Beblavého slušnokratom už nie je nič sväté.

Stále dookola si hovorím, že nižšie už niektorí politici klesnúť nemôžu. A stále dookola zisťujem, že sa hrozne mýlim.

Väčšinou za moje sklamanie a znechutenie môže osoba Igora Matoviča. Neustále osočovanie, klamstvá, cirkusové vystúpenia na pôde NR SR, či dokonca bitky. To všetko a ešte viacej (z tých zábavnejších môžem spomenúť karavan šou po východnom Slovensku v doprovode Alojza Hlinu), sa nachádza v talóne nádejného budúceho premiéra.

Súčasné znechutenie však nevyvolal Matovič. Ten možno práve plánuje ďalší poznávací zájazd do zahraničia v rámci svojej povrchnej predvolebnej kampane. Súčasné znechutenie zapríčinil cirkus, ktorý vyvolala “demokratická” opozícia, teda takzvaný slušnokrati, na posledných zasadnutiach NR SR.

SMER spolu s SNS sa rozhodli na poslednú chvíľu schváliť tri návrhy zákonov, ktoré majú pomôcť mladým rodinám, dôchodcom, ale aj vodičom. Ešte dôležitejšie je však hlasovanie o odmietnutí Istanbulského dohovoru. Ten síce už raz poslanci svojim hlasovaním odmietli, ale kvôli prezidentke Čaputovej tak budú musieť urobiť ešte raz. Čaputová sa rozhodla aj napriek svojim predvolebným sľubom hrať čisto na liberálnu strunu a namiesto odmietnutia dohovoru sa radšej vyhovára. Aké nečakané prekvapenie.

Proti návrhom sa zdvihla vlna odporu najmä z radov slušnokratov, ktorí neváhali nazvať počínanie koaličných strán volebnou korupciou. Je pravda, že zákony z dielne SMERU a SNS prichádzajú na poslednú chvíľu, čo nie je vôbec fér. To nikto nepopiera. Asi všetci by sme boli radšej, keby ich priniesli už pred desiatimi rokmi, ale ako sa hovorí, radšej neskoro ako nikdy. Načasovanie kritizujú aj strany ako ĽSNS a Vlasť, ale aj napriek tomu nemajú problém zákony ako také podporiť, pretože pomôžu hlavne ľuďom. Možno práve to je kameň úrazu pre PS/SPOLU, SaS, Za ľudí, alebo napríklad aj takú SMK. Možno práve preto tá besná antikampaň.

Trestné oznámenie. Nová pracovná metóda.

Na to že od “sulíkovcov” lieta jedno trestné oznámenie za druhým sme si už zvykli. Teraz však iniciatívu veľmi ochotne prebrali odborníci z PS/SPOLU. Aby to náhodou nepobabrali, pridala sa k nim aj rekordérka z SaS, Lucia Ďuriš-Nicholsonová.

Čo za absurditu si vymysleli tentokrát? Nuž podľa lídrov PS/Spolu je schválenie trinásteho dôchodku, či zdvojnásobenie prídavku na dieťa predvolebnou korupciou a predloženie týchto návrhov v skrátenom legislatívnom konaní zase zneužitím právomocí verejného činiteľa.

Keď sa však pozrieme na mená, ktoré v tejto strane figurujú, nie je sa čomu čudovať. Nie nadarmo volajú “smeráci” Beblavého sociálny netvor. Jeho fungovanie na ministerstve práce pod Kaníkom neprebije žiadna mediálna kampaň o novej tvári a je jedno koľko do nej naleje peňazí. Stranícky kolega Mihál sa taktiež nezaprie. Je jeden z najznámejších odporcov inštitútu minimálnej mzdy.

Druhú stranu (PS) okupujú mladí liberáli. Nič to nemení na fakte, že sa pripojili k svätému ťažení proti sociálnym balíčkom. Hlavne nech ich je vidieť a nech sa o nich píše. Ich sociálne cítenie úplne zosobňuje osoba ich predsedu Michala Trubana. Tento mladý podnikateľ v oblasti IT ako správny “liberál”, nenávidí všetkých, ktorí si na seba zarábajú vlastnými rukami. V minulosti sa netajil ani tým, že by im najradšej úplne zobral právo voliť.

Úplné dno.

Trestné oznámenie ako také som ešte prekusol s tým že sa jedná len o nevkusnú a úbohú predvolebnú kampaň. Nič nové pod slnkom. To čo však poslanci týchto strán dokázali vyviesť v Národnej rade Slovenskej republiky, prekračuje všetky medze.

Šestica poslancov okolo Miroslava Beblavého zablokovala na dva dni rečnícky pult, aby tak zabránila ostatným poslancom rokovať o návrhoch. Týmto nedôstojným spôsobom znefunkčnili celú schôdzu. Aby toho nebolo málo rozložili si dokonca v pléne spacáky a strávili tam noc. Svojou obmedzenosťou sa pravdaže museli pochváliť celému svetu a tak si urobili pre istotu Beblavý s Poliačikom vyrehlené fotky a zavesili ich na facebook a instagram.

Sú si vôbec tieto karikatúry politikov vedomí čo spôsobili? Akým hrubým a ohavným spôsobom dehonestovali Národnú radu Slovenskej republiky? Jeden z pilierov nášho demokratického zriadenia? Jeden zo symbolov samostatného Slovenského štátu? Svojim konaním dokonale odhalili aký vzťah a aké plány so Slovenskom majú.

Takéto praktiky môžu podľa mňa predvádzať len veľmi zúfalí jedinci.Možno teda predpokladať, ako sú na tom ich preferencie. Je mi jasné, že sa chcú ešte viacej zamerať na prvovoličov, ktorí sú im už tak výrazne naklonení. Takéto rádoby hrdinské akcie proti systému mladým voličom, ktorí ešte bývajú u rodičov a ich najväčší problém je či sa opijú a zhúlia už vo štvrtok, alebo počkajú na víkend, určite imponujú. Svojou hlúpou akciou sa však podľa mňa slušnokrati z PS/Spolu prerátali. Pre väčšinu naozaj slušných Slovákov, ktorí si aspoň trochu ctia svoj národ a štát, sa dnešným dňom táto partička stáva nevoliteľnou.

Tá skutočná volebná korupcia, vy farizeji.

Pred voľbami v roku 2002 schválila vláda Mikuláša Dzurindu 22 sociálnych zákonov. Voľby sa im, ako už vieme, podarilo vyhrať a tak bačovali “dzurindovci” ďalšie štyri roky. A čo také urobila druhá Dzurindová vláda po vyhratých voľbách? No predsa všetkých 22 zákonov zrušila, ako by sa nechumelilo.

Tento týždeň som videl v diskusnej relácii na tv Joj rečniť kandidáta za SMK (Strana maďarskej komunity) Gyulu Bárdosa. Pán Bárdos sa prevelice rozčúlil nad volebnou korupciou SMERu a SNS. Hneval sa na kolegu z Mosta-Híd, že niečo také dopustili.

Gyula Bárdos už asi zabudol, že od roku 2002 do roku 2006 bol koaličný poslanec v druhej Dzurindovej vláde za starú SMK. Vtedy mu rušenie predvolebných sociálnych zákonov nevadilo? Vtedy čistú volebnú korupciu nevidel? Farizejstvo.

Lipšica a jeho vodné delá na vás páni a dámy.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jozef Siničák

O AUTOROVI

Hrdý Slovák pracujúci v obore manažmentu kvality a žijúci na juhu stredoslovenského kraja.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 13

Celkové hodnotenie: 26.36

Priemerná čítanosť: 2421

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Marian K.

    0icon

    Banská Bystrica 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavol Zachar)   Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách…

    Macron: Európa musí ukázať, že nikdy nebola vazalom Spojených štátov

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Omar Havana)   Macron povedal, že Európa nesmie byť vazalom USA, aby prežila „Naša Európa je dnes smrteľná a môže zomrieť.…

    Eštok absolvoval konzultácie v Číne v rámci príprav Ficovej návštevy

    0icon

    Peking 25. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Marek Eštok absolvoval niekoľkodňové konzultácie v Číne v rámci…

    Fínsky kultúrno-literárny časopis venoval najnovšie číslo Slovensku

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – František Iván)   Fínsky kultúrno-literárny časopis Särö venoval svoje najnovšie číslo Slovensku. Aprílové vydanie vyšlo s podtitulom Záblesky zo…

    KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené s manažmentom zdravotnej starostlivosti.…

    Peter Lipa sa stane čestným občanom mesta Prešov

    0icon

    Prešov 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Jazzový spevák Peter Lipa sa stane v poradí desiatym čestným občanom mesta Prešov. Prešovskí mestskí poslanci…

    Koľko času zostáva Západu

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Ria/Foto:Pexels)   Otázkou je, ako dlho sa toto všetko môže vyvíjať tak, ako doteraz: pokračujeme v rozhovore, ktorý začal kolega minulý…

    Všetku našu vojenskú techniku sme dali Ukrajine a Brusel nás podviedol, tvrdí exposlanec

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:TASR - Martin Baumann)   Bývalý poslanec NR SR György Gyimesi sa v príspevku na Facebooku rozhorčil nad bývalou…

    DAC získal prestížne ocenenie UEFA

    0icon

    Futbalový klub DAC Dunajská Streda získal ocenenie UEFA Grassroots Awards v kategórii profesionálnych klubov. Získal ho za projekt Kukkonia Liga. DAC je prvý slovenský klub,…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Tlaková níž sa v našej oblasti vyplňuje. Dnes bude polooblačno až oblačno. Teploty 9 až 14 stupňov Celzia.

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA