Kopnime si do cirkvi, veď je to sexy?

Od začiatku kresťanstva sú tu tendencie napádať hodnoty, ktoré nám prináša. Ešte sa Ježiško ani nenarodil, už vycítil Herodes ako policajný pes so 600 násobne silnejším čuchom, že sa na neho a jeho nástupcov valí nejaká podstatná hrozba. A preto začal vražedne zúriť.

Prvých tristo rokov bola cirkev v katakombách. Čas dozrel na zmenu, bolo umučených vari toľko kresťanov, koľko bolo rímskych bohov, asi 30 000, a zrazu sám rímsky cisár ponúkol biskupom a veriacim podiel na svetskej moci.

Z katakomb sa presunuli do palácov. Začali sa nazývať všelijakými nebiblickými titulmi.  Boli zrazu zavalení “oveľa väčšími starosťami”  než je evanjelium, spása duší a vnútorná disciplína…  O vyžehlené uniformy,  o nadrozmerné nové budovy, lesy a pozemky . A najmä o slepú poslušnosť ich najbližších služobníkov. Sú niektorí, čo tvrdia, že v tomto momente pravá cirkev zanikla. Nezanikla, iba prišla do iného štádia vývoja a otestovania sa iným typom čertovho sita.

Mnohí biskupi ani nezbadali, že tie vonkajšie pohodlia a podiel na moci v rolách sakrálnych grófov im vošli pod kožu. Napáchli manierami tohoto sveta. A stalo sa často aj to, čo začalo vyhovovať temným silám v pozadí. Podstatná stratégia bola, aby sa z prenasledovaných stali prenasledovatelia. Z baránkov vlci. Česť svätým výnimkám.

Takto sme začínali. A ako končíme?

“Celý svet je v moci zlého” odkázal nám apoštol Ján.

Lídri najväčších cirkví nás s úsmevmi z obrazoviek uisťujú, že je to celkom inak. To, že sa na nikoho sväto nehnevajú, ani na podvodníkov v čele štátu, ani na propotratových lídrov vlád, ani na skorumpovaných zropušených papalášov v čele polícií, súdov a najvyšších kontrol. Myslia si oni, že nie je v ich kompetencii nahnité veci mimo cirkvi ani komentovať. Ale spoločenským benefitom od tzv. sveta, hlavne prekliatym veľkým peniazom, to sa tešiť vedia. Bodaj by sa nám to iba snívalo, ale zdá sa nám mnohým, že pornografická lavína, výsmech z práva ani orgie megakorupciií na mnohých urodzených úradoch pastierom oviec ani veľmi vlastne nevadia. Alebo sú to až také veľké veci, že im nevojdú do optiky objektívu ich vnímania reality?

Niekto z dola, kto do nich ešte nemá potrebu primitívne kopať, by ich mal napomenúť, že ich nemé mlčanie ku mnohým neprávostiam, s veľkou pravdepodobnosťou pri príchode Pána, ráči padnúť ako spoluvina na ich hlavy. Písal o tom a uvedomoval si to už pápež sv. Gregor Veľký okolo r. 600.

Všetci sa tvárime, že to akože nevieme, že je tu umelo vyrobený problém biedy, kde bohatí iba bohatnú a biednych iba pribúda. Strednú triedu nechávajú cynicky vykapať. Aj bača na konci sveta na posledných lazoch sa dnes bez problémov cez internet dozvie o najprísnejšie stráženom bankovom tajomstve, že papierové peniaze si tlačí súkromná tlačiareň nikým nevolených správcov peňazí. Že si to tlačia ako sa im zachce, že cez tieto čísla a papieriky manipulujú navonok skoro všetko a všetkých. Bilión na zbytočnú vojnu majú, a hneď. Na chudobných ani za sto rokov, to nie, to sa vraj riešiť nedá… Že sa pred touto partičkou trasú vlády. Že si slobodne volíme iba naondulovaných vyjednávačov s nimi. A že ich ochraňujú topbossovia tajných polícií. Že nič podstatné proti nim nerobí ani vedenie EU, ani Trump ani Putin, ani nikto. Prečo ich nezatknú? Jááá, Boh to raz urobí, ahááá, em´h´h´h´´… … ..?

Vatikán o tom vie?  A mlčí o tom? Bola odtiaľ za posledné roky nejaká varovná nóta, že riešiť finančnú krízu natlačením peňazí z ničoho, že to je ale ” hlboko filantropické” a “prozreteľnostno etické”, však správcovia systému !!! ???

Nebojí sa pápež František, že bude mať osobný podiel na trestoch, keď sa odhalia asociálne gigakriminálnosti týchto samozvaných profesionálnych požičiavačov financií, ktorí majú jasný a prepracovane sofistikovaný cieľ skoncentrovať celosvetový vplyv na jedno miesto a pre jednu osobu? A na to miesto sa už od “šťastia” trasie a vyhladovane čaká kráľ všetkých podvodníkov, manipulátorov a mafiánov?

Možno o tom hovoril v súkromnom rozhovore včera s Putinom. Ten pápeža pochválil za veľmi zaujímavé stretnutie. Nie je tu však doba hovoriť tieto veľmi vážne veci celej planéte? A varovať ju, že sa už zmráka nad svetom, a že Posledné časy sú za dverami?

Myslím si, že podoba tohoto diplomatického kresťanstva, kde sa nerozhlasujú varovné ´biblické pravdy zo striech, ale sa iba šepkajú v bilaterálnych schôdzkach, bude raz demaskovaná ako zjavné krytie iluminátskej skupinky v pozadí. Nebude to náhodou smilnením s kráľmi tejto zeme? Alebo tiché prikrývanie ich nečestných spravodajských hier ľudskou populáciou? Pasívnou spoluprácou na moci antikrista, o ktorom je predpovedané, že si drzo zasadne aj na trón určite v tom najsvätejšom  chráme?

Klerici dostali podiel na moci tohoto sveta a majú mnohí pohodlný život. Nie všetci. A kôli tomu už opovážlivo mlčia a prorocky nekarhajú polovlkov na trónoch?  Matku cirkev tvorí skoro 98 %  laikov. Sú skoro kompletne strachopudnosťou ale kvalitne zaočkovaní. Mnohí stratili jasnú orientáciu.  Všimnite si, že prorocky, až na výnimky, celkom vôbec nenapomínajú svojich pastierov, ako budú mať aj veľmi vážnu spoluzodpovednosť za znemravnelý stav vecí verejných. A najmä za devalváciu tzv. hodnôt kresťanských. Aj za zavšivavený následný stav prekŕmených  mladých oviec, aj bičom došľahaných starších baránkov v košiaroch, aj za ignoráciu prenasledovaných za Kristovské hodnoty najmä vo svojich vlastných radoch.

Ak si niekto potrebuje kopnúť do cirkevných predstaviteľov, lebo je to sexy, a viditeľne sa mu pritom škodoradostne uľaví, tak tento štýl osobne nevyznávam ani neodporúčam. Čo však považujem za akútne, je varovať tých, čo sú ustanovení, aby varovali, ale oni miesto toho diplomaticky podriemkávajú, usalašení a podpití divnou vrajkresťanskou pálenkou. Nemajú temné sily s nimi náhodou škodoradostný zámer svätú cirkev, najsilnešiu baštu odporu voči diabolským silám, postupne premeniť cez jej generálov  na lenivo sa bahnniace omámené kapre v eticky pohodlnistickom rybníku? Dobre niekde na okraji spoločnosti nemo mlčiacom? Čo karhá niekedy aj kruto tých menších lapajov vo vnútri, ale vôbec nekarhá tých väčších kriminálnikov vonku?  Vyžívajúcom sa v nepodstatných, ale hlavne hyperaktívnych pastoračných rozplašovačkách?

A ak ich nejaký horlivý člen cirkvi burčiakovej fáze svojho vývoja nazve slobodomurármi, ako to urobil jeden hosť v závere rozhlasovej relácie , tak im odkazujem, že je to asi aj preto, lebo razantne voči skrytým vládcom nemravného systému posledné desaťročia ale vôbec verejne kriticky nevystupujú. Držia sa “kolegiálne” paktu o vzájomnom neútočení. Svojvoľne vynechávavú z ohlasovania prorocké: Beda Vám faraóni, lstiví uzurpátori moci, farizejskí kresťania, boháči, pokrytci, nemravní právnici, modlári, falošní proroci…

A budú mať na Poslednom súde presne taký podiel z rán, ktoré sú určené tej najzvrhlejšej babylonskej prostitútke, aká bola ich oddanosť ohlasovaniu najtráplnejšej modle všetkých čias, neľudsky okyptenej vrajkresťanskej karikatúre.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Pakoš

O AUTOROVI

Spravodlivosť je snaha dať každému to , čo mu patrí...
www.umeniezit.eu

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 173

Celkové hodnotenie: 12.17

Priemerná čítanosť: 1314

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    MAS Zlatá cesta pomohla získať podporu z eurofondov desiatkam projektov

    0icon

    Prenčov 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jana Vodnáková)   Miestna akčná skupina (MAS) Zlatá cesta so sídlom v Prenčove neďaleko Banskej Štiavnice pomáha čerpať zdroje z Európskej…

    Horší než zrada

    0icon

    Praha 20. apríla 2024 (HSP/vidlakovykydy/Foto:TASR/AP-Javier Bernardo)   Ve Starém zákoně je jeden moc hezký příběh. Moábský král zjistil, že v nebezpečné blízkosti jeho hranic táboří…

    Transagenda na Slovensku (a jej implikácie): „Máš ještě jinou dírku.“

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto: Pexels)   Nedávno sa v našej vlasti udialo toto: Stredoškolský učiteľ odmietol nazývať dievča, ktoré sa identifikuje ako chlapec, mužským…

    Poľský prezident prezradil, kto vlastní väčšinu ukrajinského poľnohospodárskeho priemyslu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   Andrzej Duda reprezentuje vládu, ktorá je všeobecne považovaná za jednu z najviac proamerických a protiruských vlád kedykoľvek v…

    Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

    0icon

    Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu. Je zároveň hrdá na to, že mnohým na Slovensku záleží na osude susednej Ukrajiny. Uviedla…

    Známy herec odhalil svoj príbeh o ceste k Bohu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ Church POP / Foto: X @RobSchneider)   „Katolícka cirkev je pre mňa prínosom, pretože je najvernejšia skutočným slovám Ježiša Krista,“…

    NATO rozhodne o osude Odesy s pomocou "proxy armády"

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/politika/Foto: Twitter)   Odesa je veľmi dôležitá pre protichodné strany ukrajinského konfliktu, píše v článku pre srbské médium "Politika" Slobodan Samarcija.…

    Šéfredaktori troch titulov News and Media Holding reagujú na kritiku konkurencie

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Plus Jeden Deň/ Foto: Pixabay)   Stupňujúce sa útoky z konkurenčných médií prinútili šéfredaktorov titulov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas…

    Kvôli neúspešnému hlasovaniu sa o uznesení o potratoch nebude rokovať

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Pixabay)   Branislav Škripek v mene KDH podáva podnet na Výbor pre Európske záležitosti. "Právo na smrť je v…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny: Ukrajina v noci masívne zaútočila na ruské územie

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Governor of the Stavropol region Vladimir Vladimirov Telegram, telegram)  Aktualizované 20. apríla 2024 V tomto článku vás budeme v priebehu dňa…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA