Všeslovanský zjazd v Moskve a slovenské médiá…

Spravidla sledujem spravodajstvo RTVS a TA3 (popri ČT24) a jedna významná udalosť mi akosi „unikla“ aj neunikla. Vedel som o nej, ale (akosi) nie z RTVS alebo TA3. V úvode vás prosím, v diskusii ma opravte. Ide o túto udalosť:
V dňoch 21.- 24. mája 2015 sa v Moskve konal XII. Všeslovanský snem, venovaný 70. výročiu Veľkého víťazstva.
Áno, pozor (!) ide o správu z 2. mája 2015 Českomoravského slovanského zväzu.
Výňatok zo správy:
„Slovenská delegace, vedená předsedou největšího slovanského  sdružení SLAVICA  panem Milošem Zverinou,  přivezla pro delegáty sněmu reprezentativní knihu „Slovanstvo a svět budoucnosti“ od Ludevíta Štúra, kterou o.z. SLAVICA vydala u příležitosti 200. výročí jeho narození a u příležitosti konání XII. Všeslovanského sněmu v Moskvě.  Dalším dárkem na počet Sněmu bylo vydání  Slovanské hymny Hej, Slaviane na CD nosiči.“
https://www.slovane.eu/cs/2015/06/02/prinasime-oficialni-zpravu-o-prubehu-vseslovanskeho-sjezdu-2015/1112/
Portál Českomoravského slovanského zväzu:
https://www.slovane.eu/cs/
Slovanský snem sa konal v marci 2017:
https://www.slovane.eu/cs/2017/03/29/slovansky-snem-na-valassku-2017/1429/#more-1429
https://www.24hod.sk/vseslovansky-zjazd-v-moskve-ovladne-slovanska-jednota-a-vzajomnost-cl488715.html
Excelentný príspevok k reflexii medzinárodného podujatia Všeslovanský zjazd v Moskve (26.5. – 2.6.2017) po jeho skončení:
https://blog.hlavnespravy.sk/1631/buducnost-patri-slovanom/
Všeslovanského zjazdu sa podľa info Zem a Vek mal zúčastniť jeho šéfredaktor Tibor Eliot Rostas, a čaká sa na správu o výsledkoch:
„Tibor Eliot Rostas bude apelovať na intenzívne spájanie podpory pre vybudovanie silného mediálneho domu Slovanov ako odpoveď na absolútne nevyvážený mediálny priestor ovládaný nadnárodným kapitálom, oligarchiou a financiami investovanými do mimovládnych organizácií. Tento zámer prezentoval spolu s Dušanom Budzákom už v roku 2015 v Prahe, na ruskom veľvyslanectve v Bratislave ale aj v Moskve na pozvaní žurnalistov a prítomných vysokých štátnych predstaviteľov. Keďže sa koncom roku 2015 z ekonomických dôvodov nemohol zúčastniť Snemu v Petrohrade na priame pozvanie ministra kultúry Ruskej federácie, na tohtoročnom Všeslovanskom sneme bude vo svojom poslaní intenzívne pokračovať vďaka Fondu Sofian, ktorý podporuje o. z. Sofian Publishing ako aj ďalší konkrétni ľudia vyznávajúci slobodu prejavu a pluralitu názorov.“
https://zemavek.sk/articles/view/t-e-rostas-na-vseslovanskom-zjazde-moskva-petrohrad-2017-navrhne-slovansky-medialny-dom
Poznámka: Tibor Eliot Rostas zrejme mohol vycestovať do Ruska a Moskvy aj preto, že nie je stíhaný väzobne a že mu nebol odobratý cestovný pas, ak by ako Lexa mienil utiecť zo Slovenska, aby sa skrýval trebárs v južnej Afrike…
Dôvod trestného stíhania má byť šírenie anisemitských extrémistických materiálov. Ak si do vyhľadávača vložíte tag Sibyla a Rostas zistíte, že okrem RTVS a TA3 o trestnom oznámení „iniciatívne“ informovali osobitne denníky SME, Denník N. Týždeň, a tak podobne.
Ak si do vyhľadávača vložíte tag Všeslovanský zjazd v Moskve zistíte tiež, čo by ste (možno, ak vás to zaujíma) chcete zistiť…
Na palete: „Trestné oznámenie na Rostasa za podozrenie zo šírenia rasizmu stojí síce na vode, ale poslúži ako forma zastrašovania slobodomyseľného človeka, dobre známa v každom neslobodnom režime. Šéfredaktor sa vlastne previnil iba tým, že citoval Ľudovíta Štúra a Svetozára Hurbana Vajanského, ktorí sa v tej dobe vyjadrili o židovskej téme inak, ako je v kurze súčasných elít. Vraj mal slová slovenských národovcov odsúdiť…
Čo k tomu dodať? Výstupy mimovládok a médiá hlavného prúdu strácajú dôveru a tak Rostas nie je prvý ani posledný v hľadáčiku takých samozvaných ideologických žalobcov a dôverníkov súčasného svetoobčianskeho režimu ako Benčík, Sibyla, Orlovský, Havran, Hríb, Korda, Bán, Kern, Kernová, Tódová, Leško, Hvorecký, Kováč, Zavacká, Mesežnikov, Kusý a mnohí ďalší.

https://www.napalete.sk/pripad-rostas-dzihad-proti-slobode-slova/
Šéfredaktor Zem a Vek zrejme pred odchodom na zjazd viac nestihol (okrem toho má zablokovaný prístup na svoju osobnú fejzbúkovú  stránku, teda, nemôže ovplyvňovať svedkov a pokračovať v páchaní „trestnej činnosti“):
https://www.zemavek.sk/articles/view/stanovisko-rostasa-k-trestnemu-oznameniu
Vo verejnom záujme si ako bloger plním „len“ svoju doplnkovú spravodajskú povinnosť. Mailovou cestou zasielam RTVS a TA3 túto otázku:
Prosím o informáciu, ako a kedy RTVS informovala o príprave, konaní, priebehu a výsledkoch Všeslovanského zjazdu v Moskve, ktorý sa konal v dňoch 26. 5. – 2. 6. 2017?
Chystá sa, je na túto tému v príprave Večera s Havranom?
Podobné znenie má otázka aj pre denník SME, Denník N a denník Pravda,
ako najvýznamnejšie „liberálno-demokratické“ ale najmä mienkotvorné (manipulatívne) printové a elektronické médiá (zväčša s neomarxistickou, paneurópskou a kozmopolitnou krvnou skupinou).
K ústavným, ľudským, občianskym, politickým a ostatným právam, patrí aj právo na objektívnosť, komplexnosť spravodajstva, a Slovenska, slovanstva a Slovanov sa týkajúce právo na informácie. Veta sa týka najmä verejnoprávnej RTVS, ktorá sa za takú vydáva. Ibaže „háčik“, len vtedy, ako RTVS chce. A je jej dovolené. Koncesionári na program a obsah spravodajstva RTVS  nemajú žiadny vplyv. Lebo nie sú verejnoprávni. Právny a obchodný vzťah koncesionára voči RTVS rovná sa „povinný“ (platca, platiteľ).
Svoje spravodajstvo RTVS ale označuje ako „moderné, komplexné, nezávislé, sledované a najobjektívnejšie televízne spravodajstvo“.
Samodôkaz:
https://www.rtvs.sk/televizia/clanky/133683/potvrdene-rtvs-ma-opat-najobjektivnejsie-spravodajstvo
Hypotéza blízka pravde: Revitalizácia a zjednocovanie európskeho slovanstva a zbližovanie slovanských štátov a národov s Ruskom je pre proces európskej integrácie a globalizácie nežiaduci. Hypotéza sa mení na pravdu. Podľa Kalergiho plánu a Barnettovej doktríny má slovanstvo prejsť postupnou genocídou. Slovanstvo a slovanské národy sú určené na zničenie a zánik.
Malé odbočenie od témy (lebo súvislosti): Putin označil NATO ako nástroj zahraničnej politiky USA. Navrhol a ponúkol NATO svoje členstvom (úžasné!). Odpadol by dôvod konfliktu západu s východom a hrozba svetového konfliktu. Putin návrh oprel o nutnosť jednotného postupu proti islamistickej ideológii islamského štátu a islamistickému terorizmu. Rusko nemá žiadny existenčný dôvod pre svoju expanziu, má všetko, čo potrebuje. Ropu, plyn aj ostatné nerastné a surovinové bohatstvo.
Tento blog je len súbor predbežných informácií, zozbieraných na webe, odpovede dotknutých zatiaľ neobsahuje z dôvodu časového sklzu odpovedí, ak (podmienka) oslovené médiá budú reagovať. O odpovediach budem informovať.
TA3 v nedeľu v Politike odvysielala debatu o žurnalistike, jej etike a kódexe novinára. Tak sa teda pozrieme, ako to s tou novinárskou etikou je v praxi…
P.S. Diskutéri pod predošlými článkami majú starosť, či som spôsobilý venovať aj iným témam, než im. Áno, hneď potom, ako si doriešim „svoje (a nielen svoje) veci“. Dá sa aj medzitým. 🙂
Autor článku: Juraj Režo
Doplnky nájdených slovenských zdrojov diskutujúcimi (ďakujeme):
https://slovenskeslovo.sk/zo-zahranicia/1091-jubilejny-zjazd-slovanov-v-moskve

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Palestína predloží na májovom kongrese FIFA návrh proti Izraelu

    0icon

    Palestínska futbalová asociácia (PFA) predloží na májovom kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) návrh, v ktorom bude požadovať "rozhodné kroky" proti izraelskej asociácii (IFA). Návrh vychádza…

    ÚMS: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy

    0icon

    Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s postupom, akým vláda schválila investičný zámer prioritných životných situácií. Dôvodom je, že z neho vynechala mnohé mestá, čím ohrozila…

    Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

    0icon

    Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením. Dôvodom požiaru má byť technická porucha. Na mieste zasahujú aj…

    Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

    0icon

    Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy. Na tlačovej konferencii to vo štvrtok uviedol…

    Súdna rada považuje účelové výzvy na stíhanie sudcov za neakceptovateľné

    0icon

    Súdna rada SR považuje politicky účelové verejné výzvy predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci na disciplinárne alebo trestné stíhanie sudcov za neakceptovateľné. Uzniesla sa na tom…

    Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach

    0icon

    Ministerstvo kultúry (MK) SR sa ohradzuje voči informáciám, ktoré sa podľa rezortu majú šíriť po obci Budmerice (okres Pezinok) a vyvolávať dojem účelových krokov v…

    AOPP informovala zdravotnícky výbor o problémoch slovenských pacientov

    0icon

    Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) vo štvrtok informovala poslancov parlamentného zdravotníckeho výboru o problémoch pacientov na Slovensku a diskutovala s nimi o možnostiach zlepšenia…

    Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

    0icon

    Mesto Prešov pripravuje viaceré úsporné opatrenia. Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa…

    RpMS v roku 2023 doručili 361 podnetov týkajúcich sa obsahu vysielania

    0icon

    Rade pre mediálne služby (RpMS) v priebehu roka 2023 doručili 361 podnetov týkajúcich sa obsahu vysielania rádií, televízií, internetového vysielania či audiovizuálnych mediálnych služieb na…

    Obyvatelia Stropkova svojpomocne vypratávajú lokalitu po požiari

    0icon

    Obyvatelia, ktorým stredajší (17. 4.) požiar v Stropkove v lokalite Za jarkom zničil deväť obydlí, ju svojpomocne vypratávajú. Radnica chce z krátkodobého hľadiska zabrániť pokračovaniu…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA