„NEĽÚTOSTNÝ BOJ“ IGORA MATOVIČA PROTI KORUPCII

Igor Matovič, alias rytier don Quijote de la Mancha, spolu so svojim politickým hnutím OĽANO s.r.o. už niekoľko rokov „neľútostne bojuje“ proti korupcii. Hneď ako sa objavil na politickej scéne, preslávil sa vyhlásením, že mu bolo ponúknutých 20 miliónov EUR ak znemožní vznik Radičovej vlády. Nijako nám to nepreukázal. Radičovej vláda vznikla, aby vzápätí padla zásluhou Sulíka. Všetci si to dobre pamätáme. Pamätáme si aj jeho ďalšie vyhlásenie, že Fico má v bankách na Belize uložené milióny. Ani toto nám nijakým spôsobom nedokázal, ale vzbudil rozruch na politickej scéne. Je pozoruhodné, že Matovič pred vstupom do politiky prepísal všetky majetky na svoju manželku. Ďalším jeho hrdinským činom bolo, že pred voľbami do EÚ sa hrdinsky búchal do pŕs a vyhlasoval, že on síce kandiduje v eurovoľbách, no v prípade zvolenia, mandát europoslanca neprevezme. No a ďalej prehlásil, že ak nezíska 50 000 hlasov, odíde z politiky. Nezabudnuteľné je jeho vystúpenie v prázdnej rokovacej sále NRSR, kde burácal vyše hodiny o tom, ako je SMER a ostatní politici skorumpovaní, no výsledok sa rovná nule. Nezabudnuteľné sú aj jeho účtovné doklady na povale a prejazdených nejakých 500 km/denne so svojou Fabiou. Okrem týchto „PR“ kúskov, teraz spustil bombastickú reklamu na „presadenie vôle ľudu“. Je to prostredníctvom internetovej ankety, v ktorej majú rozhodnúť občania o 11 otázkach. Majú rozhodnúť svojimi hlasmi, ktoré veci sa musia dať do programového vyhlásenia vlády po voľbách 29.2.2020. Ak sa nedajú, on nebude súčasťou vlády. V krátkosti odpoviem na niekoľko z 11 otázok. Tých, ktoré sú za hranicou pochopenia a logiky.

Otázka č. 1: Súhlasíte s tým, aby bola zavedená hmotná zodpovednosť politikov? Takto nastolená otázka znamená buď podvod storočia na voličoch, alebo sa s niekým stavil, že aj tak mu na to naletia (citát z Garfielda „bože tí sú ale sprostí ….). Prečo to tak je? No preto, lebo sám Matovič pokiaľ by mal naozaj záujem niečo pre voliča urobiť a nie len niečo vyhlasovať, tak by okrem vyhlasovania aj hlasoval v NRSR. Tam takýto zákon predložený bol, a to hneď dva krát. Čuduj sa svete, on odhaľovač a protikorupčný bojovník hlasoval proti prijatiu zákona o hmotnej zodpovednosti politikov.

Otázka č. 2: Súhlasíte s tým, aby ľudia, ktorí usvedčia toho kto dáva alebo kto berie úplatok, získali odmenu 50% z predmetnej sumy? Matovič chce z ľudí urobiť udavačov. (Zase citát, tentoraz zo staršej  pesničky: „Čo budeš robiť? Udávať udávať…). Nech nám Matovič vysvetlí ako sa bude určovať tých 50% z predmetnej sumy. Toto tu bolo za rímskych cisárov a výsledkom bola totálna likvidácia politických oponentov a bohatých ľudí na základe falošných obvinení. A tých bola väčšina. Majster v tom bol cisár Tiberius, ale určite náš Matovič ho prekoná minimálne vyhláseniami, lebo tými sa okamžite všetko vyrieši. A korupcia zo Slovenska okamžite zmizne.

Otázka č. 3: Súhlasíte s tým, aby zdravotné poisťovne umožnili ľuďom sa pohodlne a bezplatne objednať k ľubovoľnému lekárovi na jednom telefónnom čísle či webe? Pri všetkej úcte, toto môže navrhnúť jedine duševne vyšinutý človek, alebo platia možnosti uvedené v otázke č. 1. Evidentne máme tu nového slovebského Zuckerberga, lebo zvládol vybudovať také telefónne číslo – linku a web, ktorí obslúžia občanov z celého Slovenska. Na tomto jednom čísle, alebo webe sa objedná občan z Uble k ľubovoľnému lekárovi, napr. v Bratislave. Toto je aj škoda komentovať, ale inak je to fakt zábavné čítanie.

Otázka č. 4: Súhlasíte s tým, aby zdravotná poisťovňa musela pacientovi s podozrením na nádorové ochorenie zabezpečiť operáciu do 14 dní od indikácie operácie klinickým onkológom? Inak preplatí operáciu v ľubovoľnej krajine v EÚ. Dúfam, že toto má Matovič konzultované so všetkými odborníkmi na rakovinu a s poisťovňami. Asi nie, ale vyhlasovať to môže, veď to na voličov  funguje (takže zase možnosti z otázky č. 1). Sú to také skratky, ako celý  Matovič, čiže slová, slová a vyhlásenia, len ten reálny výstup nie je žiadny. Chcete vedieť ako by to  vyzeralo? Stále by sa rokovalo a rokovalo, dávali by sa robiť posudky, a odborníci by sa vyjadrovali až by prišli ďalšie voľby a ďalších, tentoraz možno 20 otázok.

Otázka č. 5: Súhlasíte s tým, aby štát poskytoval študentkám a pracujúcim matkám tehotenský príspevok vo výške 200 eur od štvrtého mesiaca tehotenstva? Tu je hodno si pripomenúť, že tehotenstvo nie je choroba. V prípade, že sa jedná o rizikové tehotenstvo, na tento účel už máme zákon o zdravotnom poistení, a rovnako zákon o sociálnom zabezpečení. Zase je to len o vyhláseniach.

Otázka č. 8: Súhlasíte s tým, aby sa faktúry povinne platili podľa poradia, v akom boli zaradené do účtovníctva, svojvoľné nezaplatenie faktúry bolo trestný čin a zaradenie faktúry do účtovníctva bolo považované za uznanie dlhu? Tu je nevyhnutné, aby si p. Matovič doštudoval zákon o účtovníctve, trestný zákon a občiansky zákonník. Ak takto Matovič robí svoje účtovníctvo, tak sa nečudujem, že ho schovával na povale a čakal, kým sa všetko premelie.

Ja som si pripravil na margo internetového hlasovania Matoviča tiež niekoľko otázok. Dávam do pozornosti:

1.Chcete, aby bolo stále pekné počasie?

2. Chcete mať viac peňazí?

3. Ste za to, aby ste sa mali z roka na rok lepšie?

4. Ste za to, aby sa Slovensko stalo majstrom sveta v hokeji a postúpilo na MS vo futbale?

5. Otázka zo súťaží MISS WORLD: Ste za svetový mier?

6. V rámci prenikania islamu do Európy sa natíska ďalšia otázka: Ste za to, aby boli Vianoce?

7. Každý občan – hlasujúci by si mal zodpovedať nasledovnú otázku sám a na ňu pravdivo odpovedať: Ste dobrý človek?

8. Ktoré sú najkrajšie ženy na svete a prečo práve sú to Slovenky?

9. Páčili sa vám položené otázky?

10. Tu si nakreslite čo je vám srdcu najmilšie. Psíka, mačičku, pandu, papagája, potkaníka, pieskomilku mongolskú, alebo iné zvieratko.

No posúďte sami. Nie je to perfektné? A aký by som s tým mal úspech. Minimálne 200 000 respondentov za 1 týždeň.

No ale vráťme sa k závratnej politickej kariére Matoviča a jeho hnutia OĽANO s.r.o. Matovič, ako skúsený manipulátor, obmieňa svoju kandidátku do volieb od počiatku jeho pôsobenia v politike. Má špecifický modus operandi. Časť vyštve a časť odíde sama, pretože nemôže vystáť jeho diktatúru. V roku 2012 mu z kandidátky odišlo 24 ľudí. Boli to napr. Martin Mojžiš, Eugen Korda, Štefan Bučko a Dagmar Babčanová. To bolo len preto, pretože tento politický génius vyzval Petra Zajaca z OKS a Vladimíra Palka z KDS, aby absolvovali vyšetrenie na detektore lži s otázkami, či niekedy vzali úplatok. Také typicky Matovičovské. Vtedy mu odišlo z kandidátky celé KDS. Šéf Palko vtedy povedal: „KDS odchádza z kandidátky, lebo s Matovičom nie je možné byť na spoločnej kandidátke ani minútu. Je to človek, ktorý sľuboval nezávislé osobnost, ale v skutočnosti chce mať cvičené opice“. Ďalšou Palkovou hláškou bolo: „Matovič nie je žiadna očista slovenskej politiky, ale iba jej ďalšie zašpinenie. Je len otázkou času, kedy to bude vedieť celé Slovensko“. Vo februári 2017, necelý rok po voľbách odišli od neho Žarnay a Dubačová. Reagovali tým pravdepodobne na Matovičovo nahrávanie jeho rozhovoru s Radoslavom Procházkom, ktoré bolo tiež také Matovičovské („čestné, úprimné a otvorené“). V júni 2019 odišli od neho Lukáč a Verešová. V auguste 2019 odišli od neho Gaborčáková a Červeňáková. Tie odišli k ďalšiemu „čestnému a úprimnému“ politikovi, „vernému katolíkovi“ Hlinovi. No a finálnu ranu mu dala jeho protežantka, bábkoherečka Remišová (šéfka poslaneckého klubu), ktorá odišla, aby bola popoťahovaná inými motúzikmi, motúzikmi úžerníka, daňového podvodníka a pozemkového dílera Kisku. Táto chuderka bola Matovičom tak zmagorená (viď. jeho modus operandi), že ani nevedela odpovedať na otázku, koľko má vlastne OĽANO členov. Suma sumárum. Zo 150 člennej kandidátnej listiny z roku 2016, opätovne kandiduje len 24 ľudí, t.j. 16 %. Zásluhou jeho konania mu ostalo v poslaneckom klube OĽANO s.r.o. 10 poslancov z 19tich.

Možno by si mohli voliči skúsiť spomenúť na jeden počin OĽANO, ktorý by priniesol tým skutočne obyčajným ľuďom nejaký prospech, alebo zlepšenie  života. Hmm, to je problém, ale celkom jasne si spomínam na obhajobu mierumilovného islamu NR SR, ktorý nám tu určite nijako neuškodí. Teda podľa zápalistého prejavu bojovníka Matoviča. Čo vy na to voliči, takáto otázka tam nie je, prečo asi?

Teraz si povedzme niečo o financiách, ktoré OĽANO s.r.o. zinkasovalo od kedy vstúpilo do politiky. Len od posledných volieb v roku 2016 to bolo 6.8 miliónov EUR. Na sročku majúcu 4 spoločníkov je to celkom dobrý obrat.

Poslednými PR vystúpeniami Matoviča bola návšteva Francúzska a teraz Cypru. Vo Francii nalepil na údajný dom Počiatka, zvaného Michele, nálepku „Majetok SR“. Na Cypre nám ukázal „poštové schránky Penty“. Úžasné odhalenia.

Položme si ale otázku načo toto bolo dobré? Odpoveďou je, že Matovič s kamošmi si urobili pekný výlet a ešte krajšie fotky a videjká. Pozreli si nejaké nehnuteľnosti a ukázali nám poštové schránky Penty. Fakt úžasné. Je to naozaj prevratný objav, lebo nikto na Slovensku doteraz ani netušil, že Počiatek nejakými čudnými spôsobmi nadobudol značný majetok a o jeho korupcii sme tiež vôbec nič nevedeli (viď. video Trnka a Počiatek). Výlet na Cyprus je tiež veľká investigatíva, lebo o Pente a jej podnikaní tiež nikto nič nevie (viď. Gorila). Ale pozor, teraz vieme kde majú poštové schránky. Novinár Kuciak zaplatil životom pretože sa zaujímal o Pentu. Náš bojovník Matovič to teraz celé objaví znovu a PENTA sa po tomto výlete dobrovolne vzdá všetkého diskutabilného majetku. Slovensko bude mať HDP na ďalších 20 rokov v suchu.

Záverom snáď len toľko. Z Matovičovho „neľútostného boja“ proti korupcii my nemáme absolútne nič. Zato Matovič má pravidelný niekoľko milionový prísun EUR ročne a celkom vzrušujúci život spojený s cestovaním. Nesmieme opomenúť, že je aj veľká  mediálna  hviezda. Môžme kľudne zrušiť NAKU, políciu, vlastne aj prokuratúru a súdy. Stačí nám Matovič, lebo ten všetko vyrieši niekoľkými výletmi a 11 otázkami. Slovák bude mať konečne tie „švajčiarske„ príjmy a život bude jedna rozkoš. Voliči snívajte ďalej….

No a ešte som zabudol. Každé voľby obmení svoj poslanecký klub, ktorý sa mu  hneď po vstupe do NRSR rozuteká, ale zato výdatne týmito utečencami podporí liberálne protislovenské živly. Veď bolo verejným tajomstvom, že vyberal vstupné od tých ktorí sa chceli dostať na jeho kandidátku. Musíme však oceniť Matovičov bussines plán. Má to fakt premyslené. Žiaľ ale nie pre Slovákov, ale ako sa hovorí na Záhorí „enem pre mna a moje dzeci“. Už mu chýba len Kolombov šušťák. Matovičov – Don Quijote – je vlastne románom z obdobia renesancie, prerobeným do súčasnosti, ktorý uvádza do života komicky vyjadrený rozpor medzi skutočnosťou a ilúziou.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Radovan Hrádek

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 61

Celkové hodnotenie: 22.13

Priemerná čítanosť: 2090

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Kresťania v piatok spomínajú na deň utrpenia, ukrižovania a smrti Ježiša Krista

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý)   Veľký piatok, ktorého názov sa podľa Rímskeho misála zmenil na Piatok utrpenia Pána, je pre kresťanov spomienkou na…

    Blanár: Vstup do Aliancie bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – František Iván)   Vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri prebiehajúcich…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Tragédia pri Klátove: o život prišiel 76-ročný cyklista

    0icon

    Skalica 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR-Trnavský kraj)   Pri dopravnej nehode prišiel o život 76-ročný cyklista. Nehoda sa stala vo štvrtok krátko pred 19.00 h…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    Prvé kolo: Víťazstvá, prehry a vrece zemiakov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Ponúkam ešte jeden pohľad na 1. kolo volieb prezidenta SR. Prvé emócie už vychladli, možno pokojnejšie hľadať odpoveď…

    Iain Martin: "Nastal čas hovoriť o páde Kyjeva"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/The Times/ Foto: TASR/AP-Evgeniy Maloletka)   Ani zďaleka nejde o zmrazený konflikt. Škótsky politológ Iain Martin pre The Times tvrdí, že…

    SNS vyzýva GR RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) vyzýva generálneho riaditeľa (GR) RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania. Národniari zároveň oznámili, že sa v…

    "Plán Elona Muska kolonizovať Mars je nebezpečná predstava," tvrdí kráľovský astronóm

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/ The Telegraph/ Foto: TASR/AP-Bill Ingalls)   Profesor Lord Martin Rees, kráľovský astronóm, podľa The Telegraph tvrdí, že je jednoduchšie vyriešiť…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA