ODKAZ Slovákom a vážne zamyslenie sa, pre túto Veľkonočnú dobu!

Blížia sa veľké udalosti a veľké zmeny!

Veľké udalosti a zmeny nielen v našom národe, ale bude to burácať s ohromnou silou nad celým ľudstvom a po celej našej planéte!

Blíži sa veľká “Doba zúčtovania” a nikto ňou neprejde bez strádania a bolestí a preto ani nikto sa nezaobíde bez posily a útechy, ktorú bude nutne potrebovať, aby v týchto ťažkých časoch obstál!

A tej posily, k dosiahnutiu zmeny seba samých a tým pádom i k ozdraveniu národa a následne k pozdvihnutiu celej Zeme, sa dostane každému, kto bude v sebe pestovať snahu o vytváranie dobra, kto bude mať snahu o čistotu svojich myšlienok, ako i trvalú snahu pri získavaní Múdrosti z toho Najvyššieho Poznania, z Pravdy Božej.

Ježiš o tom hovoril v podobenstve o “múdrych pannách”, ktoré si uchovali “olej” až do príchodu “ženicha”.

To znamená, že kto trvale usiluje o Dobro vo svojom konaní i myslení, kto si uchoval “olej”, teda “palivo” vo svojom srdci, potrebné pre „horiaci plamienok“ neuhasiteľnej TÚŽBY, po spojení s Pravdou Božou, kto si teda v múdrosti a zodpovednosti za DAR svojho života toto v sebe uchoval, až do DOBY skutočného príchodu “ženícha”, tak jeho DUCHOVNÉ SRDCE je tým pádom dostatočne živé, bdelé a je zároveň uschopnené k tomu, aby Ducha Pravdy, tohoto “ženícha”, Božieho Posla, prinášajúceho Múdrosť /ako na to/ a ucelené Poznanie Pravdy /pochopenie zákonitostí života/, aby tohoto Posla nielen SPOZNALO, ale Ho aj nasledovalo!

“Svadba” v tomto podobenstve sa rovná vedomému SPOJENIU DUCHA človeka s PRAVDOU BOŽOU!

Aby teda človek tohto jediného a pravého VODCU nasledoval, aby verne a s hrdosťou nasledoval tohoto skutočného VLADÁRA nielen nášho národa, ale i celého sveta, pretože jedine Bohu patrí celá táto Zem i ľudstvo na nej!

JEDINE BOH, skrze svojho Posla a Jeho služobníkov, môže ešte vyviesť toto ľudstvo zo súčasnej morálnej biedy a z tisícročí trvajúcich omylov!

NIKTO INÝ!

Preto nech je pokojný, ale zároveň aj pokorný každý človek, ktorý skutočne usiluje o trvalé dobro a čistotu svojich myšlienok v akomkoľvek svojom konaní a myslení!

Lebo zúfalstvo a beznádej sa zachytia iba tam, kde je v človeku faloš a pretvárka, kde je vedomé zlo a násilie, ako i tam, kde dochádza ku kriveniu Slova Božieho!

Kde toto v človeku prevláda, lebo je to v ňom silno zakorenené, tak tam oheň v chráme srdca už dávno vyhorel! To sú tie nemúdre, povrchné a nebdelé „panny“, ktoré „olejom“ – túžbou plytvali a vyplatvali tento olej, túto túžbu na získavanie špatných cieľov, tak tam v človeku zákonite postupne zhasla i túžba po pozaní Pravdy Božej!

Táto čistá túžba bola nahradená zlým chcením a je potom pochopiteľné, že tam bude len „plač i škrípanie zubov“ v burácajúcej sile, majúcej podobu HURIKÁNU, ktorý strhne z každého človeka akékoľvek pozlátko, pretvárku a faloš a každý tak bude vo svojej skutočnej duchovnej nahote ODHALENÝ a OZNAČENÝ vo Svetle Čistej Pravdy, teda vo svojej skutočnej podstate!

K prekonaniu tohoto ťažkého obdobia, ktoré je TESNE pred nami a ktoré prinesie tak prevratný druh prežívania, tak k prekonaniu tohto burácajúceho diania plného zúfalstva, strachu a beznádeje, pomôže okrem dobrého chcenia i VRÚCNA modlitba! Modlitba pre prijatie posily, ku zmene k dobrému!

Lebo nikto nie sme tak čistý v sebe,aby sme nemali čo naprávať a očisťovať!

Krásne to povedali aj veľké osobnosti z minulosti:

“„Nech každý z nás je dnes lepší, ako bol včera a vlasť naša bude veľká a slávna.“ M.R.Štefánik

“Nielen vlády sú zlé, ale aj ľud je často skazený, a vlády len odrážajú jeho kvality.” Ľ.Štúr

“Bez mravnej očisty niet skutočného pokroku a nijakého pravého povznesenia!” kňaz Ján Maliarik

“Pochopenie Pravdy, je spojené s procesom mravného sebazdokonaľovania.” Mahátmá Gándhí

Preto “Odvážne vpred je Bohu milé!” a jedným dychom treba dodať, “Modli sa a pracuj, pracuj na sebe samom!”. Toto sú už ale Slová PÁNA!

Sviatočný a požehnaný Veľkonočný deň všetkým ľuďom Dobrej vôle!…

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ľuboš Ďurfina

O AUTOROVI

Dar života sme dostali od Boha Stvoriteľa.

Od Boha skutočného a nie takého, akého nám vykresľujú zblúdilé náboženstvá!

Tento Dar chcem pred Bohom obhájiť predovšetkým tým, že budem o Bohu zvestovať v pravdivom svetle, tak, aby to pomohlo prebudiť k skutočnému životu čo najviac duchovne spiacich ľudí.

Riadim sa heslom "Odvážne vpred, je Bohu milé!" a tiež najvyšším prikázaním hľadajúceho:

"Kto sa nenamáha, aby Slovo Pána aj správne pochopil, ten sa previňuje!"

Nemali by sme tiež zabúdať, že človek má predovšetkým povinnosti voči svojmu Bohu a až potom práva! Zodpovedné plnenie povinností, dáva človeku práva a v tomto je zakotvená i veľká dôvera v Boha, pričom dôverovať môže len ten, kto žije svoj život, v čo najintenzívnejšom súzvuku, s Božou Vôľou!

Práve takéto vnímanie reality, by malo byť celoživotným snažením každého z nás...

Milí čitatelia, nech sa i vám darí, v tomto bohumilom úsilí, pre dosiahnutie statusu PRAVÉHO ČLOVEČENSTVA.

Pekný deň všetkým ľuďom dobrej vôle...

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 92

Celkové hodnotenie: 5.64

Priemerná čítanosť: 5654

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pospíšil prispel k triumfu asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného

    0icon

    New York 19. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jeff McIntosh)   Slovenský hokejista Martin Pospíšil si v záverečnú noc základnej časti NHL pripísal asistenciu, ktorou prispel k víťazstvu…

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Do našej oblasti prúdi vlhký morský vzduch. Dnes bude postupne zamračené a na väčšine územia dážď. Teploty 7 až 12 stupňov C.

    Slováci prehrali s Nemcami 3:7, Lantoši: "Táto facka je dobrá"

    0icon

    Slovenskí hokejisti utrpeli prvú prehru v rámci prípravy na MS v Česku. Vo štvrtok podľahli v Kaufbeurene domácim Nemcom 3:7 a nenadviazali tak na minulotýždňové…

    Izrael mal podniknúť útok na Irán, informujú americké médiá

    0icon

    Washington 19. apríla 2024 (TASR/teraz/HSP/Foto:TASR/AP-Ohad Zwigenberg) Irán po správach o výbuchoch prerušil komerčné lety v niekoľkých častiach krajiny Izrael v noci na piatok zaútočil na…

    Fico: Bomba správa, ktorá mi prišla do Bruselu!

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Facebook / Foto:Screenshot Facebook Video)   Premiér Robert Fico (SMER-SSD) sa v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook podelil so…

    Tankový boj sa vrátil na ukrajinské polia

    0icon

    Moskva 19. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)   Rusko proti AFU nasadilo takmer 2,5 tisíc tankov a môže ešte ďalších 4,5 tisíc, domnievajú sa západní experti,…

    Budú sa Benešove dekréty upravovať? Nebude to ľahké, drágam, odkazuje Hrnko

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Kdesi prebehla informácia, že Forró tvrdil, že mu bolo sľúbené zrušenie Benešových dekrétov. Ja viem, že aj pokračovanie…

    Lídri Maďarska a Poľska varujú

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ The European Conservative/ TASR/Reuters/ Foto:TASR/AP-Michal Dyjuk, TASR/AP-Zoltan Mathe/MTI via AP)   Maďarský premiér Viktor Orbán a bývalý poľský premiér Mateusz…

    Konečné riešenie otázky potratov. „Subjektívnych“ i tých v „druhom slede“

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Foto:Pixabay)   Nie. Nečakajte v tomto článku hlboké analýzy, štatistiky, trendy, názory odborníkov alebo polemizovanie o tom, kedy vzniká život. Poukázať…

    Riaditeľ CIA má zlé správy pre Ukrajinu

    0icon

    Washington 19. apríla 2024 (HSP/Foto:Twitter)   Riaditeľ CIA uviedol, že Ukrajina by mohla do konca roka prehrať vojnu s Ruskom, ak jej USA nepošlú viac…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA