Liberálno progresívna cesta do pekiel! Slovenský národ, spamätaj sa! Nevoľ rozvrat!

V predvolebnej kampani uzavreli niektoré opozičné strany dohodu o vzájomnom neútočení, čo ale znamená, že voči ostatným mimo tohto paktu sa útočiť môže. A aj sa útočí, a to so snahou zraziť na kolená a poškodiť v očiach voličov.

Tu si je však potrebné spomenúť na známe slová: „Kto je bez viny, nech prvý hodí kameňom“, ktoré si v našom prípade môžeme vyložiť tak, že málokto v politike je úplne bez viny. Môžeme si ich vyložiť tak, že nečestnosť, podlosť, klientelizmus, seba obohacovanie a elitárstvo sú akousi prirodzenou negatívnou súčasťou ľudskej povahy, bez ohľadu na akúkoľvek politickú stranu a akýkoľvek spoločenský systém. Len skutočne silné charaktery sa tomu dokážu vyhnúť. To je jedna strana mince.

Druhou stranou mince ale je, že v každom z nás je predsa len niečo dobré, čo je schopný pozitívnym spôsobom prejavovať voči ostatným. Záleží len na tom, aký je vzájomný pomer týchto dvoch protichodných pólov našej povahy a ktorý z nich prevažuje.

A teraz sa z tohto uhla pohľadu pozrime na súčasnú koalíciu, najmä však na stranu Smer. Smer má svojich Počiatkov a iné, podobné osobnosti a kauzy, spojené s najrozličnejšími nekalými praktikami a seba obohacovaním. Práve preto strana postupne stráca svoju voličskú základňu. A aj keď v nej je mnoho elitárstva a ľudí, ktorí majú radi dostatok, blahobyt a drahé veci, predsa len ide o stranu sociálneho charakteru, ktorá sa snaží zlepšovať sociálne podmienky jednoduchých ľudí, čo deklaruje a aj reálne činí. Práve počas jej vládnutia zaznamenávame rastúcu ekonomickú prosperitu, rastúcu minimálnu mzdu, rastúce dôchodky, a mnohé iné položky, na čo nie je možné zabúdať a nevážiť si to. Takýto je rub a líc strany Smer.

A teraz sa skúsme pozrieť na opozíciu. Jej hodnotové smerovanie si môžeme ilustrovať na názoroch pána Sulíka, vyjadrených v jednom z predvolebných spotov v slovenskom rozhlase.

Pán Sulík sa okrem iného vyjadroval aj k zdravotníctvu a povedal asi toto: „V súčasnosti máme zdravotný systém, ktorý deklaruje rovnakú starostlivosť pre všetkých, i keď vieme, že za peniaze sa dá vybaviť aj nadštandard. A keďže v našej spoločnosti existujú takzvaní lepší ľudia, i ľudia jednoduchší, mala by byť aj zdravotná starostlivosť takto členená. Na jednej strane by teda mali byť zdravotné úkony, prístupné pre všetkých, a na druhej strane špeciálne zdravotné úkony a špeciálna starostlivosť pre lepších ľudí, ktorí si ju dokážu zaplatiť.“

Pre jednoduchých ľudí to bude reálne znamenať, že sa stanú ľuďmi druhej kategórie, ktorých prípadná smrť kvôli zníženému zdravotnému štandardu nie je asi pre pána Sulíka až takou stratou. Oveľa väčšou spoločenskou stratou by bola smrť nejakého aktívneho bohatého lepšieho človeka, a preto treba zdravotníctvo zreformovať do takej podoby, aby k tomu nedochádzalo. To je dojem, ktorý vo mne zanechali slová predsedu strany SaS pri jeho kategorizovaní zdravotnej starostlivosti.

Ako už bolo povedané, strana Smer má svoju elitu i svojich zlodejov, ale popri tom sa snaží hľadieť aj na záujmy a prospech jednoduchých ľudí, čo možno zovšeobecniť na všetky strany súčasnej koalície, čiže na SNS a Most-Híd. Súčasná opozícia však hovorí o elitárstve úplne otvorene a jej prioritou je hájiť predovšetkým záujmy elít. Národ a jednoduchí ľudia sú pre nich v skutočnosti len bezcenný plebs, ktorý je treba podnikateľskými a politickými elitami čo najviac vyžmýkať. Pán Sulik to povedal úplne otvorene v programe svojej strany, ako i vo svojom predvolebnom prejave v slovenskom rozhlase.

A podobná elitárska filozofia je v skutočnosti filozofiou celého ultra liberálneho krídla opozície. Strana „Za ľudí“ by sa totiž mala menovať trochu inak, aby to lepšie vyjadrovalo skutočnosť. Mala by sa volať stranou Za „lepších“ ľudí. Veď predsa ešte za čias prezidentovania pána Kisku, často prezentoval na svojich vystúpeniach v zahraničí nie veľmi úctivý pohľad na Slovenský národ, ktorého hymnu sa ani neobťažoval spievať. Pán Kiska totiž vzhliada s hlbokou úctou predovšetkým k bohatým elitárskym západným kruhom, a keby mohol, vložil by osud nehodného slovenského národa úplne do ich rúk.

Ak teda Smer popri všetkých svojich kauzách doprial aj národu, pán Kiska, popri všetkom tom, čo má on sám za ušami, by doprial hlavne bohatým svetovým elitárskym kruhom. Veď ešte stále je na Slovensku dosť toho, čím sa im je možné zavďačiť a čo je možné rozkradnúť. Inými slovami vyjadrené, skúpiť do nadnárodného vlastníctva, nech už sú to vodné zdroje, pôda, energetika a podobne, pričom národ by sa stal absolútnym žobrákom a sluhom vo vlastnej krajine.

No a čo povedať o koalícii Progresívneho Slovenska a Spolu? Čo povedať o pánovi Trubanovi a o pánovi Beblavom? To, kým v skutočnosti sú, dokonale vystihuje ich predvolebný slogan: „Poďme do nich!“

Do koho?

No predsa do tých, ktorí nie sú s nami a ktorí nezdieľajú naše názory! Súďme ich, perzekvujme ich, ekonomicky ich likvidujme, vyhadzujme ich zo zamestnaní a hádžme do nich kamene na ich zhromaždeniach, pretože nemajú ten správny, liberálny pohľad na svet.

Poďme do nich!

Do tých, ktorí sú primitívne národne orientovaní a nie svetoobčiansky kozmopolitní, ako my!

Do tých, ktorí žijú v tmárstve kresťanstva a nie v progresívno liberálnom, ateisticky konzumnom materializme!

Do tých, ktorí ľpejú na niečom už tak skostnatelom, ako je tradičná rodina, tvorená mužom a ženou!

Do tých, ktorí berú ženám slobodu v ich práve na potrat kedykoľvek počas tehotenstva!

Do všetkých tých konšpirátorov, ktorí tvrdia, že sme sorošovské deti a tak, ako kedysi hitlerjugend, iba slepo plníme jeho agendu!

Do tých, ktorí sa nechcú podvoliť západným svetovým elitám, aby tieto mohli ovládnuť a dostať do područia všetky národy sveta, a za vládcov podmanených národov ustanoviť nás, verných pätolízačov a poskokov!

Do tých, ktorí nechcú rozpredať do nadnárodných rúk vodu, pôdu a posledné zbytky toho, čo nám tu ešte zostalo!

Do tých, ktorí nechcú prijímať migrantov, pretože im nenásytní a bezohľadní západní agresori vojensky, alebo ekonomicky rozvrátili ich štáty!

Do tých, ktorí nedokážu pochopiť, že drogy môžu pozitívne stimulovať ľudskú osobnosť!

Do tých, ktorí nechcú prijať kultúrne obohatenie Európy islamom a ich mierumilovným právom šaríja!

Do tých, ktorí odmietajú liberálnymi kruhmi živenú a podporovanú, žlčovitú nenávisť proti Rusku!

Do tých, čo obhajujú národné hodnoty, národné tradície a odvolávajú sa na národných buditeľov!

Do tých, ktorí nechcú americké základne na Slovensku!

Do tých, ktorým nie je pochuti demontáž a programový rozklad súčasných sociálnych výdobytkov!

Poďme do nich!“, je heslo hodné Hitlera v jeho ťažení na východ. „Poďme do nich“, je dokonalým vyjadrením nenávisti liberálnych elít voči veľkej skupine národa, ktorá odmieta progresívne úpadkovú cestu rozkladu tradičných hodnôt našich otcov a našej spoločnosti.

Tieto kvázi progresívne, ale v skutočnosti spoločensky rozkladné a deštruktívne hodnoty, nachádzajú podporu medzi elitárskymi intelektuálmi takzvanej bratislavskej kaviarne, a tiež medzi rôznymi takzvanými osobnosťami umeleckej sféry. Tieto rozkladné idey nachádzajú sympatie u elitárskych inteligentov vo väčších i menších slovenských mestách, a títo všetci spoločne otrocky, podlízavo a pätolízačsky vzhliadajú k elitárskej západnej Európe a USA, ako ku svojmu vzoru a ku svojej modle, ktorej by radi obetovali a položili k nohám úplne všetko, čo náš národ ešte má, aby ho sofistikovaní zahraniční zlodeji, s milo demokratickým úsmevom na tvári a s ústami, plnými ľudských práv, úplne zodrali z kože a absolútne zotročili.

Takáto je teda podstata tých, čo sa dnes tak dravo derú k moci! Kvôli ich skrytému, anti národnému a anti sociálnemu postoju by si mali Slováci, kým je ešte čas uvedomiť, že všetko ostatné by bolo pre nás oveľa lepšie, než táto katastrofálna, progresívno liberálna skaza. Všetko iné bude lepšie, než vláda strán, zdieľajúcich tieto a podobné hodnoty.

Slováci zobuďte sa a spamätajte sa! Každý hlas, ktorý dáte týmto stranám je hlasom pre liberálneho diabla, ktorý svojimi nečistými pazúrmi roztrhá a morálne rozloží všetko dobré a pozitívne v našom národe, ak mu dáte k tomu príležitosť!

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Holek

O AUTOROVI

Mám rád cestovanie, dobré jedlo a víno, divadlo, svoje dve deti a niekoľko dobrých priateľov. Držím sa motta: „Život je ako oceán. Všetko dobré aj zlé, čo do neho hodíš, sa ti vráti.“ Fascinuje ma príroda, milujem ľudí a komunikáciu s nimi. Nebojím sa ísť aj na tenký ľad, keď je to potrebné. A práve o vnútorných prežitiach zo všetkých týchto svojich mnohostranných záujmov by som chcel písať vo svojom blogu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 261

Celkové hodnotenie: 1.1

Priemerná čítanosť: 1741

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    KDH: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí

    0icon

    Bratislava 24. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavol Zachar)   Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) znamená účelovú zmenu vedenú snahou ovládnuť verejnoprávne médium.…

    Okolo Slovenska v novom termíne a s troma WT tímami, Sagan otázny

    0icon

    V poradí 68. edícia Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční v novom termíne a aj v novom smere z juhu na sever republiky. Podujatie…

    O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

    0icon

    O zmenách vo fungovaní Fondu na podporu umenia (FPU) sa bude v Národnej rade (NR) SR hlasovať až budúci štvrtok (2. 5.) o 11.00 h.…

    Ministerstvo životného prostredia má stanoviť najvhodnejší variant sanácie vrakunskej skládky

    0icon

    Bratislava 24. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot)   Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR má v prípade vrakunskej skládky v Bratislave stanoviť najvhodnejší variant jej sanácie. Urobiť tak…

    Vláda rozhodla: Takéto zmeny čakajú RTVS

    0icon

    Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry (MK)…

    Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

    0icon

    Bratislava 24. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Alexandra Moštková) Aktualizované 24. apríla 2024 o 11:53 Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Envirorezort to považuje za…

    Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom pre medveďa

    0icon

    Z ministerstva životného prostredia sa presunie 200.000 eur do Štátnej ochrany prírody SR. Peniaze sa majú využiť na zefektívnenie činnosti zásahového tímu pre medveďa hnedého…

    Kloppa má na pozícii trénera Liverpoolu nahradiť Slot z Feyenoordu

    0icon

    Arne Slot z Feyenoordu Rotterdam je podľa britských médií najhorúcejší kandidát na post budúceho trénera FC Liverpool. Na Anfielde má nahradiť Jürgena Kloppa, ktorý už…

    Bývalý prezident ITF Tobin zomrel vo veku 93 rokov

    0icon

    Austrálčan Brian Tobin, niekdajší prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), zomrel vo veku 93 rokov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na ITF i…

    Hlasovacie preukazy k eurovoľbám vydáva mesto od stredy

    0icon

    Hlasovacie preukazy k blížiacim sa voľbám do Európskeho parlamentu si Žilinčania môžu vyzdvihnúť od stredy na mestskom úrade. O ich vydanie môžu požiadať obyvatelia, ktorí…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA