Je treba prebrať sa z ilúzie, že vakcína proti COVID 19 spasí svet!

 

Je treba sa prebrať z ilúzie, že vakcína proti COVID 19 spasí svet. Nespasí a ukážem Vám prečo. Poznať odpoveď na túto otázku je veľmi dôležité, pretože odpoveď definuje stratégiu boja proti COVID 19 aj pre Slovenskú republiku.

Najprv ale pripusťme myšlienku, že záchrana sveta by nebola možná bez celosvetovej vakcinácie, ako odporúča Bill Gates a ukážem Vám, ako by to vyzeralo.

Čo nás čaká

Na nemeckej verejnoprávnej stanici ARD sa Bill Gates vyjadril, že chce zaočkovať 7 miliárd ľudí na celom svete proti COVID 19. Ak by to zachránilo 7 miliárd ľudí, tak potom ok, pretože inak by sme mohli povedať, že pár ľudí by sa cez noc stalo niekoľko krát bohatšími ako Bill Gates.  Až na to, že Gates je jedným z hlavných propagátorov tejto idey a jedným z hlavných investorov do vakcinačných firiem.

 

Zákaz cestovania

Ďalej sa rozpráva, o tom ako  by sme nemohli cestovať bez toho, aby sme boli zaočkovaní proti COVID 19.

Aj rakúsky kancelár Sebastian Kurz v rozhovore pre viaceré rakúske médiá, ako napríklad Kleine Zeitung, či Salzburger Nachrichten uviedol, že Rakúšania nebudú môcť slobodne cestovať až dovtedy, pokým sa proti novému korona vírusu nebude očkovať, alebo nebudú k dispozícii účinné lieky.

 

Očkovanie proti COVID 19 ako podmienka prijatia dieťaťa do materskej školy, alebo pobytu v prírode

V Českej republike požadovala Horná komora vypustiť zo zákona ustanovenie, podľa ktorého má byť očkovanie podmienkou prijatia dieťaťa do materskej školy, alebo pobytu v škole v prírode. Poslanci dolnej komory českého parlamentu zotrvali na pôvodnej podobe tejto právnej normy. Zákon teraz poputuje na podpis k českému prezidentovi Milošovi Zemanovi.

 

Medzičasom sa Matúš Vallo pochválil, že Bill Gates im na online stretnutí povedal, „že si máme zvykať na obmedzenia, kým nepríde vakcína.“

 

Bez „CovID“ by takéto opatrenia neboli možné

Ak by celosvetová vakcinácia bola nevyhnutná, vyžadovalo by to prijať do praxe nasledovné opatrenia, pretože sa to nedá realizovať bez toho, aby sme nemali nejaký prenosný, celosvetovo uznaný doklad. Ako by letecká, alebo vlaková spoločnosť vedela, že ste zaočkovaný? Ak poletí Číňan z Hongkongu do Viedne tak Austrian airlines nebude stačiť, ak jej ukáže svoju zdravotnú kartu, taktiež ani potvrdenie o očkovaní v mandarínčine nebude použiteľné. Potrebujete niečo ako ID2020, alebo „CovID“. Takto by vznikol akýsi celosvetový pas, na základe ktorého by ste boli identifikovateľný a plus by tam bola informácia o Vašom očkovaní.

Potom sú tu aj podružné otázky typu, kto by spravoval takúto celosvetovú kartotéku ľudí? Boli by to štáty, alebo nejaká celosvetová organizácia typu WHO, ktorej Trump zrušil financovanie z amerického rozpočtu po jej reakcií na epidémiu COVID 19?

Minulý mesiac, 10.04.2020, Anthony Fauci, riaditeľ Národného ústavu pre alergiu a infekčné choroby, prehlásil, že federálna vláda zvažuje vydanie amerického osvedčenia o imunite proti korona vírusu, pretože Trumpova administratíva sa snaží lepšie identifikovať tých, ktorý boli nakazený a reštartovať tak americké hospodárstvo. Tento návrh, ktorý už je realizovaný nemeckými vedcami sa zvažuje aj v Taliansku a Spojenom kráľovstve.

 

Treba dodať, že to bol práve Fauci a jeho inštitút, voči ktorému Trumpova administratíva zahájila vyšetrovanie, pretože posielal finančné prostriedky Wuhanskému laboratóriu na výskum korona vírusu, na ktorý je na území USA moratórium.

 

Svetlá budúcnosť s „CovID“

Predstavte si, že dostanete ID s mikročipom. Možnosti jeho využitia sú takmer neobmedzené. Keď už máte takýto ID, prečo ho nerozšíriť a nezjednodušiť si život. Môžete tam mať svoju zdravotnú kartu, kľúče od domu, pas, občiansky preukaz, alebo môžete ako správny svetoobčan jednoducho a bezkontaktne platiť pomocou „CovID“. Pretože v dnešnej dobe, slovo bezkontaktne „is the new modrá je dobrá“.

Takýmto spôsobom by sa dala napríklad bezkontaktne merať aj koncentrácia zaočkovanej populácie na určitom mieste a nielen tej zaočkovanej. V metre, v banke, na demonštrácií, jednoducho kdekoľvek, kde prejdete okolo čítačky bezkontaktných kariet. A kým? Kýmkoľvek!

 

ID2020

Projekt globálne ID pre všetkých rozvíja Aliancia ID2020. Svoj projekt predstavila na jeseň, na svojom výročnom samite v New Yorku, ako nový program digitálnej identity v spolupráci s vládou Bangladéša, alianciou pre vakcíny Gavi (aliancia pre vakcináciu podporovaná Billom Gatesom) a partnermi vo vláde, akademickej oblasti a humanitárnej pomoci.

 

Toto globálne ID je digitálna identita, ktorá je počítačovým záznamom o danej osobe, uloženom v registri a používala by sa na sledovanie toho, kto dostal očkovanie.

Ak preskúmate túto stránku zistíte, že použitie na sledovanie toho, kto dostal očkovanie je len okrajové a možnosti použitia v spojitosti s biometrickými údajmi sú naozaj neobmedzené. A ako som už vyššie spomenul, tento summit sa konal ešte pred nástupom korona pandémie už v roku 2019.

 

Aliancia ID2020

Zakladajúcimi partnermi tejto aliancie sú Accenture, Gavi, čo je sama o sebe ďalšia aliancia pre vakcináciu sponzorovaná Billom Gatesom, Rockefellerova nadácia, IDEO a samozrejme Microsoft Billa Gatesa. Ďalej 9 generálnych partnerov, ako napríklad neziskovka Mercy Corps, známa z rozdávania bankomatových kariet migrantom, až po univerzitu Berkeley.

Zo stránky Aliancie2020 sa dočítate, že primárne je tento projekt určený pre krajiny tretieho sveta a migrantov. Hoci to doslovne neuvádzajú, spravte si vlastný názor. Ako dôvody, prečo je ID2020 dôležitý uvádzajú, že je to základné a univerzálne ľudské právo pretože: „Každý má právo na uznanie všade ako osoba pred zákonom.“ Globálne ID je dôležité aj pre rodovú rovnosť, pretože „Ženy s oficiálnou identitou sú oprávnené hrať väčšiu úlohu pri rozhodovaní v domácnosti a udržiavať finančnú nezávislosť.“

ID2020 je aj vstupnou bránou k ekonomickým príležitostiam, pretože: „Viac ako 2,5 miliardy dospelých nemá bankový účet, ani nevyužíva formálne finančné služby, čo sťažuje vymanenie sa z chudoby, alebo počasia do obdobia ťažkostí. Prepojenie ľudí s digitálnymi finančnými nástrojmi a službami si vyžaduje prístupné, bezpečné a overiteľné systémy ID.“

Rozoberme si to. Pre koho sú to ekonomické príležitosti v skutočnosti? Pretože zaviesť ID2020 do slamu, alebo do dediny bez prístupu k pitnej vode je to posledné čo daní ľudia potrebujú.

Uvediem príklad. George Soros investoval do rovnakého programu ako Mercy Corps a chce zaplaviť Afriku kreditnými kartami, ktoré sú prepojené s mobilnými telefónmi a akousi sieťou kioskov, kde sa pomocou tejto karty dajú vybrať peniaze. Soros investoval desiatky miliónov dolárov a povedal, že očakáva, že tento projekt skončí ako samofinancovateľný. To čo začalo ako filantropia sa rýchlo zmení na biznis s poplatkami za bankové transakcie, ktorý má veľký potenciál prerásť do mikropôžičkového segmentu. A v Afrike sú stovky miliónov ľudí. Dobrý biznis.

Keď už sme pri bezpečnosti. Aliancia ID2020 napísala, že 2,5 miliardy ľudí nemá bankový účet a nepoužíva formálne finančné služby, a preto by bol ID2020 pre nich prospešný. Kde by takýto ľudia bez bankového účtu, počítača, internetu a základných hygienických potrieb, mali uloženú svoju globálnu digitálnu identitu? Okrem toho je množstvo týchto krajín diktátorských. Otázkou je, kde by sme našu globálnu identitu mali uloženú my? V Gatesom Microsofte?

 

Kedy najskôr bude vakcína?

Bill Gates hovoril, že najskôr o rok by sa mohla rozbehnúť výroba vakcíny proti COVID 19.  Dovtedy by sme však nemohli slobodne cestovať bez „CovID“. A 1 rok je najoptimistickejšia predpoveď, pretože vakcínu musíte najprv vyrobiť, a potom čakať, kým sa zaočkuje celá Európa.

 

Doživotné očkovanie proti COVID 19

Čo Vám o vakcíne proti COVID 19 nepovedali je, že Vás čaká doživotné očkovanie, a to každý rok, až do konca svojho života.

Viem si predstaviť, že existuje, či už na Slovensku, alebo vo svete, bezpočet na smrť vystrašených ľudí, ktorí by pristúpili na akékoľvek oklieštenie svojich základných ľudských slobôd, ak by im nejaký mesiáš sľúbil, že ich zachráni. Všetci títo ľudia si neuvedomujú jednu vec. Nehovorí a nepíše sa však o tom, že ak vakcína proti COVID 19 má byť riešenie, tak Vás čaká doživotné očkovanie.

Je to jednoduché. Chrípka je vírus a očkovať sa musíte každý rok. COVID 19 je vírus a tiež by ste sa museli očkovať každý rok až do smrti, aby ste mohli so svojim nalešteným „CovID“ odletieť na dovolenku na Rimini, alebo pracovnú cestu do New Yorku.

Takže každý rok by ste museli dostať vakcínu, aby ste sa zaradili k svetoobčanom, ktorý môžu slobodne cestovať. No toto tajomstvo Vám bohužiaľ už nikto nepovie.

 

To najlepšie na koniec. Účinnosť vakcíny

Dajme tomu, že by ste akceptovali podmienky a prijali by ste ID2020, či už vo forme plastovej karty, mikročipu pod kožou, alebo ako Neviditeľný kvantový bod, tzv. „tetovanie“ pomocou atramentu, ktorý sa dá bezpečne vložiť do pokožky popri samotnej vakcíne a je viditeľný iba pomocou špeciálnej aplikácie a filtra pre smartfóny.

 

Stálo by to za to? Odpoveď je NIE. A ukážeme si to na účinnosti vakcíny proti chrípke.

 

Mutácie COVID 19

Jedným z hlavným dôvodov, prečo by ste sa museli očkovať proti COVID19 každý rok je, že vírus neustále mutuje. Kým prišiel z Číny do Talianska už sa hovorilo o novom kmeni. Tak aká je potom realita?

Fontech startitup v článku z 30. marca 2020 nás upokojuje:

„Podľa najnovších odhalení sa zdá, že korona vírus SARS-CoV-2 od vypuknutia epidémie v Číne veľmi pomaly mutuje. Vedci spojili celosvetové dáta zo sledovania genómov korona vírusu a na webovej stránke NextStrain.org odhalili, že aktuálne je evidovaných 8 rôznych kmeňov. Vedci upozorňujú, že rozdiel medzi nimi je len veľmi malý a žiadny z kmeňov nie je smrteľnejší ako ostatné.“

„Dôležitejší je ale fakt, že pomalá miera mutácie vírusu dáva vedcom nádej, že prípadná vakcína by mohla poskytnúť ochranu voči korona vírusu na roky, alebo dokonca desaťročia. V závislosti od rýchlosti mutácie vírusov sa musia totižto aktualizovať aj vakcíny. Napríklad taká vakcína proti chrípke by mala byť podávaná kvôli rýchlosti jej mutácie aj každý rok.“

O 27 dní neskôr v článku na tvnoviny.sk je situácia už úplne iná:

„Podľa výsledkov novej čínskej štúdie zmutoval nový typ korona vírusu približne do 30 rôznych genetických variantov. Zistili to výskumníci z univerzity v meste Chang-čou.“

„Počas testovania vedci objavili viac ako 30 rôznych mutácií tohto vírusu, z ktorých o 19 dosiaľ vôbec nevedeli. “Korona vírus má teraz mutácie, ktoré sú schopné zmeniť jeho patogenitu (schopnosť mikróbov vyvolať ochorenie),” zaznelo v štúdii.

Výskumný tím zistil, že najagresívnejšie kmene vírusu sú schopné vytvárať až 270-krát väčšiu vírusovú záťaž oproti najslabším kmeňom. Agresívne kmene navyše zabíjajú ľudské bunky ďaleko rýchlejšie.

Odborníci uvádzajú, že sa musia brať do úvahy jednotlivé varianty mutácií. V opačnom prípade by sme sa liekov, či vakcíny na korona vírus nemuseli v blízkej dobe dočkať.“

 

Efektivita vakcíny proti chrípke

Podľa amerického CDC Centers for Disease Control and Prevention (Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb) sa účinnosť vakcíny môže líšiť, „nedávne štúdie ukazujú, že očkovanie proti chrípke znižuje riziko ochorenia na chrípku o 40% až 60% z celkovej populácie počas sezón, keď je väčšina vírusov cirkulujúcej chrípky dobre zladená s vakcínou proti chrípke.“

To znamená, že očkovanie proti chrípke je neúčinné v 40% až 60% prípadov. A v niektorých rokoch, keď sa netrafia do „správneho“ kmeňa je účinnosť ešte menšia. Tieto percentá sa menia aj v závislosti od vekovej skupiny.

 

Vakcína proti chrípke dostatočne nechráni ľudí vo veku 65+

Podľa článku od autorky Melinda Wenner Moyer, ktorá napísala knihu „Americká epidémia“ (máj 2018), a za ktorú získala druhé miesto v oblasti zdravotníctva za vynikajúcu kvalitu v žurnalistike v oblasti starostlivosti o zdravie, chrípkové vakcíny nemusia chrániť starších ani veľmi mladých ľudí.

„Napriek odporúčaniam vlády, existuje len málo dôkazov, že vakcíny proti chrípke pomáhajú jednotlivcom starším ako 65 rokov alebo mladším ako dvom.“

Koho zaujímajú presné štatistiky, odporúčam prečítať jej článok, pretože obsahuje množstvo odkazov na vedecké štúdie.

 

COVID 19 zabíja najviac ľudí vo veku 65+

Bude to teda obdobné aj pri vakcíne proti COVID 19? Pretože podľa reportu amerického CDC je 80% úmrtí na korona vírus v USA medzi ľuďmi vo veku 65 a viac rokov.

 

„Celkovo 31% prípadov, 45% hospitalizácií, 53% umiestnení na JIS a 80% úmrtí spojených s COVID-19, bolo medzi dospelými vo veku ≥65 rokov a s najvyšším percentom závažných následkov u osôb vo veku ≥85 rokov, “uvádza sa v správe.

 

Prenášanie vírusu chrípky (alebo COVID 19) aj po zaočkovaní

Čo myslíte, môžete prenášať vírus aj po zaočkovaní? Odpoveď je, áno môžete. Očkovanie proti chrípke neposkytuje 100% ochranu, a v niektorých prípadoch je to len 35 % ochrana. Priebeh ochorenia by však u chrípky mal byť miernejší. Pokiaľ ste však chorý, rozširujete vírus chrípky, alebo COVIDU 19 na druhých aj po zaočkovaní.

 

Záver

Mohli by sme povedať, že napriek všetkým tým Orwelovským aspektom ID2020 a neustálym mutáciam COVID 19, by vakcína poskytovala zvýšenú ochranu pred vírusom.

Dá sa to však povedať aj inak. Priznajme vakcíne proti COVID 19 50% účinnosť. To by znamenalo, že v prípade, že by bolo zaočkovaných všetkých 5 miliónov obyvateľov Slovenska, tak pre 2,5 milióna ľudí by to nemalo žiaden efekt. V prípade kontaminácie by ochoreli na COVID 19.

Ešte menší efekt by to mohlo mať pre staršiu, najohrozenejšiu generáciu. Je tu porovnanie s chrípkou. Vakcína proti chrípke veľmi neúčinkuje u ľudí 65+ a najmä 89+. A práve toto je tá cieľová skupina, na ktorú si tento vírus brúsi zuby.

Otázkou je. Je pre Slovensko čakanie na spásonosnú vakcínu proti COVID 19 riešením?

Ja si to nemyslím. 50% ľudí na Slovensku nevie, že sú nakazení. 30% nakazených má mierne príznaky. Zvyšných 20% aspoň vie, že sú chorí.

Z tých 20%  bolo hospitalizovaných cca 200. Z toho 15 bolo na JISke a vyše 20 zomrelo. Aká je však veková štruktúra, a aké boli pridružené ochorenia tých, ktorý potrebovali hospitalizáciu alebo zomreli? Nevieme.

Možno to vie krízový štáb, alebo aspoň by to mal vedieť. Ak teda vakcína poskytuje iba obmedzenú ochranu, jediným riešením je prirodzená imunizácia spoločnosti a ochrana tých najzraniteľnejších. Nákaza musí prejsť spoločnosťou a opatrenia sa musia pohybovať medzi dvoma pólmi. Na oboch stranách tejto cesty sú umierajúci ľudia. Na jednej strane sú tí, ktorí zomierajú v dôsledku zahlteného zdravotníctva. Na druhej strane je tu ekonomická smrť celej krajiny, tisícky ľudí bez práce a nedostatok financií na fungovanie zdravotnej starostlivosti.

Deň keď niekto presne vypočíta, koľko ľudí na Slovensku zomrelo v dôsledku zanedbanej starostlivosti kvôli opatreniam štátu proti šíreniu COVID 19 sa blíži.

Okrem toho, táto vláda, s týmto krízovým štábom v dôsledku svojich nedomyslených opatrení zapríčinila, že sa množstvo ľudí počas pobytu v karanténnych centrách nakazilo. Nedivil by som sa, ak by si každý jeden z nich vymáhal od štátu odškodné. Jediné, čo ma mrzí, že platiť to budeme my z našich daní a nie géniovia z krízového štábu.

Títo géniovia nech nás tu nestrašia druhou vlnou, pretože tá druhá vlna určite skôr, či neskôr príde. Nech sa radšej postarajú o tých, pre ktorých je COVID 19 naozaj nebezpečný.

Iné problémy prídu. Tisícky ľudí už prišlo o prácu a ďalší ešte len prídu. Ako chcú potom títo papaláši, s tým svojim otvoreným parlamentným bufetom, financovať napríklad zdravotníctvo, keď ešte pred pandémiou sa hovorilo, že nie sú peniaze na 13 dôchodok a ani vlaky zadarmo pre dôchodcov?

Ak neboli peniaze vtedy, tak komu ich zoberú teraz? Bankám? Že nie, sme sa už bohužiaľ presvedčili  a pritom vieme, že bankový sektor na Slovensku je v porovnaní s Európou najziskovejší.

Verím tomu, že žaloby na rozhodnutia krízového štábu sú už na spadnutie. Demonštrácie proti vláde sa pomaličky, ale isto začínajú rozbiehať. A nešťastníkov, ktorý strávili už svoj 48. deň v karanténe začína pribúdať.

Táto vláda by mala začať viac počúvať serióznych vedcov a štatistikov, zdravotníkov, ekonómov, právnikov, odborárov, sociológov a menej na praktiky „podomových predajcov vakcín“. Ako sa táto situácia vyvinie ukáže čas.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Roman Mancel

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 11

Celkové hodnotenie: 13.37

Priemerná čítanosť: 6644

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

    0icon

    Zo všetkých 24 kandidujúcich strán a koalícií vo voľbách do europarlamentu má na čele kandidátnej listiny ženu iba päť. Vyplýva to z kandidátnych listín strán…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Meskáč naďalej pokračuje

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč, v rámci ktorej obvinili bratislavských mestských policajtov, naďalej pokračuje. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa…

    Jazykové okienko: Je to mimo niečoho alebo mimo niečo?

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Predložka mimo vyjadruje, že je niečo vyňaté z nejakého miesta, času, deja, stavu. Správne je vždy viazaná s genitívom…

    Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma 283 odsúdených väzňov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)   Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma so svojimi blízkymi 283 odsúdených väzňov. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR…

    Djokovič si kouča ešte nevybral: "Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude"

    0icon

    Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na…

    Islamský štát hrozí ďalšími útokmi. Opozícia kritizujúca Šutaja Eštoka sa znovu znemožnila

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Opoziční politici sa v posledných dňoch predháňali v tom, kto viac nakydá na súčasného ministra vnútra Matúša Šutaja…

    Urgenty v Univerzitnej nemocnici Bratislava aj Národnom ústave detských chorôb budú počas veľkonočných sviatkov fungovať štandardne

    0icon

    Urgentný príjem v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) bude počas veľkonočných sviatkov fungovať v štandardnom režime. Rovnako je pripravený postarať sa o pacientov na Veľkú noc…

    Česi si nedajú pokoj: Hašek nechce Slovákov z KHL na majstrovstvách sveta. Hovorí o teroristickom Rusku

    0icon

    Praha 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Bývalá hokejová hviezda - český brankár Dominik Hašek - si znovu kopol do Slovenska a Ruskej federácie.…

    Existuje len jediná odpoveď na otázku "Kto je žena ?"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Facebook/ Foto:Screenshot Facebook )   Europoslanec Milan Uhrík( hnutie Republika) v nedávnom príspevku spolu s videom zverejnenom na Facebooku zverejnil názor…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA