svoje „obavy“ servíruje tak, že nikoho konkrétne neobviňuje ale formuluje vety spôsobom, že evidentne Radičovú a spol. tými „súdruhmi“ nemyslel. Následne, aby svojim obavám pridal na váhe aj radí, ako falšovaniu predísť. Samozrejme čas ukázal, že to bola len zámerne sypaná soľ do očí voličov.
Zaujímavé je, že sa tento „ANTI“
PROPAGANDISTA  ani slovkom nezmienil, že práve americkí mentori modrej „elity“ sú vo falšovaní volieb  špecialisti („Víťazstvo“ Busha juniora pomocou vyškrtávania voličov na základe podobnosti mien,  zneplatňovania lístkov ich prehýbaním a škandálne rozhodnutie  Najvyššieho súdu – plného kumpánov Busha seniora).
———————————————————————————————————
OBČANIA BY MALI ŽIADAŤ MILIÓNOVÉ ODŠKODNÉ.

„ANTI“PROPAGANDISTA informuje o zahájení výstavby obchvatu P. Bystrice,  vysiela do sveta jednu obavu za druhou,  vopred spochybňuje termíny, predpokladá… Určite vám netreba vysvetľovať, že ktorá vláda ten obchvat začala stavať.  A výsledok ? Stačí si s odstupom času prečítať tento článok a porovnať s reálnym stavom. Samé strašenie a poplašné správy, ktoré ani trošku nekorešpondujú s realitou.
Napriek tomu, že usilovne strašil nesplnením termínov, žalobami od nespokojných vlastníkov a všetkým možným a nemožným čo by sa mohlo prihodiť, tak stavba stojí načas, nikto sa proti nej nebúri, nikto sa nesúdi…

———————————————————————————————————
Et cetera, et cetera, et cetera…
Stačilo bez akejkoľvek selekcie  zaostriť na články, ktoré tento „užitočný“  v minulosti produkoval vo svojom Blogu na SME-tisku. Majú dostatočnú výpovednú hodnotu o príchuti a kvalite predmajdanovej Smotany, resp. o jeho „občianskosti“  a „nestrannosti“.  V ďalšej časti sa ďaleko podrobnejšie pozrieme na pomajdanovú gradáciu činnosti tohto „demokratického“ trolla.  Sľubujem, že to bude stáť za to.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Luboš Bogner

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 2

Celkové hodnotenie: 21.24

Priemerná čítanosť: 6513

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Vodič skrýval marihuanu vo vrecku riflí, spolujazdec pervitín v ponožke

    0icon

    Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry zadržali dvoch mužov, ktorí u seba ukrývali drogy. Osoby boli obmedzené na osobnej slobode a boli predvedené na policajné…

    Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

    0icon

    Polícia začala v súvislosti so stredajším (17. 4.) požiarom v Stropkove trestné stíhanie. Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49…

    Šéfredaktori troch titulov News and Media Holding reagujú na kritiku konkurencie

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Plus Jeden Deň/ Foto: Pixabay)   Stupňujúce sa útoky z konkurenčných médií prinútili šéfredaktorov titulov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas…

    Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

    0icon

    Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa. Najvyššiu chorobnosť zaznamenal Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR u detí do jedného roku. Deklaruje, že…

    Taraba: Budovanie kapacít na zhodnotenie odpadu patrí k prioritám

    0icon

    Budovanie nových kapacít na recykláciu a energetické zhodnotenie odpadu je jednou z priorít súčasného vedenia ministerstva životného prostredia. "Považujeme ju za strategické projekty, ktoré budeme…

    Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v jednom z domov v obci Štítnik

    0icon

    Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie, ku ktorému došlo v jednom z domov v obci Štítnik v okrese Rožňava. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného…

    SaS podá návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru

    0icon

    Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia. Na tlačovej…

    Muž sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove

    0icon

    Päť hasičov s dvomi kusmi techniky zasahovalo vo štvrtok (18. 4.) po 22.00 h pri dopravnej nehode na ul. Arm. gen. Svobodu v Prešove. Zranil…

    Pri elektronických testoch na vodičský preukaz je neúspešnosť vyššia

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Po zavedení elektronických skúšobných testov na vodičský preukaz sa počet neúspešných skúšok zvýšil. Pohybuje sa okolo 23 percent,…

    Krajskí prokurátori informovali o plynulom prevzatí prípadov v pôsobnosti ŠTS

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Krajskí prokurátori informovali generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku o plynulom prevzatí výkonu prokurátorských činností vo veciach v pôsobnosti Špecializovaného…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA