Na obzore je celosvetová revolúcia po prelomovom kroku globálnej elity. Podarí sa Putinovi prevziať opraty nad ňou? A čo Slovensko?

Vo svojom článku spred necelého roka som nazval rok 2018 prelomovým, kedy nastal definitívny zvrat a podlomenie moci Antikrista: https://blog.hlavnespravy.sk/6359/zaciatok-konca-svetovlady-antikrista-prelomovy-rok-2018/

Rok 2019 je rokom začiatku celosvetovej revolúcie, ktorá bude znamenať výraznú zmenu mocenských pomerov vo svete a zároveň tvrdý boj o budúci charakter ľudstva.

Moc nad svetom stále uplatňujú tí, čo majú moc nad peniazmi. Ide o úzku zločinnú kliku sionistických finančných magnátov či bankárskych klanov. Majúc moc nad peniazmi štvali jedných proti druhým, národy proti národom, triedy proti triedam, náboženské spoločenstvá proti sebe navzájom. Plánovali, vyvolávali, organizovali a riadili všetky významné revolúcie, hospodárske a finančné krízy, vojny, zostávajúc nenápadne v úzadí a neustále rozširujúc svoje bohatstvo a moc.

Na vrchole moci stojí klan bankárov Baruchovcov, k nemu sa pridružujú klany Rothschildovcov, Morganovcov, Wartburgovcov, Rockefellerovcov a ďalších. Samotným srdcom moci je Banka pre medzinárodné zúčtovanie – Bank for International Settlements (BIS) Bernarda Barucha (1870-1965) so sídlom vo švajčiarskom Bazileji, ktorá kontroluje a riadi celý medzinárodný menový systém hlavne cez Medzinárodný menový fond a jeho Svetovú banku.  BIS stojí aj nad Európskou centrálnou bankou ECB a Federálnym rezervným systémom USA (FED), ktorý je v súkromnom vlastníctve centrálnych bankárov a uskutočňuje emisiu dolárov. Cez FED sa podarilo centrálnym bankárom získať kontrolu nad USA a urobiť z nich a dolára nástroje na ovládnutie celého sveta.

BIS riadi svet financií pomocou Bazilejského výboru pre bankový dohľad (Basel Commitee on Banking Supervision). Personálne zloženie tohto výboru je utajené a vlastne predstavuje špičku globálnej mocenskej elity. Na toto centrum svetovej moci si netrúfol ani Hitler. BIS má vlastnú internetovú stránku: https://www.bis.org/

Nastolenie totálnej svetovlády mocenských špičiek nie je možné bez rozloženia a ovládnutia Ruska a jeho surovinového bohatstva. V 90-tých rokoch minulého storočia už boli blízko k svojmu cieľu. Cez ruské surovinové bohatstvo chceli ovládnuť aj Čínu a urobiť z nej nový nástroj na ovládanie sveta po tom, čo USA ustúpia z pozície svetového hegemóna a Európa bude rozvrátená a ovládnutá riadenou masovou migráciou moslimov z arabského sveta a Afriky s nastolením fašisticko-islamského kalifátu pod hlavičkou EÚ. Populácia ľudstva má byť postupne zredukovaná na ľahko ovládateľnú zlatú miliardu. Predovšetkým by malo dôjsť ku genocíde najvyspelejšej bielej árijskej rasy, k čomu bol vypracovaný jasný scenár, ktorý sa napĺňa cez oslabenie a porážku kresťanstva, degradáciu a ohlúpnutie človeka propagáciou bezbrehého konzumu, nezriadeného sexu a násilia, primitivizmu, brakovej kultúry, ničenie ekonomických podmienok a morálnych základov rodiny, nastoľovanie teroru gender ideológie LGBT a feminizmu, ničenie národnej, kultúrnej a ľudskej identity človeka, riadenú inváziu moslimov a černochov.

Škrt cez rozpočet globálnym elitám však urobilo Rusko, ktoré na čele s Putinom zastavilo proces svojho rozvratu, rozkladu a ovládnutia a nastúpilo na cestu prinavrátenia Rusku jeho štátnej suverenity. Rusko sa znovu vrátilo na svetovú politickú scénu ako veľmoc. Táto skutočnosť spôsobila, že došlo k rozkolu medzi tou časťou elít, ktorej predstavitelia sa nazývajú  neokonzervatívcami (Bushovci, Clintonovci, Soroš, Obama, …) a aj naďalej chcú využívať USA ako nástroj na ovládnutie sveta za každú cenu, aj za cenu vyvolania jadrovej vojny a realistickou časťou mocenských elít, t.j. globalistov, ktorí si jasne uvedomujú, že  svet sa ocitol na hrane sebazničenia a oni nechcú zhorieť v plameňoch jadrovej vojny. Uvedomujú si, kam až svojou honbou za mocou doviedli celý svet, a takisto to, že jedine Rusko je v súčasnosti schopné ťahať za nich z ohňa horúce gaštany a odvrátiť globálnu katastrofu. Preto dočasne uzavreli s Ruskom akúsi nepísanú dohodu o spoločnom úsilí podlomiť moc nebezpečných neokonzervatívcov a znemožniť im uskutočniť ich zlovestné zámery, k akým patrí aj organizovanie štátneho prevratu v Rusku pomocou piatej kolóny, t.j. tej časti ruskej oligarchie a štátnej byrokracie, ktorá oddane slúži zámerom neokonzervatívcov USA o nastolenie NWO (Nový svetový poriadok).

V USA globalisti priviedli do prezidentského kresla aj s pomocou vlasteneckých síl Donalda Trumpa, ktorý určite atómovú vojnu rozpútať nechce, aj keď vojenská doktrína USA počíta so zdrvujúcim preventívnym jadrovým úderom proti Rusku. Táto veľmi nebezpečná a agresívna zahraničná politika neokonzervatívcov USA donútila Rusko v rámci sebaobrany vyvinúť celý rad raketových systémov (kalibre, iskandery, kinžaly, avantgardy, poseidony, zirkóny, …), ktorými na celé desaťročia predbehli USA a vytvorili veľmi efektívny odstrašujúci systém odvetného jadrového úderu. Putin sa jasne vyjadril: „Ak zaútočíte, my zomrieme ako mučeníci a pôjdeme do raja, ale vy zdochnete!“

Významným revolučným krokom v spoločnom postupe a boji globalistov a Putina proti nekonzervatívcom USA a ich piatej kolóny v Rusku sa stalo rozhodnutie Banky pre medzinárodné zúčtovanie (BIS) zo dňa 29.3.2019 prideliť zlatu rovnocenné postavenie s ostatnými svetovými rezervnými menami, hlavne americkými dolármi a dlhopismi. Za účelom dominancie amerického dolára (USD) bolo zlato v rámci bankových rezerv oceňované iba 50% z jeho skutočnej hodnoty, aby sa posilnila pozícia dolára ako najžiadanejšej rezervnej meny po celom svete, a tým upevnila moc USA ako svetového hegemóna. O tom rozhodla BIS, keď podľa jej princípov schválených v r. 1944 v Breton-Woode bol zriadený Medzinárodný menový fond (MMF). Po tom, čo USA na 2. svetovej vojne rapídne zbohatli, bol v rámci MMF doláru prisúdený štatút hlavnej rezervnej meny.

Globálne mocenské elity cez BIS určujú a schvaľujú pravidlá, podľa ktorých sa riadia a podriaďujú sa im takmer všetky centrálne banky sveta ako aj celý medzinárodný menový systém. BIS so sídlom vo Švajčiarsku stojí na vrchole bankového systému a je centrálnou bankou všetkých centrálnych bánk sveta vrátane čínskej a ruskej.

Centrálnym bankám jednotlivých krajín bola pravidlami určenými BIS daná povinnosť držať určitý pomer devízových rezerv k  objemu nimi emitovaných peňazí. Tým vlastne jednotlivé krajiny museli ťažko pracovať, aby si zarobili na doláre, ktoré im v USA vytlačili, aby si nimi mohli naplniť bankové rezervy svojich centrálnych bánk. Tlačiareň FED tak neprestajne chrlila doláre, po ktorých bol vo svete enormný dopyt. Americký dolár sa stal najvýznamnejším vývozným artiklom USA, ktoré sa stali celosvetovým parazitom, dostávajúcim pod svoju kontrolu zdroje celého sveta a budujúcim obrovskú armádu so stovkami amerických vojenských základní po celom svete. USA navyše ovládli aj obchod s ropou a plynom, s ktorými bolo povolené obchodovať výlučne v dolároch. Kto chcel odmietnuť, bol nemilosrdne zlikvidovaný – viď. Saddám Husajn a Muammar Kaddáfi.

Po rozpade ZSSR a socialistickej sústavy celý svet doslova ležal pri nohách USA. USA rozbehli v prvej polovici 90-tych rokov tak prudké rabovanie ruských surovinových zdrojov, že dokonca dlhoročne deficitný štátny rozpočet sa zrazu dostal do kladných čísel a Rusi pritom umierali od hladu a biedy. Tejto nespravodlivosti na prelome tisícročí učinil rázny koniec Putin, keď sa postavil do čela Ruska.

Sladký život celosvetového parazita USA má však jeden veľký háčik. Vysoký životný štandard zdražel pracovnú silu a národ zlenivel. Medzitým pred 40 rokmi Čína uskutočnila ekonomické reformy a otvorila svoje trhy pre zahraničný kapitál, ktorý sa do Číny začal hrnúť z celého sveta, a teda vo veľkom aj z USA hlavne vďaka lacnej a usilovnej pracovnej sile.  Z pôvodne prevažne poľnohospodárskej krajiny sa z Číny za krátky čas stala silná a dravá ekonomika, ktorá zvládla vyspelé technológie a výrobu vysoko náročných produktov. Jej ekonomika je od roku 2014 najväčšou na svete podľa absolútnej výšky HDP vo vzťahu k parite kúpnej sily. Etablovalo sa tu veľa zahraničných spoločností, ale vzniklo aj veľa domácich súkromných firiem. V súčasnosti je v Číne až 70% kapitálu v súkromných rukách. V oblasti elektroniky už Čína predbieha ostatný svet a čínski výrobcovia elektroniky ako Lenovo, Huawei, ZTE, Xiaomi, Oppo patria k najúspešnejším na svete. Výkonná rada MMF s platnosťou od 1. októbra 2016 vložila čínsky jüan, resp. RMB do koša svetových rezervných mien s podielom 10,92%.

Sláva USA je už nenávratne zašlou. Stredná trieda zanikla, priemysel prudko upadol, počet bezdomovcov rapídne rastie, priemerný dlh pripadajúci na jedného občana činí 60 000 USD, ľudia splácajú obrovské hypotéky na predražené polmiliónové domy z kartónu a preglejky, sociálny a zdravotný systém je úbohý, morálna a duchovná degradácia a odľudštenie človeka vedú k neustálemu rastu psychických chorôb, ľudia sú frustrovaní a terorizovaní byrokratickým a policajným systémom, atď. Epocha výraznej dominancie dolára, ktorá trvala od roku 1944 do 2019 sa končí. Kým Rusi a Číňania postupujú premyslene, systematicky a dôsledne, USA kričia, bubnujú, vyhrážajú sa a sankcionujú. Nič im to už však nie je platné a svojím hulvátskym správaním vychádzajú iba na posmech. Keď sa neokonzervatívcom už nedarí zakladať požiare vo veľkom (Sýria, Irak, Líbya, Srbsko, Ukrajina,…), tak to robia aspoň v menšom aj s pomocou svojej armády ISIL (požiar Notre Dame, teroristické útoky na Srí Lanke, …).

Čína a pomaly aj Rusko sa snažia svojimi investíciami v zahraničí rozširovať sféry svojho mocenského vplyvu a robia tak prostredníctvom tzv. suverénnych fondov (SF), ktoré vznikajú hlavne v dôsledku prebytku obchodnej bilancie. Pomocou týchto fondov sa snažia v krajinách, do ktorých investujú budovať aj infraštruktúru (cesty, letiská, prístavy, telekomunikácie, výrobu a distribúciu energie), čím si získavajú sympatie na rozdiel od MMF, ktorého poskytovanie pôžičiek rozvojovým krajinám sa stalo formou neokolonializmu, keď tieto pôžičky končili v rukách zahraničných monopolov a nadnárodných korporácií, ktoré odstránili domácu konkurenciu a rozbehli rabovanie surovinových zdrojov a primárnych komodít za súčasného zadlžovania týchto krajín.

Vďaka Číne sa ekonomická moc a vďaka Rusku vojenská moc presunuli zo Západu na Východ, na čo globalisti z BIS zareagovali tým, že pozdvihli zlato z tretej do prvej kategórie bankových aktív. To automaticky zdvihlo hodnotu bankových rezerv Ruska a Číny, lebo hodnota zlata sa zdvojnásobila. Očakáva sa, že aj cena komerčného zlata do jesene vzrastie asi o 40%. Rusko a Čína predvídavo už istý čas zhromažďovali zlato a znižovali dolárové rezervy. Krok BIS síce posilnil medzinárodný menový systém a kapitálovo podporil aj dolár tým, že zmiernil tlak finančnej bubliny na trhoch cenných papierov denominovaných v dolároch, napriek tomu pozíciu dolára v medzinárodnom menovom systéme oslabil, a tým oslabil aj pozíciu USA ako svetového hegemóna, odstavil neokonzervatívcov na vedľajšiu koľaj a posilnil pozíciu Trumpa, keď hneď vzápätí Muellerova vyšetrovacia komisia oznámila, že k žiadnemu zasahovaniu Ruska do prezidentských volieb v USA nedošlo. Takisto uvoľnil Putinovi ruky pre boj s domácou vlastizradnou oligarchiou, keď došlo k zatknutiu významnej figúrky – exministra Abyzova a odhaleniu vlastizradnej siete naň napojenej.

Globalisti ešte stále predstavujú významnú mocenskú silu, keď pokyny a nariadenia BIS akceptujú aj také krajiny ako Čína a Rusko. Od 90-tych rokov minulého storočia je centrálna banka Ruska vyňatá spod kontroly vlády. Jej riaditeľa síce menuje vláda a schvaľuje parlament, ale potom už naň nemajú vláda ani parlament žiadny dosah. Keďže táto banka emituje ruble, môže to podľa pravidiel BIS robiť len s ohľadom na stav svojich devízových rezerv. Ich veľký nedostatok spôsobil v 90-tých rokoch a na začiatku 21. storočia veľký deficit reálnych peňazí (rubľov) v ruskej ekonomike, ich vysokú cenu (úvery sa poskytovali najprv za 50% ročný úrok, ten potom klesal ku 20%, až nakoniec klesol k 8%), čo dlhodobo dusilo a hatilo rozvoj ruskej ekonomiky. Postupne sa Rusko vzmáhalo, rástli stavy devízových rezerv hlavne vďaka vývozu surovín, a tak rástlo aj množstvo peňazí v ekonomike. Aby ich Putin vyňal spod kontroly centrálnej banky a oživil ekonomiku, boli zriadené také banky ako Vneštorgbank, Sberbank, Vnešekonombank, Vnešprombank a iné.

Krok globalistov BIS, ktorý je signálom pre postupný ústup USA z pozície hegemóna, však nebol urobený z lásky k ľudstvu, ale vyvolaný zmenou mocenských pomerov vo svete a zároveň snahou globalistov zachrániť sa a udržať si svoje dominantné postavenie. Tým, že globalisti akoby vyšli v ústrety Číne, očakávajú, že Čína so svojimi bankami a spoločnosťami bude stále odvážnejšie vstupovať do zahraničných spoločností a bánk v Európe a vo svete, ktoré sú finančne poddimenzované a znižovať dlhy jednotlivých krajín voči centrálnym bankám tým, že bude do nich aktívne  vlievať reálne peniaze pomocou priamych investícií zo suverénnych fondov. V súčasnosti sú už medzi 10-timi najväčšími bankami sveta 4 čínske a najväčšou bankou je od tohto roku Industrial and Commercial Bank of China.

O čo sa tu teda hrá? O osud ľudstva a jeho ďalšie smerovanie buď ku globálnemu totalitnému a genocídnemu fašizmu alebo k pravej demokracii. Momentálne všetci traja hráči, t.j. globalisti, Rusko a Čína hrajú spoločnú hru na odstavenie USA na vedľajšiu koľaj a zabránenie rozpútania jadrovej vojny. Potom sa budú globalisti snažiť vtiahnuť špičky čínskej elity do svojej hry, prijať ich medzi seba a urobiť z Číny nástroj svojej svetovládnej moci a totalitnej diktatúry. Rátajú s tým, že sa im to podarí, lebo mnoho veľkých čínskych spoločností je v súkromných rukách. V Číne v súčasnosti vládne štátny kapitalizmus a zatiaľ má vláda a komunistická strana situáciu pod kontrolou, a ak niekto začína príliš vystrkovať svoju hlavičku, tak je mu useknutá a jeho majetok prepadá štátu.  70% podiel súkromného kapitálu však predstavuje isté riziko možnosti ovládnutia Číny globalistami. Ak by k tomu došlo, rozbehli by sa procesy oslabenia, rozvratu a ovládnutia Ruska a jeho surovinových zdrojov a bola by nastolená totalita globálneho fašizmu. Putin a  súčasný múdry čínsky prezident Si-Ťin-pching veľmi dobre vedia, aká hra je rozohraná a postupujú v nej zatiaľ spoločne. Ideálne by bolo, ak by nakoniec porazili globalistov a vybudovali vlastný finančný systém, a tak odstavili globalistov aj s ich BIS od kormidla riadenia medzinárodného menového systému. Pritom by sa mala posilňovať dominancia demokratického štátu nad veľkokapitálom, podporovať rast socialistického sektora a oslabovať sektor kapitalistický.

V súčasnosti je v Rusku viac socializmu než v Číne, lebo okolo 50% kapitálu sa nachádza v rukách štátu a vyše 70% pod kontrolou štátu. Rusko je centristickou demokraciou, kým Čínu je ťažko považovať za demokraciu, lebo tam prevládajú totalitné praktiky autoritatívneho  režimu, avšak ľudia sú aj napriek tomu s činnosťou svojej vlády veľmi spokojní. Ak sa Rusku podarí udržať iniciatívu a vtiahne do svojho zápasu o lepší svet aj Čínu, nastane nová éra ľudstva, éra budovania spravodlivej spoločnosti na celom svete. Konečne moc svetovládnych mocenských elít bude zlomená a ľudstvo nastúpi na cestu svojej skutočnej histórie. Revolúcia sa teda rozbieha a verme, že pod taktovkou Putina bude nasmerovaná na tú správnu trajektóriu. Nech mu pán Boh, pod ochranou ktorého sa nachádza, v tom pomáha.

Pre Európu aj Slovensko je v perspektíve vždy lepšie orientovať sa viac na spoluprácu s Ruskom, než sa nechať ovládnuť Čínou, aj keď tá má momentálne oveľa silnejšiu ekonomiku. Avšak aj Rusko predstavuje pre Európu obrovskú príležitosť rozvoja vzájomnej hospodárskej spolupráce. Zvíťazia nakoniec tí, čo najskôr zistia, že s Ruskom je lepšie spolupracovať než proti nemu štvať. Silné Rusko je jedinou nádejou na záchranu civilizácie!

Momentálne globalisti chcú zastaviť procesy deštrukcie Európy, ktoré sa rozbehli inváziou migrantov a islamu a gender terorom a stabilizovať ju aj s pomocou čínskeho kapitálu, lebo v čase, keď Rusko sa stalo veľmocou a Čína ešte nie je nimi ovládnutá, je ohrozená aj ich samotná existencia. Znovu sa tak Rusko tým, že sa nenechalo rozvrátiť a ovládnuť, stáva záchrancom Európy, ktorá smerovala k riadenej sebadeštrukcii a islamsko-fašistickému kalifátu a ktorá si záchranu od Rusov nezaslúži. Rusom, ale aj Číňanom však na silnej Európe ako obchodnom partnerovi veľmi záleží. Putin práve vyzval európske krajiny, aby začali platiť za ropu eurami, a nie dolármi, aby posilnil Európu a oslabil dolár a USA, ktoré dostali silnú ranu aj tým, že úplne stratili kontrolu nad obchodovaním s venezuelskou ropou. Časom sa prejde aj na platby v rubľoch. Lož o tom, že Rusko ohrozuje Európu vyhovuje len americkým neokonzervatívcom a jastrabom, a samozrejme našim soroš-mimovládkam a rusofóbnym liberálnym fašistom financovaným ESETom, podozrivým zo spolupráce s americkou CIA.

Čo sa týka Slovenska, je veľmi dôležité, aby boli zmarené snahy liberálnych fašistov na čele s Progresívnym Slovenskom a Kiskostranou o zlikvidovanie slovenskej štátnosti, začlenenie nás ako kolónie do vazalského zovretia Nemecka a Francúzska, rozvrátenie ekonomiky doprivatizáciou zvyšných nesprivatizovaných podielov v strategických odvetviach a zdravotníctve, rozpredaj pôdy, vody a lesov do rúk zahraničného veľkokapitálu, rozvrat sociálneho a dôchodkového systému, nastolenie teroru gender agendy LGBT, zriadenie amerických vojenských základní a otvorenie brán pre islamskú migráciu.

Nesmieme dovoliť, aby bola nastolená fašistická diktatúra veľkokapitálu, ktorá si podriadi politické a mocenské zložky štátu, lebo potom Slovensko ako štát zanikne. Liberáli však majú na očiach len svoj krátkodobý finančný prospech a v jeho mene sú ochotní zapredať Slovensko. A na to, aby získali podporu „jednoduchých“ voličov, im stačí hlásať nenávisť voči Ficovi, Kotlebovi, Harabinovi, Kuffovi či iným vlastencom a kresťanom, nenávistnú rusofóbiu, ako aj hádzať do vetra prázdne frázy o boji za slušnosť, proti zlu, špinavým a neslušným stranám.  Keď sa im pomocou takýchto prázdnych fráz a hesiel podarilo dostať do prezidentského kresla Čaputovú, veria že sa im takto podarí zvíťaziť aj v parlamentných voľbách. Veď sila peňazí a mainstreamových médií urobia svoje a oklamú zmanipulované stádo.

Uvidíme, ako týmto vlastizradným a zločinným zámerom agresívnych liberálno-fašistických strán PS a Kiskostrany budú sekundovať strany SaS, OĽaNO a KDH. Nádejou je to, že zatiaľ sa strana Sme rodina vstupom do koalície s hnutím Mattea Salviniho od nich dištancuje a hlási ku konzervativizmu.

Žiaľ, Fico nemal dosť síl, aby zrealizoval svoj pôvodný zámer prinavrátenia do rúk štátu „rodinného striebra“, ktoré rozpredali vlastizradcovia Dzurinda a Mikloš, ktorí navyše rozvinuli byrokratický korupčný systém do nebotyčných výšin. Vinu zaň však liberáli podlo hádžu na Fica, ktorý aj napriek ťažkým podmienkam a neblahému dedičstvu po dzurindovcoch stabilizoval štát, posilnil jeho solidárny sociálny systém a zabezpečil solídny hospodársky rast. Ak však vyhrajú liberáli a nadviažu na vládu Dzurindu a budú pokračovať v rozpredávaní zvyškov bohatstva štátu, ľudia sa prebudia a poženú ich na zodpovednosť za vlastizradu. A liberáli si môžu byť istí, že budú vo svojich aktivitách pod drobnohľadom vlastencov. Veď aj Kiska sa desí toho, že alternatívne Hlavné správy, ktoré podľa neho šíria lži a hoaxy, majú až milión čitateľov. Aj keď má na svojej strane finančnú podporu ESETu a iných magnátov, ako aj mediálnu podporu mainstreamu, aj tak sa desí. A právom. Bude sa musieť raz zodpovedať za to zlo, ktoré doteraz činil, naďalej činí a bude činiť Slovensku. Božie mlyny melú pomaly, ale isto.

Ing. Peter Kohút, CSc.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Kohút

O AUTOROVI

Mojou záľubou okrem kybernetiky, z ktorej mám kandidatúru vied, je teoretická fyziky a filozofia. Objav dialektického princípu jednoty bytia mi umožnil položiť nové základy kozmológie a časticovej fyziky. V poslednom čase zameriavam svoju pozornosť aj na štúdium podstaty vedomia. Publikujem hlavne v zahraničí, moje vedecké a filozofické články je možné nájsť napr. zadaním kľúčových slov: Peter Kohut Universe. Zaujímam sa aj o spoločenský vývoj hlavne z pohľadu jeho dialektiky a skúmam mechanizmy determinujúce civilizačné smerovanie. K mojim mnohým ďalším záľubám patrí hlavne klasická hudba a spev.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 116

Celkové hodnotenie: 23.23

Priemerná čítanosť: 5833

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Stane sa Slovensko dúhovým štátom? Záleží aj od eurovolieb

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Podľa aktuálneho prieskumu preferencií by voľby do europarlamentu vyhralo Progresívne Slovensko. S 27,2% by získalo päť mandátov. Druhý SMER…

    Pacientom, ktorí prišli o čeľusť aj zuby, v nemocnici nahradia oboje

    0icon

    Banská Bystrica 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica)   Odborníci z Kliniky maxilofaciálnej chirurgie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici vedia pacientom,…

    Poslanci v závere dňa pokračovali v diskusii k zákonu o neziskovkách

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 6. rokovací deň 12. schôdze diskusiou k návrhu novely zákona o neziskových…

    Minister pôdohospodárstva Takáč privítal novelu zákona o ochrane prírody

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Novela zákona o ochrane prírody a krajiny uľahčuje poľnohospodárom, ovocinárom a vinohradníkom prácu a odbúrava byrokratickú…

    Štyri zdravotnícke organizácie by mohli dostávať príspevky v splátkach

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Štyrom zdravotníckym organizáciám by po novom mohli zdravotné poisťovne vyplácať príspevky v štvrťročných splátkach, nie v…

    Prezidentka odovzdala plavárni v Starej Ľubovni Prezidentskú zelenú pečať

    0icon

    Stará Ľubovňa/Zborov 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý, Facebook/Ľuboš Tomko)   Prezidentskú zelenú pečať odovzdala v stredu počas návštevy mesta prezidentka SR Zuzana Čaputová Mestskej plavárni…

    Nadal o štarte na Roland Garros: "Ak to vyjde, budem rád"

    0icon

    Madrid 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)   Rafael Nadal bude štartovať na grandslamovom turnaji Roland Garros iba vtedy, ak sa bude cítiť konkurencieschopný. Španielsky tenista…

    Radačovský šokoval v Európskom parlamente. Spod saka vypustil bielu holubicu

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Europoslanec za stranu Slovenský Patriot Miroslav Radačovský prekvapil svojich kolegov a vypustil holubicu ako znak, že Európa potrebuje mier…

    Vzdor voči plánom vlády. Zamestnanci RTVS protestujú a zverejnili video

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) po dnešnom výjazdovom rokovaní vlády vyhlásil, že z reakcii voličov vládnych strán vníma, že…

    "Úplne choré špekulácie!" Púchovský vypovedal na polícii ako podozrivý

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Bývalý administrátor facebookových stránok polície a dnes asistent poslanca parlamentu za Progresívne Slovensko Dávid Púchovský na sociálnej sieti…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA