Ako kriminálne organizovaná skupina sa vie celý parlament zjednotiť a prijať aj protiústavný zákon na ochranu pred hrozbou Harabina.

                                                                                                                                                                                                   Ako kriminálne organizovaná skupina sa vie celý parlament zjednotiť a prijať aj protiústavný zákon na ochranu pred hrozbou Harabina.

 

Beblavý, Bugár,  Danko, Fico, Matovič, Kollár ako lídri koalično – opozičných strán v národnej rade sa verejne správajú kriminálne mafiánskym spôsobom. Navzájom sa síce navonok politickými prestrelkami likvidujú, ale keď im hrozí nástup trestnoprávnej zodpovednosti, rovnako ako mafiáni sa spoja a odpália spoločne  pre nich nebezpečného policajta, prokurátora, resp. sudcu.

Poslanci NR SR ústavnou väčšinou schválili pozmeňovací návrh poslanca strany Sloboda a Solidarita (SaS) Alojza Baránika k novele sudcovského zákona. Baránik presadil, že sudca, ktorý bude kandidovať vo voľbách do NR SR alebo v eurovoľbách, príde o talár.

Parlament prijal zákon špeciálne kvôli mojej osobe aby som nemohol ako sudca hovoriť „akože“ do politiky. Za zákon hlasovali všetci poslanci. Proti hlasovali len dvaja poslanci za Smer, Igor Choma a Martin Nemky a Anton Hrnko z SNS. Zdržali sa poslanci za ĽSNS a 10 poslanci  sa nezúčastnili hlasovania.

 https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=42540

 

„Máme tu situáciu, keď istý sudca v pracovnom čase, teda v pracovnom čase vo svojej kancelárii, vysiela, nahráva videá, ktoré si dáva na svoj komunikačný kanál, kde hrubým spôsobom uráža svojich politických oponentov, kde klame, kde sa vyhráža, kde v podstate prevádzkuje protiprávnu činnosť, a to všetko, tak sa zdá, je dovolené,“ argumentoval Baránik naozajstným klamstvom, keďže žiadne svoje video sudca Harabin nenatočil vo svojej kancelárií ani v pracovnom čase, čo sa dá pri každom videu overiť.

Pozoruhodná je aj bohapustá účelovosť, keď sa tento zákon proti Harabinovi  odôvodňuje potrebou odpolitizovania justície. Súčasťou justičného systému je samozrejme aj prokuratúra, pritom vo vzťahu k prokurátorom takéto obmedzenie neurobili.  Spomeňme si na štátneho tajomníka u Lipšica prokurátora Žilinku, ktorý sa z politiky vrátil naspäť na prokuratúru.

Ako sudca som začal politikom prekážať poukazovaním na ich nezákonnosti. Začalo to keď nerešpektovali súdne rozhodnutie môjho senátu, že Inšpekcia MV pod ministrom vnútra je nezákonná. Dnes to zrazu všetci uznávajú a chcú zjednať nápravu. Bol som taktiež prvý kto poukázal na to, že Kiska má na súdoch 22 tisíc exekučných spisov a že štátne orgány mu nezrušili firmy po piatich rozhodnutiach Najvyššieho súdu ktoré konštatovali, že jeho firmy si účtujú úžernícke úroky. Bol to rovnako ja, keď som poukázal na Kiskove podvodné vydržanie pozemku pod tatrami, čo dnes radi opakujú politici zo Smeru, ktorí v čase mojej konštatácie boli ticho a teraz hlasovali, aby ma do budúcna umlčali. Natočil som desiatky videí, z ktorých sa dozviete aj to že RTVS v súdnych sporoch hoci platí celé oddelenie vlastných právnikov, si platí z vašich peňazí externých advokátov, ktorí zbytočne naťahujú súdne konania. Alebo že je tu rozhodnutie Najvyššieho súdu, ako poškodené čelné sklo od kameňa je vám poisťovňa povinná preplatiť zo zákonnej poistky, čo poisťovne v spolupráci s politikmi drzo ignorujú. https://www.hlavnespravy.sk/harabin-o-praktikach-poistovni-ktore-namiesto-vyplatenia-skody-na-vas-podaju-trestne-oznamenie-za-podvod/998786 

V neposlednom rade je tu moja ústavná sťažnosť na priebeh prezidentských volieb. Kým sa o nej nerozhodne, volebný proces nebude ukončený a inaugurácia prezidentky pred ukončením volebného procesu je nelegálna. O nejakú dobu to zrejme začne po mne opakovať aj strana Smer, pričom teraz  sa tejto nelegálnosti veselo zúčastnila. Veľkou mierou sa na rozklade právneho štátu podieľala aj zrušením amnestií, nekonaním kontrolných orgánov, či už vo vzťahu k úžerníckym úrokom, poisťovniam a v neposlednom rade úplnou politizáciou ústavného súdu.

Práve v prípade ústavného súdu môžeme hovoriť  o úplnej strate dôveryhodnosti tejto inštitúcie, kde si politici nominujú svojich ľudí, ktorí majú na revanš v budúcnosti zabezpečiť ich beztrestnosť. Namiesto sudcov, profesorov a erudovaných odborníkov na ústavne právo sa stávajú sudcami  zväčša poslanci Národnej rady.

Poslednou zvolenou kandidátkou na ústavnú sudkyňu je poslankyňa za Most Híd Edita Pfundtner. Nikto z vás zrejme nepochybuje že sa jedna o“ ústavnoprávnu expertku“, ktorá ma za sebou okrem sudcovskej kariéry aj stáže na medzinárodných súdoch a nie osobu, ktorá sedí desať rokov v parlamente a predtým pracovala v poisťovni Allianz. Ďalší kandidát Procházka nepotrebuje komentár. Aby sme Mostu Híd nekrivdili tak nominovali aj jedného naozajstného sudcu a to Ľuboša Szigettiho z Galanty. Síce sa na jeho adresu práve Harabin vyjadril, že sa jedná o sobášneho podvodníka ktorý falšoval súdnu zápisnicu a rozhodoval spory v Bugárov prospech, ale na rozdiel od ostatných aspoň vie ako sa oblieka talár. Bugár osobne už v roku 2007 politickou nomináciou dostal na ústavný súd právoplatne odsúdeného kriminálnika za daňové delikty Horvátha a družstevného právnika Meszárosa, ktorý i napriek tomu, že je momentálne tresne stíhaný, bol Čaputovou rýchlo menovaný za člena Súdnej rady.

Vrcholne číslo rozkladu právneho štátu však predviedol novozvolený predseda ústavného súdu Fiačan, ktorý hoci ma na stole nevybavenú sťažnosť na priebeh prezidentských volieb, tak veselo ide inaugurovať novú prezidentku, hoci volebný proces bez zamietnutia alebo prijatia sťažnosti nie je ukončený a zároveň ju osobne prijíma na Ústavnom súdu.  

S akým cieľom? Aby jej dopredu garantoval, že bude hlasovať v jej prospech? A pred celou verejnosťou ukázal všetkým sudcom vzor, že majú na Vianoce doma prijímať obžalovaných, aby ich obdarovali a tým si získali priazeň sudcu, aby ich po obdŕžaní vianočných darčekov následne oslobodil.

A teraz si predstavte že takýto „experti“ majú rozhodovať o Harabinovej sťažnosti a zajtra možno o vašej. Toto je výsledok keď o tom kto bude sudca a či je amnestia zrušiteľná rozhodujú právni analfabeti v parlamente. 

Pokiaľ sudcov budú voliť politici, lepšie to vyzerať nebude. Naopak možno sa dočkáme ďalšieho návrhu z dielne SaS kde „právny expert“ Baránik navrhne, že je diskriminačné aby sa sudcom ústavného súdu mohli stať iba ľudia s právnickým vzdelaním. Ako k tomu príde taká Nicholsonová, alebo Farská, že nemôžu byť navrhnuté aj ony? O čo by boli horšie než to čo tam je teraz?

Riešenie sa črtá len jedno. Zrušiť ústavný súd a vytvoriť ústavnoprávne kolégium na Najvyššom súde, ktorého členov by si volili sudcovia bez zasahovania politikmi.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Štefan Harabin

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 21.17

Priemerná čítanosť: 4662

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Prijatie vládnej novely zákona o ochrane prírody a krajiny v predloženej podobe výrazným spôsobom navždy zmení vzhľad krajiny…

    Poslanci vo štvrtok začali rokovaním o skrátených legislatívnych konaniach

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR začali 7. rokovací deň 12. schôdze rokovaním o skrátenom legislatívnom konaní niekoľkých vládnych návrhov zákona. Následne by sa o nich…

    Chodec medzi Stupavou a Lozornom doplatil na tmavé oblečenie

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Youtube/NYSDOT)   Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke neosvetleného chodca z Poľska a motorového…

    Pozývame vás na slávnostné ukončenie výstavy mladých srbských umelcov

    0icon

    Piešťany 25. apríla 2024 (HSP/Foto:CYRILOMETODIADA)   Dom umenia Piešťany, CYRILOMETODIADA, o. z., Nadácia PRO PATRIA a Spolok Srbov na Slovensku vás pozývajú na slávnostné ukončenie…

    Ministerstvo zdravotníctva hľadá nového riaditeľa žilinskej nemocnice aj vedenie nemocnice Poprad

    0icon

    Bratislava 25. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Hľadá tiež…

    Všetku našu vojenskú techniku sme dali Ukrajine a Brusel nás podviedol, tvrdí exposlanec

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:TASR - Martin Baumann)   Bývalý poslanec NR SR György Gyimesi sa v príspevku na Facebooku rozhorčil nad bývalou…

    V kauze Tipos naďalej pokračuje vyšetrovanie

    0icon

    Bratislava 25. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Ján Krošlák)   V kauze Tipos naďalej pokračuje vyšetrovanie. Vyplýva to z informácií, ktoré pre TASR uviedol hovorca Krajskej…

    Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo odročené na máj

    0icon

    Trnava 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR) Aktualizované 25. apríla 2024 o 9:57 Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo vo štvrtok na Okresnom súde Trnava v…

    Šéfkou dopravnej komisie bude viceprimátorka Kratochvílová

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Novou šéfkou bratislavskej komisie dopravy a informačných systémov bude viceprimátorka Bratislavy Tatiana Kratochvílová. Mestské zastupiteľstvo (MsZ) zobralo vo…

    Uhrík "Počúvate sa vôbec? Ako vám tá arogancia a ten pocit nadradenosti udreli do hlavy!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:screenshot Facebook)   "Imigrácia, zdražovanie, vojna, Green Deal... Vidíme, kam to s Európou za 25 rokov dotiahli,"  Milan Uhrík(Republika)…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA