Financie na boj s COVIDom existujú: okamžité stopnutie a presmerovanie dotácií na protištátky. Aktualizované 3.4.

Zápas s koronavírusom prebieha na niekoľkých frontoch. Je to vojna, pričom je známe, že na vojnu treba peniaze, peňeži a peňáze. Kde ich nabrať, Existujú veľmi pohotové zdroje, z ktorých sú výdatne živené protištátne mimovládky. Treba zriadiť štátny fond boja proti koronavírusu a tento prvotne financovať z nasledujúcich zdrojov.

Po prvé, EÚ umožniť, aby popri tradičnému tlačeniu inflačných peňazí účinne pomohla existujúcimi zdrojmi tak, že okamžite zdaníme masívnou 80% spotrebnou daňou všetky reklamy na oslavu „úspechov“ eurofondov vo všetkých takto skorumpovaných médiách. Z viac ako 180 miliónov z eurofondov, používaných na protištátnu propagandu a manipuláciu verejnej mienky, sa tým nazbiera nie bezvýznamná suma.

Po druhé, všetkým protištátnym politickým mimovládkam „progresívno-liberálneho“ zamerania umožniť, aby prakticky dokázali svoju proklamovanú „expertízu“ v bezpečnostných otázkach, aj svoju proklamovanú filantropiu, úplným zastavením akejkoľvek domácej štátnej podpory z rozpočtu. Tiež uvalením rovnakej masívnej 80%-nej spotrebnej dane na všetky mimoštátne zdroje, aj na nadštandardné neproduktívne príjmy ich predstaviteľov, čiže na sumy prevyšujúce priemerný príjem v spoločnosti. Takto získané zdroje presmerovať do fondu boja proti koronavírusu. Vyzbierané zdroje nepochybne prispejú do fondu ďalšími vysokými desiatkami miliónov, namiesto boja proti štátnosti.

Po tretie, okamžité zastavenie všetkých investičných projektov na podporu protištátnej časti tretieho sektoru, určených na údajné posilnenie bezpečnosti a  chápania demokracie a slobody ich sponzormi (napríklad na výstavbu kongresového centra GLOBSECu) a umožniť im aktívnu účasť na riešení bezpečnostných otázok prispením týchto schválených zdrojov do fondu na boj s koronavírusom. Takto získané ušetrené zdroje len na tento rok sa budú pohybovať vo vysokých 5-ciferných hodnotách.

Vrchnosť EÚ, predstavitelia EÚ, spoločne s domácimi protištátnymi agentmi cudzích záujmov budú môcť dokázať svoju solidaritu s občanmi tým, že tieto opatrenia úprimne, nahlas a otvorene podporia. Bola by to výdatná pomoc pri očakávanom prepade HDP v dvojciferných číslach. Nech nás nemýli, že sme na tom zatiaľ veľmi dobre. aj keď čísla klesajú, výbuch kalamity v osadách môže všetko prudko zmeniť. Práve na osady sa treba zamerať s prevenciou, aj pomocou, prípadne aj odizolovaním a teda “vypnutím”. Nie na totálne vypnutie celého štátu.

Takto výdatne vyživovaný fond, spomenutý v úvode, prednostne použiť na nasledujúce vybrané prioritné opatrenia:

V oblasti prevencieprvom rade radikálne zvýšiť testovacie kapacity vo všetkých vstupných bodoch, vrátane otvorenia obmedzeného počtu letov na z dvoch najväčších medzinárodných letísk. Počet letov bude závisieť od kapacity testovacích centier. Odlietajúci cestujúci nie sú ohrozením. V druhom rade preplatiť všetky potrebné opatrenia na ochranu obetavých predávajúcich v obchodoch poskytujúcich životne dôležité produkty. V treťom rade ich nasmerovať na pomoc pôdohospodárom a zároveň potravinárom, ktorí budú pomáhať pri štátom definovaných opatreniach na obnovenie a zaručenie udržania maximálnej miery sebestačnosti v základných potravinách, čím zásadne pomôžeme zabrániť zimnému hladomoru najzraniteľnejších nízkopríjmových skupín.

V oblasti zabezpečenia liečby a karantényprvom rade z týchto zdrojov posilniť provizórne kapacity na karanténu a liečbu, vrátane technického vybavenia napr. tlakovými kyslíkovými maskami a ochrannými prostriedkami. V druhom rade podporiť a motivovať prvolíniový personál, zabezpečujúci liečbu a prevenciu, ktorý je vo svojej činnosti ohrozený nákazou, ale aj vyčerpanosťou a teda znížením vlastnej imunity. Predovšetkým zdravotnícky, ale aj personál ozbrojených síl a zborov v aktívnom nasadení v ohrozených oblastiach. Vrátane tzv. aktívnych záloh, ktoré stále neboli aktivizované. Na rozdiel od Spojeného kráľovstva, kde už povolali tisícky záložníkov.

Už máme 450 infikovaných a jednu obeť (platí 3.4. o 12:00). Aj keď v porovnaní s celou EÚ sme jedným infikovaným na 12 112 obyvateľov na tom 12,6 násobne lepšie ako priemer EÚ s jedným infikovaným na 963 obyvateľov, vývoj a ohrozenie nárastom najmä v menej disciplinovaných komunitách netreba podceňovať. Uvedené zdroje by boli preto výrazným príspevkom v boji proti niečomu, v čom práve tzv. liberálno-„demokratický“ svet totálne prehráva a zlyháva.

Najplastickejší dôkaz o tomto konštatovaní poskytuje fakt, že 76,3% celosvetových infikovaných (samotná celá EÚ dnes 45,2% – podiel EÚ klesá, lebo USA prudko rastie) a viac ako 82,6% všetkých obetí (samotná celá EÚ 65,1% – podiel EÚ aj tu klesá, lebo USA prudko rastie) žije v tzv. liberálnych „demokraciách“ (medzi ktoré na tento účel zatiaľ nerátam tri zo štyroch štátov V4). Korelácia musí niečo znamenať. Prinajmenšom hovorí o „Achilovej päte“ liberálneho demokratizmu a jeho zraniteľnosti, krehkosti. Pochopiteľne, bude to platiť len dovtedy, pokiaľ sa nenájdu nejaké nevyvrátiteľné, nepropagandistické, nehybridno-vojnové dôkazy o tom, že Čína v úvode o masívnom množstve infikovaných a obetí ani nevedela, alebo že po zistení skutočnosti štatistiky hrubo skreslila resp. zatajila. Je to málo realistické. Chýba motív takého činu.

Publikované 3. apríla 2020

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Švec

O AUTOROVI

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 263

Celkové hodnotenie: 28.53

Priemerná čítanosť: 1849

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Počas víkendu obnoví NDS vozovku na D1 v úseku Bratislava - Blatné

    0icon

    Národná diaľničná spoločnosť (NDS) obnoví počas nadchádzajúceho víkendu vozovku na diaľnici D1 v úseku Bratislava - Blatné. Vodiči preto musia počítať s dopravnými obmedzeniami.

    Prezidentka sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Rudolfom Schusterom

    0icon

    Košice 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Stretnutím s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom v piatok v Košiciach ukončila svoje týždenné úradovanie na…

    Zvolenská nemocnica začína stavať nový pavilón chirurgie

    0icon

    Zvolen 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Silvia Tannhauserová)   Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie. Spolufinancovať ho budú z plánu obnovy a…

    Galavečer Slnko v sieti odvysiela RTVS v priamom prenose

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Slnko v sieti)   Galavečer odovzdávania národných filmových cien Slnko v sieti, ktorý sa uskutoční v piatok v Slovenskom rozhlase, odvysiela…

    Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili, čaká sa na verdikt ÚS

    0icon

    Banská Bystrica 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Lukáš Mužla) Aktualizované 26. apríla 2024 o 12:22 Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa v…

    Radiačná situácia bola aj v uplynulých dňoch stabilná

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Michal Svítok)   Radiačná situácia na Slovensku bola aj v období od 19. do 25. apríla stabilná. Ani v…

    Švédske kluby vypočuli želanie fanúšikov a odmietli zavedenie VAR

    0icon

    Štokholm 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Švédsko je prvou európskou krajinou, ktorá odmietla využívanie videozáznamov vo futbale. Kluby z dvoch najvyšších súťaži hlasovali vo…

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Dnes bude slnečno. Teploty 12 až 17 stupňov Celzia.

    Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies

    0icon

    Bratislava 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Slovenská pošta)   Slovenská pošta vydáva známku EUROPA 2024: Fauna a flóra tatranských plies s nominálnou hodnotu 2,10 eura.…

    Ministerstvo spravodlivosti chce, aby sudca vždy vypočul dieťa pred umiestnením do reedukačného centra

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR chce nariadiť povinnosť sudcu vždy vypočuť maloleté dieťa pred umiestnením do reedukačného…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA